Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: Akeno

hocam kod yazmaya aşırı ilgiliyim. Şuan sınav senemdeyim lise 2 den beri java biliyorum ve java tabanlı bir oyuna mod(cheat) yazıyorum. Ayrıca az biraz c++ var. İngilizcem üst seviye. Bunların bana yurt dışı/içi faydası olur mu ?
    Selam,

Y.dışı y.içi bilmenin tabiki faydası olur ancak sadece şöyle düşün BM kazandın diyelim okula başladıgında arkadaşlarından önde olursun ancak onlar çalışırken sen kendine birsey katmazsan bir anlamı olmaz. Şu anda yapman gereken BM kasmak değil. Öğrencisin sen ve geleceğin için yapabileceğin en iyi şey çok puan almak. Çok puan almak için de çok soru çözmek..Bunları yapmadıgın için kötü okul kazanırsan ya da kazanamazsan bu dediklerini bilen ama BM olamamış birisi olacaksın. Ona göre odağını iyi belirle.

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum. Enseyi karartmadan çalışmaktan başka yapılacak bir şey yok öyleyse. Olabilecek en yakın zamanda yurtdışında çalışmak ve makul bir ülkede düzen kurmak istiyorum. Bu bağlamda okul açısından avantajlı değilim, belki de gerçekten zor bir ihtimaldir onu şu an tam kestiremiyorum ama bu hedef benim için gerçekten çok önemli. İngilizcem C1 seviyesinde, okurken daha da ileriye götürerek üniversiteden mezun olmadan TOEFL, IBT gibi sınavların en az birinden güzel bir puanla İngilizcemi tescillemek istiyorum. Mesleki anlamda da yapabileceğimin en iyisini yapmaya ve bu hedefimi gerçekleştirmeye çalışacağım. Üzerine çalıştığımız disiplin ve bu disiplini oluşturan kavramlarla ilgili ünlü ve olmazsa olmaz denebilecek İngilizce yazılmış kitapları da okuyabildiğim kadar okumaya calışıyorum. Birkaç kitap ismi yazmışsınız konu içinde onları da not aldım. İlk entrye bununla ilgili daha fazla kitap ismi yazmayı düşünürseniz büyük bir keyifle yararlanırım.

Bununla ilgili soru soruldu mu bilmiyorum ama bu konudaki fikrinizi merak ediyorum. Üniversitelerdeki IEEE, AIESEC gibi kulüplerin faydalı olduğunu düşünüyor musunuz? Tabii ki kaliteleri ve yararlılıkları üniversiteden üniversiteye değişir ama bu tarz kulüplerle ilgili genel görüşleriniz nelerdir?

quote:

Şu yazma tarzınla bile helal dedirttin :) Tesbitlerin doğru ne diyim çalışmaya devam...

Ayrıca bu yorumunuz için de teşekkür ederim

• hocam izmir ici bedava calısacak biri olarak eger izmir de olan bi arkadasınız varsa soyler mısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cholo

Anlıyorum. Enseyi karartmadan çalışmaktan başka yapılacak bir şey yok öyleyse. Olabilecek en yakın zamanda yurtdışında çalışmak ve makul bir ülkede düzen kurmak istiyorum. Bu bağlamda okul açısından avantajlı değilim, belki de gerçekten zor bir ihtimaldir onu şu an tam kestiremiyorum ama bu hedef benim için gerçekten çok önemli. İngilizcem C1 seviyesinde, okurken daha da ileriye götürerek üniversiteden mezun olmadan TOEFL, IBT gibi sınavların en az birinden güzel bir puanla İngilizcemi tescillemek istiyorum. Mesleki anlamda da yapabileceğimin en iyisini yapmaya ve bu hedefimi gerçekleştirmeye çalışacağım. Üzerine çalıştığımız disiplin ve bu disiplini oluşturan kavramlarla ilgili ünlü ve olmazsa olmaz denebilecek İngilizce yazılmış kitapları da okuyabildiğim kadar okumaya calışıyorum. Birkaç kitap ismi yazmışsınız konu içinde onları da not aldım. İlk entrye bununla ilgili daha fazla kitap ismi yazmayı düşünürseniz büyük bir keyifle yararlanırım.

Bununla ilgili soru soruldu mu bilmiyorum ama bu konudaki fikrinizi merak ediyorum. Üniversitelerdeki IEEE, AIESEC gibi kulüplerin faydalı olduğunu düşünüyor musunuz? Tabii ki kaliteleri ve yararlılıkları üniversiteden üniversiteye değişir ama bu tarz kulüplerle ilgili genel görüşleriniz nelerdir?

quote:

Şu yazma tarzınla bile helal dedirttin :) Tesbitlerin doğru ne diyim çalışmaya devam...

Ayrıca bu yorumunuz için de teşekkür ederim
    İlk entrye ekleyeceğim o tarz bir bölüm inşallah. Olmazsa olmaz kitaplar okunması gerekenler gibi.. IEEE gibi gruplarda bende aktif görev aldım ve çok ama çok faydası var. Daha okurken network kuruyorsunuz. Network nasıl kurulur, birşeyler nasıl organize edilir onları öğreniyorsunuz. Problemlerle karşılaşıyorsunuz ve onları çözüyorsunuz falan.. O gruplarda aktif görev alın kesinlikle. O grupların ayarladığı şeylere gitmek de faydalı ancak mutfakta iş yapan kısımda olmak bambaşka bir deneyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: I0SER_b0y

hocam izmir ici bedava calısacak biri olarak eger izmir de olan bi arkadasınız varsa soyler mısınız ?
    Selam,

Var tanıdığım arkadaşlarım tabi ki ancak kimsin nesin tanımam o sebeple nasıl referans olayım? :) Naçizane tavsiyem, al cvni eline kapılarını çal ikna et.. çok işe yarar...
    aslında pm atsam iyi olacak ama pm kabul etmiyorsunuz 1.sınıf olan benim cv de ne yazacagımı bile bilmiyorum yani öyle kayda dair bi şey yok, ben daha çok işi işte ögrenme taraftarıyım,isterseniz skype, yada pm den derdimi daha detaylı anlatabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I0SER_b0y

aslında pm atsam iyi olacak ama pm kabul etmiyorsunuz 1.sınıf olan benim cv de ne yazacagımı bile bilmiyorum yani öyle kayda dair bi şey yok, ben daha çok işi işte ögrenme taraftarıyım,isterseniz skype, yada pm den derdimi daha detaylı anlatabilirim.
    Selam,

Seninle aynı probleme sahip binlerce kişi var o sebeple buradan birkaçı görürse birşeyler öğrenir diye düşünüp pm lere cevap vermiyorum. Okumuyorum bile. İşi işte öğreniyorsun zaten ancak seni işe almaları için de birseyler biliyor olman lazım. Okuldan mezun olunca sanmaki aa ben mühendis oldum. İşe başlayınca oluyorsun. Lan bu ne falan oluyorsun çoğu zaman ancak alışıyorsun.

Seni mentionlayamıyorum anlamadım.. :(
    galiba ben secilmiş kişiyim o nedenle mention alamıyorum,okulun bitmesine 2-3 yıl var o zamana kadar bekleyemem ben bayagı iyi kampanya yapmıstım bogaz tokluguna calısmak gibi kimse den tık yok anlamıyorum bizim memlekette beles calısacak eleman da ihtiyac yok yani en azında bu sene biraz bişiler bilip 2. sınıfa gecerim galiba biraz erken davranıyorum bi yerde calısmak icin en azında ilk sene mi doldurayım da anlatılanları anlayacak seviyeye cıkayım
  • HalilŞen2001 H kullanıcısına yanıt
    Ne demek istediğini tam anlamadım ama donanım olmadan yazılımın bir anlamı olmayacağını, yazılım mühendislerinin bilgisayar mühendislerine bağımlı olduklarını söylemeye çalışıyorsun sanırım.

Bu doğru bi önerme olabilirdi ancak günümüzde donanımdan bol bir şey yok. Bir iş yapmak için illaki kendi donanımını üretmek zorunda değilsin, bu tür donanımları kendi istekleriyle üreten insanlar var. Raspberry Pi, Arduino gibi kartlar/bilgisayar ve sensörleri, hiç donanımdan anlamayan hatta yazılım/bilgisayar mühendisi olmayan insanların bile akıllarına gelebilecek her şeyi yapabilmelerini sağlıyor.

Durum bu şekildeyken, işten az çok anlayan yazılım mühendisinin ortaya prototip olarak çıkaramayacağı ürün yoktur. İş ciddiye bindiğinde de parası neyse vererek tasarlattırıp üretime geçirebilir.

Bu arada hala kendini geliştirmekte olan bir bilgisayar mühendisiyim. Sizin cevapladığınız yorumumdaki kendi fikirlerime bile tam olarak katılmıyorum şuan. Belki bundan 6 ay sonra bu fikirlerime de katılmam, kim bilir

• hocam merhabalar dil ile ilgili bir şey sormak istiyorum. ingilizceden sonra hangi dili öğrenmeyi tavsiye edersiniz acaba kardeşim bilg.mühendisliği okuyor ve 2. dili öğrenmek istiyor.
    teşekkür ederim şimdiden
  • HalilŞen2001 H kullanıcısına yanıt
    Farklı görüşler her meslekte ve konuda olabildiği gibi, bu konuda da var tabi ki.

Sana tavsiyem İstanbul içinde bir okul tutturmaya gayret etmen olur. Çünkü İstanbul'da staj yapabileceğin ve okul bitmeden part time da olsa girip çalışabileceğin bir çok şirket var.

3. sınıfa kadar kendini geliştirmeye bak ama okuldan fazla kopma, ortalamanı 3'ün üzerinde tutmaya çalış. Yüksek yapmak istersen ortalama işine yarayacaktır. 4. sınıfta (mümkünse 3. sınıf bitmeden) ücreti az çok demeden bir işe girip part time çalışmaya başla. Bu şekilde yaparsan okul bitince rahat edersin ve az-çok tecrübeli olduğun için başlangıç maaşın daha yüksek olur.

Sınavında başarılar dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: HalilŞen2001

Bu mesaj silindi.
    Offf off neler neler :) Burada müdahale etmek zorundayım gençler. Yanlış eksik bilgileri düzeltelim..

BM yazılım yapar, donanım da bilir. TR de çoğunlukla %90 falan gibi ezici bir çoğunluk yazılım mühendisliği yapar. ABD'de bizim meslek Bilgisayar Bilimleri diye geçer. BM okuyan birisi kod da yazar, görev tanımına göre diğer dizaynlara da girer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: varevolverine

Ne demek istediğini tam anlamadım ama donanım olmadan yazılımın bir anlamı olmayacağını, yazılım mühendislerinin bilgisayar mühendislerine bağımlı olduklarını söylemeye çalışıyorsun sanırım.

Bu doğru bi önerme olabilirdi ancak günümüzde donanımdan bol bir şey yok. Bir iş yapmak için illaki kendi donanımını üretmek zorunda değilsin, bu tür donanımları kendi istekleriyle üreten insanlar var. Raspberry Pi, Arduino gibi kartlar/bilgisayar ve sensörleri, hiç donanımdan anlamayan hatta yazılım/bilgisayar mühendisi olmayan insanların bile akıllarına gelebilecek her şeyi yapabilmelerini sağlıyor.

Durum bu şekildeyken, işten az çok anlayan yazılım mühendisinin ortaya prototip olarak çıkaramayacağı ürün yoktur. İş ciddiye bindiğinde de parası neyse vererek tasarlattırıp üretime geçirebilir.

Bu arada hala kendini geliştirmekte olan bir bilgisayar mühendisiyim. Sizin cevapladığınız yorumumdaki kendi fikirlerime bile tam olarak katılmıyorum şuan. Belki bundan 6 ay sonra bu fikirlerime de katılmam, kim bilir
    Bu bana değil sanırım :) Kendimizi geliştirmeye ve başkalarına yardım etmeye devam!

• quote:

Orijinalden alıntı: üçboyutsuz

hocam merhabalar dil ile ilgili bir şey sormak istiyorum. ingilizceden sonra hangi dili öğrenmeyi tavsiye edersiniz acaba kardeşim bilg.mühendisliği okuyor ve 2. dili öğrenmek istiyor.
    teşekkür ederim şimdiden
    Selam,

İngilizce'yi düzgün öğrensin sonrasında BM anlamında ikinci bir yabancı dile ihtiyacı yok. Trilingual olmak kafayı daha çok çalıştırıyor uzmanların dediğine göre ancak ona ayıracağı vakti başka şeye de aktarabilir. Hollandaya gittiğinizce Flemenkçe konuşuyorlar falan ama Dünyada herkes ingilizce ile anlaşabiliyor. 3. Dil bilmek nice-to have must have değil ;)

Dip: Bildirim gelmemiş o sebeple geç yazıyorum kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HalilŞen2001

Bu mesaj silindi.
    Selam abicim,

Burada defalarca dedim, aslında ilk entryde de var.. Lisedeki birisinin şu an yapabileceği en iyi şey ders çalışmak.. Hayallerde boğulma. Müsait zamanda görüşmek için özelden mesaj at numaranı ararım ben seni ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: varevolverine

Farklı görüşler her meslekte ve konuda olabildiği gibi, bu konuda da var tabi ki.

Sana tavsiyem İstanbul içinde bir okul tutturmaya gayret etmen olur. Çünkü İstanbul'da staj yapabileceğin ve okul bitmeden part time da olsa girip çalışabileceğin bir çok şirket var.

3. sınıfa kadar kendini geliştirmeye bak ama okuldan fazla kopma, ortalamanı 3'ün üzerinde tutmaya çalış. Yüksek yapmak istersen ortalama işine yarayacaktır. 4. sınıfta (mümkünse 3. sınıf bitmeden) ücreti az çok demeden bir işe girip part time çalışmaya başla. Bu şekilde yaparsan okul bitince rahat edersin ve az-çok tecrübeli olduğun için başlangıç maaşın daha yüksek olur.

Sınavında başarılar dilerim
    Güzel katkı teşekkürler!

• Hocam Yeditepe-baü hakkında düşünceleriniz kariyer için iyi midir akademik kadrolarını incelediğimde neredeyse bütün hocaların yurt dışı master-doktoralı olduğunu gördüm ama üniversitelerin isimlerinden dolayı dezavantaj yaşar mıyım? Hedefim yurt dışı master yapıp orada kariyer yapmak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkandao

Hocam Yeditepe-baü hakkında düşünceleriniz kariyer için iyi midir akademik kadrolarını incelediğimde neredeyse bütün hocaların yurt dışı master-doktoralı olduğunu gördüm ama üniversitelerin isimlerinden dolayı dezavantaj yaşar mıyım? Hedefim yurt dışı master yapıp orada kariyer yapmak..
    Selam Furkan,

Özel üniversiteler eğer top olanlar değilse tabi ki bi nebze daha kötü.. Şöyle düşün.. Seninle beraber oraya kafası aynı çalışmayan arkadaşlar olacak ve ortalama zorlukta dersler olacak.. Ne kadar kastırırsan o kadar iyi mühendis olacaksın... Y.Dışına gitmek için okulun çokta önemi yok. Oradakiler zaten bizim okullları tanımıyorlar. Senin ne bilip bilmediğine bakıyorlar.

Y.Dışında kariyer yapmanın en kolay yolu, oraya Master'a gitmek ve sonrasında kalmak...

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.