Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: kankuzgunu

Merhabalar 27 sayfadır yazılan her şeyi okudum sizin yazdıklarınızı ayrıntılarıyla

bu sene 20k-28k arası bir sıralama bekliyorum

*Tercih edebileceğim yerler buralar

-HACETTEPE- BM (en iyi halde girme durumum var konu içeriğini detaylı incelediğimden dolayı da en iyi opsiyon olarak hacettepe'yi görebiliyorum ama gelmeme durumu var)

-İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ- BM (Derslerini Eğitimini Öve Öve Kimse Bitiremedi İzmirde olmasına karşın baya uzakmış ulaşım sorunları dışında güzel bir üniversite)

-ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ- BM (Vakıf Destekli Devlet Üniversitesi İnsanları Hayran Bırakacak Bir Kampüse Sahip Kayseride Olması ve Çoğu Yerde İsminin İrite Edici Bulunması Dışında İmkanlar Açısından Harika, Eğitimi Konusunda Bilgim yok)

-GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ- BM (Konumuzun Parlayan Yıldızı GTÜ Siz Demeden Önce En Fazla 2-3 Kere Duymuş Olduğum Yer Eğitimi Harika(ZOR) Kampüs İdeal Şehir Dezavantajına Sahip Ama Teknik Üniversite Olmasının Ekmeğini Yediğinide Söylemek Gerek)

Şimdi Sizden Tek Bir Ricam Olucak Herkese Aynı Cevapları Verdiğinizin Farkındayım "Üniversiteleri Kıyaslarkenki Şartları İlk Entry de Belirttim" Gibisinden Ama Biz Ne Yaparsak Yapalım Sizin Kadar Tecrübemiz Yaşanmışlığımız veya Görmüşlüğümüz Yok.

Gelip size Tercih Formumuzu Doldurunda Demiyoruz Siz Olsanız Hangisi Seçerdiniz Tıpkı BOU da Okuyan Annenizin Kuzeninin Yaptığı Gibi Nacizane Bir Tavsiye Hafif Bir Kıyas (Hepsi Bulunduğum ile ziyadesiyle uzak il farkı yok benim için)

Bunu Soruyorum Çünkü Ne Benim Nede Ailemin İmkanlardan Dolayı 2. Bir Şansı Yok Tek ve İsabetli Bir Atış Yapmak Zorundayım Bu Yüzden Her Fikre İhtiyacım Var.

Ek Olarak Yanlış Anlamazsanız 2 Soru Sormak İstiyorum.

*Bilgisayar Mühendisleri Yaşlanınca Neden Değer Kaybediyor Bu Fiziksel Yeterlilik Gerektiren Bir İş Değil ,Üretkenlik Zihinle İlgili Bir Durum Bunu Açıkçası Anlıyamadım.

*GTÜ Çok Övülmüş Yani Okuyan İnsan Diyorki Boğaziçi Hariç İTÜ-ODTÜ-YTÜ-HACETTEPE Salla Bunları GTÜ'ye Git Gibi Algı Oluşturuyor İnsanda.

Size Yukarıda 4 Üniversite Saydım Sizin Dediğiniz Şekilde Araştırmamı da Yaptım Ama Algılıyamıyorum Neyin Ne Kadar Getirisi Olabileceğini Biri 256 Bit'se diğeri 2GB Fazla Çıkıyor Bunun Gibi Bir Şey, Saçma Sapan Şeyleri Kıyaslamak İstemiyorum O Yüzden Fikrinizi İstiyorum Ve Bunu Pm Olarak Da İstemedim Herkese Açık Olsun Diye.

Şimdi GTÜ'ye SİZ 15k ile Gitmişsiniz 2012 mezunusunuz 2007-2008 döneminde okula başladınız sanırım Ben Son 15 Yıl Taban Puanlarına Baktım GTÜ HEP 60K LARDA 50K'larda Siz mi Yanlış Hatırlıyorsunuz Yoksa Başka Bir Durum Mu Söz Konusu Beni Yanlış Anlamayın Kırılmayın Da Lütfen Çünkü Sizin Başka Birine Dediğiniz Gibi Seni Tanımıyorum Nasıl Referans Göstereyim.Bunu Sormamım Tek Sebebi GTÜ Sizin İçeriğini Kendi Web Sayfasında Bir Nevi Tanıtım Gibi Lanse Etmiş Bundan Dolayı Sizin Bir Vefa Borcu Ödeme Yahut Çıkar Amacı Gütme İhtimalini Çöpe Atamıyorum.

Meraklısına Link:http://www.gtu.edu.tr/kategori/1730/0/display.aspx?languageId=1

Dediğim Gibi Benim Ve Benim Gibi İkinci Şansı Olmayan İnsanlar Var Bizim İçin En Azından Skalayı Daraltsanız Bir Ömür Minnettar Kalırız.İyi Günler Dilerim...
    :) En çok senin mesajına geç cevap verdiğim için kusura bakma.. Belli ki araştırıp, birşeyler yapan birisin.. Böyle devam et hayatın boyunca ;)

Neyse soruna gelecek olursam.. Şİmdi ilk entry de şaka şaka.. Son söyleyeceğimi ilk söyleyeyim Hacettepe > GTÜ = İYTE > Abdullah Gül Üniversitesi

Neden Hacettepe en iyi? Eğitimi güzel.. Köklü ve oturmuş bir yapısı var. İmajı güzel sektörde.
    GTÜ? Eğitimi iyi, ismi kötü Istanbula yakın olması büyük avantajı. Ama hala bir lise gibi.. Şenliklerin falan filan diğerleriyle kıyaslanmaz...
    İYTE? İkiz kardeşlerin ötekisi.. Eğitimi ikizi gibi iyi. Lokasyonu İzmir de ama değil aslında.. Dezavantaj.. Orada okusan bile İzmir de iş bulma olasılığın Istanbulda bulma olasılığının yüzde biri..İkizi gibi boş adamı mezun etmiyorlar. Proje ağırlıklılar..
    Abdullah Gül? 11. Cumhurbaşkanı Okul binası falanı filanı değil önemli olan verdikleri eğitim önemli. Nasıl ki şaşalı Cami yapınca kıldığımız namazlar daha evla olmuyorsa bu da benzer. Bulunduğun şehir nerede bilmiyorum ancak ailesi Istanbul'a bırakmayan bir şekilde doğuda okuması gerekenler için eğer eğitimi iyiyse bir opsiyon olabilir.

En iyisi GTÜ? Her yeri bırak oraya git?
    Yok öyle birşey. Alacağın eğitim sahiden diğerlerinden daha iyi olabilir (2008 mezunu olarak ODTÜ'lü, İTÜ'lü arkadaşlarımla kıyasladığımızda..) ancak üniversite demek sadece dersler değil. Sosyal hayat da çok önemli. Yani Boğaziçinin eğitimi belki daha kötüdür ancak öyle bir network oluşturuyor ki okul sana. Yanındaki CEO, solundaki bilmem ne oluyor. Bizim gibi ülkelerde de bu çooooooook önemli. GTÜ için mezunları birbirlerini tutar ama diğer saydıkların başka bir boyut... Derslerin mükemmel, esktradan çok şey öğrendin.. BM iyi biliyorsun ama sosyal yeteneklerin yoksa tırt. Bunları çoğusu üniversitede kazanıyor..GTÜ diye insanların koşmasında naçizane payım olduğunu düşünüyorum. Ama onlar bilmiyor ki her mezun olan böyle değil.. Kendimi her anlamda geliştireceğim diye yapmadığım kalmamıştı..

Ben okula 2008 de girdim ve o zaman 18k ile kapattım sanırım. Adı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsüydü sonra Kocaeliye üniversite açtık demek için olan üniversitenin adını değiştirdi siyasiler :D

Okulun sayfasında benim yazdıklarımın referans verilmesi gurur verici.(Bilgim dahilinde.) Burada BM ile ilgili soruları cevaplıyorum, ben neler yapıyorum onları anlatıyorum.. AYrıca GTÜ mezunu olduğum için de çoook fazla GTÜ ile ilgili soru aldığımdan onun için ayrı bir paragraf yaptım. Bu şüphelerinde de o kadar haklısın ki... Para mı alıyorsun.. Bunu neden yapıyorsun.. Bu soruları çoook ama çoook alıyorum. Şunu unutmamak lazım.. GTÜ ya da başka bir yeri tercih etmeniz bana birsey sağlamıyor. Yazdım desen yazmasan nereden bileceğim. Tek amacım var benim bu mesleği adam gibi yapmak, gençlere örnek olup yol göstermek. Hayat amacım "Sizin en hayırlısınız başkalarına faydalı olanınızdır." üzerine kurulu. Yoksa saatlerce sizlere birşeyler anlatmaya çalışmam. Bu yaptığım işten çok rahat para kazanabilirim oysa.. İstiyorum ki amatör ruhla devam edeyim..

• bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bu arkadaşın dediği okullara marmara bilgisayarıda ekler misiniz. Eğer konuda yazdıysanız söyleyin ben bulurum ama 30 sayfa arayacak vaktim yok teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarsil156 -- 19 Temmuz 2019; 14:34:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raydr1c

Selam hocam, öncelikle tebrik ederim. Sorum şöyle ki bu sene dgs girdim ve büyük ihtimalle ytü, itü gelmeyecek basit soruları zamandan dolayı yakalayamadığım için. 10 dakikam daha olsaydı kesinlikle ytü veya itü'ye girebilirdim 6 soru daha yaparak. Her neyse yapmış olduğumla GTÜ ve İYTE'ye girebilecekmişim gibi ki büyük ihtimalle girebilirim sizce hangisini tercih etmeliyim?
    Selam. GTÜ vs İYTE baktığında nerede oturduğun çok önemli. İzmirdeyse ailen, İYTE iyi bir tercih. Yok iki şehirde de değilsen GTÜ'nün avantajları daha fazla.

- Eğitim olarak benzerler.. Proje ödev ağırlıklı yoğun bir tempoları var.
    - GTÜ'nün kampüsü İYTE'den çoook iyi..
    - GTÜ'nün Istanbulda olması büyük avantaj. Sektör, ülke ekonomisi üzülerek söylüyorum ki bu şehirde..(Adının Gebze olduguna bakma alakası yok Istanbul sınırı direk.) 3 yıllık evliyim. İlk zamanlarda eşim İzmire gidelim diyordu..Orada iş bulamam bir bulsam değişmek istediğimde sıkıntı olur diyordum. Istanbulda kaldık ve oradaki arkadaşları şimdi bize CV yolluyorlar ki Istanbula gelsinler. Şirket yok ve aldıkları para az. Araba alacak mesela İzmirde de 100k Istanbulda da.. Bim her yerde aynı fiyat. Kira sadece 300-500 Istanbulda daha pahalıdır de. Özetle bu cehennemi yaşamak için sebepler var aslında..
    - İkisinde de sosyal hayat diye birşey yok.
    - İYTE de olursa denize daha çok gidersin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: diğerize

geçen sene tercih döneminde burayı silip süpürmüştüm. Hala daha burda olduğunuz için teşekkürler. Etraf kalabalıklaşmadan sorumu sorayım. Bu sene hacettepe de 1. sınıf olacağım.
    Okulumuz hakkında ne gibi şeyler duydunuz?
    Okulun açılmasına 3 ay var. Çok genel bi soru olacak fakat sene içinde işimi kolaylaştırmam için bana ne yapmamı önerirsiniz?
    python veya algoritma çalış veya matematik çalış gibi veys şu kitabı oku gibi
    Selam, umarım faydası olur ve sende ilerde daha faydalı şeyler paylaşırsın gençlerle.

- Hacettepeden mezun olanlar belirli bir bilgi birikimine sahip oluyor.
    - Sektörde pozitif bir ön yargı var kendilerine karşı.
    - Mezunları arasında çok fazla bir bağ yok ama ufak üniversiteler gibi de değiller.
    - Aç kalmazsın işini bulur sonra sen seçer konuma gelebilirsin.. Bunun için okulla yetinmeden özverili çalışma lazım tabi..

Okula yeni başlayanlarla alakalı ilk entryde yazmış olmam lazım aslında bi daha bakar mısın?
    - Udemy'den kurs al o belirttiklerimi.. İngilizceyi hallettiysen ufaktan başlayabilirsin. Pythondan sa Javascipt öğren ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: staaaaap1

Hoş geldiniz hocam, gsü mü ytü mü sizce hangisi seçilmeli? İngilizce bakımından sorunum yok onu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
    Hoşbulduk. Bir Galatasaraylı olarak GSÜ tabi ki.. Şaka bir yana da YTÜ kadar olduğu yeri haketmeyen başka üniversite yoktur herhalde. Mezunlarıyla konusuyorum abi berbat diyorlar.. Parlak gençler oldukları için tabi ki iş buluyorlar ancak okuldaki eğitimi yerden yere vuruyorlar.. Teknik konular hakkında konustugumuzda haksız da değiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdRenaLime

Hocam gazi ve ankara üniversitesi tutuyor. Mezuna mı kalmamı önerirsiniz, yoksa yazıyım mı?
    Çok kısa ve zor bir soru.. Üniversite kıyaslarını ilk entry de yazdım öyle yapmalısın. Bu sene ilk senen mi? Eğer ilk senen ise bir sene daha kalıp iyi hazırlanacağına inanıyorsan kalmaya değer. Üniversiteni değiştiremeyeceksin. Bak bana dünyaca ünlü yerlerde de çalışsam GTÜ mezunuyum :D ha kötü değil ama aynı değişmedi değişmeyecek... 1 sene kalmanın maddi ve manevi dezavantajları da var.. Stresli bir süreç.. Aile komple stres altında oluyor falan.. 1 sene daha geç para kazanacaksın gibi gibi. Ama kötü bir başlangıc yapınca hayatının geri kalanının da kötü devam etme olasılıgı daha yüksek. Hep öyle değil ama olasılık yüksek. Yoksa okumadan nerelere gelenler, ne işler yapanlar bile var ;)

Zor karar Allah yardımcın olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: meXel_

denizli ve manisa gibi şehirlerde okumak mı; istanbul gedik,sabahattin zaim,mef gibi puanımın yettiği vakıflarda okumak mı?
    Kötü bir başlangıç yaptıktan sonra iş bulma olasılığın çoooook zor olacak. Bu sebeple bi sene daha kalmak daha mantıklı. Yeğenim 3 sene girdi sınava inatla doktor olacağım dedi ve oldu. İstemediği işi, üniversiteyi okusaydı Allah bilir nerdeydi neler yapıyordu.. Ben böyle diyorum ama birileri de sonucta oraları tercih edecek ve okuyacak. İşsizler ya da az bilgililer olmalı ki diğerleri kıyaslanabildiğinde iş yapabilsin..
    ytüden kaç mezunla konuştunuz böyle bir sonuca ulaşmak için?
  • Paylaştığınız bilgiler çok faydalı yararlandım ve memnun kaldım. Emeğinize sağlık :) konudaki tüm yorumları okuyamadım, tekrar edilen bir soru sorarsam kusura bakmayın.

Ulaşmak istediğimiz üniversitedeki mezunlarına ulaşabileceğimiz platformlar, siteler var mı? Bir kaç örnek vermişsiniz, LinkedIn gibi. Bu siteyi kullanmakta acemiyim mezunlara ulaşamıyorum :D İsimler falan gizli. Bağlantı kurmak gerekiyor galiba. Çözmeye çalışıyorum :D Bunun dışında çeşitli sosyal ağlara, forumlara bakıyorum ancak sizin şurada bir nokta var, bu noktayı bulursan genel olarak bil.müh dolusuyla var bulabilirsin diyebileceğiniz yer var mı ya da LinkedIn'de bu konuda yardımcı olabilirseniz. Elimde genele ulaşabileceğim fazladan bir kaynak olması çok hoş olur.

Kendimden bahsedecek olursam 2.kez sınava girdim başarısız oldum kendime göre. 53k sıralama yaptım. Girebileceğim üniversitelerin akademik kadrosuna vs bakıyorum ancak içim rahat etmedi ki girsem bile bu üniversitelerde kalmak gibi bir niyetim yok. Girersem yatay geçiş yapacağım. Sıralamama bağlı olarak Medipol,Maltepe(ikisinin tutatacağını sanmıyorum, piyango oynamak biraz), Doğuş, İstanbul Ticaret, Üsküdar,FSM Vakıf Ü,Beykent gibi üniversiteleri seçebiliyorum. Girip yatay geçiş yapmak ne kadar mantıklı olur? Bu üniversiteleri seçmelimiyim yoksa mezuna kalmak daha mı mantıklı? Alternatiflerimde İTÜ,GTÜ,YTÜ,GSÜ,Marmara var. Yatay geçişte bu üniversiteleri zorlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tablavi -- 19 Temmuz 2019; 21:6:30 >

• Boğaziçi - Bilkent tam burslu - Sabancı tam burslu bilgisayar mühendisliği. Bu üçünü karşılaştırabilir misiniz? Nasıl bir sıralama yaparsınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhadayi -- 19 Temmuz 2019; 21:47:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gsü için neler duydunuz ve ne düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayarmuhendisiyim

Kötü bir başlangıç yaptıktan sonra iş bulma olasılığın çoooook zor olacak. Bu sebeple bi sene daha kalmak daha mantıklı. Yeğenim 3 sene girdi sınava inatla doktor olacağım dedi ve oldu. İstemediği işi, üniversiteyi okusaydı Allah bilir nerdeydi neler yapıyordu.. Ben böyle diyorum ama birileri de sonucta oraları tercih edecek ve okuyacak. İşsizler ya da az bilgililer olmalı ki diğerleri kıyaslanabildiğinde iş yapabilsin..

Alıntıları Göster
    Hocam bu mesajınız beni biraz üzdü açıkçası (üzülme nedenim kendimle ilgili, sizinle değil). 30kdan mezuna kaldım, mezun senemde geriye attım (lys matematikte son anlarda anlık heyecan ve stresten kontrolü kaybedip bir bölümde kaydırdım). İstediğim bölüm bm idi ama istediğim seviyede bir üniversitede değilim. Bunun travmasıyla da iyi bir başlangıç yapamadım. Bir sene daha deneme şansım olmadı ki bunu gerçekten çok isterdim. Bu saatten sonra da öyle bir şansım olmayacak ama takılıp kaldığım o noktanın dışına çıkamıyorum. Şu an 3.sınıfa geçtim ama gidişatımdan memnun değilim. Hak ettiğimden daha kötü bir yerde olmam, belki de yurt dışında çalışma isteğimi gerçekleştiremeyecek olmam ve benzeri düşünceler beni mahvediyor ve geleceğe dair kaygım her geçen gün daha çok artıyor. Bunlardan dolayı insanlardan da uzaklaştım, ilerisi için kurabildiğim bir sosyal ağım yok. İnanın hayattan aldığım keyif sıfır noktasında. Tek tesellim İngilizce seviyemin C1 olması. Sizin gibi insanların bakışına ve yol göstericiliğine gerçekten çok ihtiyacım var.

Not: Kocaeli Üniversitesi´nde okuyorum.

• Hocam bu sene sınava girdim heyecandan vesaire hedefim 50k iken 128k yaptım.Başarısızlığımın temel sebebi tutkulu oldugum bir meslek olmaması.Yani atıyorum çok hevesli şekilde tıp okumak istesem bu isteğim beni kamçılayacak belki başarı getirecekti.Ama böyle bir durum olmadığından başarısız oldum.Dünya çapında geçerliliği olacak bir iş olsun istiyorum en büyük hayalim yurtdışında yaşayabilmek bu konuda da aklıma gelen şey bilgisayar mühendisliği (Bide elektrik elektronik mühendisliği de düşündüm baya) oldu.Ayrıca evde huzursuzluk yaşıyorum ve okula geç başladığımdan okuduğum insanlardan da bir sene büyüğüm.Şuan çok kararsızım bir yeri yazmalı mıyım yazmamalı mıyım bilmiyorum.128k ya gelen yerler malum.Ufak bir ihtimal de olsa Ukrayna da okuma şansım var.Çok pahalı değilmiş ve dünya çapında bir iki üniversitesi var bu konuda ne düşünüyorsunuz.Danışacak pek kimsem olmadığından sizin vereceğiniz cevaplar benim için çok önemli olacak.Ayrıca yabancı ülkelere alımda türkiyede üniversiteler arasındaki farkı çok bilmediklerini biliyorum.Yani Hollandalı bir şirket seni alırken odtü mü muğla mı pek sorun etmiyorlar diye söylemişti orda çalışan bir ablamız youtube kanalından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trezeguet11 -- 21 Temmuz 2019; 19:55:30 >

• 102k'dan 85k'ya çekebildim daha iyisini de yapabileceğimi sanmadığım için tercih yapmayı düşünüyorum. Sadece bilgisayar mühendisliğini düşünüyorum. O kadar üniversite araştırdım sadece Uludağ-Sakarya-Ktü içime siniyor ilk ikisinin çıkması çok zor olsa da. Arkadaşlarım yerleş yatayla geçersin falan diyor da bilemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
  • Selam arkadaşlar biraz sonra YouTube dan bi sohbet yayını yapacağım. Planlı değildi genel bi konuşalım... kaydetmeyeceğim!

Hocam gazi sizce kötü bir başlangıç mı?

• hocam öncelikle merhaba ben fırat üniversitesi yazılım mühendisliği düşünüyorum bu konulara ilgiliyim ama bölümü her söylediğimde kötü ve moral bozan cevaplar alıyorum bir de sizin yani bilgisi olanın cevabını almak istedim tercihlerin bitimine 5 gün kaldı bana en yakın zamanda yardım ederseniz sevinirim
  • ALPHA2 A kullanıcısına yanıt
    Mezuna kalma imkânınız var mı?

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.