Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
840
Cevap
281
Favori
177.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!

(En Son Oy Tarihi: 16.6.2024)
Giriş
    Acaba hiç kurumsala kasmayıp, özel sektörde mi gelişsem? İyi sömürüyolarmış ama :d

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam bilgisayar mühendisliği meslek itibariyle zor bir iş mi? biraz fikrim olması açısından html css falan baktım, ki bunlar dil bile değil biliyorum ancak en azından bir fikrim olur, ne kaybederim ki diyerek biraz kurcaladım. tabii bu işler bu kadar basit kalmıyor bunu çok iyi biliyorum ancak ileride bir işte çalıştığım zaman gerek iş yükü, gerek iş yoğunluğu ve gerekse mental olarak çok yorucu bir iş gibi gözüküyor. bunu html css bakarak değil, youtube da selman beyin yaptığı bir kaç oyun kodlamalarını izleyerek karar verdim) habire yaratıcılık skillimizi kullandığımızdan ötürü bu adamı yorar diye düşünüyorum. ve bu işin kötü yanı iş bitince işin bitmiyor oluşu, ha belki zevkle gelir evde çalışmalara devam eder kendimi geliştiririm bilemiyorum ancak diğer mühendislik dallarına göre daha bir yorucu temposu var gibi gözüküyor. doğru mudur? bir de sanki işin amelelik kısmı var gibi gözüküyor ki aslında bu olayı kafama bir yakınım sokmuştu, kendisi çok iyi bir üniversiteden ee ve pc müh olarak çap yapmış çok saygı duyduğum birisi, gün boyu bir şeyler kodlamanın amelelikten farkı olmadığı tarzında bir konuşma geçince bir ufak soğudum meslekten. biliyorum çok fazla soru sordum ancak şu an son derece kararsızım ve önümde bir hedef olmadığı sürece verimli bir şekilde üniversite sınavına hazırlandığımı düşünmüyorum. reel bir hedefim olduğunda çok daha verimli, gerekirse 1-2 yılımı daha heba edip sınava hazırlanıp o hedefimi yerine getirmek isterim, aksi halde bir hedefim yoksa da zaman kaybetmeden kendi yolumu çizmek isterim. o yüzden bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok iyi olur. hani istediğim mesleğe tam olarak üni sınavı ile ulaşamayacaksam boşa çalışmayıp gerekirse gider oto sanayi de çırak bile olurum. ancak ileride hayatım boyunca yapacağım mesleğe karar verdiğimde, bunun için üni sınavından iyi bir sıralama yapmam gerekiyorsa da zevkle yaparım. az çok anlatabilmişimdir umarım derdimi. yardımcı olmanız dileğiyle, şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 23 Nisan 2020; 20:29:36 >

• Hocam ingilizce için kulak aşinalığı kazanmaya çalışıyorum fakat nafile. Hazırlık okuyorum orada listening quizlerimiz oluyor , orda da çok kötü sonuclar alıyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı bu konu hakkında?

• HERKESE SELAM! 4 AY SONRA TEKRAR GELDİM!

SINAVLAR BİTTİKTEN SONRAKİ HAFTA ZOOM VB YERLERDEN YAYIN YAPIYOR OLURUM. SORULARINIZI YANITLARIM! ŞİMDİLİK HERKES SINAVA ODAKLANSIN, LÜTFEN...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarmuhendisiyim kullanıcısına yanıt
    hoş geldiniz hocam öncelikle.Sabancı’nın cengteki yeri hakkında ne düşünüyorsunuz (imkan vs olarak).Bir de eşit ağırlık birisi bilgisayar mühendisliği okusa çok zorlanır mı?

• kobe6 kullanıcısına yanıt
    O senin kapasitene ve ilgi alanina bagli. Esit agirlik cikisli arkadasim Koc'tan 750 bin tl yatirim aldi, daha universite ikinci sinif. Muhendis değil ama 5-6 programlama dili biliyor ve is hayatina fazlasiyla hakim.
    Oluyor yani.

• Arandiel kullanıcısına yanıt
    evet doğru diyorsunuz.Aslında asıl sormak istediğim fizik kimya gibi matematik dışındaki fen derslerinde de 11-12 fen bilgileri gerekiyor mu olacaktı.

• kobe6 kullanıcısına yanıt
    Cevap gelene kadar dilediginiz universitenin derslerine bakin isterseniz. Cogu yayinliyor donem donem hangi dersleri verdigini.
    Daha detayli bilgi icin de dersi Google'da aratip neler islendigine bir goz atabilirsiniz.

hocam bu akreditasyon işi yurtdışı için kritik diyorlar ne kadar önemli sizce ?

ya da hangi akreditasyonlar önemli ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kobe6

hoş geldiniz hocam öncelikle.Sabancı’nın cengteki yeri hakkında ne düşünüyorsunuz (imkan vs olarak).Bir de eşit ağırlık birisi bilgisayar mühendisliği okusa çok zorlanır mı?
    Hoşbulduk,

Mentorü olduğum bir arkadaş vardı Sabancı CENG mezunu.. Okulda bize hiçbirşey öğretmemişler, hasbel kader mezun oldum diyordu hep. Kendisi hevesli ve hızlı öğrenen birisi oldugundan okuldaki açığı kapattı ama çok zorlmıyorlar sanırım orada... Eşit ağırlık, Sayısal falan bunlar hiç önemli değil esasında.. Ben Üniversite sınavında Saysısal kısımdan çok kötüydüm. (O zaman SAY1-SAY2 vardı. Say1 de 8-10 yanlısım vardı sanırım.)

Zorlansan ne olur ki hem? Kim hayatın kolay olduğunu söyledi ki?

Hocam kime inanacağımı şaşırdım açıkçası. Her kafadan ayrı bir fikir çıkıyor. Ülkedeki üniversitelerin global anlamda çok fazla tanınırlığı yok bu bir gerçek. Ama ülke içindeki üst seviye sayılabilecek bir okulda böyleyse hiç okumayalım daha iyi...

discord olsa olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: -Shepard-

Hocam kime inanacağımı şaşırdım açıkçası. Her kafadan ayrı bir fikir çıkıyor. Ülkedeki üniversitelerin global anlamda çok fazla tanınırlığı yok bu bir gerçek. Ama ülke içindeki üst seviye sayılabilecek bir okulda böyleyse hiç okumayalım daha iyi...
    O kadar haklısın ki... Herkesi dinle ancak kendi süzgeçinden geçir öyle karar ver.. Birisi için öyle olmuş olabilir ancak başkası da çok memnundur.. Üniversite tercihlerinde seçme hakkı bizde olduğu zaman bazı yöntemlerimiz var onları uyguluyoruz. He bu arada üniversite kazandın bitti gitti yok 8 yıldır çalışıyorum, işim gücüm iyi ama bak haftasonu bile ders çalışıyorum, video izliyorum yeni şeyler öğreniyorum. Herkes yapıyor mu bunu? Hayır. Herkes aynı hayatı yaşamıyor...

Tavsiyem elinden geleni yap, tercih zamanı instagramdan falan soru cevap yayın yapacağım oradan konusuruz yine.. Ne yaparsan yap yanlıs karar diye birşey yok. Ders alıp başka şekilde yaparız.. Heves, hırs, azim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 31 Mayıs 2020; 17:17:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: StalkerReborn

discord olsa olur mu?
    O ne ya diye internete baktım :) Twitch var, Youtube var, Discord var ama ben sanırım Instagramla gideceğim.. Kullanımı çok kolay.. Hem ara ara günlük birşeyler de paylaşırım diyorum. Kitap okurum özetini atarım, küçük tavsiyelerim olur falan. Daha dün açtım o hesabı da, yavaş yavaş birşeyler atmaya başlarım, tercih zamanı oradan canlı yayın yaparız. Onda hem soru soracakları da yayına alabiliriz, soruyu sorup gider falan :D

Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 31 Mayıs 2020; 17:16:55 >
    teşekkürler hocam öncelikle.Gerçekten güzel olur ama malum sınav yılı instagramlar donduruluk 1 ay sonra rahatça takip ederiz

• quote:

Orijinalden alıntı: kobe6

teşekkürler hocam öncelikle.Gerçekten güzel olur ama malum sınav yılı instagramlar donduruluk 1 ay sonra rahatça takip ederiz
    Zaten şu anda buralarda da dolanmayın son sıkımlar elinizden geleni yapın sonra sohbet muhabbet hepsini yaparız oradan :)

• hocam ben 2019 da aso teknik koleji adında bir teknik lisenin endüstriyel otomasyon alanı mekatronik dalından mezun oldum okulda bulunduğum sürede 2-3 tane robot projem oldu bunların yanında arkadaşlarıma yardımcı oldum yazılım olarak arduino c# ve python hakkında bilgim var robotlarda genellikle arduino kullanıyorduk 12.sınıfta az da olsa scada ve plc de öğrendim bu yıl iyi bir bilgisayar mühendisliği kazanacağımı düşünüyorum sınavdan sonra da kendimi geliştirmek istiyorum yaz boyunca ingilizce çalışıp yanında udemyden mustafa murat coşkunun python kursuyla başlamayı düşünüyorum tavsiyeleriniz ne olur benim için sizce neler yapmalıyım üniversite okurken de iş bulup çalışmak istiyorum mümkün olursa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkeryasin8

hocam ben 2019 da aso teknik koleji adında bir teknik lisenin endüstriyel otomasyon alanı mekatronik dalından mezun oldum okulda bulunduğum sürede 2-3 tane robot projem oldu bunların yanında arkadaşlarıma yardımcı oldum yazılım olarak arduino c# ve python hakkında bilgim var robotlarda genellikle arduino kullanıyorduk 12.sınıfta az da olsa scada ve plc de öğrendim bu yıl iyi bir bilgisayar mühendisliği kazanacağımı düşünüyorum sınavdan sonra da kendimi geliştirmek istiyorum yaz boyunca ingilizce çalışıp yanında udemyden mustafa murat coşkunun python kursuyla başlamayı düşünüyorum tavsiyeleriniz ne olur benim için sizce neler yapmalıyım üniversite okurken de iş bulup çalışmak istiyorum mümkün olursa
    Selam,

Öncelikle üniversite öğrendiğin şeyler sana artı tabi ki ancak aa oldum ben gibi birşey yok BM'de.. Sınav bi geçsin sonra konuşalım mı? Hangi üniversiteler geliyor diye.. Neler yapılmaskı gerektiğini aslında ilk entry de yazdım biraz da.. Sınav bittikten sonra IG'de baya baya aktif olurum..

• Abi hayırlı günler GTÜ çok övülen birçok imkan sunan gerçekten çok istediğim bir üniversite fakat bu sene oraya puanım yetmeyecek gibi duruyor , ben bu sene herhangi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği yazıp kazanırsam ertesi sene üniversitede ortalamami yüksek puan yapıp geçebilme imkanım olabilir mi GTÜ ye , zor mu olur bilgin varsa ve bilgilendirirsen çok sevinirim abi

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.