Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği için laptop (4-5k max)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve kendime laptop bakıyorum, fiyatlar malum... Bu hafta bir notebook almak istiyorum fakat karar vermekte baya zorlanıyorum.

Bu notebookun beni 4 yıl civarı götürmesini bekliyorum.

Benim için önemli özellikler:

SSD
    En az 8gb ram
    Hızlı bir işlemci

Yukarıdakler kadar önemli olmasa da olursa cok sevineceğim özellikler:

Uzun sarj süresi
    Tasınabilirlik

Oyun oynamıyorum. Bazen csgo sadece o kadar.

Şu ana kadar benim bulduklarım bunlar. Ama şöyle bir şey var. Dediğim gibi çok oyun oynamadığım için 1050 gibi gpular gereksiz geliyor. ama diğer bilgisayarlarda da işlemciler genelde sıkıntı oluyor.

www.amazon.com.tr
    Lenovo Legion Y530 15.6 inç Dizüstü Bilgisayar Intel Core i5 16 GB 1024 GB NVIDIA GeForce GTX 1050 Windows 10 Home: Amazon.com.tr
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07JC8FRCG/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM

Şu sonuncusu hem ucuz hem de fena değil gibi geldi siz ne dersiniz

Hepinize şimdiden teşekkürler.

• Lisans süresince okulda yapacağınız tüm işlemler için ucuz bir bilgisayar yeterli olacaktır. Güçten çok mobilite, uzun pil ömrü ve kaliteli bir ekran aramanızı tavsiye ederim zira ben 1. sınıftayken aldığım bilgisayarı hala kullanmaktayım ve tek pişmanlığım daha mobil bir cihaz almamam oldu.

8. nesil Intel işlemcilerde u serisi olmasına takılmamak gerek. Artık u serileri de 4 çekirdekli. 7. nesil ve 8. nesil i5 u serisi işlemcilerde %60 kadar çok çekirdek performans farkı mevcut.

Şuan alacak olsam bu tarz bir model alırdım. Hafif ve gayet güçlü bir cihaz. İçindeki ekran kartı da 930M'e denk. Yani basit oyunların da üstesinden gelecektir.
  • HP modeline bende bakıyorum kardeşim sanırım almak zorunda kalacağım gibi çünkü bütçem max 4900 civarı yoksa Dell alırdım sanırım. Sonuncusu için işlemcisi pek oyun için kullanışlı olduğu söylenemez bence çünkü u serisi biraz daha ultrabook gibi düşün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aybi durumdan muzdaripim ama ben bunu sectim. Nedeni ise ips ekran olmasi
    https://www.amazon.com.tr/Lenovo-Legion-Intel®-CoreTM-i5-8300H/dp/B07JC8FRCG?&_encoding=UTF8&tag=epey-21&linkCode=ur2&linkId=a5ac42714b1237f81&aff_sub4=1

• Lisans süresince okulda yapacağınız tüm işlemler için ucuz bir bilgisayar yeterli olacaktır. Güçten çok mobilite, uzun pil ömrü ve kaliteli bir ekran aramanızı tavsiye ederim zira ben 1. sınıftayken aldığım bilgisayarı hala kullanmaktayım ve tek pişmanlığım daha mobil bir cihaz almamam oldu.

8. nesil Intel işlemcilerde u serisi olmasına takılmamak gerek. Artık u serileri de 4 çekirdekli. 7. nesil ve 8. nesil i5 u serisi işlemcilerde %60 kadar çok çekirdek performans farkı mevcut.

Şuan alacak olsam bu tarz bir model alırdım. Hafif ve gayet güçlü bir cihaz. İçindeki ekran kartı da 930M'e denk. Yani basit oyunların da üstesinden gelecektir.

• Merhaba,

Ben de sizin gibi düşünüyorum.
    Acer swift 3 modeline ne diyorsunuz? Bunu alıp 4gb ram eklemeyi düşünüyorum. mx150 olması da vostradan daha iyi gibi geldi. Ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: MasterVedi

Merhaba,

Ben de sizin gibi düşünüyorum.
    Acer swift 3 modeline ne diyorsunuz? Bunu alıp 4gb ram eklemeyi düşünüyorum. mx150 olması da vostradan daha iyi gibi geldi. Ne dersiniz?
    Attığınız cihaz da gayet güzel. Tek eksiği 4GB belleğe sahip olması onu da sonradan takviye yaparak halledersiniz.

Gaming modeller bana çok kaba geliyor. Bence diğerlerini eleyin bu modeli alın derim.

• Teşekkürler cevap için. O zaman acer swift 3 + 4gb ram yapıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B6E2676F0

Attığınız cihaz da gayet güzel. Tek eksiği 4GB belleğe sahip olması onu da sonradan takviye yaparak halledersiniz.

Gaming modeller bana çok kaba geliyor. Bence diğerlerini eleyin bu modeli alın derim.

Alıntıları Göster
    Ekran kartı oyunlar için (pubg) yeterli olur mu?
    İyi bir ekran kartı diyebilirmiyiz?

• quote:

Teşekkürler cevap için. O zaman acer swift 3 + 4gb ram yapıyorum.
    Rica ederim. Hayırlı olsun.

@akınAk: İyi bir oyun deneyimi için GTX serisi ekran kartlarına bakmanız gerek. MX150 de fena bir ekran kartı değil. 900p çözünürlükte ve orta ayarlarda akıcı bir şekilde oynatacaktır.
  • Teşekkürler cevap için
    Hangisini önerirsiniz peki?
    Fiyatlarında neredeyse aynı
    Yada önerebileceğiniz bu sekmentte başka bir notobook varmı?
    Görünrüsü şık ve metalik gri olsun istiyorum

• low ayarda olur hatta daha düşük çözünürlükte

• Vartolu Saadettin kullanıcısına yanıt
    Youtube’dan bakabilirsiniz. 900p medium’da 30 fpsin altına düşmeyecek şekilde performans veriyor.

https://m.youtube.com/watch?v=VCUgAxhR3fU

• selamlar bu model hakkında ne düşünüyorsunuz. Bugün sipariş edeceğim de.
    Sizce acer swift 3+ 4gb ram ile karşılaştırıldığında aradaki farka değer mi?
    Tek fark ekran kartı oluyor ama fiyat olarak 700 tl yaklaşık...

• Bu da baya iyi gözüküyor. Siz ne dersiniz?

• MasterVedi M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Acer ile Lenovo arasında donanım olarak en belirgin fark ekran kartında. 1-2 tık daha iyi bir ekran kartına sahip. Ben Nvidia tercih ederim. Deep learning veya CUDA programlama yapacaksanız Nvidia şart. Oyun konusuna gelirsek, ikisi de basit oyunları oynatır onun dışında okuldaki işlerinizde ekran kartına bağlı işiniz olmayacaktır.

Acer daha kaliteli bir kasaya sahip ve daha hafif. Ekranı da IPS. Kasa olarak Lenovo’ya göre üstünlükleri var fakat performans olarak çok bir farkları yok. Lenovo’da da SSD kullanılmış zaten.

700 lira farka değip değmeyeceği kararını sizin vermeniz gerekli. Özet olarak Acer model biraz daha iyi bir ekran kartı ve daha iyi bir kasaya sahip. Performans konusunda ikisi de üzmez. Nihai karar size kalmış. İsterseniz bir tekno markete gidip iki ürünü de inceleyin. İçinize sinen modeli alın.

• Sağol çok yardımcı oldun. Deep learning ve ai ile uğraşmayı düşünüyorum zaten.
  • akınAK A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemek gerek. Oyun için mi kullanacaksınız? Mobilite ne kadar önemli?

Konu sahibinin aradığı özelliklere göre daha mobil bir laptop baktık. Siz de ne için kullanacağınızı söylerseniz ona göre laptop önerebiliriz sayın hocam.

• Hocam bana da önerebilirmisiniz? Oyun oynamicam. Ama performans ve hiz olarak da uzmesini istemiyorum. Ssd ve ips ekran olsun istiyorum. Cuda tarzi programlar kullanilacak. Butcem 5bin 6 bin arasi. Simdiden cok tesekkur ediyorum.

• katharsis1537 kullanıcısına yanıt
    CUDA programlama yapacaksınız. O bütçe bandına güzel cihazlar var fakat mobilite de ekleseydiniz beni biraz zorlamış olacaktınız

i7 8. Nesil, 1050 ti, SSD’li ve IPS panelli bir cihaz baktım.

Ürünü görmediğim için net bir yorum yapamıyorum model üzerinden fakat Dell çok kaliteli bir markadır.

• quote:

Bu da baya iyi gözüküyor. Siz ne dersiniz?
    Bu bilgisayarlar adaptör ağırlığı ile 3 kiloya çıkıyor hocam. Tavsiye etmem. Acer Swift 3 kullanıyorum hatta bu mesajı laptop kucağımda yazıyorum tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.