Şimdi Ara

bilgisayar mühendisliği için programlama dilleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
20.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.Allah kısmet ederse bilgisayar mühendisliğine başlıcam...kendimi şimdiden geliştirmek istiyorum bilgisayar hakkında çok bilgiye sahibim ama kendimi daha fazla gfeliştirmek istiyorum.ilk olarak programlama dili ile başlamak istiyorum...
    piyasadaki bütün programlama dillerini öğrenmem gerekiormu?
    javayı öğrenmek için hangi dilleri bilmem gerek?
    ilk olarak hangi programlama dillerinden başlamalıyım?
    okul başlayana kadar hangilerini bitirebilirim(2 aylık süre zarfı içinde)?

not: tamamen kendi isteğim ile kendi çabalarım ile kursa gitmeden öğrenmek istiyorum

bu konu hakkında yardımı olursanız çok sevinirim...

• dünyada 100 lerce programlama dili var hepsini öğrenmen diye birşey pek mümkün değil gerek de yok.

java öğrenmenin bir önkoşulu yok. gidip direk java öğrenmeye başlayabilirsin. Ancak benim ilk tercihim olmazdı.

programlamaya ilk kez başlayacaksan ben python tavsiye ediyorum. Sözdizimi kolay ve anlaşılır bir dil. Şuradan başlangıç için gerekli bilgileri alabilirsin. Anasayfadan python 2.x bağlantısını takip ederek. 2 aylık bir sürede en azından sana programlama hakkında bir fikir verir. Ancak çok fazla ilerleme fonksiyonların sonuna kadar öğrendikten sonra bırak.

Eğer vaktin kalır ise devamında da C öneririm. Bilgisayar mühendisi olacağın için hem C hem de C++ bilmen kesin şart zaten. İlk yıl genelde temel mühendislik dersleri ağırlıklı olacağından (fizik, matematik vs.) yazın yaptığın 2 aylık çalışma senin için oldukça yararlı olabilir.

• çok teşekkür ederim bu arada bilgisayar mühendisleri odası yazısını gördüm biglisayar mühendisi isen bi kaç konuda yardımcı olabilirmisin?
  • öğrenciyim henüz mezun olmadım. Ancak soracağın sorulara elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım pm atabilirsin.
  • Gidecegin okulun egitimine bak hangi dersler var diye ona gore ogrenirsin.

Ama %90 inda sira su sekilde.

-C ve C++ kesin ogretiliyor.
    -Sonra C# a geciliyor.
    (Aralarda sql falan sorgulari)
    Son olarakda genelde secmeli ders olarak veya normal ders olarak java, asp.net, php dilleri ogretilir.

Istisnalarda var tabi. Java ogrenmek istiyorsan bence ogren piyasada iyi artisi var. Ama baslangic olarak tavsiye etmem. Biraz zor gelebilir.

OKulda buyuk ihtimalle %90 c ve/veya c++ le baslayacagin icin ondan baslaman faydana olur. Degiskenleri, donguleri falan anlarsin. Bi fikir edinirsin. Bide okulda bunlari gorunce hemen kaparsin sorun kalmaz. Zaten bi dili ogrendikten sonra genelde digerlerini ogrenmek cok kolay oluyor. Genelde hepsinin mantigi ayni. Sadece yazilislarinda ufak farkliliklar var.

Son olarak tavsiye: C#, java, bir database(oracle veya sql) uclusunu iyi bilirsen issiz kalman zor.
    En cok kullanilan dil C#. Onu ogrenmen kesin gerekiyor cunku cogu yerde o kullanilir. Ama c# i da muhendislerin %60-80 i bilir. Onun icin piyasada seni farkli kilacak java, oracle vb. diger programlama dilleridir.

• eyvallah çok teşekkür ederim yardımın için...sadece içimde bi şüphe var acaba ben yüksek puanlı bi üniversitede
    okumadıgım için çok büyük bir kayıp yaşarmıyım ?yoksa herşey yine mühendisin kendisindemi? Sırf bu yüzden bi sene daha kalmak var aklımda bilemice ne hayırlısı ne isse o olur inş. Tek umudum yatay geçişe kalmış.sıralamam pek iiç açıcı değil 95xxx .Üniversiteler taban puan koşulu koyuyor yatay geçiş için
  • quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Gidecegin okulun egitimine bak hangi dersler var diye ona gore ogrenirsin.

-Sonra C# a geciliyor.
    Son olarakda genelde secmeli ders olarak veya normal ders olarak java, asp.net, php dilleri ogretilir.

Istisnalarda var tabi. Java ogrenmek istiyorsan bence ogren piyasada iyi artisi var. Ama baslangic olarak tavsiye etmem. Biraz zor gelebilir.

OKulda buyuk ihtimalle %90 c ve/veya c++ le baslayacagin icin ondan baslaman faydana olur. Degiskenleri, donguleri falan anlarsin. Bi fikir edinirsin. Bide okulda bunlari gorunce hemen kaparsin sorun kalmaz. Zaten bi dili ogrendikten sonra genelde digerlerini ogrenmek cok kolay oluyor. Genelde hepsinin mantigi ayni. Sadece yazilislarinda ufak farkliliklar var.

Son olarak tavsiye: C#, java, bir database(oracle veya sql) uclusunu iyi bilirsen issiz kalman zor.
    En cok kullanilan dil C#. Onu ogrenmen kesin gerekiyor cunku cogu yerde o kullanilir. Ama c# i da muhendislerin %60-80 i bilir. Onun icin piyasada seni farkli kilacak java, oracle vb. diger programlama dilleridir.

Yanlış anlamayın sadece ufak bir hatanızı düzeltmek istiyorum.En çok kullanılan dil C# değil. Şu adreste yayınlanan bir araştırmaya göre (temmuz 2011 de yapılmış) Java. Javayı C onu da C++ takip ediyor. Ama popülerliği artıyor C#'ın ona birşey diyemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: mekka

eyvallah çok teşekkür ederim yardımın için...sadece içimde bi şüphe var acaba ben yüksek puanlı bi üniversitede
    okumadıgım için çok büyük bir kayıp yaşarmıyım ?yoksa herşey yine mühendisin kendisindemi? Sırf bu yüzden bi sene daha kalmak var aklımda bilemice ne hayırlısı ne isse o olur inş. Tek umudum yatay geçişe kalmış.sıralamam pek iiç açıcı değil 95xxx .Üniversiteler taban puan koşulu koyuyor yatay geçiş için

Sana sunu soyleyeyim ben okuldan mezun oldugumda hicbirsey bilmiyordum. Ne bi derse girdim nede birsey yaptim. Okul bittikten sonra yaklasik 6-7 ay kafayi yorarak, deneme yanilma, ornek yapma falan calisarak (tabi isin de buyuk katkisi oldu) suan c#, asp.net de yapamadigim proje yok gibi.

Programlama kisinin kendinde biter. Okul bittiginde senin belki yapamadigin uygulama yoktur ama yandaki arkadasin daha ilk program ekrana yazi yazdirmayi beceremez. Bence okul pek onemli degil. Zaten anlatacaklari sey %90 aynidir. Universiten cok kaliteli degil diye ogrenemem falan gibi bi fikre kapilma

• quote:

Orijinalden alıntı: dogauzun

quote:

-Sonra C# a geciliyor.

Yanlış anlamayın sadece ufak bir hatanızı düzeltmek istiyorum.En çok kullanılan dil C# değil. Şu adreste yayınlanan bir araştırmaya göre (temmuz 2011 de yapılmış) Java. Javayı C onu da C++ takip ediyor. Ama popülerliği artıyor C#'ın ona birşey diyemem.

O anketler yaniltici olabilir. Bence en cok kullanilan dil c#.

Java genelde mobil yazilim yapmak icin kullanildigindan (sadece degil genelde) bide benzersiz olusundan cok kullaniliyor gorulebilir. Ama c# i bi devam niteligindeki dil olarak dusunebiliriz. Visual basic kullanan kisilerde kendini c# a update ediyor zaten visual basic in dusup c# in yukselme nedeni de bu. Her gecen gun visual basic kullanicilari c# a geciyor.

Belki dunya genelinde en cok o kullaniliyor olabilir ama en basit ornegi kariyer.net de ilanlara bak 100 ilanda kaci zorunlu c#, kac tanesi java istiyor.

Ama tabi bu kavramlar kisiden kisiye degisir herkes ayni seyi dusunseydi herkes tek bi dil uzerine yogunlasirdi(: Ben c# cok yaygin cok kullaniliyor daha cok isime yarar derim, sen java, baskasi python, baska biri visual basic (:

C# temelini ogrendikten sonra java ogrenilmeli. Ama bu zamanda c# bilinmiyorken javada uzman olmak bana mantkli gelmiyor.

Son olarak java gercekten onemli, cogu mobil yazilim firmalari, cep telefonu sirketleri vb firmalar java bilen yazilimci ariyor. Bende su siralar javaya takmis bulunuyorum (: Hedefimde javayi gelistirmek var

• quote:

quote:

quote:

-Sonra C# a geciliyor.

O anketler yaniltici olabilir. Bence en cok kullanilan dil c#.

Java genelde mobil yazilim yapmak icin kullanildigindan (sadece degil genelde) bide benzersiz olusundan cok kullaniliyor gorulebilir. Ama c# i bi devam niteligindeki dil olarak dusunebiliriz. Visual basic kullanan kisilerde kendini c# a update ediyor zaten visual basic in dusup c# in yukselme nedeni de bu. Her gecen gun visual basic kullanicilari c# a geciyor.

Belki dunya genelinde en cok o kullaniliyor olabilir ama en basit ornegi kariyer.net de ilanlara bak 100 ilanda kaci zorunlu c#, kac tanesi java istiyor.

Ama tabi bu kavramlar kisiden kisiye degisir herkes ayni seyi dusunseydi herkes tek bi dil uzerine yogunlasirdi(: Ben c# cok yaygin cok kullaniliyor daha cok isime yarar derim, sen java, baskasi python, baska biri visual basic (:

C# temelini ogrendikten sonra java ogrenilmeli. Ama bu zamanda c# bilinmiyorken javada uzman olmak bana mantkli gelmiyor.

Son olarak java gercekten onemli, cogu mobil yazilim firmalari, cep telefonu sirketleri vb firmalar java bilen yazilimci ariyor. Bende su siralar javaya takmis bulunuyorum (: Hedefimde javayi gelistirmek var

Olabilir. Sonuç olarak hepsinin diğerine üstünlük sağladığı alanlar var. Zaten akıllı programcı dil fanatikliği yapmaz elindeki işe en uygununu seçer. O yüzden en güzeli olabildiğince farklı kulvarlardan dilleri öğrenmek.

• Hacettepe bilg. müh. 96 yılında girmiştim, o zamanlar 1.sınıfın ilk dönemi pascal, 2.dönem C öğretiliyordu, ertesi yıl nesneye yönelik yazılım mevzusu iyice popülerleşince C/C++, sonra C/java en son olarak bildiğim tekrar C/C++ verdiler. 1. yıldan sonra dil eğitimi verilmezdi onun yerine 2 hafta süreleri olan ödevler verilir ve bu ödev Java ile yada Delphi ile yazılacak denirdi. Neyse gördüğün gibi ortak payda hep C, bencede C bilen adam bir çok dile çok rahat adapte olur.

Seçtiğin üni.nin iyi olmasının sana şöyle bir faydası olacaktır, birçok büyük firma üniversite ayrımı yapar, özellikle işe ilk girişte, ama bir yerden başlayıp belli bir tecrübeyi edindikten sonra bu sıkıntı belli bir oranda azalır.

Yukarıda verilen liste ise Dünya genelinde veriliyor. Türkiyede C# kullanım oranı çok daha yukarıda, hatta ençok c# ve java kullanılıyor diyebilirim rahatlıkla.

• birinci sınıf daha bu sene bitti.ilk donem c# ikinci donem java ogretildi.sorun olursa pm atablirsn konuyu takip edemiyorum.
  • peki web programcılığı başlangıcı için ne öneriyorsunuz acaba?
    orta seviyede html biliyorum sadece. php ye ya da java ya başlamamı önerir misinz? yoksa daha önce öğrenmem gereken şeylerde var mıdır?
  • c# biliyorsan asp.net ogrenebilirsin.

Java baslangic icin zordur programlamadan soguyabilirsin.

Freelance takilacaksan php ogrenebilirsin
  • quote:

c# biliyorsan asp.net ogrenebilirsin.

hocam peki php ile beraber , css html fln geliştirmemi önerir misn? ya da başka php den sonra üstüne java mı öğreneyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kirpimsi

quote:

hocam peki php ile beraber , css html fln geliştirmemi önerir misn? ya da başka php den sonra üstüne java mı öğreneyim?

Ben olsam asp.net öğrenirdim.

Javayıda öğrenirdim ama pek bilgin yoksa zor olacaktır yoksa java önemli bir dil öğrenmek gerekir.

Php bilmiyorum ben ama css falan ufaktan bilgin olursa iyi olur. Sayfa sekil, ayar falan görünüm üzerine güzelleştirmeler yapabilirsin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kirpimsi

quote:

Ben olsam asp.net öğrenirdim.

Javayıda öğrenirdim ama pek bilgin yoksa zor olacaktır yoksa java önemli bir dil öğrenmek gerekir.

Php bilmiyorum ben ama css falan ufaktan bilgin olursa iyi olur. Sayfa sekil, ayar falan görünüm üzerine güzelleştirmeler yapabilirsin

peki çok teşekkur ederim,tavsiyeleriniz için

• http://code.google.com/edu/algorithms/index.html dilden daha yararli olurdu sanirim =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßy Spécops.

http://code.google.com/edu/algorithms/index.html dilden daha yararli olurdu sanirim =)

İyi diyorsunuz hoş diyorsunuz da henüz 1. sınıfa bile başlamamış, hiç bir dil bilmiyorken direk algoritmalardan başlamak biraz ağır olmaz mı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ßy Spécops.

http://code.google.com/edu/algorithms/index.html dilden daha yararli olurdu sanirim =)

İyi diyorsunuz hoş diyorsunuz da henüz 1. sınıfa bile başlamamış, hiç bir dil bilmiyorken direk algoritmalardan başlamak biraz ağır olmaz mı

Alıntıları Göster
    http://www.ifadey.com/2011/04/seminar-on-web/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 27 Temmuz 2011; 15:04:42 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.