Şimdi Ara

Bilgisayar Müh okuyup programlamayı yapamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler var mıdır bunun bir cozumu?1 senedir veremedigim bu dersten yarın vizem var az cok birseyler biliyorum fakat iyi alamazsam okul uzayacak?En basit nasıl anlarım bu dersi her turlu tavsiyeye acıgım

• quote:

Orijinalden alıntı: onurb3

Evet beyler var mıdır bunun bir cozumu?1 senedir veremedigim bu dersten yarın vizem var az cok birseyler biliyorum fakat iyi alamazsam okul uzayacak?En basit nasıl anlarım bu dersi her turlu tavsiyeye acıgım

hangi ders
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corpolar

quote:

Evet beyler var mıdır bunun bir cozumu?1 senedir veremedigim bu dersten yarın vizem var az cok birseyler biliyorum fakat iyi alamazsam okul uzayacak?En basit nasıl anlarım bu dersi her turlu tavsiyeye acıgım

hangi ders

java
  • Merhaba meslekdaşım , C++ deseydin allah yardımcın olsun derdimde Java aslında çok kolay bir destir dostum , problemini biraz daha pratik yaparak aşabilirsin.Mutlaka elinde örnekler vardır.
  • bende elektrik mühendisiyim pascal görüyorum ama çok zor geliyor. yarın vizem var.
  • ne halt yemeye mühendislik yazıyorsunuz o zaman ?

doğru sanayiye böyle adamlar başkalarının haklarını yiyor işte

• Algoritma mantığını tam oturtmadan programlamaya geçilince böyle oluyor işte. Bizde de hoca daha ilk gün lak diye C'den girdi. Ulan bir dur, biraz algoritma yazalım, akış diyagramı çizelim, olayın özünü kavrayalım ondan sonra dili her türlü öğreniriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Call Me Maybe

ne halt yemeye mühendislik yazıyorsunuz o zaman ?

doğru sanayiye böyle adamlar başkalarının haklarını yiyor işte

• Elimde bulunan bazı kaynaklar.
    Bu kaynaklar hem dersleriniz de hem de ileride size yardımcı olacak ve dil öğrenmenizi kolayca sağlayacak ayrıca pratik konusunda deneyim kazandıracak kaynaklardır.

Harika bir algoritma kitabı. Teoriden uygulamalara algoritmalarhttp://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=114268
    Deitel & Deitel C ve C++ Türkçeleştirilmiş baskı.http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=79829
    Java ile Yazılım Tasarımıhttp://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=73022
    Veri Yapıları ve Algoritmalarhttp://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=64191

Ayrıca akademik dilde baskı yapan en iyi yayınevi -Türkçe dilinde- bence Papatya yayıncılıktır.
    www.tdk.com.tr adresinden erişebilirsiniz.Hatta yarın Program ve Yazılım Tasarımı C Dili uyarlaması 5 TL ye düşecek ekim 2013 baskısı.Elimde o kitapta var ve C dilini algoritmik yaklaşımla güzel anlatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strake90 -- 11 Kasım 2013; 12:52:17 >

• Mühendis sıfatını edinmek istiyorsan o dersi istesen de istemesen de, sevsen de sevmesen de vermek ve öğrenmek mecburiyetindesin. Umarım kopya vb. yollarla da olsa gerçekten öğrenmeden geçemezsin. Çünkü bu tip mühendisler yeterince mevcut. 1 eksik olması 1 fazla olmasından iyidir.

Bilgisayarla tek alakası sosyal medyada takılmak, format atmak olan (hatta bunların hiçbiri olmayan) insanlar sırf ismi var, masa başı diye bilgisayar mühendisliği seçerse olacak olan budur. Çok kızıyorum sizin gibilere. Hiç mi duymadınız, işitmediniz bu iş sadece okulda öğrenilmez diye. Her neyse artık bir yola girmişsin. Tek yapman gereken bolca tekrar yapmak. Giriş seviyesi kaynaklar edinmek ve onları beynine kazıyana kadar tekrar tekrar okumak.
  • Bende lise bilişim. Programlama dersi çok karışık. Sınavları geçsem başka birşey istemiyorum valla.
  • Okul uzayacak, geçmem lazım mantığıyla baktığınız sürece programlama yapamazsınız zaten, okul bittikten sonra ne yapmayı planlıyorsunuz merak ediyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Corpolar

quote:

hangi ders

java

2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı Okudum Gel javadan çalıştırayım seni

• Bir web yazılım uzmanı olarak sana dürüstçe tek tavsiyem yol yakınken bölümünü değiştir. Mezun olsan bile eğer hala bu kafada gidersen işsiz kalacaksın. Türkiye de Bil. Müh. isen yazılımla ilgili bir alanda çalışacaksın demektir malum donanım sektörü Tr de yok.
  • bugunku vizem cok iyi gecti ben bile inanamadım o kadar iyi yani.herhangi bir mühendislik secmem gerekiyordu pilotluk icin bende bilgisayar müh. sectim soran arkadaslar var.onun dısında bu dersi yapamamamın bir diger sebebide pek yardımcı kaynak vs bulunmaması.ayrıca hocada pek iyi olmayınca yapabilecegim pek fazla birsey yok.yazan arkadaslara tesekkur ederim calısıp vericez dersleri baska yapıcak birseyim yok ne yazıkki
  • kardeş, negatif yorumlara bakma.En baştan başla algoritmaya.Programlamaya en baştan başla.Hızlı hızlı git zaman kaybetme.

İnşallah yetişirsin..

Ama üzerine üzerine gideceksin.. Yoksa o senin üzerine üzerine gelir.Ve üstüne çıkar hoplar kaburganı kırar.Bilgisayar bilimi böyledir.

Sen Üzerine üzerine gideceksin, adam gibi öğreneceksin
  • Bazı meslektek bi haber canlılar yorum atmış sadece sql kullanarak 2000 lira maaş alan arkadaşlarım var illa programcı olacan diye bişey yok yönetici olursun it de çalışırsın işi bilmeden sallamayın.
  • sevmediğin sürece kalacaksın, umarım işini severek yaparsında şu ülkedeki adam gibi mühendis sayısı 1 artar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.