Şimdi Ara

◊◊◊◊ | Bilgisayar Mühendisliği Kulübü | ◊◊◊◊ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
6
Favori
4.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sonerason

yeditepe %50 burslu bilgisayar mühendisliği yaz kardeş bu sene girdim

Eklendi hocam..
  • istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği 3. sınıfa geçtim sadece 2012 girişliler grubu değilse kayıt olmak isterim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 31 Ağustos 2012; 15:01:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği 3. sınıfa geçtim sadece 2012 girişliler grubu değilse kayıt olmak isterim

Tabiki ekledim.
  • quote:

istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği 3. sınıfa geçtim sadece 2012 girişliler grubu değilse kayıt olmak isterim

hocam anlat bakalım okurken ne gibi zorluklar oluyor?
  • Bilgisayar mühendisliğini seçerken dikkatli olun. Çoğu insanın seçim kriterlerinde yer alan etkenlerin bilgisayar mühendisliğiyle ilgisi yoktur. Bilgisayar kullanmayı sevmek başlıca örneklerden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Bilgisayar mühendisliğini seçerken dikkatli olun. Çoğu insanın seçim kriterlerinde yer alan etkenlerin bilgisayar mühendisliğiyle ilgisi yoktur. Bilgisayar kullanmayı sevmek başlıca örneklerden.

Aynen seçimlerimizi iyi yapmalıyız.Sadece bilgisayar kullanmayı sevmekle Bilgisayar Mühendisliği olunmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hctppstat

quote:

Evet hocam ne gibi zorlukları oluyor.Dersler mi zorluyor yoksa sınavlarmı.? Sınavlar uygulamalımı yoksa kağıt üzerindemi oluyor..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderboltGL

quote:

quote:

Evet hocam ne gibi zorlukları oluyor.Dersler mi zorluyor yoksa sınavlarmı.? Sınavlar uygulamalımı yoksa kağıt üzerindemi oluyor..?

Arkadaşlar diğer bölümleri bilmiyorum ama bilgisayar mühendisliğindeki en büyük sıkıntı okulda gördüğünüz derslerin daha çok donanım tarafıyla alakalı olması ancak piyasada %90 yazılımcılar iş yapar. örneğin istanbul üniversitesinde programlama dili eğitimi süre olarak çok az yani 4 yılda gördüğümüz java dersi 1 dönem C 1.5 dönem C++ 1 dönem. (şimdi müfredat değişti yenisini pek incelemedim ancak çok farkı olduğunu sanmıyorum). Dersler pek sorun olmuyor tabiki başlıca zor dersler var. Sınavlar kağıt üstünde olur. İstanbul üniversitesinde finaller uygulama olmaz ancak vizeler hocanın isteğine göre uygulama yapılabilir yani bilgisayar başında vs. 1. sınıf için birşey diyemem ancak 2. sınıf için illaki uygulamadan sorumlu olucaksınız. mesela final %50 vize%30 proje/quiz/uygulama %20 gibi...

Gelelim diğer bir büyük probleme. Şöyle ki istanbul üniversitesinde kontenjan 93tü en son onu baz alayım. odtü, marmara, ytü, itü gibi üniversitelerdede kontenjan bu civarda. (Marmara biraz daha az her neyse) şimdi 93 kişiyi bölüyolar 4 gruba bu sayı 23 diyelim. her üniversitede 23 kişiyi alıcak laboratuvar rahatlıklar vardır. burdaki problem aslında bilgisayar veya alet sayısı değil hoca sayısı oluyo. Bir derse birden fazla hoca girmeyeceği için 1-2 saatlik laboratuvar dersindede işlenmesi gereken belli konular vardır bitmesi gerekir. bu yüzden 23 öğrencinin ayrı ayrı takıldığı noktaları hoca tek tek öğrencilerin yanına giderek gösteremez. bir yeri de anlamadığınızda ders kopup gidiyo. siniz bunu evde tekrar edip sürekli çalışmanız gerekir. gerçekçi olalım ki böyle bir üniversite öğrencisi çok az kendinizi geliştirmek derler ya işte o bu oluyor arkadaşlar okuldan beklerseniz öğrenemezsiniz kendiniz öğrenmelisiniz. Bilgisayar mühendisliği açısından Türkiye'deki her üniversite için geçerli olucak genel bir şey söyliyim. Mühendis değil akademisyen yetiştiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 31 Ağustos 2012; 17:54:33 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderboltGL

quote:

quote:

Arkadaşlar diğer bölümleri bilmiyorum ama bilgisayar mühendisliğindeki en büyük sıkıntı okulda gördüğünüz derslerin daha çok donanım tarafıyla alakalı olması ancak piyasada %90 yazılımcılar iş yapar. örneğin istanbul üniversitesinde programlama dili eğitimi süre olarak çok az yani 4 yılda gördüğümüz java dersi 1 dönem C 1.5 dönem C++ 1 dönem. (şimdi müfredat değişti yenisini pek incelemedim ancak çok farkı olduğunu sanmıyorum). Dersler pek sorun olmuyor tabiki başlıca zor dersler var. Sınavlar kağıt üstünde olur. İstanbul üniversitesinde finaller uygulama olmaz ancak vizeler hocanın isteğine göre uygulama yapılabilir yani bilgisayar başında vs. 1. sınıf için birşey diyemem ancak 2. sınıf için illaki uygulamadan sorumlu olucaksınız. mesela final %50 vize%30 proje/quiz/uygulama %20 gibi...

Gelelim diğer bir büyük probleme. Şöyle ki istanbul üniversitesinde kontenjan 93tü en son onu baz alayım. odtü, marmara, ytü, itü gibi üniversitelerdede kontenjan bu civarda. (Marmara biraz daha az her neyse) şimdi 93 kişiyi bölüyolar 4 gruba bu sayı 23 diyelim. her üniversitede 23 kişiyi alıcak laboratuvar rahatlıklar vardır. burdaki problem aslında bilgisayar veya alet sayısı değil hoca sayısı oluyo. Bir derse birden fazla hoca girmeyeceği için 1-2 saatlik laboratuvar dersindede işlenmesi gereken belli konular vardır bitmesi gerekir. bu yüzden 23 öğrencinin ayrı ayrı takıldığı noktaları hoca tek tek öğrencilerin yanına giderek gösteremez. bir yeri de anlamadığınızda ders kopup gidiyo. siniz bunu evde tekrar edip sürekli çalışmanız gerekir. gerçekçi olalım ki böyle bir üniversite öğrencisi çok az kendinizi geliştirmek derler ya işte o bu oluyor arkadaşlar okuldan beklerseniz öğrenemezsiniz kendiniz öğrenmelisiniz. Bilgisayar mühendisliği açısından Türkiye'deki her üniversite için geçerli olucak genel bir şey söyliyim. Mühendis değil akademisyen yetiştiriyorlar.

Bilgi için teşekkürler hocam.Anlaşılan üniversitelerde öğretim görevlisi sıkıntısı oluyor.Dediğiniz gibi kendini geliştirmek önemli hangi mühendisliği okursan oku gelişmek şart.

• Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2012 Girişli
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouz_bjk

Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2012 Girişli

Eklendi Hocam.
  • Ege Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği (2012) beni de ekle listeye
  • gençler calısın iyi ünilere gidin.ben 60kküsür oldum sıradan bir üninin pc muhune girdim pismanım.en kötü 40k sıralama yapın.
  • pamukkale bilgisayar gerçi bi sene hazırlık var ama sayılır sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: NgSharpz

Ege Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği (2012) beni de ekle listeye

Eklendi hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

gençler calısın iyi ünilere gidin.ben 60kküsür oldum sıradan bir üninin pc muhune girdim pismanım.en kötü 40k sıralama yapın.

Evet haklısınız bizlerde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz..Siz 60k(Kaç Puan?) ile nereye yerleştiniz hocam.?

quote:

Orijinalden alıntı: owyeaman

pamukkale bilgisayar gerçi bi sene hazırlık var ama sayılır sanırım

Sayılır sonuçta 2012 girişli oluyorsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkyyldrm -- 1 Eylül 2012; 7:39:55 >

• beyler ünilerin taban sıralamaları belli oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wittier

beyler ünilerin taban sıralamaları belli oldu mu?

Sıralamalar belli değil ama puanlar belli oldu dostum..Puanlar Konunun İlk Mesajında Ekledim Linki..

Bilgisayar mühendisliğini bu yıl kazanan arkadaşlar sıralama ve puanlarınızıda yazarsanız mutlu oluruz...
  • Odtu 4600

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdo.18

Odtu 4600

Güzel bir sırala hayırlı olsun. Peki puan Kaç hocam.? 4600 sıralama ODTÜ için biraz düşük değilmi yoksa banamı öyle geliyor.?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.