Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği ve yazılım için laptop tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
6.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konuyu notebook tavsiyeleri bölümüne açtım ama kimse cevap vermeyince buraya açıyım dedim Merhaba bu sene bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyucam sizden isteğim bana ultrabook veya farklı görüşlerde tavsiyelerde bulunmanız
    bunun için uğraşan arkadaşlara tavsiye ettikleri bilgisayarı alırsam 50 tl teşekkür hediyesi yollamak istiyorum
    bütçem 10 bine kadar ama 6 7 bin civarı olursa kalan parayla başka ekipmanlar almak istiyorum.(yayıncılık da yapmak istiyorum bu konuda hiç bilgim yok nasıl bi donanıma ihtiyacım var vs bilgilendirirseniz çok mutlu olurum)
    aradığım özellikler:
    sessiz
    hafif maks 2kg
    full hd (1920x1080)
    bataryası 6 saat üstü
    ram min. 8-16 gb
    işlemci i7 yeni nesil veya i5
    klavyesi aydınlatmalı
    cpu ram yüksek seviye
    ekran kartı önemli değil ama mx150 olsa kafi
    hdd değil ssd olucak (hdd konusunda ses çıkarması yüzünden istemiyorum ama bu konuda aydınlatırsanız sevinirim)
    ıps ekran
    ekran kartı harici bellek kullansın(bu çok önemli değil)
    ekran kartı bellek arayüzü 128 bit(bu da çok önemli değil)
    ekran minimum 14 inch ve üstü olsun istiyorum ama 13 inch güzel bi ultrabooksa düşünebilirim.

tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Adamın parası var ki iyi bilgisayar arıyor. Amma uzattınız. Ayrıca arkadaşlar haklı olsa da işin konfor kısmı var. Pahalı bilgisayar daha iyi performans sağladığı gibi konfor da sağlıyor. Millet Android Studio ya da Visual Studio'da acı çekerken sen strese girmeden işine bakıyorsun. Diğerleri aman pili bitecek. Priz yok mu diye işini gücünü bırakıp ucuz bilgisayarını tolere etmeye çalışıyor. Ben de bilgisayar okuyorum ve Macbook Pro kullanıyorum. Hep avantajı oldu.
  • Bit pazarından alacağın en ucuz bilgisayar bile işini görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F/P açısından bunu önerebilirim:
    www.monsternotebook.com.tr
    Abra A5 V16.1 15.6" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A5-V16-1.html

Macbook Pro 2019 şu an öğrencilere 9681 lira. Ona da bakabilirsin.

Dell XPS 13'ler çok pahalı. Macbook'tan bile daha pahalı.

ThinkPad bakabilirsin. Şu model misal:

Ancak ThinkPad'lerde arkadan aydınlatma yok.

Son olarak da HP Envy:

• Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    sadece işimi görmesini değil beni baya uzun süre idare etmesini ve yüksek performansta çalışmayı istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Usering

sadece işimi görmesini değil beni baya uzun süre idare etmesini ve yüksek performansta çalışmayı istiyorum
    Para kasıp pahalı bir şey almana gerek yok, sonra başka şeylerle meşgul olup dill atom dağılacak. Orta seviyede bilgisayar işini görür.

• Daten kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim önerdiğin bilgisayarları araştırıcam

• Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    demek istediğini tam anlamadım dill atom ne demek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar mühendisliği etiketini pahalı bir cihaz aldığında vicdanını rahatlatmak için bahane olsun diye belirtmişsin çünkü bilgisayar mühendisliği okurken en dandik pc bile işini görür.

• patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    aslında şöyle okulda gördüğüm derslere pek bağlı kalıcağımı sanmıyorum önümüzdeki 5 sene yazılım alanında kendimi geliştirmeye çok fazla zaman harcayazağım için güçlü bi bilgisayar istiyorum.
    ve zaten tek amacım yazılım olucağı için oyun bilgisayarı bakmıyorum ekran kartı olmasa bile olur

• Adamın parası var ki iyi bilgisayar arıyor. Amma uzattınız. Ayrıca arkadaşlar haklı olsa da işin konfor kısmı var. Pahalı bilgisayar daha iyi performans sağladığı gibi konfor da sağlıyor. Millet Android Studio ya da Visual Studio'da acı çekerken sen strese girmeden işine bakıyorsun. Diğerleri aman pili bitecek. Priz yok mu diye işini gücünü bırakıp ucuz bilgisayarını tolere etmeye çalışıyor. Ben de bilgisayar okuyorum ve Macbook Pro kullanıyorum. Hep avantajı oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Usering

aslında şöyle okulda gördüğüm derslere pek bağlı kalıcağımı sanmıyorum önümüzdeki 5 sene yazılım alanında kendimi geliştirmeye çok fazla zaman harcayazağım için güçlü bi bilgisayar istiyorum.
    ve zaten tek amacım yazılım olucağı için oyun bilgisayarı bakmıyorum ekran kartı olmasa bile olur
    Android Studio gibi emulator vs. çalıştıracağın projelerde veya Unity gibi modelleme içericekse ekran kartının en azından ortalama bir şey olması lazım. Birçok yazılım simulatoru vs. de GPU kullanır o yüzden o kadar para veriyorsan ekran kartsız alma.
  • 14 inç 256gb ssdli lisanslı windows10 pro.. araştırma gorevlileri kıskanır haa.. sadece numaretik tuşları yukarda bu modellerin

Windowssuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 6 Ağustos 2019; 0:1:11 >

• Hiç kullanmadım ama param olsa Asus ux533 ya da ux433 alabilirdim nedense benim çok hoşuma gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReeTMiC -- 5 Ağustos 2019; 23:23:21 >
  • 17" lik al kesin onerim dir.
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Merak ettim de neden o kadar büyük bir şey tavsiye ediyorsunuz?

• al o zaman sana bilgisayar mühendisinden tavsiye 10 bin tl'nin 4-5ksına ssd li güçlü işlemcili yeni nesil bir ultrabook al zaten alacağın o bilgisayarı tutorial izlemek ve basit okul ödevlerini yapmak için kullanacaksın 2klık laptop da işini görür ama egon okşansın :D neyse geri kalan 5-6k yı da yurtdışını gezmeye falan harca daha verimli olur.
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    macbook almam mantıklı olur mu donanım yönünden çok zayıf geliyor bana ama genelde yazılımcılar tercih ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ReeTMiC

Merak ettim de neden o kadar büyük bir şey tavsiye ediyorsunuz?
    kod yazarken bazen ayirmak istemiyorsun string degerleri. vs code ile cok sorun oluyor. sahsi gorusum bu sekilde. yoksa stringleri ayir altta tut vs uzun is hem goruntu kirliligi.
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Küçük bilgisayar alıp yanında taşısa ve evde harici monitör kullansa daha iyi değil mi? 1000 liraya 27 inç monitör aldım. Şahsen onu kullanıyorum kod yazarken.
  • Tabii ki macbook pro al geç bu bütçeye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.