Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliğinden Endüstri mühendisliğine yatay geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle durumumdan biraz bilgi vermek istiyorum. Bilgisayar programcılığı mezunuyum, bu sene DGS sınavı ile Endüstri mühendisliğine tamamlamayı düşünüyordum fakat YÖK aldığı karar ile bu sene için bu bölümün kontenjanlarını kapatmış, seneyede açıp açmayacakları ise belli değil. Çaresiz kaldığım bu durumda bir alternatif üretmeye çalışıyorum, çünkü bu sene verdiğim bu emeği çöpe atmak istemiyorum. İnternette net bir bilgiye ulaşamadığım için burada yeterli bilgiye ulaşabileceğimi düşündüm. Bilgisayar mühendisliğini yazıp, Endüstri mühendisliğine yatay geçiş yapabilir miyim?

Ayrıca bu mantıklı bir alternatif mi, varsa önerilerinizide okumak isterim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Allah allah dertleri neymiş ki özellikle endüstri mühendisliği kontenjanını kapatmışlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt
    Zaten son 3-4 yıldır kontenjanları azaltıyorlardı bu sene birçok bölüme geçişi kapattılar, aklımda kalan bir diğer bölümde hemşirelik bu lisans programına tamamlamak isteyen ama bu sene tamamlayamayacak çok mağdur var.

• Her üni için tek tek yönetmeliğine bakman lazım. İtü için konuşuyorum bildiğim kadarıyla yatay geçiş yapabilmen için yatay geçiş yapacağın bölüm tr geneli en kötü kaçla kapattıysa yks de o puanı yapmış olman lazım. Yani endüstri mühendisliğine yatay geçiş yapacaksın diyelim girdiğin sene tr geneli endüstri mühendisliği en son 300 puanla almış. Senin sayısalda 300 puan almış olman lazım.

Daha başka detaylarda var tek tek bakmak lazım.

Kurum içi yatay geçiş madde 8
    c) Aynı düzeyde öğrenci kabul eden diploma programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 30 Mayıs 2024; 17:37:47 >

Endüstri’den bilgisayara geçiş yapanı gördüm ama bilgisayardan endüstriye geçişi görmediğim için arada kalmıştım. Zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

• Durum hakkında bilgim yok ama fikir olsun diye İstatistik bölümünün İE ile yakın ders programları olduğunu söyleyebilirim. Bence en yakın 2 bölüm hatta, matematikten bile.

• thevictorious kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum o bölünmede bakacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Aklımda şöyle bir soru daha var ben DGS ile girdiğim için bu sene ki DGS puanlarını göz önüne alacaklar sanırım ama bu sene kontenjan kapattıkları için neye göre puan kıyaslaması yapacaklar yapacaklarsada hangi yılı baz alacaklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferhat_hawk -- 31 Mayıs 2024; 20:28:36 >
  • Ferhat_hawk F kullanıcısına yanıt
    Yks puanına bakarlar büyük ihtimalle

• İtü bilgisayar dgs’de 3 le mi ne alıyodu itüyü salla knk örnek olsun diye dedim onu. Potansiyel kazanabileceğin yerlerin yönetmeliğine bak gerekirse mail at öğrenci işlerine.

• Bilmiyorum ya kafam karışık ama istatistikte mantıklı bir tercih gibi duruyor ordan yatay geçişle oluru var gibi tabi 1 sene dişi sıkmam gerekiyor, sınavdan sonra üniversitelerden bilgi alarak ilerleteceğim süreci. Zaman ayırıp yardım eden herkese teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.