Şimdi Ara

Bilgisayar neden fazlaram kullanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben iki hafta önce ASUS N53S serisinden birlaptop aldım.
    i7 2630QM CPU 2GHZ 4GB ram 64 bit
    Yalnız sistem perfomransına baktığımda hiçbirşey çalışmazken CPU kullanımı %0-1 arasındayken ram kullanımı 1.47 GB oluyor. Şu an internet explorer açık olduğu
    için 1,67 GB kullanıyor.
    Bu yüksek ram kullanımının nedeni nedir ve nasıl düşürebilriim?
    Teşekkürler.
    Özgür.

• sen hıcbır ıslem yapmasasanda gerı planda calısan ısletım sıstemının kendı uygulamaları var + kurulduktan sonra otomatık calısan uygulamalar olur bunların herbırıde ramden bır bolumu rezerve eder temel sebep budur bu uygulamaların bazıları kapatılabılır taskmanegerden calısan uygulamaları gorebılırsın
    wındows 7 ısletım sıstemı kullanıyorsun sanırım ve yazdıgın bellek kullanımı normaldır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 2 Mayıs 2011; 23:39:43 >
  • orjinal recovery yaptığın sürece arkadaşın dediği gibi otomatik yüklenen programlardan kaynaklı ram kullanımı olur.
    Tavsiyem ; başlat > çalıştır > msconfig >>> ordan bilgisayar başlarkenveya çalışırken neleri çalıştırcağını belirleyebilirsin ama dikkatli ol bence. Yanlış/kullandığın/bilgisayarın kullanmak zorunda olduğu bi programı kapatırsan hata raporu alırsın-veya bilgisayar o işlem sırasında donar bilginize...
  • Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.
    Ben de bu yazıyı yazdıktan sonra baya bir araştırdım (nedense araştırmak sonradan aklıma geldi) ve dediğiniz gibi arka planda çalışan programlardan dolayı
    bu ram kullanımının normal olduğunu öğrendim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.