Şimdi Ara

Bilgisayar Neden Yavaşlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Beyler çok kaliteli bir makinam yok; ancak bu kadar yavaş çalışacak bir makina hiç değil. 1 aydır bu şekilde, artık bilgisayardan soğudum, açmak istemiyorum. Her şey yavaşladı, donuyor. Video izliyorum tutuk tutuk gösteriyor, bir süre sonra ise tamamen donuyor. ctrl + alt + del yapıyorum. 1-2 dakika onun ekrana gelmesini bekliyorum. İşlemi sonlandırdıktan sonra masaüstünde sağ tıklayıp "Yenile" ye basacağım. Ona bile 20-25 saniye bekliyorum. Ve o da tutuk tutuk yeniliyor. Fakat bir işe yaramıyor. Bazen mouse bile kımıldamıyor. Caps Lock tuşuna bastığımda ışığı bile geç yanıyor.

Ha bu arada iyi bir internet kullanıcısı olmama rağmen bilgisayar teknik / donanım konusunda sıfırım. Hani TTNET müşteri hizmetlerini aradığınızda splitter için "kibrit kutusu büyüklüğündeki beyaz alet" der ya, anca öyle anlarım Bilgisayarımın ekran kartının, raminin kaç olduğunu, nerden bakıldığını dahi bilmiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• temizlemezsen içini dışını yavaslar
  • Bu arada bilgisayardan hiç anlamadığım için en ufak sorunda format attırırım. En son ise kurban bayramında format attırdım. İlk başlarda böyle bir problem yoktu, sonradan oluştu. Virüs taramasında da virüs çıkmadı. Tekrar format atmak istemiyorum.

Başka bir sorun var, ama ne?
  • tozlanmış olabilir fanlar sıcaklıgı nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1Winston

temizlemezsen içini dışını yavaslar

Bak şimdi öyle söyledin. Huylanıp, bir güzel temizledim kasadaki tüm tozları Bu arada kasayı açtığımda iki adet fan gördüm. Bir tanesi büyük (sanırım işlemci fanı o) onda bir problem yok; ama diğeri (ötekinden daha küçük, siyah, kasanın arkasına monte edilmiş. havalandırma deliklerinin önünde.) o dönmüyor. O fandan sarı-kırmızı-siyah kablolar uzanıyor, beyaz iki tane dişli bir şey var birbirine geçirilmiş vaziyette. Onları biraz oynatınca dönmeye başladı. Onu sabitleyip, tekrar denedim. (Yani fan dönmeye başladı) Ama yine yavaş. Onunla alakası yok herhalde de; ne fanı o? Dönmesi mi lazım, dönmemesi mi?

• hiç tanıdık bi arkadaşınızdamı yok bilgisayardan anlayan mutlaka edının bence gidip formata para vermeyin boşuna hatta yaparken öğrenin bu ne ya bebek işiymiş dersiniz sonrada
    bu arada bi kaç sorunu olabilir pc'nin disk birleştirme vb.gibi
  • evet komple bi bakım yapılsa taş gibi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yavaşlama: daha öncekinden daha kötü performans durumu olarak bakacak olursak.

1 mekanik (genellikle bileşener en genel olarak sıcaklık problemi ile karşılaşır kasa içi temizliği sık yapılmazsa toz sebepli fan dönüş problemi ve hava akışı sorunu nedenli olabilir Veya donanım bozulmaları)
    2 yazılımsal (en bilindik türü virüsler / kurtlar sistemin canına okumaya meyillidirler)
    3 kullanım şekli ("program kur kaldır - güncelleştirmeler vs." sebepli sisteminiz artıklarla ya da eklerle dolmuş duruma gelebilir. kayıt defterindeki bi ton ek sisteme yamanmış tonlarca dll veya program vs. olabilir. ayrıca dosyalar disk birleştirici programları ile birleştirilmez, işe yaramaz artıklar silinmez ise HDD ~ve dolayısı ile pagefile~ işlerken ağırlaşma yaratır=

kalanlar da uzar gider ama bence en net ilk 3 madde bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKM -- 11 Ocak 2012; 4:11:59 >
  • internetin yavaş ise
    ccleaner
    uniblue
    chorme
    tavsiyemdir.
  • Ctrl , Alt , Delete ile görev yüneticisini aç orda performans bölümünden cpu , bellek kullanım miktarına bak % kaç bide işlemler bölümünden neyin çok kastığını bulmaya çalış bilgisayardan pek anlamıyorsun o yüzden sorunu anlayamadığımız için yardın edemiyoruz sana benim eski bilgisayarımdada böyle oluyordu genelde masaüstündeki işe yaramayan klasörleri temizleyip , tema olarakda eski windows temasını kullandığımda kısmen düzeliyordu birde bunları dene
    sisteminin ne olduğunu biliyorsan onlarıda yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi historia44 -- 11 Ocak 2012; 15:46:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahassür

Merhabalar...

Beyler çok kaliteli bir makinam yok; ancak bu kadar yavaş çalışacak bir makina hiç değil. 1 aydır bu şekilde, artık bilgisayardan soğudum, açmak istemiyorum. Her şey yavaşladı, donuyor. Video izliyorum tutuk tutuk gösteriyor, bir süre sonra ise tamamen donuyor. ctrl + alt + del yapıyorum. 1-2 dakika onun ekrana gelmesini bekliyorum. İşlemi sonlandırdıktan sonra masaüstünde sağ tıklayıp "Yenile" ye basacağım. Ona bile 20-25 saniye bekliyorum. Ve o da tutuk tutuk yeniliyor. Fakat bir işe yaramıyor. Bazen mouse bile kımıldamıyor. Caps Lock tuşuna bastığımda ışığı bile geç yanıyor.

Ha bu arada iyi bir internet kullanıcısı olmama rağmen bilgisayar teknik / donanım konusunda sıfırım. Hani TTNET müşteri hizmetlerini aradığınızda splitter için "kibrit kutusu büyüklüğündeki beyaz alet" der ya, anca öyle anlarım Bilgisayarımın ekran kartının, raminin kaç olduğunu, nerden bakıldığını dahi bilmiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba tahassür,
    Tüm yorumlarını okudum da en küçük sorunda format attırıyormuşsun bu çok kötü çünkü format bilgisayarın ömrünü azaltmak gibi birşey donmasının sebebi virüslerden kaynaklıdır iyi korumalı bir anti virüs gerekiyor sana benim kullandığım anti virüs eset anti virüs ün bile kaçırıdğı virüsleri yakalıyor ve internette hangi sitenin güvenli hangi sitenin zararlı olduğunu belirtiyor sana önereceğim virüs programı:
    ==AVG Anti-Virus Free Edition 2011==
    bu virüs programını bir dene C dosyasını ve D dosyasını tarat ve virüs bulursa sildirebilirsin emin ol silecektir umarım yardımcı olmuşumdur bu arada sık sık format iyi değil altını çizmek isterim ki saygılar!!!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.