Bugün bilgisayarın ram'ini çıkarmak için bilgisayarı açtım, sonra tekrar taktım Bu arada bilgisayarın fişine çarptım güç kaynağı gitti geldi o ara bilgisayar bi restart oldu bi daha da açılmadı.
Şimdi bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyo , ekranın ışığı yanıp sönüyo sadece
bütün kabloları kontrol ettim özellikle vga-dvi herşey düzgün gözüküyo
güç kaynağıyla ilgili bi sorun var diye düşünüyorum bundan önce de oldu böle bişey
o zaman düzelmişti ama şimdi düzelmicek gibi
fikri olan niye açılmıyo...
remi çıkarıp dene bi
Denedim gene çalışmıyo , power supply'ı açıcam bu gidişle
ekran kartın yuvasından çıkmış olabilir.bi kontrol et
Yok hocam 2 kez yaptım dediğini bugün içerisinde.. hatta başka ekran kartıyla denedim,ekran kartının üzerinde elektrik de var baktım akım geçiyo...
bipleme filan yok mu
ram'i çıkarınca 3 kere bipledi
bugün halletmem lazım bu bilgisayarı sorun nedir anlasam bi
Sürekli Ses Güç kaynağı arızası Birçok kısa bip Anakart arızası 1 uzun Bellek tazelenmesinde hata 1 uzun 1 kısa Anakart veya BIOS çipi arızası 1 uzun 2 kısa Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır) 1 uzun 3 kısa Ekran kartı arızası 2 uzun 1 kısa Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) ) 2 kısa Bellek parity (eşlik) hatası 3 kısa Belleğin ilk 64k'lık bölümünde hata 4 kısa Timer hatası 5 kısa İşlemci hatası 6 kısa Klavye işlemcisi hatası 7 kısa İşlemci hatası 8 kısa Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası 9 kısa BIOS ROM hatası 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası 11 kısa Tampon Bellek Hatası
bura belki işine yarar
ALLAH'a emanet
Çaktım bi tane güç kaynağına düzeldi arkadaşlar... herkese teşekkürler yine de
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme