Şimdi Ara

Bilgisayar oyuna girdikten 2 veya 3 dakika içerisinde resetliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar oyuna girdikten 2 veya 3 dakika içerisinde resetliyor.

Olay; Aşağıdaki önyükleme başlatma veya sistem başlatma sürücüsü (sürücüleri) yüklenemedi:
    cdrom

Ayrıntı; - <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    - <System>
    Control Manager" Guid="{555908d1-a6d7-4695-8e1e-26931d2012f4}" EventSourceName="Service Control Manager" />
    <EventID Qualifiers="49152">7026</EventID>
    <Version>0</Version>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2015-12-05T00:31:58.486811000Z" />
    <EventRecordID>8080</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="608" ThreadID="612" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>ANamık</Computer>
    <Security />
    </System>
    - <EventData>
    <Data Name="param1">cdrom</Data>
    </EventData>
    </Event>

Detay kodu; 0x8080000000000000

Evet arkadaşlar interneti didik didik ettim çözüm bulamadım. Bir kaç çözüm yolunu denedim işe yaramadı. (Sürücüler güncel, Onar.vbs yöntemi denendi, Olay günlüğü temizlendi.) yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

• Lavage kullanıcısına yanıt
    Sistemin sıcaklık değerleri ne durumda kasa veya laptop bilmiyorum temziliğini en son en zaman yaptınız
  • Afterburner ile 40 - 55 arası gösteriyor masaüstünde iken 40

Sistem

İşlemci; Intel i7- 4790
    Anakart; MSI Z97 Gaming 3
    Ram; Hyperx 4gb ddr3 (1800) x Kingston 8gb ddr3 (1333)
    Ekran kartı; Amd radeon xfx HD 6870
    Power supply; Thermaltake 700w
    HDD; HI-LVL 120gb sata 3 sdd
  • Bu arada ekran kartı işlemcisine ve cpu işlemcisine termal macun sürdüm hatta ekran kartının fanını değiştirdim ve pc fazladan fan ekledim.
  • cpu ve vga tam sogumuyor olabilir. fanları kontrol edin. anlıyorsanız macunları kontrol edin.
    windowsu yeniden orjinal bir sürüm ile kruun. driverleri orjinal sitesinden indirip kurmayı deneyin.
    crack kullanıyorsanız oda yapıyor olabilir.
    güncel bir antivirüs ile tarama yaptırın. Kaspersky norton olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 5 Aralık 2015; 17:41:38 >
  • mussti19 kullanıcısına yanıt
    Denendi sanırım ekran kartım bozuluyor
  • Ram'lerden birini çıkarıp deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım sistemi yeniden kurmak gerekecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Format atmayı deneyiniz, sorun windows kaynaklı değilse format süresi 40 dakikadır bu süre daha dolmadan kapanması gerekecektir. Kapanmıyorsa sorun aygıtta veya windows imajındadır. O kadar şüpheli isen ekran kartını çıkararak format deneyebilirsin. Ama mutlaka windows imajınızı da değiştiriniz.

Sorun ekran kartınızda ise bunu sorun etmeyiniz. Chipset teknolojisi artık aralandı. Yanık dahi çözümlenebiliyor. Sıvı temas %100 çözülürken chipset onarımı da basitleşti. Burada Onur diye bir arkadaş var 'ver kartı- onarılmış al' şeklinde onarıyor ve sorun tekrarlamıyor.
  • direkt3d D kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir kullanımda normal zamanda kapanmıyor oyun içerisinde ekran kartı fazla ısınıyor gibi geldi. Çözüm olarak dediğiniz gibi bir bilgisayarcıya verip ekran kartından kaynaklı mı ? kontrol ettireceğim. Fakat kendim yaptığım testlerde ekran kartı, Anakart, işlemcide bir problemle karşılaşmadım. Sadece sorunlu parçanın ekran kartı olduğunu düşünmeme sebep eski olması
  • 2 yıl önce aynı problemi yaşadım. Fanı yenilediler sorun düzeldi.
  • Reset olayından kurtuldum arkadaşlar yardım için teşekkürler. Başka ekran kartı denedim sorun karttaymış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.