Şimdi Ara

Bilgisayar Oyunu Oynayanlar ile İlgili Bir Araştırma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İstanbul Üniversitesi'nde yürüttüğüm bir yüksek lisans çalışması için bilgisayar oyunu/video oyunu/dijital oyun oynayan katılımcılar arıyorum. Oyun türü veya online/offlline olması fark etmiyor.

Eğer 18-25 yaş aralığındaysanız ve aktif olarak oynadığınız oyunlar varsa yalnızca 5 dakika süren bir anket çalışmama destek olmanızı istiyorum.

Katılımcı konusunda sıkıntı yaşadığım için yalnızca 5 dakika ayırarak Google Formlardan sorulara cevap verebilirseniz çok memnun olurum.

Çalışmanın konusu bilgisayar oyunu oynayan gençlerin motivasyonları ve psikolojik ruh halleri arasındaki ilişkiyi incelemek üzere.

Sadece maddeleri okuyup ne ifadenin size ne kadar uygun olduğunu işaretlemeniz.

Bilgisayar oyunları oynarken ülkemizde bilimin de gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz. Çalışma ile ilgili bilgi almak isterseniz de hem buradan hem de mailden ulaşabilirsiniz.

ARAŞTIRMAYA BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfwt25hEvqyupBRcd7QRfzMG1CwD05yP8hUown5HAMNZ5vP3A/viewform?usp=send_form

Herkese iyi akşamlar

• Katıldım gönderdim hocam. Başarılar.

Değerli Katılımcımız

Yanıtlarınız kaydedildi.

Eğer araştırmanın amacı ile ilgili verilen bu bilgiler dışında şimdi veya sonra daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz. Araştırma tamamlandığında genel sonuçların sizinle paylaşılmasını istiyorsanız lütfen araştırmacıya iletiniz.

Katılımınız için çok teşekkür ederiz.

• Çok teşekkür ederim katılımınız için :)

• up

• Katılım sağladım hocam. Umarım yardımcı olabilmişimdir
  • Çok teşekkür ediyorum, ne kadar çok 18-25 yaş aralığına ulaşabilirsek o kadar iyi olacak, desteklerinizi lütfen esirgemeyiniz yalnızca 5 dk içinde kendinze göre cevaplandırmanızı bekliyorum :)

• psikoloji ve motivasyonla bağlantı kurmak çok kolay değil dostum. yardımcı olması adına kaşerlenmiş bir gamer olarak gözlemlerimi şu şekilde anlatmaya çalışayım;

11-12 yaşa kadar Minecraft, GTA V RP (role play kafaları) ve Horror korku içerikli oyunların yayınlarında bir yığılma var ama 11-12 yaşında CoD de çok popüler mesela. Tam tersi bir durumda eşek kadar adamlar da minecrafttan zevk alabiliyor.

13-17 arasında LoL, Valorant benzeri oyunlarda çok ciddi bir yığılma var. En zor yaş grubu da aslında çünkü yaş grubu aslında her şeyi oynuyor. Crafting ve Survival tarzı oyunlar da popüler bu yaş grubunda.

18-25 arası en çok Fifa, PES, Rainbow 6 gibi oyunlarda

25+ grup Windows 98'e yetiştiği için stratejiden anlayan tayfa burada. benim gibi yaşı daha ileri olanlar NES zamanlarına da yetiştiği için arcade kafaları da baya var.

Aslına araştırmayı yaşa değil de oyun türünüe göre yapmak daha kolay olurdu

• Değerli yorumun için çok teşekkürler

• GTAV M rated oyun yani 17 yaş üstü bizde 11-12 yaşa kadar "yığılma" oluyorsa zaten ayrı bir araştırma konusu.

• Katıldım  

• Katılım gösterenlere çok teşekkür ediyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.