Arkadaşlar soruma önce bir tanım yaparak başlamak istiyorum.
Saniye:
Zaman birimi saniye, ortalama güneş gününün 1/86 400' ü olarak tanımlanıyordu ve ortalama güneş günü tanımı astronomların teorik çalışmalarına bırakılmışdı. Dünyanın güneş etrafındaki dönüşündeki düzensizlikler hassas ölçümler sonucu ortaya çıkınca bu tanımın daha kesin bir tanımla değiştirilme zorunluluğu ortaya çıktı. Bu arada deneysel çalışmalar, bir atom yada molekülün enerji seviyeleri arasındaki geçişlerin atomik standart zaman aralıklarının ölçülmesinin daha kesin sonuçlar ortaya çıkardığı ve tekrarlanmasının mümkün olduğu görüldü. Dolayısıyla 1967 de 13. CGPM tarafından aşağıdaki tanım kabul edildi. Saniye, en düşük enerji seviyesindeki (ground state) Sezyum-133 atomunun (133Cs atom çekirdeği) iki hyperfine seviye arasındaki geçiş radyasyonunun 9 192 631 770 perioduna karşılık gelen süredir, (13. CGPM, 1967).
gelelim soruya. bilgisayara 1 saniye ilk olarak nasıl tanımlanmıştır. yani bilgisayara referans periyodu nasıl tanımlanmıştır? bir referans girilmeli ki ona göre işlem yapabilsin değil mi? yardımcı olan arkadaş(lar)a şimdiden teşekkür ederim.
Zor bi soru olmuş. Herhalde cevap verse verse Bill Gates verir . ama o da DHye takılıyor mudur bilemiyorum. Ama üzerinde düşünmeye değer bi soru. Tebrik ediyorum. Bu konu üste tutulmalı bencem.