Şimdi Ara

Bilgisayar programciligi kazandim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar programciligi kazandim simdiden 1-2 seyler ogrenmek istiyorum nerden baslamaliyim sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İngilizce bilio musun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayir

• Müfredat harici birşeyler öğrenmek istiyorsan ingilizceden başlamanı tavsiye ederim cunku programlamayla ilgili Türkçe kitap, makale ve videolar berbat. Programlama deneyimim ileri seviyede fakat Youtube'ta Türkçe programlama videolarına bakınca seviyem düşüyor cunku coğu kez programcı olmayan ve düzgün konuşamayan kişiler anlatıyor. Ayrıca bilgiyi en verimli iletme yöntemlerini de bilmiyorlar, nitekim Türkçe en iyi kaynaklar, İngilizceden cevrilmiş olanlar. Örneğin İstihza projesinin Türkçe Python 3 PDF 'si var, ing ceviri. Mehmet Şamlı'nın Uzmanlar İçin PHP kitabını aldım, yıllar sonra O'Reilly'nin PHP ve MySQL kitaplarına bakarken onlardan birebir ceviri olduğunu fark ettim. Wikipedia'da programcılıkla ilgili makaleler de coğunlukla ing makaleden kısaltarak ve çok kötü cevirilerle dolu, ancak Wiki yasaklandığı için artık o sorun kalmadı: ) Youtube'ta Emacs Tricks and Tips (https://www.youtube.com/channel/UCibKclzsnnHjQZFOLuykZ1A/videos ) yayınlayan Barış Yüksel 'in videoları iyi. Emacs gibi başlangıçta öğrenmesi zor bir IDE'yi iyi biliyor ve iyi anlatıyor ancak dikkat! tüm videoları ingilizce anlatıyor : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 10 Ağustos 2017; 12:15:20 >

• Dediginizin cogunu anlamadim 😂 ama videolarina bir bakicam ingilizce olsa bile goz gezdiririm.Sizce peki bu isin gelecegi var mi?

• Adam bi php dedi kafalar milyon oldu.

Iki yilliktan mezun olmus gercekleri görmüş biri olarak sistemi ozetleyecegim cumle, devlete harc parasi barinma ucreti vs.kazandirmak veya gittigin yere ekonomik katki saglamaktan baska sana bisey katmayacak iki yila

echo "Hello World!" ..

Tavsiye nedir dersen duzgun egitimini alabilecegin lisans egitimleri hedefine koy.

• Açık Akademi çok iyi bir Türkçe içeriğe sahip. Buradaki konularla iyi bir başlangıç yapabilirsin.
  • bayas B kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler bakicam

• Maroon On kullanıcısına yanıt
    Simdi hanginize inanayim birileri diyor kendini gelistirsen cok iyi yerlere gelebilirsin bazilari bosa okudum diyor. Bu arada nerden mezunsunuz?

• niversite eğitimi bazen işe yarar bazen yaramaz. Örneğin, Steve Jobs'ta ünv. yok ancak o biçim başarı var cunku doğal bir yetenek sahibi. Steve Jobs, çoğu kez sezgileri ile en doğru yolu bulabiliyordu. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos 4 yıllık Computer Science mezunu yani tam bir üniversiteli ve bilgi altyapısı ile en doğru yolu bulabiliyor, Beozs şu anda Texas eyaletinde en geniş toprak sahibi ve dünyanın en zengin kişisi. Yani üniversite hem önemli hem önemsiz. Fakat Türkiyede durum ondan da farklı. Türkiye'de ünv. diploması kesin şart olan makamlara üniversitesiz de gelinebiliyor. Ve bu çok üst makamlarda olunca, bu milyonlarca üniversitesiz için emsal teşkil edebiliyor.

• Anladim olay kiside bitiyor yani tam kendini gelistirebilecegin meslek

• Robot geleceğin mesleği. Robot progralama çok yaygın olacak. Uzmanlaşmak için harika bir alan. Linkten bilgi de alabilirsin. PLC, otomasyon ve robot kodlamayı bilen olayı çözer.

http://www.robotikotomasyon.net
  • udemy.com üzerinden programlamaya giriş" derslerinden birini satın alıp, başlayıp c#-php tercih yapıp 1-2 dilde uzmanlaş,
    tüm bu eğitimleri alırken ingilizce kelimelerin türkçe karşılıklarını öğren. mümkünse direk ingilizceyi öğren.

bunların hiç biri yapmayıp sadece bilgisayar programcılığı mezunu olarak torpilin yok ise çok büyük bir şey yapamazsın.
  • N20 kullanıcısına yanıt
    peki okulun kalitesi ve ogrettikleri mi onemli mi kendini gelistirmek mi

• quote:

Orijinalden alıntı: wweraw2014

peki okulun kalitesi ve ogrettikleri mi onemli mi kendini gelistirmek mi

okulun müfredatının gündemden 10 yıl geri olduğunu düşünürsek ve hocaların çoğunlukla memur zihniyetli ve vasıfsız olduğunu düşünürsek tabi ki kendini geliştirmek.
    aksi olsa bile, yine kendini geliştirmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N20 -- 15 Ağustos 2017; 0:19:39 >
  • öncelikle hayırlı olsun delikanlı, benden sana bir büyük tavsiyesi; sen şimdi bu php mi öğreneyim yoksa asp mi işini bırak...

Dikey geçiş sınavı isminde bir sınav var. Şimdi sen bu sınava giriyorsun. 60 türkçe - 60 matematikten, 30 matematik - 10 türkçe net ile 2014 de Kırıkkale üniversitesi bilgisayar mühendisliğine yerleşen bir tanıdığım var. Aynen bu şekilde dediğimi yap mühendisliğe yerleş, 2 yıllık programcılıktan sana bir hayır gelmez, demedi deme.
  • iki yıllık myo'lardan başarılı öğrenciler çıkabilir. Grafik tasarımcı, sağlam donanımcı, web - masaüstü - mobil programlama.

Bunu başaranlar: sürekli hocasına soru soranlar, derse katılım gösterenlerdir - derstekilerle kaynaklardakini araştıranlardır. Genellikle bunlar yapılmadığı için doğal olarak iki yılın boşa gider derler. Haklılık payı vardır, ancak böyle bir kaide yoktur.

Günümüzde özellikle programlama alanında iki yıllık mezunu 4 yıllık bilgisayar mühendisliğinin önündedir. 2 yıl önce mezun oluyorsun ve bilgisayar mühendisinin görmediği kadar programlama dersi alıyorsun. Her konu hakkında fikir sahibi olmanı sağlıyor. Aralarından beğendiğinden yürürsün.

Gerçek ise şudur: matematiği bilmiyoruz. Bence şimdi programlamayı bırak matematik çalış. Hem dönem içinde yüksek not getirirsin, hem de programlama için altyapı oluşturur. Bir yandan da güncel programlama teknolojilerini takip et.

Matematikte zorlanıyorsan DGS'ye hiç girme. OLur da geçersen 4 yıllıktan 4 yılda mezun olamazsın.

Bence güzel bölümdesin.

• rukaplan R kullanıcısına yanıt
    Yok matematigim iyidir aslinda da bu sene hic kitap yuzu acmadim simdi anladim ve cok pisman oldum.

• eserb E kullanıcısına yanıt
    Tekrar hazirlanmayi dusunuyorum aslinda hem programlama okuyup hem tekrar giricem eger ygs 2de en az bir 250 bin yaparsam yari donemde kaydimi sildirip geri gelirim tercih donemi de tercihimi yaparim

• N20 kullanıcısına yanıt
    Anladim sadece youtube dan bile ogrenilebilir aslinda 😂

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.