Şimdi Ara

Bilgisayar programciligi kazandim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wweraw2014

Tekrar hazirlanmayi dusunuyorum aslinda hem programlama okuyup hem tekrar giricem eger ygs 2de en az bir 250 bin yaparsam yari donemde kaydimi sildirip geri gelirim tercih donemi de tercihimi yaparim

artık 2 soru çözen bilg. müh. kazanabiliyor, her taraf bilg. müh. dolu. neden 2 seneliklere gider insanlar hala bilmem. moral bozmak istemem ama 2 soruyla kazanılan bir anadoludaki bilg. müh. bile kazanamayan birisi nasıl kod yazacak bilmiyorum.
  • Yazılımla ilgili türkçe kaynak bu siteyi verebilirim içinde pdf kitaplar var ilgi alanına göre bakabilirsin
    TrKaynak.com
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Zor olacagini dusunmuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Zor olacagini dusunmuyorum

konu hakkında hiçbirşey bilmediğini söylüyorsun ve zor olacağını düşünmüyorum diyorsun. neye dayanarak? ben 25 küsur yıllık tecrübeme dayanarak kalitenin iyice düştüğünü düşünüyorum. eskiden 2 seneliklerle de görüşürdüm, artık onları direk eliyorum. bilg. müh. mezunları bile çok kalitesiz. en zeki çocuklar malesef tıbba falan gidiyor. anadoludaki bilg. müh. bölümlerinin ve özellerin puanları sürünüyor, oralarda kalite çok düşük. 2 seneliklerse fecaat, kusura bakma.
    Dedigin dogru simdi herkes tip,pdr,hukuk tan baska meslege yonelmiyor. Siz ne isle mesgulsunuz

• quote:

Dedigin dogru simdi herkes tip,pdr,hukuk tan baska meslege yonelmiyor. Siz ne isle mesgulsunuz

belli değil mi? :)

yazılım geliştiriciyim.
    peki siz bilgisayar muhendisligi mi okudunuz

• quote:

peki siz bilgisayar muhendisligi mi okudunuz

Hayır diye cevaplamıştım ama mesajım gitmemiş.

• Profesyonel ileri düzey yazılım geliştiricileri forum sayfalarında boş vakit harcamaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: WebAspNet

Profesyonel ileri düzey yazılım geliştiricileri forum sayfalarında boş vakit harcamaz :)

o zaman ya ben yeterince ileri düzey değilim ya da sen beyhude konuşuyorsun... :)

yahu ileri düzey yazılım geliştirici dediğin de en nihayetinde senin gibi bir insan. arada bir takılır foruma.
  • quote:

Profesyonel ileri düzey yazılım geliştiricileri forum sayfalarında boş vakit harcamaz :)

O zaman Larry Page (Google'ı kuran iki ortaktan biri) te profesyonel olmayan, düşük düzeyli bir yazılım geliştirici cunku Java ile web bot yaparken bir yerde takılmış ve 90'ların Forum ortamı comp.lang'ta konu açmış:https://groups.google.com/forum/#!msg/comp.lang.java/aSPAJO05LIU/ushhUIQQ-ogJ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bide işin şöyle bi boyutu var abi,

Ben Teknoloji Fakültesinde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum alanımda gayet başarılı olcağımı düşünüyorum (inanmadan hiçbir şey olmayacağını düşünerek) okulun verdiğiyle yetinmeyerek elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum, mühendislik mezunlarından daha fazla staj eğitimi aldığımız halde kağıt üzerinde değil, piyasada yoğrulduğumuz halde Bizi ''HİÇ'' olarak görenler var bu duruma ne demeli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

quote:

O zaman Larry Page (Google'ı kuran iki ortaktan biri) te profesyonel olmayan, düşük düzeyli bir yazılım geliştirici cunku Java ile web bot yaparken bir yerde takılmış ve 90'ların Forum ortamı comp.lang'ta konu açmış:https://groups.google.com/forum/#!msg/comp.lang.java/aSPAJO05LIU/ushhUIQQ-ogJ

arkadaş o tarz bir forumu kasetmemiştir heralde, böyle geyik yaptığımız bir forumu kastetmiştir ama buraya takılmakta da anormal bişey yok. herkes geyik yapabilir.

• üniversitenin hangisi olduğu hangi fakülte olduğu önemli değil sizin kendinizi nasıl geliştirdiğiniz önemli mi demek istiyorsunuz yoksa üniyi salla kendini geliştirebildiğin kadar geliştir okul bi şekilde biter ve ya bitmez bi önemi yok mu demek istiyorsunuz ?

Malum Türkiye'de üst düzey firmalar hariç patronlar '' San bu ogula döşük sıralamayla girmişin, başka gapıyaa'' kafasında olduğu için, ne piyasada kişinin öğrenciyken kendini geliştirebileceği adam akıllı yer var nede mezun olduğunda üniversitenin değil bildiklerinin önemli olduğunu anlatabileceği kurum... bildiklerimizi göstermemize bile müsaade etmeyen, mühendislik mezunu istiyoruz teknoloji değil diyen yöneticilerle dolu kurumlar umarım bu yanlıştan dönülür,...
  • ben üni'yi en cok askerlik avantajından dolayı bitirdim. Tamam ilk 2-3 işimde avantaj ve güzellik sağladığı için de bitirdim fakat askerlik avantajı olmasaydı belki yarıda bırakabilirdim cunku sınavlar, kurallar 4+1 yıl boyunca kolay değil. Üni önemliYDİ. Yıl 2017, çoğu kişi belki fark etmemiş olabilir ancak zaman cok değişti. Kişinin kendini bir konuda geliştirmesi açısından süper imkanlar var. Değişik bir örnek olacak fakat kaldığım bina müstakil ve çatısına solar panel ve depo koyarak elektrik ve sıcak su sistemini kendim kurabilirim cunku konuyla ilgili cok kaliteli eğitim kitapları, video ve forumlar var ve hemen her konuda böyle.

Üniversitede Bilg Müh veya amerikan tabiriyle CompSci, herşey eğitim videolarında ücretsiz var, algoritma, programlama mantığı, yapay zeka, büyük veri, web, vs. ve daha önemlisi Amerika ve Avrupa'daki işverenler en cok tecrübeye ve iş yapabilirliğe bakıo, diploma arada bir ayrıntı gibi kalıyor. Belli bir alanda derinlemesine uzmanlık ta cok işe yaramıyor, en meşhur örneği Homebrew projesinin dünyaca ünlü lideri Max Howell'in Google'da temel bir algoritma sorusunu bilememesi yüzünden red yemesi. Homebrew google calışanlarının coğunun kullandığı bir uygulama olmasına rağmen. Cunku Max Howell tüm tecrübesi sadece Homebrew gibi yazılım paketleri kurulum ve yönetim alanında, fakat google veri algoritmaları üzerine iş yapıyor, dolayısıyla o alanda deneyim arıyor. Bu arada Homebrew'ı benim Mac mini'lerimin birinde kullanıyorum fakat adım adım Homebrew kullanmaktan çıkıyorum cunku yıllar sonra fark ettim, çok çakma işler yapıyor, yani Max Howell'in yaptığı işi kullanıcı olarak ben de artık pek dikkate almıyorum. Gerçek bir örnek vereyim, 2015 te Hadoop 'u denemek için $ brew install hadoop Homebrew'u kullanarak hadoop'u kolayca kurdum ve denedim ancak bu sene başka bir Mac'te Homebrew'sız kurdum ve ozaman hadoop'u cok daha iyi yönetebildiğimi fark ettim . Ayrıca harddiskte daha az yer kapladığını ve hadoop konusuna daha iyi hakim olabildiğimi de fark ettim.

Türkiye konusunda durum çok farklı, arkadaşlar da anlatacaktır fakat Türkiye de teknoloji diye birşey var mı? Şu ülkeye Harvard, Stanford, Oxford 'dan mezunları getirsen IQ'ları 10'ar 10'ar iner ve hayatları boyunca fakir kalırlar. Şu anda hayatında hiç kitap okumamış fakat non stop TV seyreden, kamyonda direksiyon sallarken TRT-1 radyoyu dinleyen birçok kiş kendini Harvard mezunundan daha bilgili daha üstün nitelikli zannediyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

quote:

arkadaş o tarz bir forumu kasetmemiştir heralde, böyle geyik yaptığımız bir forumu kastetmiştir ama buraya takılmakta da anormal bişey yok. herkes geyik yapabilir.

Stackoverflow'a da geyik sorular geliyor, ancak orada 7x24 bir moderatör ordusu çalışıyor soruları editliyor, siliyor, o sayede derli toplu görünüyor.

@aysmert IT'de diplomanın önemi azalıyor. Amerika'da 5 gün önce Tech Jobs Without Degree adında bir site yayına geçti ve her geçen gün ilan sayısı artıyor, konusunu açtım bakın:

https://forum.donanimhaber.com/teknolojide-diploma-iyice-onemsizlesti-techjobswithoutdegree-com-yayinda--128470926#128478228

Finlandiya gibi eğitimin top önemde olduğu ülkeden bile ilanlar olması dikkat cekici.

stackoverflow nedir bilmem. benim takıldığım developer forumları 2-3 tane. gerçek ismini vermen zorunlu ve hepsi de çok ciddi forumlar, katılımcısı da çok kalabalık olmadığı için hepsinde de 1-2 moderatör yeterli oluyor. stackoverflow türkiye'deki delphi forumları gibiyse kötü...

• Stackoverflow,https://stackexchange.com/sites# 'de görebileceğin onlarca soru&cevap sitesinin en popüler olanı. 2011'den bu yana 23 soru sorduğum site. Sorularn yarısına yakın cevap aldım. 2015 başında Big Data ile ilgili bir soruma Kaliforniya'dan işin profesyoneli cevap verdi hem sorunu çözdüm hem konuyu öğrenmeme yardımcı oldu. Emacs'le ilgili sorularımda da bilgili kişiler yol gösterdi. Yani begenmediğim yanları olsa da sonuçta ok bir site. Senin bahsettiğin developer forumları hangileri?

evet robot olmadığını biliyoruz.. robot yapabileceğinide biliyoruz.
    Amacım seni ve diğer arkadaşları kırmak değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WebAspNet -- 24 Ağustos 2017; 22:16:2 >
  • quote:

evet robot olmadığını biliyoruz.. robot yapabileceğinide biliyoruz.
    Amacım seni ve diğer arkadaşları kırmak değil.

ben robot yapamam ve kırılmadım.
  • quote:

Anladim sadece youtube dan bile ogrenilebilir aslinda 😂

kısmet doğru ama youtube içeriklerinin çoğusuda bilinçsiz "eğitimciler" tarafından hazırlanıyor.
    yani bilmediğiniz şeyi yanlış öğrenebilirsiniz bu yüzden.
    tavsiyem udemy.com 'dan ders satın almanızdır. yorum bölümünü inceleyip dersin kalitesini anlarsınız.

bu arada ingilizceyide ufak ufak en azından teknik terimleri anlayacak kadar genişletmek gerekir çünkü bir süre sonra türkçe kaynaklar yetmeyecek size.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.