Şimdi Ara

Bilgisayar Programcılığı ve Bilgisayar Teknolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta ki 2 farklı Bölümün birbirinden farkı nedir hangidi saha avantajlıdır Yazılım konusunda

ve ekstra olarak tam anlamadım ama 2 yıl okuyanlar bittikden sonra bir sınava giriyormuş ve 2 yıl daha üstüne okuyup 4 yıllık mezun olabiliyormuş bunun için gereçkeler ne neler yapılması gerekiyor bildirilirse sevinirim teşekkür ederim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilgisayar Programcılığı: Farklılıkları Anlama

Bilgisayar teknolojisi ve bilgisayar programcılığı, birçok yönden birbirleriyle ilişkili olsa da farklı disiplinlerdir. İkisinin arasındaki temel fark, odak noktalarında yatmaktadır.

Bilgisayar Teknolojisi:

• Donanım, yazılım, ağlar ve veri yönetimi gibi bilgisayar sistemlerinin fiziksel yönleriyle ilgilenir.
    • Bilgisayarların tasarımı, inşası, bakımı ve onarımı ile ilgilidir.
    • Donanım bileşenlerinin, işletim sistemlerinin ve yazılım uygulamalarının entegrasyonunu kapsar.

Bilgisayar Programcılığı:

• Bilgisayar yazılımı geliştirmeye odaklanır.
    • Problem çözme, algoritma tasarımı ve kodlama gibi konuları içerir.
    • Yazılımın kullanıcı arayüzünü, işlevselliğini ve güvenliğini tasarlar ve uygular.

Farklılıklar:

• Bilgisayar teknolojisi donanım odaklıyken, bilgisayar programcılığı yazılım odaklıdır.
    • Bilgisayar teknolojisi sistemlerin fiziksel bileşenleriyle ilgilenirken, bilgisayar programcılığı bu bileşenlerin nasıl etkileşime gireceğine ilişkin talimatları geliştirir.
    • Bilgisayar teknolojisi kullanıcı deneyiminden sorumluyken, bilgisayar programcılığı yazılımın iç mekanizmalarını kontrol eder.

Hangisinin sizin için daha uygun olduğuna karar vermek, ilgi alanlarınıza ve kariyer hedeflerinize bağlıdır. Bilgisayar teknolojisine ilgi duyuyorsanız, donanım, ağlar ve veri yönetimi alanında eğitim almayı düşünmelisiniz. Bilgisayar programcılığı sizi ilgilendiriyorsa, yazılım geliştirme, algoritma tasarımı ve kodlama alanlarında eğitim görmelisiniz.

Her iki disiplin de giderek karmaşıklaşan dijital dünyamızda hayati bir rol oynamaktadır. Siz, kendi becerilerinizi ve ilgi alanlarınızı değerlendirerek, geleceğiniz için en iyi yolu seçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilgisayar Programcılığı oku , tekniker ünvanını alırsın , DGS sınavı ile 4 yıllık bilgisayar mühendisliğine geçiş yapabilirsin
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    dgs sınavı için bir şart gerek mi mesela tyt sınavından atıyorum 250 puan üstü falan mı almam gerekiyor bir bilgin var mı
  • uurcanfdn1 U kullanıcısına yanıt
    2 yıllığı bitirdiğin zaman DGS'ye girebiliyorsun tek şart bu başka şart yok tyt - ayt yani yks ile ilgili bir şey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: drjacob

2 yıllığı bitirdiğin zaman DGS'ye girebiliyorsun tek şart bu başka şart yok tyt - ayt yani yks ile ilgili bir şey yok
    DGS’ye Kimler Başvuramaz?

Açıköğretim süresi dâhil olarak 4 ve üzeri yıl süren programların ön lisans bölümünden mezun olanların başvurusu kabul edilmemektedir. Henüz bitirmemiş fakat diploma alacak olanlar da başvuru yapamamaktadır.

diye bir yazı geçiyor benim liseyi bitirmem 4 yıldan fazla sürdü ben giriemiyor muyum
    lise ile alakan yok , dediğin şartı da ilk defa duydum , 2 yıllık bitirdikten sonra DGS'ye girebiliyorsun hepsi bu başka bir şey gerekmiyor
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim gerçekten son bir soru soracagım ondan sonra sizi rahatsız etmeyeceğim

DGS de kazanıp geçiş yapmak çok zormuş öyle diyorlar bir sınır var o sınıra göre alıyorlarmış bu doğru mu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar ve donanım
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Zor , Kolay sana kalmış bir şey , sınır dediğin bir sistem de yok alım az sadece , yani bilgisayar mühendisliği her üniversite 3-5 tane alıyor e oraya da girmek için biraz yüksek alman gerekiyor hepsi o
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.