Şimdi Ara

Bilgisayar RAMlerden birini Görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Bilgisayarımda 2 tane 8 gb ram vardı ve şimdiye kadar sorunsuz birlikte çalışıyorlardı ama şu anda birlikte çalıştıramıyorum. Bios hariç her yerde 16 gb(7,90 gb kullanılabilir) yazıyor biosta direk 8 gb yazıyor. Ramler tek tek takınca her slotta çalışıyor ikiside. Birlikte takınca hangi slota takarsan tak sadece 8 gb gözüküyor. Ayrıca biostan ram slotlarını kontrol edince taktığım slotlarda iki ramide görebiliyorum. Kaynak izleyicisinde 8 gb lık bir alan donanıma ayrılmış gözüküyor düzeltmenin yolu olarakta biosta remapping diye bir seçeneği aktif edin deniyor fakat bende zaten aktif. Herhangi bir çözüm bulamadım. Bellek üst sınırınıda kontrol ettim seçili değil.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zx61xo00od -- 2 Aralık 2016; 19:31:6 >

• biraz araştırdım ram ile anakart arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor olabilirmiş. ayrıca işletim sistemi bozulmuş olabilir. çözümü ise bios ayarlarını sıfırlayıp (ahci moda almayı unutma ama), yeni işletim sistemi kurmak. eğer hala daha sorun devam ediyorsa, ramları değiştir.

anakartın sitesine bakınca bu ramlar uyumluluk listesinde mi?

64-bit windows 10 pro yükle.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    yaklaşık 2 yıldır aynı anakart ile kullanıyorum uyumsuzluk olamaz, zaten 64 bit windows 10 pro kullanıyorum bios ayarlarını sıfırladım ama işletim sistemini yeniden kurmadım açıksası kurmakta istemiyorum 300+gb programı ve dosyayı baştan indirmem gerekir. Cevabınız için teşekkür ederim
  • 1-Sol alttaki arama bölümüne msconfig yazıp enter yapın.
    2-Açılan pencereden önyükleme sekmesini seçin.
    3-Altta yer alan Gelişmiş Seçenekler e tıklayın.
    4-Açılan pencerede sağ tarafta "Bellek Üst Sınırı" ndaki tik işareti varsa kaldırın.
    5-Sonucu buraya yazın :)
  • forumu kullanıcısına yanıt
    bunuda kontrol etmiştim ama konuya yazmayı unutmuşum bellek üst sınırı seçili değil. Cevabınız için teşekkür ederim.
  • Sorun hala devam ediyor. Herhangi bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.