Şimdi Ara

Bilgisayar Rastgele Zamanlarda Donup Kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yıllardır sorun sıkıntı yaşamadığım masaüstü bilgisayarım son 1-2 haftadır ortalama günde 1 kere donup kalıyor ne mouse kıpırdıyor ne klavye işliyor. Kasa üzerinden yeniden başlatarak düzeliyor ancak. Windows 10 güncel halinde kurulu. Hatta format atıp sıfır halinde kurdum güncellemeleri yaptım yine sorun devam ediyor. Ram ve ssd'yi test ettim sorun yok. İşlemci ve ekran kartında ısınma problemide yok.

Donanım özelliklerim şu şekilde,
    ASUS M5A97 R2.0
    AMD FX8350
    Zotac GTX 1050ti
    2x4gb Ram
    128gb ssd

• Sorunum hala devam ediyor
  • Bilgisayarınızın sürücülerini kontrol ettiniz mi? Aygıt yöneticisinden özellikle ekran kartı sürücülerine bir bakın. Çakışma düzgün çalışmama gibi bir sıkıntı var mı? Veya aygıt yöneticisinde ünlem işaretli olan bir yer var mı? Kurulmamış bir sürücü veya sıkıntılı bir sürücü bu tarz bir soruna neden olabilir.

Onun haricinde Anakartınızda ekran kartı girişi var ise mevcut ekran kartınızı söküp, monitörünüzü anakartdaki onboard ekran kartı girişine bir bağlayın. Sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Anakart modelinize baktığımda benim bilgisayarımda olan anakartın R2.0 yani bir üst sürümüne sahipsiniz. Bios menüleri aşağı yukarı aynıdır. Bios girdiğinizde ilk ekran bulunan sistem performansı(system performance) yerinden performansı ayarlı değilse dengeli ayarlı ise soldaki ayarı yani enerji tüketimi en azı seçin. Yaptığınız değişiklikleri kaydedin ve çıkın. Windows'a girip sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Eğer çözülmemişsse bu sefer de bios'a tekrar girince biosunuzu varsayılan(default) ayarlarına sıfırlayın. Kaydedip çıkın ve windowsunuzu kontrol edin.

Velhasıl şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxpayne53

Bilgisayarınızın sürücülerini kontrol ettiniz mi? Aygıt yöneticisinden özellikle ekran kartı sürücülerine bir bakın. Çakışma düzgün çalışmama gibi bir sıkıntı var mı? Veya aygıt yöneticisinde ünlem işaretli olan bir yer var mı? Kurulmamış bir sürücü veya sıkıntılı bir sürücü bu tarz bir soruna neden olabilir.

Onun haricinde Anakartınızda ekran kartı girişi var ise mevcut ekran kartınızı söküp, monitörünüzü anakartdaki onboard ekran kartı girişine bir bağlayın. Sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Anakart modelinize baktığımda benim bilgisayarımda olan anakartın R2.0 yani bir üst sürümüne sahipsiniz. Bios menüleri aşağı yukarı aynıdır. Bios girdiğinizde ilk ekran bulunan sistem performansı(system performance) yerinden performansı ayarlı değilse dengeli ayarlı ise soldaki ayarı yani enerji tüketimi en azı seçin. Yaptığınız değişiklikleri kaydedin ve çıkın. Windows'a girip sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Eğer çözülmemişsse bu sefer de bios'a tekrar girince biosunuzu varsayılan(default) ayarlarına sıfırlayın. Kaydedip çıkın ve windowsunuzu kontrol edin.

Velhasıl şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Kolay gelsin.

Öncelikle ilginiz için teşekkürler hocam. Sürücülerim güncel, hatta ekran kartının belki son sürümlerinde sıkıntı vardır diye eski sürümünü yükledim fakat yine oldu sıkıntı.
    Anakartın kendisinde gpu yok malesef.
    Biosta performans ayarlıydı, enerji tasarrufunu seçip denerim birde.
    Dediğim gibi önceden yoktu böyle bir sıkıntım, eğer donanım arızası değil ise windows güncellemelerinden yada diğer yazılımsal şeylerden kaynaklanıyor olabilir fakat son zamanlarda herhangi bir değişiklikte yapmadım yazılımsal/donanımsal. Format attım, hatta çoğu şeyi sildim, kullandığım birkaç programı kurdum ve tabi windows 10 yine son güncellemeleri yüklendi. Belli birşey yapınca olsa sorunun kaynağına daha kolay ulaşacağım fakat hiç belli olmayan zamanda oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuz* -- 8 Şubat 2018; 19:45:30 >

• öncelikle denetim masasında aygıtlar ve yazıcalara gel burada bilgisayarın adı yazan simgeye sağ tıklatıp aygıt yükleme ayarlarınagel.
    burada otomatik yazılım yükle seçeneğini devreden çıkar.

sonr sisteminde ekran kartı ile alakalı ne kadar yazılım varsa kaldır.
    daha sonra aşağıdaki sürücüyü sistemine kur.

tekrar dene

http://us.download.nvidia.com/Windows/390.77/390.77-desktop-win10-64bit-international-whql.exe
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, daha önceden ekran kartının son sürümünü temiz kurulum şeklinde yapmıştım ancak, dediğiniz şekilde de yapayım bakalım.
  • Sorun hala devam ediyor malesef.
  • "-Bilgisayarım donuyor" denildiği zaman bilgisayara bağlı tüm parçalardan kaynaklı bir arıza olabilir. Anakarttan güç kablosuna kadar tüm parçaları kontrol etmen gerekiyor. Ram, ssd ve kasa işlemci temizliğinden eminsek;
    1- Bilgisayara bağlı kablolarda deforme olabilir.
    2- Anakart üzerinde şişmiş kondansatör olabilir. Rastgele zamanlarda donmaya sebep olabilir. Mavi ekran gösterebilir. Kondansatör değişimi sorunu çözecektir.
    3- Besleme ünitesinde kaynaklı olabilir. Rastgele zamanlarda donmaya sebep olabilecek ikinci parçadır. Tamir yoluna gitmek yerine yenisini almanı tavsiye ederim.
    4- Monitörden kaynaklı bir arıza olabilir. Genelde ekranda donum kalma sorunu olmaz ama bir ihtimal..

Kolay Gelsin
  • ismailchakar İ kullanıcısına yanıt
    Kasa içerisini bi elden geçirip temizlemeyi düşünüyorum hocam. Elimde yedek powerım var temizlik yaparsam eğer powerıda onunla değiştiririm. Dediğim gibi ssd ve ramlerde sıkıntı görünmedi yaptığım testlerde. Umarım işlemci yada ekran kartı kaynaklı bir sıkıntı değildir. Monitördende olmadığına eminim 2.ekranda da kalıyor herşey. Ayrıca bilgisayardan gelen seste kesiliyor (müzik,oyun sesleri vs.) Teşekkürler ilginiz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuz* -- 9 Şubat 2018; 15:9:12 >
  • bende de oluyor hala çözdünüz mü acaba yapmadıgım kalmadı

• 7cissor 7 kullanıcısına yanıt

Hatırlamıyorum hocam sorunu çözüp çözmediğimi veya sebebini. 1 senedir farklı sistem kullanıyorum, konudaki parçalar ssd hariç bende değil artık. Ama çözümünü bulmuş olsaydım konuya eklerdim, sanırım çözemedim ve bir şekilde düzelmiştir ki unuttum diye düşünüyorum.

• tamam teşekkür ederim bende bulursam buraya yazıcam 1 yıldır yapmaya claısıyorum artık format atmaktan pc bitti neyse tesekkur ederim iyi günler hocam iyi forumlar.

• benimde basıma o donmalar geldi her gün kafasına göre kilitleniyordu bir yazılım açarken yada oyun esnasında sonra windows'un sitesinden orjinali indirdim hiç güncelleme yapmadım su an hiç bir sorunum yok siz de güncelleme yapmayın beni izlediğim yolu izleyin sorun yüksek ihtimal çözülecektir disc ile alakalı kesinlikle değil ben bunu kendim gördüm sıfır m2 de de aynısını yaptı çünkü.. win bir kaç güncelleme de ne yaptıysa yaptı milleti delirtti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.