Şimdi Ara

bilgisayar sandalyesi ? önemli!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
9.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DJouneyt

konu gercekten onemli, ben de arastirmistim ve en uygunu olarak Grammer Glide-Tec teknolojili bi tanesini gozume kestirdim. en onemli kriter ergonomik olmasiydi (meslegim geregi derslerde bilgisayar basinda nasil oturulmasi, nelere dikkat edilemsi gerektigini bile ogrettiler). simdiye kdr hersey tamam, sira geldi fiyatini ogrenmeye fakat hicbir yerde Grammer'lerin fiyati yazmiyor. neyse bi bayii telefonu aldim ve aradim. koltuk fiyatini sordugumda bana verilen cvp su sekildeydi:
    - "su an elimizde yok fakat getirtebiliriz, biliyorsunuz koltuklar Almanya'dan geliyor yalniz tasima esnasinda olusan bi hasarda mesuliyet kabul etmeyiz. fiyati da 700 küsür € (tam hatirlayamiyorum cunku şoktaydim o an)".

ayrica o koltuklarin Almanya'dan geldigini sanmiyorum cunku Bursa'da fabrikalari var (Grammer A.Ş.). sonuc olarak buradaki koltuga benzer MNG marka koltuk (uretici Çilingirler) aldim, hepsiburada'daki fiyattan cok daha dusuk fiyata. 3-4 aydir kullaniyorum ve su an icin memnunum.

SEnin aldğın koltuk ile greammer ın ne alakası var ayrıca senin aldığın koltuk deri krom mu ? Glide+tec teknolojisi varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 21 Ekim 2006; 5:52:33 >

• Aslinda baya bir onemli bir konuya parmak basilmis.Gunun buyuk bir bolumunu bilgisayar basinda gecirenler icin cevre birimlerinin onemi yadsinamayacak boyutlardadir.Yapilan isden yeterince verim alinmamasina bile neden olabilir bu faktorler.Kullanilan bilgisayar masalari genelde belirli standart olculerde uretilirler.Burda onemli olan kisinin oturus pozisyonu ve calisma seklidir.Masa ile sandalyenin birbirine yukseklikleri ve ergonomisi buyuk onem tasimaktadir.Keza kullanilan monitor kisinin baş hizasiyla olan durumu ve konumu da onemlidir.Kullanilan sandalyede dirsekleri yaslanacak desteklerin olmasi ve klavyeyle belirli bir hizada durmasi hem klavye kullanirken verimi arttirir hem de olasi kireclenme ve agrilari ortadan kaldirir.Konuya soyle bir ana hatlariyla degindim ancak bu konu hakkinda bilgiyi gerek internet uzerinden arama motorlari vasitasiyla bulabilirsiniz.Tam detayli gorsel ve yazili olarak ogrenebilirsiniz hatta microsoft urunlerinin bazilarinda da yaninda gelen medialarda ogretici bilgiler yer almaktadir.Saglikli calismalar dilegiyle esen kalin.

• quote:

Orjinalden alıntı: GoldenAxe

Aslinda baya bir onemli bir konuya parmak basilmis.Gunun buyuk bir bolumunu bilgisayar basinda gecirenler icin cevre birimlerinin onemi yadsinamayacak boyutlardadir.Yapilan isden yeterince verim alinmamasina bile neden olabilir bu faktorler.Kullanilan bilgisayar masalari genelde belirli standart olculerde uretilirler.Burda onemli olan kisinin oturus pozisyonu ve calisma seklidir.Masa ile sandalyenin birbirine yukseklikleri ve ergonomisi buyuk onem tasimaktadir.Keza kullanilan monitor kisinin baş hizasiyla olan durumu ve konumu da onemlidir.Kullanilan sandalyede dirsekleri yaslanacak desteklerin olmasi ve klavyeyle belirli bir hizada durmasi hem klavye kullanirken verimi arttirir hem de olasi kireclenme ve agrilari ortadan kaldirir.Konuya soyle bir ana hatlariyla degindim ancak bu konu hakkinda bilgiyi gerek internet uzerinden arama motorlari vasitasiyla bulabilirsiniz.Tam detayli gorsel ve yazili olarak ogrenebilirsiniz hatta microsoft urunlerinin bazilarinda da yaninda gelen medialarda ogretici bilgiler yer almaktadir.Saglikli calismalar dilegiyle esen kalin.

saol dostum güsel bi açıklama yapmışsında zaten çoğumuz biliyoruz biz güzel ve konforlu sandelye olayındayız kullanım konusunda bi arama yapmıyoruz. Ama bilmeyipte okuyan birisi için faydalı olacaktır

• quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

SEnin aldğın koltuk ile greammer ın ne alakası var ayrıca senin aldığın koltuk deri krom mu ? Glide+tec teknolojisi varmı ?

alaka olamaz da, sadece aradaki farki belirtmek istedim. 700 €'luktan sonra ne bileyim 300 €'luk koltuk bakamam, sonucta ayirabildigim azami butce 100 YTL'dir. aldiim koltuk suni deri ve krom kaplamali, tabii ki glide-tec yok.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

alaka olamaz da, sadece aradaki farki belirtmek istedim. 700 �'luktan sonra ne bileyim 300 �'luk koltuk bakamam, sonucta ayirabildigim azami butce 100 YTL'dir. aldiim koltuk suni deri ve krom kaplamali, tabii ki glide-tec yok.

demek istediğin 300yt lik ile senin aldığın 100ytl lik arasında fark olmadığımı ?

1.ortopedi =.......?
    2.sağlamlık=......?

araştırdım dedin ondan sordum cevaplarsan sevinirim.
  • @ mczaga

kardes 300'luk ile 100'luk arasinda fark olmaz mi?? tabii ki de olur. benim gonlumde glide-tec tekn. olan, iste ergonomik fln koltuk almakti ama fiyatlarini duyunca ne biliim gozume hos gelen, oturunca rahat hissedebilecegim (deneme amacli oturmak, uzun sure oturduktan sonra nasil hissedecegin satinalma sirasinda belli olmaz) koltuklara yoneldim ve verdiim link'tekisine benzer bi tane aldim. dediim gibi butce ancak ona yetiyordu. aldiim koltugun "cok saglam, ergonomik, sirt agrilarina neden olmaz" die bisey iddia etmiyorum!!
  • tam benlik bi koltuk buldum ama :)

bilgisayar sandalyesi ?  önemli!!!
  • quote:

@ mczaga

kardes 300'luk ile 100'luk arasinda fark olmaz mi?? tabii ki de olur. benim gonlumde glide-tec tekn. olan, iste ergonomik fln koltuk almakti ama fiyatlarini duyunca ne biliim gozume hos gelen, oturunca rahat hissedebilecegim (deneme amacli oturmak, uzun sure oturduktan sonra nasil hissedecegin satinalma sirasinda belli olmaz) koltuklara yoneldim ve verdiim link'tekisine benzer bi tane aldim. dediim gibi butce ancak ona yetiyordu. aldiim koltugun "cok saglam, ergonomik, sirt agrilarina neden olmaz" die bisey iddia etmiyorum!!

Bütçe birinci faktör olduğunu belirtmene gerek yok onun için sormadım aralarında bi fark olup olmadığını araştırdım dedin 300 ile 100 lük arasında hakkaten fark yoksa bende alıcam için neden 200 ytl mi vereyim ondan sormuştum...

• beyler bilgisayarın başında saatlerce oturanlar için sandalye çok öneml, b,lg,sayarın başında dik oturun kanbur olma ihtimali var allah korusun...
  • yaw benim sandalyenin dün plastik ayaklarından biri kırıldı

şimdi evin tekli koltukarından birine kaldım

nazarmı değdi nedir

şimdi ben öyle geniş bi müdür koltuğunu nasıl ucuza alıcam yaw

standart ofis koltukları çok rahatsız ve dar

acaba istikbalde felan tekli loltuk satılıyomu

yada ikeda bu tarz bişey varmıdır acaba
  • Bana ortopedik olarak en gelişmiş koltuk önerirmisiniz 300 ytl yi geçmicek ...
  • valla ben yarın ikea ya gidicem

en uygunu orda bulurum herhal

internette baktım hepsi dar şöyle kafama göre sağla mgeniş bişey bulamadım
  • Mutlaka bürosit gibi markalar daha kalitelidir ama markaya da o kadar para veremem.O yüzden Ankara-samanpazarından aldım 60 ytl'ye..Tekerlekli,kolçaklı ve ergonomik.Bi arkadaşın bahsettiği goldsit olabilir markası.Şu an evde değilim,bakamayacağım. Ama bir yıla yaklaşıyor kullanalı.Çok memnunum..Bence daha pahalısına gerek yok. Ama alınacak koltuk mutlaka; ergonomik,yükseklik ve sırt ayarı olan,kolçaklı,tekerlekli bir koltuk olmalıdır.
  • 2 tip koltuk var sallananlardan birde sadece sırtlığı ayarlanan dan burositde
  • http://www.grammer-office.com/go/de/ergonomie/benefits/05/index.html

Teknik gözüküyor ama hakkaten bu kadara değermi? http://www.der-ergonomieshop.de/product_info.php?cPath=211_220_235&products_id=1887

bilgisayar sandalyesi ?  önemli!!!

Salvatuon dan alıntıdır.

http://www.stokke.com/functionality.asp?na=UK&la=EN&p=Gravity&div=C&nr=01

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 1 Aralık 2006; 2:34:38 >

• Hjm şahsen ben özl yaptırıverdim Deri makam koltuğu tavsiye ederim...
  • bürosit iyi markadır
    benim ki de ondandır
    ama daha rahatını istersen
    baba koltuğu en kraldır
  • bence;
    özellikler uzun saatler pc başındaysanız mutlaka sık sık ayaklarınızı hareket ettirin. biraz yukarda tutacak bir yükseklik koyabilirsiniz ayak altına.
    birde bacak bacak üstüne atma alışkanlığınız varsa ciddi tehlikede olduğunuz söylenebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tech_türk

bürosit iyi markadır
    benim ki de ondandır
    ama daha rahatını istersen
    baba koltuğu en kraldır

Bürositde İki Tip koltuk var.

1.si sadece Sırtı öne arkaya haraket edenden ayarladığınız Sırt konumunda Kitlenebiliyor.

2.si ise Sırtı öne arkaya ayarlanmıyor ama Sallanma haraketi yapabiliyor ve istediğiniz konumda kitleyebiliyorsunuz.

Sizce hangisi daha ortopedik olur ??
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.