Şimdi Ara

Bilgisayar Sürekli Kilitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sistemimi daha 1,5 ay önce kendim topladım. yaklaşık 2 hafta öncesine kadar bir problem yoktu ancak hergün abartısız ortalama 7-8 kez pc kilitleniyor. şimdi sistemimde 3 adet HDD var, 2 eski HDD mi birlikte kullanıyorum ve işletim sistemim win7 32 Bit. Yeni aldığım SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200RPM HDD'yi ise tek başına kullanıyorum. tertemiz win7 64 Bit işletim sistemi kurdum. diğer 2 hdd'dem çok karışık herşey var ağzına kadar dolu o yüzden yeni HDD alıp tertemiz bi sistem kurdum. ve ne yazıkki bu sürekli kilitlenmeleri her iki işletim sisteminde de yaşıyorum. hele bugün 1 saat içinde 5-6 kez kilitlendi. yeni HDD'deki işletim sistemini kullanıodum win7 54 bit olanı. peki bu 1 saat içinde ne yapıyordun diye soracak olursanız bikaç sefer jdownloader ile download yaparken kilitlendi ki dikkat ettim jdownloader ı kullanırken kilitlenmeyi çok yaşıyorum. ikincisinde hdd'nin "D" sürücüsünü denetlerken yaşadım. üçüncüsünü msn de hesap açarken yaşadım. msnde de yaşayınca artık çıldıracak gibi oldum

kısaca durum şöyle; sistemi biraz olsun zorlayacak işlemler yaptığımda pc kilitlenmeye başladı.

kilitlenme durumları:

1) JDownloader'la dowload yaparken 1-2 saat içinde en az 1 kez kilitlenme, (birçok kez oluyor)
    2) Nette bazı videoları açarken, (birçok kez oluyor)
    3) "D" sürücüsünü denetlerken, (1 kez oldu)
    4) Msn'de hesap açarken, (1 kez oldu)
    5) Online oyun sitelerinde (okey,tavla vb) oyun oynarken (birçok kez)

Sistemim:

Anakart: ASUS M4A87TD/USB3 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 1600MHz

İşlemci: AMD Phenom II X4 925 AM3 2.8GHz 8MB Cache 45nm

Ram: PATRIOT 2GB Signature Line DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram

VGA: Palit 512MB GF 6600V+ DDR2

PSU: OCZ OCZ550FTY-EU FATAL1TY 550W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

HDD: 1 Adet Samsung 80 GB 8MB Sata II 7200RPM (İşletim sistemi yüklü: Win 7 32Bit)
    1 Adet Seagate 250 GB 8 MB Barracuda Sata II 7200RPM (Depolama diski. program, film vs.)

1 Adet Samsung 500GB 16MB SATAII 7200RPM (YENİ) (işletim sistemi yüklü. Win 7 64Bit)

not:

1) pc'yi ya ilk 2 hdd yada 500Gb'lık harddiskle kullanıyorum. 3'ünü birarada hiç kullanmadım. her iki durumda da kilitlenme sorununu yaşıyorum.
    2) farklı bir ram ile pc'yi kullanmamı önerebilirsiniz ama şu an için öyle bi şansım yok ne yazıkki :(

sizce sorun ne olabilir? ram ile ilgisi olsa pc'yi zorlamadığım yada kasılmadığı zamanlarda da kilitlenme olmaz mı? işletim sistemi desem daha yeni kurdum 64 bitlik win 7 yi.

önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...

• HD tune programıyla tüm değerler gözükürken health bölümünün resmini koy hdd lerden kaynaklanabilir.
  • kilitlenmeler genellikle ısı poblemlerinden oluşur pcnizin ısısnı ölçüp söyleyebilirmisniz yada kasada aşırı ısınma var mı?
  • @ exFAT: programı kullandım. health bölümünde değerler hepsi normal. altta "Power on Time: 74" ve "health status: ok" yazıyor. yukarıdaki tüm değerlerin sonucu da "ok" HDD ile ilgili bi sıkıntı yok sanırım.

@ 1453 ten 1923 e : kasada aşırı ısınma yok. ısıyla ilgili olsa daha çok kilitlenme yaşamaz mıyım? yani sadece web'de saatlerce gezinirken bi kilitlenme olmuyor. ne biliym mesela zaman zaman pc 7-8 saat açık kalıyor ve kilitlenmiyor. ilk mesajımda da belirttiğim gibi özellikle jdownloader ı kullanırken ve web'de java destekli oyun sitelerinde oyun oynarken oluyor. acaba "java" ile ilgili bi problem mi die bi kaç kez java yı silip hem eski sürümlerini hem de en güncel sürümlerini yükledim ama aynen sorun dewam etti. jdownloader ı da kaz kez silip yükledim ama çözüm olmadı.

lütfen yardımlarınızı bekliyorum. bugün sabahtan beri 7-8 kez kilitlendi :((((((((((((

• ısıyla alakalı olsa da aşırı kilitlenme yaşamazsın.Mesela senin kasan sıcak değil benim kasada msi nin n260 ı varve kasada hararet o kadar fazlaki kasanın demirine elimi sürünce ısıdan elim yandığı için uzun süre tutamıyorum, ve aynen senin gibi bazen tak bi anda donuyor bazen hiç donmuyor dayım internette okey oynarken

donuyor bazense play 89 bilardoda donuyor ancak oyun oynarken mafia 2 gibi oyunları sorunsuz 7 gün 24 saat oynayabiliyorum(lafın gelişi) ve hiç donmuyor genelde

windows üzerindeyken donuyor ve bu problem benim ekran kartımın aşırı ısınmasından kaynaklanıyordu başkasından fan alarak geçici bir edeneme yapmıştım

başarılıoda olmuştum bir daha bilgisayar donmamıştı AMA NE zamanki fanı çıkarttım o zaman yine aynen senin ki gibi bilgisayarı fazla yormayan uygulamalarda ıvır zıvır

vs donmalar(j donwloader okey bilardo vs pc yi yormaz java yormaz yanlış yazmışsın uygulamalar yorar) yaşandı.Benim problemim ısıdandı şayet seninki ekran kartı

ısısı değilse windowsdan kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum 64 bitten vazgeçerek 32 bit işletim sistemi kursan sanırım donma olmaz.Ama 32 bittede donma

oluyordu zaten sonra 64 bit kurdum diyorsun o zaman yeni parça taktıysan yeni HDD en dışında o zaman kesinlikle donanım uyumsuzluğu vardır ondan ötürü donma

yaşıyorsundur.Şayet bize söylemediğin bir parça taktıysan o parçadandır yok aynen yazdığım gibi diyorsan sorun EKRAN KARTINDA DEĞİLSE eğer problemin senin

bilmediğin ama bilgisayarında varolan bir donanım uyumsuzluğudur.Onu tespit etmek de sana düşer mesela siteminde şahsen ben bir uyumsuzluk göremedim ama bilen

varsa yazsın.Ya da voltaj falan düşdüyse evde bios ayarların oynamış olabilir voltaj fazla veya az geldiğinde de bu tip donmalar oluşabilir.Eğer hiçbirisi değilse power

supply inde bir arıza olmuş olabilir yok oda olmaz diyerson işlemcin fazla ısınıyor olabilir işlemcinde soğutucu ve termal macun var mı yoksa kesin işlemcidendir.Eğer

oda değilse termal macun falan varsa ram slotlarında teker teker KENDİ RAMİNİN yerini değiştir.Yine olmazsa düşük bir ihtimal onu şimdi yazmayacağım ama o olmuş

olabilir seç beğen al mutlaka birinde çözüm olmalı.Ama yinede ben ısrarla ekran kartından ötürü olduğunu düşünüyorum kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1453 ten 1923 e -- 6 Eylül 2010; 11:20:54 >

• Harddisklerin düşük bir oranda fabrika arızalı olması % 0,5 ihtimalle muhtemel. Eski hddlerinden birine işletim sistemi kurup kullan, onda sorun çıkmıyorsa yeni harddiskini değiştirt ya da garantiye gönder.
  • şimdi ilginç olan şu ki yaklaşık 1hafta önce bios ayarlarına girip hiçbir değişiklik yapmadan çıktığımdan beri ya 3 yada 4 kez kilitlenme yaşadım. bu olay ilginç geldi bana...

@ 1453 ten 1923 e : dediğin gibi belki ekran kartından olabilir ama eğer öyleyse neden eski sistemimde de bu problemi yaşamadım? eski sistemimde de şu an kullandığım ekran kartımı kullanıodum ve böyle bi kilitlenme yaşamamıştım hiçbir şekilde. yeni sistemde yaşıorum bu sıkıntıyı. ilk mesajımda da yazdığım gibi eski hdd'de önceki sistemimde kullandığım 32 bit win7 var. onda da kilitlenme yaşadım. yeni hdd'de 64 bit win7 var onda da kilitlenme var. başka yeni hiçbir parça yok. aynen yazdığım gibi. işlemci yada ram den kaynaklanıosa eğer bunları test edebileceğim yada deneyebileceğim başka ram ve işlemci yok ne yazıkki :( yazmak istemediğin ihtimali de yazarsan sevinirim. ve ayrıca ilgin ve önerilerin için çoook teşekkür ederim. saol...

@ Rocksound : yani sence kullandığım 3 harddiskte de problem mi var???

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar durduk yere kitleniyor
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üç hard diskninin üçünde birden problem olması zor, mümkün ama oldukça küçük bir ihtimal. Daha önceden düzgün çalışıyordu demişsin, yeni HDD aldım onu taktım sorunlar başladı demişsin. Muhtemelen sorun yeni HDD'yi takarken anakart üzerindeki bazı parçaların oynamış olabilmesinden kaynaklanıyordur. Ya da BIOS'a girdim demişsin, belki BIOS ayarların değişmiştir. BIOS'u optimal ayarlara geri getirmen sorunu çözebilir.

Bilgisayar kitlenmeleri herhangi bir nedenden olabilir. Donanım ve yazılım olarak.

İşlemci tam oturmamıştır, sogutucu ünitesi tam yerleşmemiştir, işlemci fanı güç kablosu takılı değildir/arızalıdır, RAM'ler tam yuvasına oturmamıştır, ekran kartı tam oturmamıştır/harici güç kablosu takılı değildir/fan çalışmıyordur, anakartın üzerindeki diğer slotlarda takılı olabilcek ses kartı vs tam yuvasında değilir, HDD bağlantısı tam oturmamıştır, gözden kaçırdığın bi güç bağlantısını takmamış olabilirsin, PSU arızalı olabilir/verimli beslemiyordur sistemini... Bunlar donanımsal kusurlar.

Yazılım olarak başta da dediğim gibi BIOS'la ilgili bir sıkıntı olabilir. Muhtemelen zaten anakartın için en güncel BIOS'u kullanıyorsundur çünkü zaten yeni bir kart, optimal sistem ayarlarını geri yüklemen halledebilir sorunu. Ya da HDD SATA sürücülerini yükleme aşamasında bi sıkıntı doğmuş olabilir. Bir de işletim sisteminde bir sıkıntı olabilir ama iki ayrı işletim sistemi yükledim de demişsin. Tek HDD ile format atıp temiz yükleme yapman iyi olabilir.

Bir de şöyle bir durum var, eğer bilgisayarına bir parça takmadan önce bilgisayarı kapatıp, fişi çekip, güç düğmesine basarak ve biraz da bekleyerek parçalar üzerinde kalan elektriği boşaltmadıysan ve herhangi bir elektronik parçaya dokunmadan önce kasanın metal aksamına dokunup bedenindeki elektriği boşaltmadıysan herhangi bir elektronik parçada arıza meydana gelmiş olabilir. Bu durumda arızanın hangisinde olduğunu bulman için tek tek onu çıkar bunu tak öyle dene şeklinde uğraşman lazım.

Geçmiş olsun, umarım sorun hallolur...

• quote:

Orijinalden alıntı: carvalho

şimdi ilginç olan şu ki yaklaşık 1hafta önce bios ayarlarına girip hiçbir değişiklik yapmadan çıktığımdan beri ya 3 yada 4 kez kilitlenme yaşadım. bu olay ilginç geldi bana...

@ 1453 ten 1923 e : dediğin gibi belki ekran kartından olabilir ama eğer öyleyse neden eski sistemimde de bu problemi yaşamadım? eski sistemimde de şu an kullandığım ekran kartımı kullanıodum ve böyle bi kilitlenme yaşamamıştım hiçbir şekilde. yeni sistemde yaşıorum bu sıkıntıyı. ilk mesajımda da yazdığım gibi eski hdd'de önceki sistemimde kullandığım 32 bit win7 var. onda da kilitlenme yaşadım. yeni hdd'de 64 bit win7 var onda da kilitlenme var. başka yeni hiçbir parça yok. aynen yazdığım gibi. işlemci yada ram den kaynaklanıosa eğer bunları test edebileceğim yada deneyebileceğim başka ram ve işlemci yok ne yazıkki :( yazmak istemediğin ihtimali de yazarsan sevinirim. ve ayrıca ilgin ve önerilerin için çoook teşekkür ederim. saol...

@ Rocksound : yani sence kullandığım 3 harddiskte de problem mi var???

hocam test etme, ram slotun mutlaka en az 2 tanedir diğer slota tak ve yeniden dene..

• @ Ally_DH : yardımcı olma çaban için teşekkür ederim. ancak anlatmak istediğim yada sölemek istediğimi pek anlatamadım galiba kusura bakma. bu kilitlenme sorununu yeni aldığım HDD yi taktıktan sonra yaşamaya başlamadım. sistemimi yeniledikten sonra yani; işlemci, anakart, ram ve psu aldıktan sonra ortaya çıktı. eski vga, eski hdd lerimi kullanmaya dewam ettim. ancak yeni sistemi kurar kurmaz bu kilitlenmeler başlamadı. 1-1.5 ay sonra kilitlenmeler başladı. yeni hdd aldım tertemiz win 7 kurdum yine dewam etti kilitlenmeler. yeni aldığım hdd ile eskileri aynı anda hiç kullanmadım. şu an yeni aldığım hdd yi tek başına kullanıyorum diğer ikisi şu an pc ye bağlı değil. bios tan olabilir demişsin ama hiç bir değişiklik yapmadım bios ta. sadece geçenlerde girdim bi anormallik var mı bakayım die ve herşey normaldi. ve bi önceki mesajımda da sölediğim gibi hiçbir değişiklik yapmamama rağmen kilitlenmeler azaldı. söylediğin olabilecek donanımsal problemler hakkında bilgim var ve bu konuda gayet dikkatliyim. ilk kez pc kullanmıorum az çok kendi çapımızda kendi yağımızda kavrulur vaziyetteyiz yani. bağlantıları milyon kez kontrol ettim bi sorun yok.

en son sölediğin statik elektiriği boşaltmayı da yapıorum her seferinde. yani olabilir tabi ama bunlarla ilgili bi sorun olacağını pek zannetmiyorum. zaten işin içinden çıkamadığım için sizlerden yardım istedim. hepinize teşekkür ederim ilgilerinizden dolayı...

@ 1453 ten 1923 e : söylediğini yaparım. diğer ihtimali sölemedin hala :(

• arkadaşlar lütfen yardımcı olun. artık kafayı yemek üzereyim adam gibi kullanamıorum pc yi. neredeyse her yarım saatte bir kilitlenmeye başladı başka önerisi olan yok mu arkadaşlar. lütfen artık kafayı yemek üzereyim
  • işlemciye macun sür
  • DOSTUM 2 GB RAM ın varsa 64 bitlik işletim sistemi kullanma derim ram in 4 gb olması gerek sen 32 bit e donnn yine de sen bilirsinnn tabeee
  • ARKADAŞIM AYNI SORUNALRI BENDE YAŞIYORDUM KISACASI YENİ AHRDDISK ALDIM 500 GB WD PC YE TAKTIM FORMAT ATTIM BAZI İŞLEMLERDE HARDISK İŞLEMCİLERİMİ KİLİTLİYORDU SONRA BİR ABİMİN ARK SORDUM PC NE KATILIMSIZ SP 2 KUR DEDİ BENDE KURDUM SORUN ÇÖZÜLDÜ ŞİMDİ PC DE KİLİTLENME YOK SENDE AYNISINI YAP SONRA GÜNCELLEŞTİRMELERİNİ PCNDE AÇ İNT VARSA TABİKİDE SONRA HARDDISK KENDİNİ TOPARLIYOR ONDAN SONRA BÜTÜN FORMAT CD LERİNDEN İSTEDİĞİNİ YÜKLE
  • arkadaslar burada yeniyim bana da yardımcı olabilir misiniz benim bilgisayar da özellikle film izlerken ve nette gezinirken çok kilitleniyor. Bilgisayardan hiç anlamam sizce sorun nedir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.