Şimdi Ara

Bilgisayar Topluyorum Acil yorumlarınızı - Önerilerinizi Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gençler öncelikle yeni bilgisayar topluyorum daha uyumluluğu vs. denenmedi ama amd serisi olarak ayarladım anakart fx serisi destekliyor fiyatıda makul 100 TL civarı ddr3 malum vatanda %20 indirim var :D

Neyse hemen sistemi vermeden önce ekran kartı almayacağım arkadaşlar Asus Eah 5570HD 1GB 128Bit ekran kartım var şuan değiştirmeyi düşünmüyorum bad company falan medium ayarda oynarım bu ekran kartıyla biliyorum yeni sistemlere göre biraz düşük ama Sonuçta ATİ :)

ANAKART: MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ AMD 760G+SB710 DDR3 1333MHZ VGA ANAKART - 97 tl (kredi kartı tek ödeme)
    İşlemci: AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI - 308 TL (Kredi kartı tek ödeme)
    Ram: PATRIOT 8GB(4X2)GAMER II SECTOR 5 DDR3 1600MHZ CL9 XMP 1.2 DUAL KIT RAM - 110TL (kredi kartı tek ödeme)
    Ekran Kartı: Asus Eah 5570HD 1GB 128Bit (Zaten Var)
    HDD: 500GB SAMSUNG
    CD ROM: KULLANMIYORUM

Şuanki Toplam Fiyat: 515 TL

Arkadaşlar maximum 630 TL ye çıkabilir KASA istiyorum soğutma sistemi vs. overlock yapmayacağım oyunda soğutma sistemi sıkıntı vermesin yeter birde powersupply korumalı olsun yani kısadevrevs. sıkıntıları olmasın. Dediğim gibi kaç watt istiyor bilmiyorum şuanki sistemim şöyle:

Intel Pentium v4 3.0GHZ
    Asus Eah 5570HD 1GB 128Bit
    500GB HDD
    2GB DDR2 RAM
    DDR2 ANAKART (FAZLA DETAYA GEREK YOK)

VE EVEREST EPS-1460A 230 WATT POWER VAR.

CS BİLE OYNARKEN FPS 15-20 OLUYOR SANIRSAM POWER YETMİYOR BENDE SİSTEMİ TÜMÜYLE YENİLİYORUM!

ARKADAŞLAR DEDİĞİM GİBİ ŞUANKİ TOPLAM FİYAT 515 TL BÜTÇEM 630 TE YANİ MAXİMUM 120TL OLABİLİR KASANIN FİYATI. KAÇ WATT OLCAGINA SİZ KARAR VERİN YETERKİ SIKINTI ÇIKARTMASIN BİRDE SOĞUTMA SİSTEMİ FALAN İYİ OLSUN OYUNLARDA SIKINTI ÇIKARMTASIN. BU ARADA OVERLOCK İŞLERİYLE VS UĞRAŞMAYACAĞIM.

EĞER ÖZEN GÖSTERİM KONUYU BURAYA KADAR OKUDUYSANIZ TEŞEKKÜR EDERİM. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nader11ndeu -- 8 Ağustos 2013; 1:14:20 >

• çok gereksiz şeyler yazmışınız sonuçta ati vs.
    o bütçeye iyi bile toplamşsınız derim. ancak o ram stoklarda yok diye biliyorum. ram i 4gb düşürün. ayrıca taksitle alsanız ne fark eder niye tek ödeme yapıp kendinizi sıkıştırıyorsunuz?
    rami
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-1600c11s-4gnt-4gb-value-ddr3-1600mhz-cl11-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=62860
    yapın aşağı yukarı 35 tl düşüyor.
    kasayıda
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/xigmatek-ccc-ad34bt-u51-asgard-382-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63990
    bunu alabilirseniz çok iyi olur ileride ekran kartı takarsınız diye yüksek tuttum. yoksa 89 tl ye everest 400w lar bile yeter

• Anakarta bak, işlemciye bak, ekran kartına bak.

Uzun uzun açıklamalarla anlatınca bile sonuç alınmayacak türden gözüküyor, yardım etmeye çalışacak üyelere Allah şimdiden sabır versin diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

çok gereksiz şeyler yazmışınız sonuçta ati vs.
    o bütçeye iyi bile toplamşsınız derim. ancak o ram stoklarda yok diye biliyorum. ram i 4gb düşürün. ayrıca taksitle alsanız ne fark eder niye tek ödeme yapıp kendinizi sıkıştırıyorsunuz?
    rami
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-1600c11s-4gnt-4gb-value-ddr3-1600mhz-cl11-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=62860
    kasayıda
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/xigmatek-ccc-ad34bt-u51-asgard-382-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63990
    bunu alabilirseniz çok iyi olur ileride ekran kartı takarsınız diye yüksek tuttum. yoksa 89 tl ye everest 400w lar bile yeter

Evet bu ram stoklarda yok ama kesinlikle o fiyata 8gb olacak getirteceğim rami yani :) Ayriyetten everest 400 P lerin bile 6 çekirdekli işlemciye ve ekran kartına performans yansımasında sıkıntı olur mu ? Çünkü suan bu sistemle cs takılarak oyunuyorum en basit örnek: League of legend full düşüklerde 20 FPS

• quote:

Orijinalden alıntı: nader11ndeu

quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

çok gereksiz şeyler yazmışınız sonuçta ati vs.
    rami
    kasayıda

Evet bu ram stoklarda yok ama kesinlikle o fiyata 8gb olacak getirteceğim rami yani :) Ayriyetten everest 400 P lerin bile 6 çekirdekli işlemciye ve ekran kartına performans yansımasında sıkıntı olur mu ? Çünkü suan bu sistemle cs takılarak oyunuyorum en basit örnek: League of legend full düşüklerde 20 FPS

o sistemle aldığınız fps değerleri çok normal lol de 20 fps falan normal ama cs biraz saçma olmuş

power 400w yetecektir everestlerin ama gerçekten bir fark istiyorsanız ekran kartını değiştirin derim 136 tl ye hd6670 var. işte o zaman bayağı fark olacaktır.
    işlemci
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/amd-athlon-ii-x4-740-32ghz-soket-fm2-islemci-.aspx
    anakart
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-970a-g46-970a-g46-amd-970+sb950-am3+-ddr3-2133mhz%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=59026
    ram
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=93832
    kasa
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/dark-gtx-dkchgtx450-450w-usb-ses-siyah-oyuncu-kasasi-.aspx

bu şekilde alın. anakartı yüksek tuttum ki ileride upgrade edebilesiniz. ram i getirteceğim demişsiniz ama o rami getirtirseniz kargo parasıyla aynı şey olacaktır

• gerçekten o işlemciye o anakart olmamış en azından 970A-g43 alsaydın. Ekran kartına girmiyorum bile o zaten elinde varmış. O ekran kartıyla 8GB RAM işine yaramaz bence de 4 RAM'i düşün derim. Ben Sapphire 7770 kullanmama rağmen 4 RAM kullanıyorum. Boşuna masraf edersin sadece. Kasa için de Dark'ın modellerine bakmanı tavsiye ediyorum çok iyi değillerdir ama işini görürler.

Ayrıca ürünleri nereden alacaksın bilmiyorum ama FX6300 için VATAN'ın bayram indirmini beklemeni tavsiye ederim %30 inecek. Ben bu indirimle 260-270 liraya aldım o işlemciyi yakın zamanda. Çok büyük fark değil ama senin için 30 lira daha kasaya ayırman için gerekli bir miktar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quinthias -- 6 Ağustos 2013; 1:41:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quinthias

gerçekten o işlemciye o anakart olmamış en azından 970A-g43 alsaydın. Ekran kartına girmiyorum bile o zaten elinde varmış. O ekran kartıyla 8GB RAM işine yaramaz bence de 4 RAM'i düşün derim. Ben Sapphire 7770 kullanmama rağmen 4 RAM kullanıyorum. Boşuna masraf edersin sadece. Kasa için de Dark'ın modellerine bakmanı tavsiye ediyorum çok iyi değillerdir ama işini görürler.

Ayrıca ürünleri nereden alacaksın bilmiyorum ama FX6300 için VATAN'ın bayram indirmini beklemeni tavsiye ederim %30 inecek. Ben bu indirimle 260-270 liraya aldım o işlemciyi yakın zamanda. Çok büyük fark değil ama senin için 30 lira daha kasaya ayırman için gerekli bir miktar

Eyvallah hocam bilgili birisine benziyorsun ben yazılım ustasıyım program yazarım ama daha önce toplama bilgisayar yapmadım :) İntelpentium 4 serileri zaten 2005 senesinde çok ünlüydü ve pahalıydı o zamandan kalma bilgisayar ekran kartı ati x600 pro idi yani benim için büyük değişim oldu eskiden ddr idi.

Şimdi hocam maximum 700 TL bütçem olabilecek.

Ben kesinlikle işlemciyi AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI - 308 TL (Kredi kartı tek ödeme)

yukarıdaki işlemciyi düşünüyorum.

HDD Olarak sıkıntı yok 500 GB Sata hdd m var.

Ekran kartımda Asus Eah 5570 HD 1GB 128 Bit.

Şimdi siz diyorsunuz ki 4gb alın. 8GB alsam daha fazla performans olmaz mı ? Ayriyetten ben Eylülün 1 inde samsuna döneceğim ve vatan computerden alacağım sistemi. %20 indirim var şuan bayram indirimi Eylülde devam etmiş olur mu.

Maximum 700 TL bütçeli yukarıdaki işlemciyi istiyorum ve sıkıntı yaratmayacak kendiliğinden soğutuculu ram ve power istiyorum. Anakartlar çok pahalı bende amd fx destekleyen en ucuz anakartı seçtim hata mı yaptım ? Şöyle bir şey yapabilirsen bana memnun olurum: Şimdi ben ekran kartını değiştirmeden yukarıdaki verdiğim işletim sistemine uyumlu anakart ve performans almamı sağlayacak ram bulursan daha doğrusu bana söyleyebilirsen ( fiyatlarıyla birlikte ) gerçekten çok iyi olur. Evde 3 adet 2008 yılları kasalarda var ama ben istiyorum ki yeni olsun soğutma sisteminde sıkıntı olmasın istiyorum. Eğer soğutma sisteminde sıkıntı yaratmaz diyorsanız sadece powersupply alıp fiyatıda düşürebiliriz ama kaliteli olsun yani 700 TL ye ne kadar kaliteli olabilir diyorsanız haklısınız ama ben intel de alabilirdim ama 7-8 senedir intel kullanıyorum artık birde amd denemek lazım kalite değil performans istiyorum bence kalite = performans kesinlikle yanlış bir şey :)

Dediğim gibi bana yukardaki işlemci ile birlikte çalışabilecek dengeli bir sistem kurmaya yardımcı olacak arkadaşlar arıyorum. Herkese iyi kötü yorumlarınızı bekliyorum ve herkese iyi kötü yorumları için şimdiden teşekkür ederim.

• İlk olarak 8 GB RAM'i unut, 4 sana her türlü yetecektir. kendi sistemimi yazayım istersen. ben çok farklı yerlerden aldım parçaları ve daha yeni aldım(yani dolar 1.95'ken). O yüzden tek bir yerden alacaksan VATAN'ın%30'unu beklemeni öneririm ama benim acelem var diyorsan haftasonu indirimiyle alırsın.

FX 6300 257 lira (VATAN'da %30 indirimle)
    Cooler Master K280 196 lira(içinde 500w gerçekte 360w psu geliyor)
    Kingston HyperX 4 GB 1600 Mhz ram 80 lira
    MSI 970A-G46 194 lira

şimdi bunları benim aldığım fiyata alabilirsen 727 lira ediyor. alamazsan 900-950 lirayı bulur. Anakartı MSI 970A-G43 alabilirsin 30 lira daha ucuz. RAM'i Hi level alabilirsin 10-15 lira daha ucuz. Kasayı Dark modellerinden düşünebilirsin 50-60 lira daha ucuz. yine benim araştırdığım fiyatlarda bulabilirsen bu parçaları sana toplamda 100 lira daha ucuza yani 627 liraya gelir.

işlemci fanı almayı düşünüyorsan 80-90 lira da ona ayırman gerekecek falan onlara girmiyorum şu an istersen özelden mesaj at

• Anakart fiyatını daha ucuz tutamaz mıyız hocam ? Birde 360 psu yeter mi 500w yazıyor vatanda siz 360 psu geliyor diyorsunuz 360psu yeter mi ki ?
  • Ayriyetten hocam acelem yok 1 eylülde dizeceğim bilgisayarı 1 eylülde vatanda indirim kalır mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.