Şimdi Ara

Bilgisayar topluyorum değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Infinitum

Ekran kartını yükseltmene yönelik tavsiyelere aldırma, neredeyse her konuda oyun bilgisayarı tavsiyesi istendiği için arkadaşlar genelleme yapıp oyun canavarı bir sistem istediğini düşünmüşler, ama çok fazla oyun oynamayacağım diyorsun, o nedenle sıkıntı yok. Ben de geçenlerde sistem topladım, ekran kartı yok ama 4690K'nın dahili grafik işlemcisi (HD Graphics 4600) ile BF3'ü Low ayarlarda sıkıntısız oynuyorum.

Edit programları kullanacağınız için render alırken ekran kartı bildiğim kadarıyla çok önemli değil ama NVIDIA'nın kartlarında CUDA teknolojisi var, bu render alırken olumlu yönde katkı sağlar size, ama ne kadar sağladığını bilmiyorum, araştırmak gerek.

Oyunların ultra ayarlarda olması ya da benchmark sonuçları sizin için önemli değilse çok üst seviye bir ekran kartı almanıza gerek yok. Ben şahsen grafiğe değil ne kadar eğlendiğime baktığım için hiç sıkıntı yaşamam neredeyse.

Gigabyte Z97 Gaming 5'i ben de kullanıyorum, bence bu seviyede en iyi kartlardan biri, MSI'a yaklaşmayın bile, sorun yaşayan birçok kullanıcı var. G5'te DualBIOS ve daha O.C yapacak vaktim olmadı ama sizin için deneyeceğim. Daha üst seviye bir şey isterseniz Evga FTW gibi kartlar var ama gerekli değil bence.

Render alacağınız için i7'nin aşağısına düşmemeye çalışmanız sizin için daha iyi olur. AMD zaten çuvallamış durumda, bu seviyede ürünü yok maalesef, işlemci kesinlikle Intel olmalı. Intel'in Skylake, AMD'nin Zen mimarili işlemcileri çıkacak yıl sonunda aceleniz yoksa bekleyebilirsiniz ama Intel tekel olmanın verdiği sevinçle iyice gevşediği için %10-15 performans artışı olacaktır muhtemelen.

Casper çalışanısın diyen arkadaşta şunu demek istedi muhtemelen, Casper genelde OC'siz ama üst seviye işlemci + fazla fazla RAM + en kötü ama ultra yüksek çikibayt içeren ekran kartı kullanır. Bu adamlar yüzünden RAM miktarının her şeyden önemli olduğunu sanan tipler dolu etrafımda, tıpkı fotoğraf makinalarında Megapixel'in herşeyden önemli olduğunu sanan güruh gibi. Ama sizin kullanım senaryonuza göre en uygun sistem bu ve Casper'ın çöpleriyle alakası yok.

Güç kaynağınız kaç yıllık bu arada? Sorun çıkartıp başınızı derde sokabilir eski veya sorunlu ise.

Kasa biraz da zevkinize kalmış ama hem tasarım hem de sağlamlık açısından Corsair'in kasaları çok iyidir.
    400R, 500R, C70 olabilir.

Ben tasarımlarını sevmesem de Cooler Master ve Zalman kasaları da tavsiye edebilirim.

Diğer seçenekler için buraya bakın;http://www.corsair.com/en/cases/all-corsair-cases/all-corsair-cases

Önemli bir şey daha, kasa seçimine dikkat edin aldığınız diğer bileşenler sığıyor mu diye.

Daha ayrıntılı oyun içi testleri, ayarları ve O.C potansiyeli hakkında bilgiyi kendi bilgisayarıma geçince veririm.

Ekran kartı konusunda haklısın... zaten 100 TL'den bir şey olmaz diye diye bu noktaya geldik... bir noktada durmak lazım :) Casper olayına açıklık getirdiğin için teşekkürler... öğrenmiş oldum :) Şu anki güç kaynağım 2-3 yıllık... ama ben riske girmeyip 750W 80+ gold yeni bir güç kaynağı almayı düşünüyorum... Kasa olayına gelince de görüntüye çok bakmıyorum önemli olan varsa PSU kalitesi ve iç genişliği.... OC potansiyeli ile ilgili yorumunu merakla bekliyorum... üşenmeyip bu kadar bilgi verdiğin için de ayrıca teşekkür ediyorum kardeşim.... :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Archspire

Ç.Ö.P

Ç.Ö.P nedir hocam :) bildiğim çöp değil herhalde... ilk mesajdaki listeme binaen mi yaptın? gelen tavsiyeler sonrası ortaya çıkan yeni liste şurada:

http://forum.donanimhaber.com/m_108643617/f_//tm.htm#msglink_108717582
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

aerocool gta a yerine başka kasa al.

kasa sıvı soğutma tiplerine müsait değil Aıo tarzı çift 120 mmlik takarsın arkaya ama pek mantıklı olmaz.

kasa dar ve ufak olduğu için soğutma performansı zayıf

kablo kontrol ve saklama alanı dar.

çok uzun ekran kartları sığmaz.

malzeme kalitesi zayıf.

soğutucu sekmesinde hangi ürün var göremedim kasaya uyum açısından sığarmı bakmak lazım.

Montaj biliyorsan sinerjiden al fiyatları iyi veya her parçayı teknofiyat ile arayıp en uygununu toplayabilirsin

Uğraşmayayım ve montaj kaliteli olsun dersen inventustan al.

peki hocam son listeye göre uygun kasat boyutu ne olmalı? Soğutucu NOCTUA NH-U14S 2011/2011-v3/1150/1155/1156&AMD

PSU 80+Gold olan güzel geniş bir kasa tavsiyen var mı? Söz konusu fiyat olursa görüntü çok önemli değil...

• Niglib N kullanıcısına yanıt
    Gold güç kaynağı spesifik bir istek kasayla beraber gelmesi zor bu arada o ibareler verimlilk ibaresidir tam olarak kalite ibaresi değildir. verdiği güç değil prizden çektiğini yansıtır.

kalite için tier 1-2-3 şuradan seçim yapabilirsinhttp://www.tomshardware.co.uk/forum/id-2547993/psu-tier-list.html

EVGA veya corsair rm serisi bakabilirsin illa gold olsun dersen

Kasayı keyfine göre seç önemli olan soğutucu sığsın ve geniş olsun.(corsair cooler master zalman tercih edilebilir)

Corsair 300R alınabilir.400R ve 750 cx v2 psulu kasa beraber olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 3 Ağustos 2015; 22:42:25 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.