Şimdi Ara

bilgisayar uzmanları bakabilirmi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu forumda cumadan beri baya bi konu açtım bir sorun geçio biri gelior...

neyse sorun şu anlatıorum... cuma günü pc açılışta xp yazan yerde takılıp kalmıştı .. pc açılmıodu neyse pc yi formatladım ama çok uzun sürmüştü(8 saat)
    vede pc açıldı ama çok yavaştı... pc çok geç açılıordu... ve açıldıktan sonrada yavaştı...

herneyse sorunu buraya yazmıştım bad sectör var dedi nerdeyse herkes low level formatla geçebilir dediler... herneyse low level format attım .. peşine sistemi yeniden kurmak için xp cdsini taktım başladı sistemi kurmaya ama 10.5 saatte %21 olabildi anca bende uyuz oldum iptal ettim kapadım pc yi...

sonra açtım gene kurulumu ntfs (çabuk) olanı yaptım vede 1 saat içinde tüm işlemleri bitrdim...

pc açıldı şimdi çalışıo önceden çok geç açılıodu açıldıktan sonrada yavaştı..şimdi ise geç açılıo gene ama açıldıktan sonra eskisi gibi nerdeyse hızlı...

(bad sectör arattırdım bişeyde çıkmadı) temiz gözüküyor...işte burdaki sorun nedir formatın uzun sürmesi format cd si ile alakalımıdır yoksa pc de başka bir sorunmu vardır... gerçekten beynim sulandı pc ile uğraşmaktan....

işten anlayanlar yorum yapabilirmi ...çözüm yollarıda verirseniz sevinirim... şimdiden herkese teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan8131 -- 23 Nisan 2008; 16:30:30 >

• yokmu yardım beyler kimsemi çözemiyor bu durumu
  • cd bozuk olması durumunda xp'yi yüklemen zor olur, yüklesen bile hata verebilir, yazdıklarına bakarsak büyük ihtimalle harddisk inde bozukluk var,

başka bir harddiskle ve başka bir cd ile denemeler yap, sorunun neden kaynaklandığını daha rahat anlarsın, hatta başka bir optik sürücü ile deneme yap, tabi imkanın varsa,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stresss -- 23 Nisan 2008; 17:06:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: stresss

cd bozuk olması durumunda xp'yi yüklemen zor olur, yüklesen bile hata verebilir, yazdıklarına bakarsak büyük ihtimalle harddisk inde bozukluk var,

yani ne olabilir bad sectörmü başka bişeymi anlayamadım durumu ..yani nasıl bi bozukluk bi hdd almayı düşünüorum .. ama yine pc düzelmezse diede korkuyorum
  • allah aşkına hiç mi anlayan yok bu işten yaww
  • Hocam bak şimdi sorununa bakarak şunu söyleyebilirim.
    Öncelikle sıcaklıkları biostan kontrol et.Eğer sıcaklıklarda sorun yok ise bu anlattığına birçok şey sebep olabilir.
    HDD
    RAM
    PSU
    Hdd kabloları
    CDrom
    Xp cdsi ve en son olarak da anakart.

Arkadaşlar demiş emaneten de olsa başka bir hdd bulup ona xp kurup bir denemen yararına olacaktır.
    Bad sector testi için de HDTUNE programını önerebilirim sana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.