Şimdi Ara

Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği İş Olanakları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan 12. sınıftayım ve bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumayı düşünüyorum. Fakat şuan ülkemizde bilgisayar veya yazılım mühendisliği okuyanlar kolay iş bulabiliyor mu? Yoksa sıkıntı yaşıyorlar mı? İş olanakları nelerdir? Gelecekte neler olabilir bu mesleklerle ilgili(yani 4-5 yıl sonra ne kadar kolay iş bulabilirim bu bölümlerden birini seçersem) ? Bu gibi sorular kafamda dönüp duruyor. Bilen biri yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsua74 -- 19 Eylül 2016; 23:39:51 >

• gsua74 G kullanıcısına yanıt
    Kardeşim öncelikle şunu belirtiyim bu meslekler ilgi ister. Öyle iş imkanı var mı maaşı nasıl diye düşünüyorsan hiç bulaşma derim. İş imkanı konusuda senin göstereceğin ilgiye ve işi sevmenle alakalı. Sen işini düzgün ve layıkıyla yaptıktan sonra iyi iş bulamama şansın yok. Bak iş demiyorum iyi iş bulursun demek istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Threeber3011

Kardeşim öncelikle şunu belirtiyim bu meslekler ilgi ister. Öyle iş imkanı var mı maaşı nasıl diye düşünüyorsan hiç bulaşma derim. İş imkanı konusuda senin göstereceğin ilgiye ve işi sevmenle alakalı. Sen işini düzgün ve layıkıyla yaptıktan sonra iyi iş bulamama şansın yok. Bak iş demiyorum iyi iş bulursun demek istiyorum

Açık konuşayım liseye başladığım günden beri ne okuyacağım konusunda bir türlü karar kılamıyordum. Mühendislik düşünüyordum ama bu aralar anca karar kıldım bilgisayar veya yazılım okumalıyım diye. Gerçekten kendime göre bir meslek bulmakta zorlandım ve bu mesleği severek yapabileceğimi düşünüyorum. Fakat öyle iyi bir maddi durumu olan bir ailenin çocuğu olmadığımdan kendime de bu soruları sormadan edemiyorum. Teşekkür ederim görüşün için. :)

• Silikon falan

Bu Meslekleri Seçmen İçin Bilgisayara Karşı Bir İlgi Duyman Gerekiyor.Ama Bu Maalesef Oynadığın Oyuna Duyduğun İlgi İle Belirleyemessin.Çünkü Çeşitli Yazılımlar Kullanıyorsun.Üniversite Okuduğun Dönemlerde Staj vs. Kendini Geliştiriceksin.İleri Görüşlü,Proje Üreten Kafa Yapısına Sahip Olursa Senin İçin Faydalı Olur.
  • Her böyle konuda illa maaşa göre mi iş seçiyorsuncular iş imkanına göre mi seçiyorsuncular geliyor başka neye göre seçecek ? Türkiye de yaşıyoruz ben spor yapmayı seviyorum diye Besyo okusam ne olacak fitness eğitmeni olup 1000 tl alacağım. Resim yapmayı seviyorum diye ressam olsam işsiz olacağım iyi mi olacak yani. Bilgisayar ilgi duyulmayacak bir meslek değil zaten hayatımızın bir parçası oldu oku bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: gsua74

Şuan 12. sınıftayım ve bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumayı düşünüyorum. Fakat şuan ülkemizde bilgisayar veya yazılım mühendisliği okuyanlar kolay iş bulabiliyor mu? Yoksa sıkıntı yaşıyorlar mı? İş olanakları nelerdir? Gelecekte neler olabilir bu mesleklerle ilgili(yani 4-5 yıl sonra ne kadar kolay iş bulabilirim bu bölümlerden birini seçersem) ? Bu gibi sorular kafamda dönüp duruyor. Bilen biri yardımcı olursa sevinirim.

Çok kolay bir soru bilgisayar mühendisliği demek veya yazılım mühendisliği demek pek doğru olmaz kısıtlama gibi olur bu iki üniversiteyi bitirince bilişim dünyasına atılıyorsun ve çağımızın olmazsa olmaz bir parçasıdır. Ha bu üniversiteleri bitirmek şart mı değil kardeşim tarih bölümü okursun ya ben bilişim dünyasına atılacağım falan dersin dersleri dışardan alırsın belgen olmaz sadece çoğu üniversiteye gidemeyen arkadaşlarda bu bilişim dünyası sektöründe iş bulup ve kendini geliştirdiğine göre İYİ BİR ÜNİVERSİTEDEN ÇIKMIŞ BİLİŞİM ÖĞRENİCİSİ iş bulamazsa dengesizlik olur

Dip not geçim iyi bir üniversiten mezun ol ! iş bulman kolaylaşsın yoksa kıbrıs falan okumanın pek mantığı yok dışardan dersleri al daha iyi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • barabarabarbara kullanıcısına yanıt
    100 liraya saç tıraşı yapan berber var ve dükkan boş kalmıyor. Demem o ki mesleğin iyi olması yanı sıra işinde iyi olabilmen gerek. Mutlu olduğun bir işi seçersen zaten başarılı olursun başarılı olursan para kazanırsın. Maalesef ülkemizde bu zihniyet bol miktarda olduğu için öğrencilerin büyük bir çoğunluğu okurken sınava girip istediği bölüme geçiyor yada mezun olduktan sonra iş hayatını beğenmeyip ikinci bir üniversite okuyor veya okuduğu bölümle alakası olmayan işlerde çalışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Zydrea

Bu Meslekleri Seçmen İçin Bilgisayara Karşı Bir İlgi Duyman Gerekiyor.Ama Bu Maalesef Oynadığın Oyuna Duyduğun İlgi İle Belirleyemessin.Çünkü Çeşitli Yazılımlar Kullanıyorsun.Üniversite Okuduğun Dönemlerde Staj vs. Kendini Geliştiriceksin.İleri Görüşlü,Proje Üreten Kafa Yapısına Sahip Olursa Senin İçin Faydalı Olur.

Zaten bilgisayardan fazla oyun oynamıyorum fakat bilgisayar telefon gibi teknolojik aletlere karşı bir ilgim var. Sırf para veya iş olanağından kaynaklanmıyor bu isteğim. Kendime göre bir meslek olduğunu düşünüyorum.

Sana Yazılım Programlarıyla İlgilenmeni ve Üniversite Okurken Bazı Üniversitelerin Yaptığı Robot Yapma vs. Tarzı Yarışmalara Katılarak Kendini Geliştirmeni Tavsiye Ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tearz -- 20 Eylül 2016; 12:43:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zydrea

Sana Yazılım Programlarıyla İlgilenmeni ve Üniversite Okurken Bazı Üniversitelerin Yaptığı Robot Yapma vs. Tarzı Yarışmalara Katılarak Kendini Geliştirmeni Tavsiye Ederim.

Teşekkürler tavsiyeler için. İnşallah iyi bir üniversite kazanıp da istediğim bölüme girerim sonrasında kendimi geliştirmem kesinlikle gerekli zaten. Bazı bilgisayar ve yazılım mühendislerinin yazılarını okudum onlarda kendini geliştirmenin çok önemli olduğunu, çok iyi bir üniversitede de okusan kendini çok iyi bir şekilde geliştirmen gerektiğini söylüyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.