Şimdi Ara

bilgisayar yeniden başlattığımda (beklemeden-dinlendirmeden) açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gigabyte 965p-dq6 anakart var. (rev1)
    f13a (son bios) kuruluydu sorun çıktı diye f7'ye düşürmek istedim. @bios programı ile biosu f7'ye aldım. restart atılacak dedi, tamam dedim. sistem düzgün bir şekilde kapandı, tekrar açılır diye beklerken açılmadı. daha bios ayarları için DEL'e basın falan yazısı bile gelmedi. panik yaptım korktum bozuldu diye. bilgisayarı kapadım biraz sonra tekrar denedim açıldı. şaşırdım. bios ayarlarına gireyim dedim yeniden başlattım açılan pc tekrar açılmadı. res attığın anda monitöre giden görüntü gidiyor bilgisayar yeniden başlamıyor. bilgisayarı kapayıp (30 dakika falan) beklediğimde ilk açılışta herşey normal açılıyor bilgisayar, tekrar kapayıp açmaya çalışırsan veya res atarsan daha en başta görüntü kayboluyor, açılmıyor. şu an f13a kurdum tekrar bios belki düzelir diye ama birşey değişmedi. tüm harddisk (sata2) ve cdrom (IDE) kablolarını anakarttan çıkarıp denedim, yine aynı. ne yapacağımı şaşırdım. sistemi dinlendirmeden açılmıyor. yaşlılar söyler ya "dinlendir biraz bilgisayarı" diye, o şekil oldu. bir açılınca da hiçbir şekilde sorunsuz herşey düzgün bir şekilde çalışıyor. hiçbir stabilite problemi falan da yok. sadece yeniden başlatmalarda bekletmeden açılmıyor bilgisayar.

böyle bir şey başına gelen var mı? veya herhangi bir fikri olan var mı? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

• benim imzadaki pc de boot ederken win çubuğunda veya tam win açılırken 2-3 dakika dinlenmeden açılmıyor bazen de hiç açılmıyor son çare garantiye vereceğim

gerçi bu konuya verilecek cevaplarıda merakla bekliyorum
  • benim hiç oralara da gelmiyor bios kısmını bile görmüyor yani direkt monitöre hiçbir görüntü gelmiyor.
  • intel chipsetlerde açılırken BA BC gibi anlamsız yazılar çıkıyor :D bunun sebebi pc boot olurken bişeyler araması bende DG43 anakartta yaşadım advanced bios kısmında boot la ilgili bişiler var intel boot bilmem ne onu kapatınca resetlerdeki geç açılma sorunu düzeliyor sadece resetlerde yapıyor hatta deneyin isterseniz reset atarken usb + ps2 bağlantılarını sökün çok hızlı reset atacaktır ama usb + ps 2 varken resette geç açılıyor biraz dinlenince düzeliyor space tuşu da basarsanız bu kısımları atlıyor ve hızlı açıyor zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: forumcu22

intel chipsetlerde açılırken BA BC gibi anlamsız yazılar çıkıyor :D bunun sebebi pc boot olurken bişeyler araması bende

PXE ROM
    Landan(ethernet üzerinden) boot yapılandırmasıdır.
  • http://www.legitreviews.com/article/495/3/
    bios bu şekilde

bilgisayar yeniden başlattığımda (beklemeden-dinlendirmeden) açılmıyor
    buradaki "onboard lan boot rom" u disable edince sorun düzelir mi diyorsunuz? en son load optimized defaults demiştim kaydetmiştim disabled olması lazım buranın ama tam emin değilim. bununla mı alakalıdır sorun? res atmaya korkuyorum tekrar açılmasını beklemekten

• Anakartın sana gelen ilk biosunu kur veya sitesindeki güncel biosunu kur,beta bios kullanma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hangi biosla geldiğini tam hatırlamıyorum. zaten en başta f7 ile geldi diye f7'ye dönmüştüm ama sanırım f7 de değilmiş.
    bu arada f7,f10,f11,f12,f13a denedim hepsinde bu sorun var.
  • Şu ahci modu en üstte enable et f10 enterla bakalım noluyor.
    Alttan 4.'yüde sata yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuenoVentura -- 10 Mart 2009; 1:24:58 >
  • klasgenç, bu son mesajını görmeden önce kasanın arkasındaki güç kablosu ve monitör kablosu herşeyi çıkarıp taktım, sistem sorunsuz açılıyor şu an kasanın içindekileri sökmüştüm ama arka taraftakileri sökmemiştim sorun düzeldi şu an. o dediklerini yapayım mı şimdi? daha mı hızlanır bilgisayar ne olur?
  • Yapma sorun hallolduysa dokunma.
  • peki bıraktım o zaman. mesaj atan tüm arkadaşlara teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.