Şimdi Ara

Bilgisayar yeniden başlayınca her şey eski haline dönüyor. Görev yöneticisinde Deepfreeze var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sabahtan beri arkadaşımın bilgisayarını yapmaya çalışıyorum. Bilgisayarda ne değişiklik yaparsam yapalım, res attıktan sonra her şey eski haline (19 Nisan'a) dönüyor.

Görev yöneticisinde Deepfreeze 7.0 var. Bunu devre dışı bıraktığımızda da bir çözüm olmuyor.

Ctrl alt shift F6 ile herhangi bir şey açılmıyor.

Program files'ta Faronics var. İçindeki exe dosyasını açmak istediğimizde Unable hatası veriyor.

Formatsız bir çaresi yok mudur bunun?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustBeHappy -- 8 Temmuz 2021; 9:9:56 >

• Faronics zaten deepfreeze herhalde.

deepfreezi o şekilde kapatamazsın. deepfreez şifresi ile programa girerek program üzerinden kapatmalısın.

hiç olmuyorsa en kesin çözüm maalesef format....

• Maalesef format o zaman..
    1. Shift tuşuna basılı tutarken Deep Freeze simgesine tıkla. Alternatif olarak CTRL+ALT+SHIFT+F6 tuşlarına da basabilirsin.
    2. Şifreni gir ve OK de.
    3. Eğer bir şifre belirlemediysen şifre kutusu boş iken Tamam diyebilirsin.
    4. Program açılınca Boot Options penceresini göreckesin. Burada ayarı "Boot Thawed" yap ve Tamam de. Bu işlem bir sonraki açılışta Deep Freeze'i devre dışı bırakacaktır.
    5. Bilgisayarını yeniden başlat. Artık Deep Freeze'i kaldırabilirsin.

Kaldırmak için:

1. Deep Freeze'i bilgisayarına yüklemek için kullandığın dosyayı bul. Varsayılan olarak dosya adı sürüm 5.X için "DF5Std.exe" ve sürüm 6.x için de "DF6Std.exe" olacaktır.
    2. Yükleme dosyasını çalıştır. (DF5Std.exe veya DF6Std.exe)
    3. "Uninstall" seçeneğini seç.
  • lord276 kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim. Maalesef bunlar işe yaramıyor. Deepfreeze hiçbir şekilde açılmıyor.
  • JustBeHappy kullanıcısına yanıt

ozaman harici bir diske yedekleri alıp basıcan formatı uğraşıp vakit ayırdığına değmez.

• Evet o yönteme döndüm mecburi olarak, teşekkürler.
  • Deep freeze yüklüyken format atma sakın bir yerde pc yi bozduğunu görmüştüm arkadaşa söyle şifreyi girsin devre dışı bıraksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulpro

Deep freeze yüklüyken format atma sakın bir yerde pc yi bozduğunu görmüştüm arkadaşa söyle şifreyi girsin devre dışı bıraksın

Vakti zamanında net cafede kullandığımız deepfreeze açık iken atılan format esnasında nasıl oluyorsa MBR' tablosunu bozup hardiski kullanılamaz hale getiriyordu.

Tabi MBR repair yaparak düzeliyordu da bilmeyene uğraştırıcı. Bu bahsi geçen eski sürümlerde.

• https://www.gezginlerindirturkce.com/deep-unfreezer-deep-freeze-durdurma-programi-devre-disi-birakma-kaldirma-iptal-etme-silme-programi.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.