Şimdi Ara

Overclock eski haline dönüyor, bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba i5 2500k 4.5ghz'de kullanıyorum. sıcaklıkta vs sorun yok ama bilgisayarı uykudan çıkarınca bazen eski haline dönüyor işlemci hız, yani 3.3 ghz ve turbolu hale geliyor.
    Bir de bazen bilgisayar açılmıyor bios ekranı gelmiyor güç gidiyor sonra kendiliğinden tekrar açılıyor. Sonra sadece gigabyte uefi dual bios ekranına geliyor bir daha kapanıyor vs.
    Sistemde stabilite sorunu yok, sıcaklık da 75 dereceyi geçmiyor.

i5 2500k
    gigabyte z77 d3h @f8 bios
    2x4 ghz1600 mhz ram

• Hocam benzer durum benim sistemde de oluyordu. Benim sıkıntı ramlerden kaynaklı çıktı. Ramlerim 1333 mhz ama ben 1866 ya oc etmiştim. 1600 e çekince sorun düzeldi. Bu arada 1866 ta eğer sistem açılırsa stabil bir biçimde çalışıyordu. Sizin anlayacağınız sisteminizin testlerden geçiyor olması tam stabil olduğu anlamına gelmiyor. Deneme yanılma yöntemi ile sorunu bulmaya çalışın. Oc yaptığınız bileşenlere bir tık daha fazla voltaj vermeyi deneyin. Ramde oc varsa standart kullanmayı deneyin. Fazladan ses kartı, tv kartı, usb aygıt varsa onları söküp bir süre öyle deneyin.
  • Ramleri memtestle denedim sorun çıkmadı, 1600 mhz ram, xmp ile 1600de kullanıyorum normalde 1333 oluyor. işlemciyi 1.36v'da kullandığım için daha fazla voltaj vermek istemiyorum
  • arslanbenzer kullanıcısına yanıt
    Hocam illa benim dediklerimi yapmak zorunda değilsiniz, ben çözüm için uygulanabilecek olasılıkları yazıyorum. Deneme yanılma yapmadan nokta atışı sorunu çözmek çok zor. Olasılıkları deneyerek sorunu çözmeye çalışmanız lazım. Gerekirse anakart bios sürümünü yükseltin ya da düşürün. Ama bir yapıyor bir yapmıyorsa çözüme ulaşmanız daha zor. Biraz zaman ve sabıra ihtiyacınız var.
  • Biosu güncelledim ama yine oluyor bazen. ayriyeten şimdi idle voltajı düşmüyor hep 1.36da kalıyor, dediklerinize bakayım sonuç alırsam yazarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.