Şimdi Ara

Bilgisayara Elektrik Geliyor Ama Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar iyi aksamlar oncelikle imla icin kusura bakmayin telefondan yaziyorum.
    Klavye ve farede elektrik var fanlar calisiyor ama goruntu gelmiyor. Bios pilini cikartip taktim olmadi ramleri degistirdim olmadi onboard vga denedim olmadi. Yalniz bide soyle bisey var acma dugmesine basiyorum bazen 10 sn bazen 3 dk sonra kapatiyor kendini. Bilen arkadaslar yardimci olursa sevinirim.

• Ramden yada ekran kartindan oluyor.
    Benim pcyede oluyor bazen cikartip takiyorum duzeliyor.
  • Adilx05 A kullanıcısına yanıt
    Bence Ya anakart Yada güç kaynağında problem var.
    Ama tam olarak bilmiyorum.
  • HDD yanmış olabilir yada arızalanmış olabilir hata mavi ekranmı yada hiç görüntü gelmemesimi onu belirtirsen daha net yardımcı olabilirim mavi ekran büyük ihtimal HDD dir çıkartıp takmak işe yarayabilir ama görüntü gelmiyosa ekran kartındada sorun olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Romantik Mühendis

HDD yanmış olabilir yada arızalanmış olabilir hata mavi ekranmı yada hiç görüntü gelmemesimi onu belirtirsen daha net yardımcı olabilirim mavi ekran büyük ihtimal HDD dir çıkartıp takmak işe yarayabilir ama görüntü gelmiyosa ekran kartındada sorun olabilir...
    Bu sorun durduk yere mi başladı yoksa kasa içi bir işlem veya yazılım yükledikten sonra mı oluştu.Kasa içi bir işlem yaptıysanız bütün bağlantı noktalarını dikkatlice gözden geçirinelinizle kontrol edin,sorun devam ettiği takdirde uzay kurulum yapın mümkün olan enaz bileşenle sistemi açmayı deneyin (2tane ram varsa 1 ekran kartı yerine ob gibi)start verdikten sonra biosa girmeyi deneyin gerekli ayarlamaları yapın f10 ile başlatın bakalım açılacakmı bu şekilde bir anakartı çalıştırmış hatta sorun ram slotlarında çıkmıştı birinci denemede sorunlu slota takmışım 2.denemede açılmış hatta işletim sistemini kurmuş tekrar kasanın içine alırken yine 2 slota ram takmış ramleri yakmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Bu sorun durduk yere mi başladı yoksa kasa içi bir işlem veya yazılım yükledikten sonra mı oluştu.Kasa içi bir işlem yaptıysanız bütün bağlantı noktalarını dikkatlice gözden geçirinelinizle kontrol edin,sorun devam ettiği takdirde uzay kurulum yapın mümkün olan enaz bileşenle sistemi açmayı deneyin (2tane ram varsa 1 ekran kartı yerine ob gibi)start verdikten sonra biosa girmeyi deneyin gerekli ayarlamaları yapın f10 ile başlatın bakalım açılacakmı bu şekilde bir anakartı çalıştırmış hatta sorun ram slotlarında çıkmıştı birinci denemede sorunlu slota takmışım 2.denemede açılmış hatta işletim sistemini kurmuş tekrar kasanın içine alırken yine 2 slota ram takmış ramleri yakmıştım

Hiçbisey yokken sabah bilgisayarin acma dugmesine bastim goruntu gelmedi uzay kurulum denedim ama sonuc vermedi sorun hddde olsa sanirim bios gelir ama dedigim gibi butun donaninlara elektrik gidiyo fakat ekrana bisey gelmiyo ob gpuda denedim yine sonuc vermedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adilx05

quote:

Hiçbisey yokken sabah bilgisayarin acma dugmesine bastim goruntu gelmedi uzay kurulum denedim ama sonuc vermedi sorun hddde olsa sanirim bios gelir ama dedigim gibi butun donaninlara elektrik gidiyo fakat ekrana bisey gelmiyo ob gpuda denedim yine sonuc vermedi.

Alıntıları Göster
    Aynısı başıma geldi 3 ay önce ay önce. Hatta benimki açılıştan 5-10 sn sonra kapanıp tekrar çalışıyordu. süreç böyle devam ediyordu fakat görüntü gelmiyordu. Evde duran 300w lık güç kaynağını taktım sistem sorunsuz çalıştı. Arıza çıkaran güç kaynağım ise 400w dı ve emekliye ayrılacak kadar yaşlıydı. Kapasitörleri şişmiş yine ama bu sefer değiştirmekle uğraşmadım. Seninide büyük ihtimalle güç kaynağındandır. En azından ilk bakacağın yer güç kaynağı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: resatberk

Aynısı başıma geldi 3 ay önce ay önce. Hatta benimki açılıştan 5-10 sn sonra kapanıp tekrar çalışıyordu. süreç böyle devam ediyordu fakat görüntü gelmiyordu. Evde duran 300w lık güç kaynağını taktım sistem sorunsuz çalıştı. Arıza çıkaran güç kaynağım ise 400w dı ve emekliye ayrılacak kadar yaşlıydı. Kapasitörleri şişmiş yine ama bu sefer değiştirmekle uğraşmadım. Seninide büyük ihtimalle güç kaynağındandır. En azından ilk bakacağın yer güç kaynağı olsun.

Aynen benimkide goruntu gelmemesine ragmen 30 sn ila 10 dk arasinda kapaniyo kendi kendine.

• Orijinalden alıntı: Adilx05

O zaman arkadaşların dediği gibi başka bir güç kaynağı ile deneyin,ayrıca anakartın üzerindeki kapasitörleri inceleyin şişme,kararma gibi sorun varmı (buna ben hiç rastlamadım çok eski anakartlarda elime geçti ama yinede olabilir.)Böyle sorunlu bir anakartla çok uzun süre uğraşmıştım ne yaptıysam olmadı en sonunda anakartı test ettirmiş chipsetinin yanık olduğu sonucuna varmıştık güç kaynağını denediğinizde sorun devam ederse anakart sorunlu denilebilir bunun kesin böyle diyebilmek için anakart dışındaki tüm parçaları başka bir anakart ile test edebilme şansınız olursa kesin sonuç diyebiliriz.

%100 böyledir diyemem ama rastladığım bu tip sorunlarda en büyük hata kullanıcının kasa içi temizliği yapmaması öyle kasalar açtımki tozdan içerdeki hiç bir şey gözükmüyor yine öyle bir kasa var arkadaşımda beni bekliyor gidip temizlik bakım yapmam için

• quote:

O zaman arkadaşların dediği gibi başka bir güç kaynağı ile deneyin,ayrıca anakartın üzerindeki kapasitörleri inceleyin şişme,kararma gibi sorun varmı (buna ben hiç rastlamadım çok eski anakartlarda elime geçti ama yinede olabilir.)Böyle sorunlu bir anakartla çok uzun süre uğraşmıştım ne yaptıysam olmadı en sonunda anakartı test ettirmiş chipsetinin yanık olduğu sonucuna varmıştık güç kaynağını denediğinizde sorun devam ederse anakart sorunlu denilebilir bunun kesin böyle diyebilmek için anakart dışındaki tüm parçaları başka bir anakart ile test edebilme şansınız olursa kesin sonuç diyebiliriz.

%100 böyledir diyemem ama rastladığım bu tip sorunlarda en büyük hata kullanıcının kasa içi temizliği yapmaması öyle kasalar açtımki tozdan içerdeki hiç bir şey gözükmüyor yine öyle bir kasa var arkadaşımda beni bekliyor gidip temizlik bakım yapmam için

Alıntıları Göster
    İşlemci kaynaklı olabilir. İşlemciyi kontrol et.

• quote:

Alıntıları Göster
    Ayni Şey Benim Başıma Geldi Kardeşim
    Bunları Uygulaman Lazım

1.bilgisayar çalışınca harddisk tekmeliyormu ?
    2.ramları çıkar Pamuğa Kolonya Dök Sadece Ucunu Sil Bi Güzel
    3.hala olmamıssa Prizleri Çıkarıp Yerlerini Değiştir
    4.Ekran Kartını Çıkar Yeniden tak
    5.Kasanın Ön Açma Düğmesiyle Alakalı Olabilir Başıma Geldi Düğme Bozulmuştu Kablo Birbirine 2 Defa Temas Ettiği İçin Kapanıyordu Direk.

• Yeni psu siparis ettim persembe elimde olucak sanirim sorun psuda yada anakartta ucuz olan ihtimalle basladim bende :) islemciyide bu aksam kontrol edicem ama yerinde duran bilgisayarin islemciyi yiyecegini sanmiyorum. Psu gelince duzelmezse mecbur anakarti degistircem.
  • quote:

Yeni psu siparis ettim persembe elimde olucak sanirim sorun psuda yada anakartta ucuz olan ihtimalle basladim bende :) islemciyide bu aksam kontrol edicem ama yerinde duran bilgisayarin islemciyi yiyecegini sanmiyorum. Psu gelince duzelmezse mecbur anakarti degistircem.
    işlemci sogutucusu klipslerini kontrol et, üzerine degmiyorsa sistem kapatıyor kendini aşırı ısınmadan dolayı. Klipsler saglamsa macun yenile. Oda olmazsa ekranla iligili sorun olusturacak parcalar ram ve ekran kartıdır onları kontrol et.
  • Authorized kullanıcısına yanıt
    Sistem isinmadan dolayi kapanmiyor hic acilmiyor.
  • quote:

Sistem isinmadan dolayi kapanmiyor hic acilmiyor.

fan vs hiç dönmüyor mu yani? o zaman psu arızalı kesinlikle
  • Authorized kullanıcısına yanıt
    Hayir fanlar falan calisiyo hic sikinti yok. Ekrana hic goruntu gelmiyo bios falanda gelmiyo pc sadece calisiyo.
  • quote:

Hayir fanlar falan calisiyo hic sikinti yok. Ekrana hic goruntu gelmiyo bios falanda gelmiyo pc sadece calisiyo.

bir zaman sonra kendini kapatıyor diyosun bazen 10 sn bazen 3 dk diyosun. farklılğın sebebi pc kendini kapattıgında işlemci sogumaya baslıyor eger biraz sogumasına izin verirsen birazdaha gec kapatır. Kapanır kapanmaz powera bas daha kısa süre sonra kapanır. Check it mann ! :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Authorized -- 21 Ekim 2014; 22:13:49 >
    Tek birsey soracagim. Hdd isigi hic yanmiyor degilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Tek birsey soracagim. Hdd isigi hic yanmiyor degilmi?
    Ondan Değilmiş İşte :)

Hdd Işığıda Yanıyo Problem Yok.

Sorunu Çözdüm Arkadaşlar Ya Gpu Ya Psu Arızalı Şöyleki Ekran Kartı Takılı Olursa Açılmıyor. Ekran Kartını Çıkartıp Onboard Gpudan Bağlayınca ( Önceki Denemelerimde Ekran Kartını Çıkartmamıştım ) Açılıyor Ve Çalışıyor. Bu Arada Ekran Kartının Fanıda Dönüyor Sıkıntısı Yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adilx05 -- 22 Ekim 2014; 0:44:03 >
    O zaman birde soyle bir kombinasyon yapalim. Ekran karti takili olsun ama goruntuyu onboard dan almaya calisin. Goruntu gelirse gpu bozuktur. Goruntu gelmez ise psu yetersiz kaliyor demektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.