Şimdi Ara

Bilgisayara harddisk takinca acilmiyor, Yardim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarim once acilmamaya basladi. yani aciliyor ama ekrana goruntu gelmiyor.
    Sonra her parcayi (cdrom, harddisk) sokup tekrar denedim. bu sefer acildi ve benden sistem diski sitedi.
    Demek ki sorun harddisk'de dedim, IDE kablosunu da yeniledim. Yeni harddisk alip taktim. Ama gene ekrana grountu gelmiyor, kapkara.

Bu sorun neden olabilir? IDE'ye takilan herseyde oluyor bu sorun. (CDROM, HArddisk)

yardim arkadasdlar

• anakartın markası ve modeli ltfn.
  • anakartin markasini ve modelini bilimiyorum. Ama bilgisyar (Gulmeyin) Pentium 1 - 133. Bu bilgisyari tamir etmem hayat mamat meselesi. Yani itibarim kurtulacak.
  • Jumper ayarlarını kontrol etmeyi dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 22 Ocak 2006 15:44:37 >
  • Jumperlari da kurcaladim olmuyor nedense. yani bilgisayar aciliyor, fan calisiyor ama dit demiyor bir turlu.
  • benim eski pc de de vardı. jumper felan hava gazı diyordu. bende mecburen ayrı ayrı ide kablosuyla bağlıyordum.. sende öyle dene. olmazsa 3 parça takacaksan ide1 e hhd yi, ide 2 yede diğerlerini takarsın.. belki olur..
  • SORUNUN hala devam ediyormu birşery söyle ona göre hareket edelim.jumper ayarlarını kontrol et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum bence cd rom yada hddnin jumperlerini kontrol et ....
  • disk bozuk veya cumper ikisinden biri
  • Anakarttaki ide yuvasında bir sorun var sanırım. İde kablosunu çıkart ve bir göz at. Pinlerde bir eğilme olabilir. Yoksa İde 2 yuvasını kullan. Hdd yi master cd room u slave olarak ayarla ve çalıştır makineyi. Sonuca göre de bir post at. Sonucu bizde öğrenelim...
  • dostlar yaptim ya sagolun.
    sorunun nerde oldugunu bilmiyorum ama ide kablosunu cikarip tekrar taktim. jumperlari da sira ile denedim. acildi sukur.

muhtemelen ide kablosu anakarta ters takilmisti. cunku benzer bri olay diger bilgisyarimda da basima gelmsiti.
  • Ide kablosunun kırmızı tarafı hdd de elektrik girişinin olduğu tarafda olması gerekiyor jumperında masterda olmasını öneririm
  • yok hemserim orasini biliyorum. sorun anakarta takilan yerinde. orada kirmizi nereye gelcek belirten bir nokta yok anakart uzerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustklc -- 30 Ocak 2006 12:53:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustklc

dostlar yaptim ya sagolun.
    sorunun nerde oldugunu bilmiyorum ama ide kablosunu cikarip tekrar taktim. jumperlari da sira ile denedim. acildi sukur.

muhtemelen ide kablosu anakarta ters takilmisti. cunku benzer bri olay diger bilgisyarimda da basima gelmsiti.

ide kablosunu ters takma gibi bi sansın yok ki çünkü ide kablosu pinlerirnin alt tarafta olan 1 eksik ve orası dolu plastikle degilmi yani 1 kısım tam dolu 2 klısım 1 eksik pinlidir onu nasıl ters takmayı becerdin yaw
  • Arkadaşım ekrana görüntü gelmemesinin birçok nedeni olabilir...

1- ekran kartı bozuk olabilir .

2- monitör girişi bozuk olabilir

3- işlemci de sorun olabilir.

bence bunları bi araştır derim .Ekran kartına hiç bakmamışsın ona özellikle bak .

SORUN ÇÖZÜLMEZSE

www.fullforum.forumup.com adresinden bana yazabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustklc

dostlar yaptim ya sagolun.

kendi kendine yaptığın tesbit doğru, anakarta ide kablosunu ters takmışsın. düzeltince açıldımış.
    istersen kabloyu yeniden ters tak. dene yine açılmadığını göreceksin.

bir başka arkadaşım kablodaki pin girişlerinin kapalı olduğundan bahsediyor.
    önümde şu anda 15 tane ide kablosu var 40 damarlı 80 damarlı karışık. bir yada iki tanesinin pin girişleri hataya karşı kapalı diğerleri açık.

bu nedenle bu tesbit doğru bir tesbit değil. oysa ide kanallarında bir çentik vardır. bu çentiğin karşılığı kablolarda mevcuttur. bu şekilde yanlış takmak önlenebilir. fakat bazı kablolarda bu çentilkerde yoktur. dolayısı ile en garantili ve kesin çözüm; anakartın üzerinde ide girişlerinin hangi tarafının 1 numara olduğu yazar. o yönü bulup kablonun kırmızı tarafını 1 yazan yere gelecek sekilde takmalıyız.

fakat hdd yede kabloyu takarken ters takarsak yine çalımamak olur. bu yüzden hdd yede kabloyu takarken elektrik kablosunun yönüne gelmeli kırmızı tarafı.

kolay gelsin.

• eskı pentıum sıstemlerde kablo ters ıse yanı kırmızı sertı boardada dısk yada cd romdada ters takılırsda bılgısayara goruntu gelmez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.