Şimdi Ara

[b]Bilgisayara yeni bir program eklendiğinde donma[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus A7N8X-E Delux anakart + AMD Athlon xp 2500+ + 2x512 mb 400Mhz DDR Ram + 160 Gb Samsung Sata Raid Harddisk + 128Mb asus Nvidia fx5200 ekran kartı + DVD recorder + Cd recorder + TV Kartı ve 400Watt güç kaynağı bulunan P4 Kasaya sahibim.
    Makinaya geçen hafta 3 gün içinde tam 5 kere format atmak zorunda kaldığım problemlerim şöyle;
    Makinaya Windows xp pro SP2'li yillardır kullandığım temiz bir cd'den yükleme yapıyorum. Sonrasında Office 2003, nvidia display ve nforce driverlar, e-mule, msn beta, kaspersky antivirüs(5,0,325 veya 2006), Nero 7, A4 scaner ve buna benzer programlar kuruyorum ve maalesef makinada kilitlenmeler başlıyor. Takılıyor kapanmıyor eplorer CPU %99 performans çekiyor(ctrl+alt-del ile performans katagorisinde) ben defalarca format attım ama bir çaresini bulamadım. Şuanda bu makina ile film seyrederken ekrandaki görüntü donuk donuk hareket ediyor. Cd yazdıramıyorum yazdırdığım cdler hem çooooook uzun sürüyor hemde bozuk çıkıyor. Hali hazırda Pinnacle 10 programını kurmam ve kasete kaydettiğim görüntüleri dvd'ye aktarmam gerekiyor ancak bu programı kurduğum anda makina eski haline dönecek diye kurmadan bekliyorum. Harddiskteki Film ve müzikler yüzünden yerim kalmadı ama CD+DVD'ye yazdıramıyorum.
    Şuana kadar yaptıklarım;
    harddiske enson format çektiğimde uzun NTFS kurdurdum.
    Windows kurulduktan sonra DDR Ramlerden birini çıkarıp diğerini tek slota taktım.512 ram kullanırken ram performansı 680 mb lara falan geldi. Diğer ram'i denemedim. Sanırım ramlerde sorun yok.
    Direct X ile tüm testleri yaptırdım sorun bulunmadı.
    Makinayı tozdan topaktan arındırdım, güzelce temizledim, Ram yuvalarındaki tozları çıkarttım.
    yandan fanlı kasaya ilave arka eksos fanı taktım, işlemcinin fanı orjinal box fan fakat ısı değerini bilmiyorum, Bios hariç nereden bakılabileceğinide bilmiyorum.
    windows registry cleaner ve xp repair pro 2006 isimli programlarla daha önceden tarattım makinayı ve 3000den fazla hata bulup tamir etmişti ama makinanın sorunlu hale gelmesini engellememişti
    Ek bilgiler;
    Makinayı yeniden başlat dediğimde sorun yok fakat kapat deyince kapanmıyor. Karşımda "windows kapatılıyor" ekranı saatlerce kalabiliyor.(en azından ben 40 dk bekledim)
    C:// sürücüsünü birleştirmeye çalışıyorum ama her seferinde bazı parçalar birleştirilemedi mesajı alıyorum, birleştirme sonrasında ekrandaki görüntüde yeşiller(taşınamazlar)arasında uzun boşluk var ve bu yeşillerin önü ve arkasındaki beyaz boşluklara serpiştirilmiş mavi(dosya) parçacıklar var.
    Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agenor -- 24 Haziran 2006; 10:06:48 >

• Arkadaşlar yokmu bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş?
  • Bu mesajı okuyan kimsede yok, hiç böyle şeyle karşılaşmadım.Uzun yazdım diyemi cevap vermiyorsunuz?
  • arkadaş bilgisayarında tahminime göre aşırı derecede virüs bulaşmış durumda benimde aynıydı paralı olarak virüs tarayıcısı aldım ve işi kökünden hallettim.bak benden sölemesi sakın üst üste olsun kısa kısa olsun pc ye windowsu yükleme. çünkü harddisklerini bozarsın.. bende bu sorunları ilk defa senden duyduğum için şaştım böle bi sorun hiç yaşamadığım için...
  • Arkadaşlar, Donanim ile ilgili büyükbir problemim olduğu halde maalesef ihtiyacım olan yardımı buradan yani donanimhaber.com forum sayfalarından bulamadım.
    Başka bir yerde başka bir kişi yardımcı oldu bana.
    Sorunun çözümünü sizinle paylaşayım, burada başka birinin başına gelirse yol gösterici olabilir.
    İşlmecinin soğutucusunun altına toz kaçmış buda ısınmaya neden oluyordu. Isınınca takılmalar başlıyordu.

GençFırat arkadaşım, tüm iyiniyetinle soruma cevap verdiğin için teşekkür ederim, Fakat sorunun kaynağı virüs değil. Genelde virüsler format attıktan sonra yok oluyor, Biosta ise kalıyor ancak bendeki programlar bunu çıkartabilecek güçte.
  • erken konuşmuşum,
    maalesef sorunlarım bitmedi.
    En son Power supply'da değiştirdim fakat sorunlarım devam ediyor.
    HDD,PSU ve Dvd RW değişti çözüm yok,Hemen belirteyim ki,
    Enermax Liberty 500W (ELT500AWT)PSU aldım. Tam 280 Ytl para verdim. En iyisi bu ölene kadar kullanırsın,22w çıkış var dediler. benimde kafama yattı ve 159usd+kdv ile aldım gitti.ilgilenenler için;
    detaylı açıklaması
    Montajı yaptım, denemek için Nero açtım ve bir divx filmi dvd yapmak için hazırladım. Yine aynı şey oldu, ön izlemede kendini belli eden donuk donuk hareketler vardı ve işlemci %100 ve sıcaklık 57 derecedeydi. Bu işlemi yaklaşık 1 dakika içinde sonlandırdım.Devam etsem sıcaklık muhtemelen 70 dereceleri görecekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agenor -- 27 Temmuz 2006; 21:20:21 >

• bence şöyle yap win98 cd sinden fdisk yap birde winxp pro service pack 2 li cdden kur yinede yaparsa lisanslı virüs yada trojen programı al olmassa KESİN DONANIMSAL BİR problemin var (işlemci yada disk )
  • Şimdi yeni bir xp indiriyorum o bitince yeniden format atacağım ama hiç bir donanımı takmadan kuracağım.Sadece sata ve cd romlar ve usb kartlar kalacak şekilde.
    Ama bununda sorunu çözeceğini sanmıyorum.Tv kartını takmadan önce başladı bu sorunlar. 2 makine kullanıyordum evde, daha sonra makinanın birini satınca ve ağ ortadan kalkınca başladı bu dertler. Şimdi diyeceksinizki ağ bileşenlerinde sorun olabilir, ama ben makinaya defalarca format attım, ağ veya bileşeni kalmadıki. Ayrıca ağ sürücülerini kurmadanda denedim, sorun devam etti. Nero 7'de sorun olabilirmi acaba? hiç bu programla sorun çeken varmı aranızda? Bu program windowsun işleyisini engelleyebilirmi? Şimdi bu Nero'yu kurmadanda Cd-Dvd yazdırmayı deneyememki! Divx'den dvd'ye convert edip yazdıracak bir program bilen varmı? Acaba sorun bumudur?
    Peki bir soru daha,
    Makinayı ram + işlemci + ekran kartı olarak test edip sorunun ne olduğunu bulmam mümkün değilmi? daha önceden test diye kurduğum programlar kayıp şimdi. Bu tür programların neler olduğunu söyleyebilecek birisi varmı acaba?
    Birde, ramleri tek tek denedim ama sorun yok demiştim; Bu ram leri tektek denediğimde sorun olsaydı ne tür bir sorun olurdu? Yani makina start'mı almazdı, başlar ama hemen kapanırmıydı, çalışır ama işlem yaptırmazmıydı? Ne olurdu? Tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.