Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
71
Favori
32.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alfredo70022

bende geçende pc dükkanına girdim ve dedim ki

ben : merhaba kolay gelsin abi ekran kartı alıcaktm bn 256 bitlik atinin herhangi bir modeli olabilir
    adam :dostum sen s.....r et 256 bitliği onlar eskidendi dedi böyle güldü sonra dediki gel ben sana 1 gb lik verim dedi
    ben:
    adam : la allahtan bana denk geldin başka biri olsa seninle dalga geçerdi la tırro 256 bit bi zamanlar disk denen şey vardı onun boyutu kadar la gene böle güldü
    ben: tamam abi bn evden parayı alıp hemen geliyom dedim

Bu kadar cahiline rastlamadım.

• çok güzel bi konuya değinmişsiniz ama burdaki hikayelerin çoğuda hayal ürünü gibi geldi veya uslüp da bir sorun var bilmiyorum
  • Konu efsane olma yolunda ilerliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lawagolem

çok güzel bi konuya değinmişsiniz ama burdaki hikayelerin çoğuda hayal ürünü gibi geldi veya uslüp da bir sorun var bilmiyorum

pc dükkanlarına girmediniz galiba siz bu yazılan çizilen aynen yaşanıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: menem

quote:

çok güzel bi konuya değinmişsiniz ama burdaki hikayelerin çoğuda hayal ürünü gibi geldi veya uslüp da bir sorun var bilmiyorum

yok yok yaşandığını çok iyi biliyorum bizim burdada bir sürü hiçbişey bilmeyen bilgisayarcı var ama yazılan dialoglar falan gerçekte yaşanması biraz fantastik dialoglar. yoksa bilgisayrcıları savunduğum yok, ayrıca lafımda herkese değil. aralarda "ne diyosun lan sen dedim, çarptım kapıyı çıktım" falan gibi abartanlar var onlar hoşuma gitti, onları kastediyorum

• quote:

quote:

quote:

yok yok yaşandığını çok iyi biliyorum bizim burdada bir sürü hiçbişey bilmeyen bilgisayarcı var ama yazılan dialoglar falan gerçekte yaşanması biraz fantastik dialoglar. yoksa bilgisayrcıları savunduğum yok, ayrıca lafımda herkese değil. aralarda "ne diyosun lan sen dedim, çarptım kapıyı çıktım" falan gibi abartanlar var onlar hoşuma gitti, onları kastediyorum

daha detaylara takılmışın o kadar olsun artık dimi hocam birazcık süslemeden bişi olmaz

• Daha 1 ay öncesinde p4 makinayı 17 lcd yle 500 Tl ye satmaya çaışan gördüm ya neyse.

Çevremde çok gördüm bunları ama Ben hiç kazık yemedim. insanın dayısının bilgisayarcı olması gibi güzel birşey yokmuş, yeni çıkan herşeyi soruyordum. Seviyeli PC muhabbeti gibisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 23 Ocak 2012; 3:50:29 >
  • gecenin dördünde yerlere yatırdı bu muhabbet bütün uykum kaçtı :) bitane de benden... Malum firma şuan baya bir büyük toptancı oldu.. bundan 10 yıl kadar önce...
    amcamın bilgisayarı için 80gb hdd aldım ,yer kadıköy... geçtim gebze'ye takıp sistem kurucam...
    bios'a bakıyorum görünmüyor.öyle yaptım böyle yaptım bozuk olduğuna karar verdim ertesi gün tekrar kadıköy...
    şubedeki arkadaşa dedim böyle böyle çalışmıyor,nasıl olur ayakları eşliğinde bayan bir mağaza müdürüne götürdü beni.dün gibi hatırlıyorum dediği kelime; ee siz bunu düşürmüşsünüz.. damdan düşsem öyle olmazdım..yine kendimden şüphe ederek neresine ne olmuş dedim. cevap: bakın bu köşe kırılmış (kastettiği yer güç girişinin olduğu bölümdeki çaprazlama kesik gibi olan yer ) yine bir çok geçirdim. dalgamı geçiyorsun dedim yaş 17-18 küçük gördü keklicek ya.. zor bela teknik servislerinin yolunu tuttuk.bir bomba da orda patladı. sonuç kullanıcı hatasıymış. 10dk da nere taktı neresine baktıysa... tabi yine kabullenmedim dedim siz beni en üst sorumlu kimse götürün bakayım.ık cık ederek gittik. allahtan adam bilgili çıktı da (en azından köşeyi kırmadığımdan emindi :) ) sert uslupla çalışana değiştirin yenisini verin dedi bizde orda yırttık.
    özetle şunu da belirtmek isterim bu kadar işin içinde olanlar böyle yaparsa mahalledi ki bilgisayarcı bunun 15 çekirdeği var demesi hiç anormal olmasa gerek.. saygılarımla hikaye oldu biraz ama...

• Geçen gün Vatan Bilgisayarın Mersin magazasında dolaşıyorum.
    Gözüm mause padlere takıldı.
    Elime alıp incelemeye başladığımda 10-25 TL arasında satılan padlerin hepsinin üzerinde vatan sticker'ının yapıştırılı olduğu fark ettim.
    Çaktırmadan 2-3 tanesini kaldırıp altına baktım.
    casper,a4tech,microsoft gibi firmaların eşantiyon padleriydi hepside.
    Velhasıl sadece mahalle bilgisayarcıları adamı enayi yerine koymuyor.
  • o adam o kadar cahilse o adamdan 6850'yi 50 liraya alırsın. o yüzden parça alacakken bilgisayarcıları gezmek gerekiyor bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bssahin

o adam o kadar cahilse o adamdan 6850'yi 50 liraya alırsın. o yüzden parça alacakken bilgisayarcıları gezmek gerekiyor bence.

6850 gibi bir kart o adamin dukkanina girmez bile, en iyi kart hd 6570 falan olur.
  • Sene 2007 adamin biri girdi iceri. Ankart alacak. Ben de monitor almak icin gelmistim. Unideyim sehirde sadece bi bilgisayarci var.
    Adam soruyor "su islemci icin anakart alicam"
    Eleman " bu isini gorur abi"
    Adamin "eski anakartin kutusunda 939 yaziyor"
    Eleman "Alt tarafi 1 pin abi"

Ben duymadim monitorle ilgileniyordum ama yanimdaki arkadasim soyledi yarildim gulmekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

o adam o kadar cahilse o adamdan 6850'yi 50 liraya alırsın. o yüzden parça alacakken bilgisayarcıları gezmek gerekiyor bence.

6850 gibi bir kart o adamin dukkanina girmez bile, en iyi kart hd 6570 falan olur.

orası da doğru.
    şu anda bilgisayarcıların, bilgisayardan anlamayanların en büyük problemi ram'ine bakıp ekran kartı almak.
    aslında bilenler bilir, 2000'lerin başında bilgisayar oyunları için ekran kartı ram'i önemli kıstastı. hep bunlar o zamandan kalma adamlar.
    artık ekran kartında gpu'nun önemli olduğunu çözemediler. en son öyle düşünmemin üstünden 8 sene geçmiş olmasına rağmen hala değişmemeleri çok ilginç.
    tabii bunda casper, pro2000 gibi nitelikli dolandırıcı şirketlerin de payı var. bu şirketler ekran kartlarını düşük tutup, işlemcileri yüksek tutuyor ve buna oyun bilgisayarı diyor. ve bunları çok yüksek paralardan satıyorlar. bu küçük bilgisayarcılar da bunları taklit ediyor işte. her şey hazır bilgisayarcıların başının altından çıkıyor yani sonuç olarak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

orası da doğru.
    şu anda bilgisayarcıların, bilgisayardan anlamayanların en büyük problemi ram'ine bakıp ekran kartı almak.
    aslında bilenler bilir, 2000'lerin başında bilgisayar oyunları için ekran kartı ram'i önemli kıstastı. hep bunlar o zamandan kalma adamlar.
    artık ekran kartında gpu'nun önemli olduğunu çözemediler. en son öyle düşünmemin üstünden 8 sene geçmiş olmasına rağmen hala değişmemeleri çok ilginç.
    tabii bunda casper, pro2000 gibi nitelikli dolandırıcı şirketlerin de payı var. bu şirketler ekran kartlarını düşük tutup, işlemcileri yüksek tutuyor ve buna oyun bilgisayarı diyor. ve bunları çok yüksek paralardan satıyorlar. bu küçük bilgisayarcılar da bunları taklit ediyor işte. her şey hazır bilgisayarcıların başının altından çıkıyor yani sonuç olarak.

kesinlikle katiliyorum, bu olay'in en taze orneklerinden biri de burda

http://forum.donanimhaber.com/m_56858890/tm.htm

• quote:

quote:

quote:

quote:

daha detaylara takılmışın o kadar olsun artık dimi hocam birazcık süslemeden bişi olmaz

bizim memleketin adamı abartmayı sever...

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: Darkness~

Zamanında sadece format atmayı bilen kişiler "Bilgisayar Teknik Servis ve Satış" adı altında bir sürü dükkan açtığı için normal bu tür şeyler.
    Şimdiye kadar düşmedim ellerine bundan sonra da düşmem inşallah.

Bana format deme. Bana format demeeeeeeeeee. ( )

Delirtmeyin adamı. ( )

Format atmak basit bir iş değildir. Yani en azından beceremeyen o kadar kişi olduğuna göre öyle olmasa gerek. İşletim sistemi kurulumu yapan format attım diyor. Eskiden o bile işti ama şimdi tak USB yi ya da koy CD yi kendisi yapıyor zaten. Ama olay o değil.

Arkadaşa Asus un K53U serisinden E350 işlemcili bir Notebook aldık. Daha doğrusu akrabasına. Her neyse aceleleri varmış. Kurulum yapmam lazım dedim ( FreeOS olarak satılıyor. ) İşte neymiş bilgisayar mühendisi varmış o yaparmış. ( Bana bilg Mühendisi deme dedim. Niye diye sordu. Neyse boşver 3-5 güne anlarsın dedim verdim PC yi. )

Aradan 3 gün geçti telefonla arıyor. Ya ilker şimdi Kablosuz modem aldık ama bilgisayar görmüyor. Üstelik bu yavaş ya hani hızlıydı. Kamera da bozuk galiba.

Ertesi gün işe geldi işte dedim bu yüzden bana mühendis deme dedim. Ya arkadaş böyle bir şey mi var. Mühendisler işten çakmıyor.
    Ama doğal bunlar ya doğal tabi. Dikey geçiş için başvuruyorum. Ama neymiş efendim elektrik üzerine iki diploması olan benim ( Tekniker ve Teknisyen diploması ) Elektrik Mühendisliği ALANIM OLMUYORMUŞ. Dedim pardon kimin alanı bu peki. İşte düz lise okusan ÖSS ile girersin oldu cevap. Al işte. Sen 4 sene edebiyatla, tarih dersiyle yoğrulmuş adamı Elektrik mühendisi yap. Ondan sonra da de; "niye Türkiyedeki yapıların ( Lüks yapılar dahil. ) %80 i yönetmeliğe aykırı o %80 in yarısı da tehlike çanları çalıyor. Sen tarihçi adama bu işi yaptır dersen ortaya çıkan sonuçta tarihi olur tabi."

Format atmak bile bir lütuftur doğru yapılıyor ise. Sürücülerin güncellerini bulacaksın. Isıl testlerini yapacaksın potansiyel bir arıza var mı diye. İçini temizleyeceksin nazikçe, efendime söyleyeyim güncellemeler yüklenecek, Güvenlik yazılımı yüklenecek, gerekli kodekler yüklenecek. Alternatif tarayıcı yüklenecek. Reklam filtresi eklenecek. Tarayıcının Flash eklentisi. Yararlı ücretsiz yazılımlar yüklenecek. Öyle yani.. Hele hele bir marka PC geldi ise olay özel operasyona döner. Sürücü yükleyeceksin ama olay kaosa döner. Elinde fotograf makinesi ile anakartı fotograflayıp çip çip ses çipi neymiş. Çipset neymiş arar durursun. Çünki Google a göre öyle numaraya sahip bir anakart yoktur.

İşte notebook ta. Sürücüler yüklenmemiş. Ekranda pencereler kara kare ilerliyor. Ondan sonra PC yavaş. Adam gibi bir sistem kurulumu yaptım rahatladı bilgisayar.

Abi sen Türkiye şartlarında bunu yapan köşe başı bilgisayar tamircisi tanıyor musun?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enesakan96

2007 de 1500 liraya toplattığım pc halen bütün oyunlari full ayarlarda calistiriyo böyle anlayanlarda var tabi hepsinede haksizlik etmeyelim

2007 de toplattığın bilgisayarı çok merak ettim yazar mısın parçalarını?
    2007 de toplanan bilgisayarın crysis, btf3 gibi oyunları da mı full oynatıyor!!!

hocam imzama bakarsan görürsün btf3 hiç dememedim ama mw3 ve crysis 2 i full ayarlarda oynayabiliyorum
  • aşağı yukarı herkesin böyle acayip hatıraları olmuş.benimde oldu.parmakla gösterilebilecek bi bilgisyarcı netten 1000-1200 tl civarı olan sistemi işlemci ve anakrt oalrak 2000 tlye getiririm demişti.içimden çüş oha gibi hayretlik sesler çıakrdım gittim.sonra netten almak "zorunda" kaldım.param dışarı gitmesin çevremden alayım dedim ama böyle de yapılmazki.bir diğerinde de agp ekran akrtı araken eleman agpnin ne olduğunu bilmiyordu.müşteriler arasında anlatmak zorunda kaldım.@digitalworld san akatılıyorum .format atmaktan ben çok sıkıldım.hatta kendime bile gerekince kuruyorum programı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

Sene 2007 adamin biri girdi iceri. Ankart alacak. Ben de monitor almak icin gelmistim. Unideyim sehirde sadece bi bilgisayarci var.
    Adam soruyor "su islemci icin anakart alicam"
    Eleman " bu isini gorur abi"
    Adamin "eski anakartin kutusunda 939 yaziyor"
    Eleman "Alt tarafi 1 pin abi"

Ben duymadim monitorle ilgileniyordum ama yanimdaki arkadasim soyledi yarildim gulmekten.

Iyiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Konu efsane olma yolunda ilerliyor

aynen kardeş efsane olma yolunda konuyu açarken bukadar olcağını beklemiyordum ama efsane olur sanırım daha yazmayan çok kişi varrrr
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.