Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
71
Favori
32.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konuyu açtım ama başımdan geçenler bitmiyor arkadaşlar bizim kiracının makina bozulmuş bana getirdi baktım ettim kontrol ettim işlemci gidikti makina p4 ama dual core destekliyor anakart diyceksiniz işlemcinin gittiğini nerden anladın bende boşta duran dual core işlemciyle makinayı çalıştırdım onun işlemciyi çalışan anakarta taktım tık yok.neyse dual core pahalı geldi bizim kiracıya p4 işlemci bulurum dedim yine bizim mahalle bilgisayarcısına ama bu kartları götürdüğüm yer değil başkası p4 lga775 işlemci varmı dedim dükkancı var dedi baktım p4 3 ghz 800mhz işlemci 630 serisi ne kadar dedim 70 demesinmi neden pahalı dedim buara dikkat lütfen bu p4 ün çift çekirdek olan modeli demesinmi ben de adama sen HT teknolojisini bilinmi dedim yok bilmiyorum o nedir uşağım demezmi abicim bu senin çift çekirdek dediğin işlemci aslında çift çekirdek değil bu söylediğim HT teknolojisi sayesinde windows ta çift çekirdek görürsün.20 tl veriyim dedim tamam uşağım al demezmi sen bana bilmediğim bir bilgi sundun bende sana indirim yaptım dedi.adam mutlu bir şekilde işine devam etti bende işlemci bulma sevinciyle evime döndüm....

• Hepsi böyle işlemciyi çekirdekle,ekran kartını gb'la,rami ucuzuna göre şu an en karlı ve en kazıkçı işlerden biri.
  • Allah'ım ne bomba anılar var ya Ben bu mahalle bilgisayarcılarıyla alakamı ortaokuldan sonra kesmişim iyi ki. Ama en son vatanla küçük bir durumumuz oldu. sistemimdeki SATA 3 SSD'yi aldım. biz sisteme monte ederiz dediler, ben yapacaktım normalde. neyse dedim, benim kasayı açmaya bile vaktim yok işim gücüm var diye siz halledin dedim aceleyle çıktım. "ama SSD'yi SATA 3 girişine takın" diye üstüne basa basa söyledim, tabi ki SATA 2 girişinde buldum SSD'yi eve gelince. böyle küçük bir olay geçti işte benim de başımdan. ben yine biliyorum Allah'tan, bilmeyen olsa SATA 3 SSD'yi 2'de kullanacak garip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grommash

quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

Bu sabah daha önce bizim arkadaşı inceden dolandıran internet cafeye gittim camına A4 kağıt ile asılmış yazılarıda paylaşıyım

Profosyonel bilgisayar dersleri verilir

Her türlü ikinci el bilgisayar parçası alınır satılır

ve olmazsa olmazı Teknik Servis

Dükkana giriş merhaba merhaba geyiğinden sonra (bu arada elimde sözde satmaya çalıştığım ekran kartı gtx 580 lightining )

içeri girdim ordaki sanırsam sahibi idi benim yaşlarımda temiz yüzlü ( içi fesat dolu) bir genç dedim bu ekran kartını satmak istiyorum ne kadar alırsınız (yanlız birşey dikkatimi çekti eleman sanırsam donanımadan biraz anlıyor çünkü kartı görünce yüz ifadesi değişti bende bunu anlayınca salağa yattım ) ya dedim bu ekran kartı bana hediye geldi ben pek anlamam masa üstü bilgisayarlardan falan satmak istiyorum dedim eleman hemen otur abi şöle çay içermisin hemen kandıracak hesabı eleman başladı hemen çene yapmaya işte abi elindeki kart 1.5 gb eee dedim ordan zaten kaybediyor arka teknik servise geç orda bir sürü 2gb lık ekran kartları var hala satamıyorum zamanında 100 liraya aldığım kartlar falan sayıyorda sayıyor dedim o 2gb lık kartlardan birini getirsene bakayım belki böle bir kartla takas yaparız dedim neyse eleman içerden gitti zotac gt 520 2gb getirdi kutusunda falan ( yüksek ihtimalle kart bozuk ve internet cafedeki bilgisayarlardan birinde takılıydı ) abi dedi bu kart 2gb senin kart 1.5 gb senin kartı alırım üstüne 50 tl verirsinn diyince hani böle birşey beklememe rağmen sonuçta oraya sırf makara yapmaya girdim bu kadarını duyunca vericek cevap bulamadım neyse hemen hızlı bir toparlayışla yine salağa yataraktan ama dostum bendeki kart 384 bit o kart 64 bit dedim doğru abi haklısın ama işte bu kart 2gb hadi seni kırmıyalım gel kafa kafaya takas yapalım dedi eleman yanlız karta gözü fena dikti illa alıcak benden

Neyse ben tabi daha fazla uzatmak istemedim gerçekten insanın sinirlerini bozmaya başlamıştı gerçi ben kendim kaşındım ama olsun hemen elemana hiç beklemediği anda o kritk soruyu sordum bu kartı çalıştıracak elinde power varmı diye sorunca eleman küt kaldı aslında beni anladı ama hani ben sözde bu işten anlamıyorum ya böle bir soru sorunca ne diyeceğini şaşırdı gevelemeye başladı işte o kartı ben 500 wattlık power la çalıştırırım falan filan geveliyor

Benden ikinci darbeyi yiyince ii ce iptal oldu zaten dostum valla ben bu kartları evde sli olarak kullanıyorum thermaltake grand 1050 watt var dedim sen bu kartı istiyorsan en azından 700 wattlık yüksek amper veren bir power a ihtiyacın var dedim yoksa verim alamassın dedim elemandan çıt yok ama işte aklı hala kurnazlığa çalışıyor ya neyse biz takası yapalım power işini ben hallederim demezmi bana :)

Küt üçüncü darbe

dostum bu kartın yanlız oc değerleri çok iyi dedim 900 mhz de voltajsız benchmark alıyor dedim ve eleman bir anda çirkef insan moduna girerek ya beyfendi siz bu kartı gerçekten takaslamak mı istiyorsunuz yoksa bana buraya hava atmayamı geldiniz demezmi

Ben yine kibarca bir cevap vererk ya dostum dedim sende anlamışındır bu kartla gt 520 nin takas olmuyacağını dedim ve hadi hayırlı işler diyerek çıktım ordan

Aslında kiminiz diyecekki sen salaksın ya adam sana saldırsa orda 3-5 kişi falan onu yapamıyacağını bildiğim için gittim asıl benim bu internet cafeye olan hıncım bizim sokakta bir arkadaş var gitmiş bunlardan beni dinlememiş sistem toplamış çocuk i5 i5 diye yırtınıyordu çocuktan almışlar 2000 tl tamam i5 2500 k işlemci koymuşlar anakartı asusun en düşük lga 1155 serisi bir anakrt ramler dual diil aslında dual de ramlerden bir tanesini indirmişler belli tek modül 4gb ben aslında bu konuyu da yüzüne vuracaktım o elemanın ama dedim değmez bu benim ona yaptığımda ders olur

Ha bu arada muhabetin ortasında eleman bana kendisinde extreme pc olduğnu söylemişti hala extreme pc si ne gerçekten çok merak ediyorum :)

Sayın cenkyyy,ne kadar boş işlerle uğraşan bir insanmışsınız siz

neden boş iş dostum o internet cafeci bizim arkadaşın bir modül ramini yerken iyi ben oraya gidip onu kafalayıncamı boş ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

Orijinalden alıntı: bssahin

quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

quote:

Orijinalden alıntı: bssahin

o adam o kadar cahilse o adamdan 6850'yi 50 liraya alırsın. o yüzden parça alacakken bilgisayarcıları gezmek gerekiyor bence.

6850 gibi bir kart o adamin dukkanina girmez bile, en iyi kart hd 6570 falan olur.

orası da doğru.
    şu anda bilgisayarcıların, bilgisayardan anlamayanların en büyük problemi ram'ine bakıp ekran kartı almak.
    aslında bilenler bilir, 2000'lerin başında bilgisayar oyunları için ekran kartı ram'i önemli kıstastı. hep bunlar o zamandan kalma adamlar.
    artık ekran kartında gpu'nun önemli olduğunu çözemediler. en son öyle düşünmemin üstünden 8 sene geçmiş olmasına rağmen hala değişmemeleri çok ilginç.
    tabii bunda casper, pro2000 gibi nitelikli dolandırıcı şirketlerin de payı var. bu şirketler ekran kartlarını düşük tutup, işlemcileri yüksek tutuyor ve buna oyun bilgisayarı diyor. ve bunları çok yüksek paralardan satıyorlar. bu küçük bilgisayarcılar da bunları taklit ediyor işte. her şey hazır bilgisayarcıların başının altından çıkıyor yani sonuç olarak.

kesinlikle katiliyorum, bu olay'in en taze orneklerinden biri de burda

http://forum.donanimhaber.com/m_56858890/tm.htm

halen iki cıgabayt ekran kartı hakkını veriyor diye bağırmaya devam ediyor ya

• Konu süper
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: highgen

bu hikayeler ne böyle ya koptum

ben de sırf bu muhabbetlere meraklı olduğum için en az 10 dükkana soru sormak sistem toplatmak için girmişimdir

ve en ilginci de şuydu

-sisteme (ddr5 herhangi bi kart) ekleyelim derim (toplanan sistemde ddr2 dir)

-satıcı: olur mu ddr2 anakart a uyum sağlamaz der ddr2 hd4650 koyar(fiyatı 1500 tldir)

He ben de bu muhabbeti kim çıkardı diyordum.

Bir ipucu buldum. Ver bakayım o adamın adresini.

Bilgisayardan Anlayan ve Anlayanları Koruyanlar derneği.

Gigabyte ı Cigabayt diye okuyanları temizleme derneği.

Megasına Göre Kart Satanları Islah Etme derneği.

ve

"Uyandırma kerizi Bulandırma denizi" mağdurları yardımlaşma derneği olarak 4 dernek birleşti ve bu lafı ilk kimin ortaya attığını bulmak için operasyon başlattı. Şahsı bulduğumuzda koruma altına alacağız ve kültür hazinesi olarak kültür bakanlığına bağışlayacağız. Bakanlık ta tam destek veriyor. Hatta bu hastalığa yakalanmışların içini doldurup özel bir sergi yapacağız. Bir zamanlar PCciler olacak serginin adı.

Ayrıca mumyalarını ateşe vermek, çomak sokmak, pekmezini akıtmak gibi çeşitli stres atıcı etkinlikler de olacak.

• doğru düzgün bu işi yapan adam sayısı az insanların bilgisizliklerinden yararlanıyorlar !!
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmztly

quote:

Orijinalden alıntı: kaya_kerim

buarada arkadaşlar iyki böyle bir konu açmışım yahuu hala gülüyorum ya anlatılan hikayelere demek herkes böyle bir konunun açılmasını bekliyormuş acaba ben bir devrimmi yarattım BİLGİSAYARCI KOMEDİSİ gibi bir tiyarto grubumu kursak acaba bunuda sahneleyip o yazıcı oğlundaki ve herkesin mahallesindeki dolandırıcı bilgisayarcıların bizden çaldığı parayı onlar bizi izleyip rytingi tavan yapsak onların sayesinde paralarımızı geri alabilirmiyiz.:))))

Bu ülkede zamanında Teknoloji TV varDI arkadaşım. Bizim insanımız anca YouTube'da kedi videosu izler.

Teknoloji TV Forumları vardı.... DH vardı dimi o zaman da çok takip edemiyordum o zaman. Üyemiydiniz TTV Forumlarına?

• quote:

Orijinalden alıntı: MertAhmet059

quote:

quote:

buarada arkadaşlar iyki böyle bir konu açmışım yahuu hala gülüyorum ya anlatılan hikayelere demek herkes böyle bir konunun açılmasını bekliyormuş acaba ben bir devrimmi yarattım BİLGİSAYARCI KOMEDİSİ gibi bir tiyarto grubumu kursak acaba bunuda sahneleyip o yazıcı oğlundaki ve herkesin mahallesindeki dolandırıcı bilgisayarcıların bizden çaldığı parayı onlar bizi izleyip rytingi tavan yapsak onların sayesinde paralarımızı geri alabilirmiyiz.:))))

Bu ülkede zamanında Teknoloji TV varDI arkadaşım. Bizim insanımız anca YouTube'da kedi videosu izler.

Teknoloji TV Forumları vardı.... DH vardı dimi o zaman da çok takip edemiyordum o zaman. Üyemiydiniz TTV Forumlarına?

Evet, üyeliğim vardı. Çok etkin değildim ama liseliyken eve gelince yatana kadar TTV takılıyordum. Annem bile Dr. X'i tanıyordu artık, o derece. :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MertAhmet059

quote:

quote:

Evet, üyeliğim vardı. Çok etkin değildim ama liseliyken eve gelince yatana kadar TTV takılıyordum. Annem bile Dr. X'i tanıyordu artık, o derece. :-)

ne günlerdi be :) buarada canım sıkılınca foruma girip bu açtığım konuya yazılanları okuyup kopuyorum artık can sıkıntım kalmadı :))) bazen burda yani işyerimde çalışma arkadaşlarım bıkmıyormusun bu tekneloejiyi takip etmekten DH videoları izlerken sesini açıyorum herkes duysunda bilgi sahibi olsun diye :))

• harbi noldu ya teknoloji tv'ye? türkiye'deki en başarılı tematik küçük kanaldı belki de. yazık oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

Sene 2007 adamin biri girdi iceri. Ankart alacak. Ben de monitor almak icin gelmistim. Unideyim sehirde sadece bi bilgisayarci var.
    Adam soruyor "su islemci icin anakart alicam"
    Eleman " bu isini gorur abi"
    Adamin "eski anakartin kutusunda 939 yaziyor"
    Eleman "Alt tarafi 1 pin abi"

Ben duymadim monitorle ilgileniyordum ama yanimdaki arkadasim soyledi yarildim gulmekten.

Off ya bittim resmen

Alt tarafı 1 pin abi nedir yaa

• quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

Sene 2007 adamin biri girdi iceri. Ankart alacak. Ben de monitor almak icin gelmistim. Unideyim sehirde sadece bi bilgisayarci var.
    Adam soruyor "su islemci icin anakart alicam"
    Eleman " bu isini gorur abi"
    Adamin "eski anakartin kutusunda 939 yaziyor"
    Eleman "Alt tarafi 1 pin abi"

Ben duymadim monitorle ilgileniyordum ama yanimdaki arkadasim soyledi yarildim gulmekten.

Bi i5 750'yi benim Z68A-GD80'e taksak olur mu ki? Alt tarafı 1 pin abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesil1026 -- 23 Ocak 2012; 14:44:14 >

• favori konum oldu...
  • bu konu neden buraya taşındı acaba konun ismini değiştirdik ekran kartı bölümünden alınması bence konuya olan merak ve konu hakkında çoğalan mesaj sayısı olabilirmi açıkcası bu konunun bu ücra köşeye taşınmasına içerledim lütfen bu durumu düzeltirmisiniz bu nedir yaa ekran kartı ve bilgisayarcılar hakkında bilgi veren bir konu nasıl olurda çöpe atılır yazık yaaa o mahalle bilgisayarcılarından kalır bir yönünüz kalmadı benim için arkadaşlar lütfen bir el atında konu eski yerine taşınsın.
  • bu konu çok hoşuma gitti.mesajları okurken gülmekten koptum.özellikle lan kablosunda virüs var ve kömür muhabbetine koptum.ben bu tür tecrübeler yaşamadım,bu işlerden anlayan arkadşım vardı.sağolsun o her konuda yardımcı oluyordu.ama gerçekten bilgisi olmayan ve uydurma cevaplar veren çok dükkan var.adı bilgisayarcı olupda biilgisayardan anlamayan,arada anlayanlarda mutlaka vardır.bu işten anlamayanlar sayesinde anlayanlarda kötülenmiş oluyor.özellikle 2.el alıp satanlar acayip kazık atıyorlar.hem alırkeni,hem satarken.
  • quote:

bu konu neden buraya taşındı acaba konun ismini değiştirdik ekran kartı bölümünden alınması bence konuya olan merak ve konu hakkında çoğalan mesaj sayısı olabilirmi açıkcası bu konunun bu ücra köşeye taşınmasına içerledim lütfen bu durumu düzeltirmisiniz bu nedir yaa ekran kartı ve bilgisayarcılar hakkında bilgi veren bir konu nasıl olurda çöpe atılır yazık yaaa o mahalle bilgisayarcılarından kalır bir yönünüz kalmadı benim için arkadaşlar lütfen bir el atında konu eski yerine taşınsın.

ücra köşe dedigin konu dışı bölümü,forumun en cok girilen yeri,giren kullanıcı sayısına bakabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: isongur

bu konu çok hoşuma gitti.mesajları okurken gülmekten koptum.özellikle lan kablosunda virüs var ve kömür muhabbetine koptum.ben bu tür tecrübeler yaşamadım,bu işlerden anlayan arkadşım vardı.sağolsun o her konuda yardımcı oluyordu.ama gerçekten bilgisi olmayan ve uydurma cevaplar veren çok dükkan var.adı bilgisayarcı olupda biilgisayardan anlamayan,arada anlayanlarda mutlaka vardır.bu işten anlamayanlar sayesinde anlayanlarda kötülenmiş oluyor.özellikle 2.el alıp satanlar acayip kazık atıyorlar.hem alırkeni,hem satarken.

ilk mesajı gördükçe hala gülüğyorum.ama bu landa virüs var ve kömürü gözden kaçırmışım. atarimiz varken aldığımız disket çaışmamıştı.bizde hiç anlamıyoruz tabi ama satıcının buna ,plastikten bakatak devreye, virüs girmiş demesi çok acayibime gitmişti.o zamanlada tgrt de pclere dalan bi çocuğun dizisi vardı.o girdi herhalde dedim.çocukluk işte :)

• benim için ücra bir yer burası bu HD konuları içerisinde en önemlisi bence nasıl olurda konu dışı sayılır benim gtx460 ıma 10 tl değer biçen bilgisayarcı gibi DH yöneticilerimizde bu konuyu 10 para etmez saydı sanırım
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.