Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
71
Favori
32.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayar ile ilgisi yok ama 800 tl ye ps3 alan görmüştüm 120 gb slim yanında ek hiç bir şey yok oha demiştim böyle de kazık yenmez. gitmişler bi de bilmem kaç liraya üstüne hdd aldılar oyuncudan
  • O değilde bazı uyanıklar kendi bilgisayarlarının oem cdlerini satıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Çok güldüm ya, hem güldüm hem de hiçbir bilgisi hiçbir ilgisi olmadığı halde bu işe soyunan, insanları kazıklamaya çalışan, insanların cahilliğinden yararlanarak onu sömürmeye çalışan, bilgisi olmadığı halde çok bilgili ve yetkili biriymiş atıp tutan insanların var olduğununu okuyunca sinirlendim, küfrettim. Zamanında benim de işim bilgisayarcıya düştü bir format ve modem bağlaması sebebiyle o kadar. Format için bile ne kadar gereksiz yere para verdiğimi formatı atınca öğrenmiştim bundan 6 yıl önce. Ama Allah'tan bilgisayarcımız şerefsiz değildi, en azından bize, çevremde de uyanık, araştırmacı insanlar varmış. Vay be "windows yanmış"mış haaa! "2 gb 1,5 gb 2 gblık daha iyiymiş","intel yazılım çıkarmış test yazılımı 1000$ herkes o yazılımı anlayamaz"mış. Böyle insanları yaşatmamak lazım.

Benim anlattığım şekilde format atılsa o 20 de eder 50 de 60 da.

Ama onu bile sevsaklıyorlar.

Bir arkadaş ta işte alınıyorum falan demiş. Arkadaş sen işini iyi yapıyorsan gocunmana gerek yok. Lafımız buradaki fıkra tarzındaki yaşanmış olaylara konu olan bilgisayarcılara.

quote:

Orijinalden alıntı: Lawagolem

çok güzel bi konuya değinmişsiniz ama burdaki hikayelerin çoğuda hayal ürünü gibi geldi veya uslüp da bir sorun var bilmiyorum

quote:

Orijinalden alıntı: menem

pc dükkanlarına girmediniz galiba siz bu yazılan çizilen aynen yaşanıyor...

quote:

Orijinalden alıntı: Lawagolem

yok yok yaşandığını çok iyi biliyorum bizim burdada bir sürü hiçbişey bilmeyen bilgisayarcı var ama yazılan dialoglar falan gerçekte yaşanması biraz fantastik dialoglar. yoksa bilgisayrcıları savunduğum yok, ayrıca lafımda herkese değil. aralarda "ne diyosun lan sen dedim, çarptım kapıyı çıktım" falan gibi abartanlar var onlar hoşuma gitti, onları kastediyorum

quote:

Orijinalden alıntı: menem

daha detaylara takılmışın o kadar olsun artık dimi hocam birazcık süslemeden bişi olmaz

quote:

Orijinalden alıntı: anarki24

bizim memleketin adamı abartmayı sever...

Cem Yılmaz bir gösterisinden karadenizden bahsediyor.

Bir iki fıkra anlatıyor işte tiplerden bahsediyor. Herkes gülüyor vb. Ama asıl olay sonrasında.

Diyor ki ; Şimdi siz bunları fıkra zannediyorsunuz değil mi?.... E ben o adamla oturup çay içtim diyor. Orada kopuyor insan zaten.

Yani ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali.

Tepkilerde abartı belki olabilir ama meseja artık bıkmış bir biçimde bilgisayarcıya şöyle girdiğimi hatırlıyorum. Selamun aleyküm. Bak kardeşim bilinçli bir kullanıcıyım ve farzetki bilgisayarın mucidi benim. Sabahtan beri deli ettiler onun yerine şunu vereyim gibi cevaplar vereceksen hiç oturmayayım diyerek konuşmaya başladım. Sonuç olarak oradan da elim boş döndü ama sonuç olarak. Onun yerine bu var gibi bir diyaloğa girmeye cesaret edemedi eleman.

Kaldı ki mecbur olmadıkça gitmem yani. Ancak acil bir şey olur. Onun dışında mecidiyeköy de sık gittiğim dükkanlar var iyi fiyata iyi ürün bulabileceğim mesela. Gerçi 6 aydır falan hiç gidemedim ama normaldir. İzin günüm vukuatsız geçmiyor ki arkadaş. Ya kafamı yararım. Ya ayağım burkulur. Ya cenazeye giderim. Ya biri hastalanır izin iptal. Ya o ya bu ya şu. Bir izin günümde de kaba etim rahat görsün be arkadaş ya.

Onun dışında Kadıköyde Kürt olayı muhtemelen doğrudur. Ben yıllardır oraya giderim. Bir kere de şöyle temiz yüzlü birini göreyim. Hepsi doğu illerden gelme ( Ya ırkçılık flaan değil ya. Eniştem kürt benim mesela. E bir sürü de arkadaşım var da. Yani onlar böyle on numara adamlar yani. Apo dedimmi bırak aq çocuğunu diyebilen. Hani yüzünden içi anlaşılan adamlar. Ama bunlar öyle değil ki. Bildiğin eşkiya tipi var adamda. Hani suratında meymenet yok derler ya o misal. Ruhu sanki lağıma girmiş te o da dışına taşmış gibi. Zaten kadıköyde müzik dinlemenin CD satıcılarını duymamak dışındaki bir faydası da kulaklığın ucu cep telefonuna bağlı olduğundan cep telefonunun çalınma riski ortadan kalkıyor. Biri çekse farkedersin yani. Arkadaş soyulmadan yoldan geçelim diye yaptığımız taktiklere bak ya. )

• 9 cm fan alıcam dedim bilgisayarcıya. 3.denemede buldu doğru boyutu.
    Üniversitede bilgisayar programcılığı okuyorum 40 kişilik sınıf 1 kişi dışında herkes ekran kartın kaç gb diye soruyor.Bıktım artık millete anlatmaktan,hala amd çok ısınıyor muhabbeti yapanlarda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergo93

Konuda 2 saattir tek tek mesajları okuyorum demekki herkesin ağzı bir kere sütten yanmış.

Yer Beşiktaş/Fulya/MediaMarkt
    Bir arakadaşa işlemci bakıyoruz i5 serisi bizim arkadaşın pek bir bilgisi yok bende kendi çapımda bilgiliyim imzaadaki sistemden anlaşılır biraz. Adama sorduk oem ürün var mı diye adam oem ? evet oem, ha oem, biz gene evet oem varmı yokmu dedik, adam var var olmaz mı dedi. Bizim arkadaşta tam casper'cı ne alsa casper adam mouse klavye almaya gidiyor casper marka yok mu diye soruyor o derece. Biz elemanın ardına takıldık koskoca bir bölüme gittik heryerde parça ama parçalar hd4650, asus lg bilmem ne değişik değişik parçalar, adam bize gösterdi core2quad işlemci yok biz bunlardan istemiyoruz dedik adam sonra sizin aradığınız eski onlardan anca 2.el satanlardan bulursun dedi ve ekledi ben bunu kullanıyorum battlefield 3 crysis 2 hepsi ultra dedi ekran kartı ney hocam senin dedim eleman direk casper bilgisayar almıştım onun içinde ati hd6550 var dedi onunla oynuyorum sadece işlemci değiştim dedi. Bende bende hd6870 var ben battlefield3'ü ultrada oynayamıyorum dedim, işlemcin ney dedi bende imzaadakini söyledim ohoo hocam o işlemciyle oyun mu oynanır açtığına dua et dedi sonrada bak bunu verim sana sen bana dua ediceksin full hd oyun oynayacaksın dedi allah allah halbuki ben bu işlemciye çok para verdim dedim sonrada adam e tabi abicim milleti dolandırıyorlar dedi haklısınız dedim direk kaçtık adam arkamızdan ayırayım mı sizin için diye bağırdı bende yok kalsın param yok okadar dedim çıktım.

İnsana bildiklerinide unutturur bu gerzekler.

Oho hoooo.

Dayıma Pc alacaktık. Neyse monitör bakıyoruz birinde adam monitör gösterdi. Ben çözünürlüğe atıfta bulundum. Adam bu normalde 1440*900 ama bunda progressiv tarama var böylece çözünürlüğü 2048*1536 oluyor dedi. Bir an ne he kim ney oldum. Hatta kendimi bile kontrol ettim acaba yanlış mı hatırladım diye ama Allahtan bende teknoloji bilgisi ve fotografik hafıza var unutmazdım hiçbir şeyi ki bilgim ve mantığım da bana LCD lerde sabit çözünrlük olduğunu bunun yazılımsal değil donanımsal bir şey olduğunu biliyordum. ( Şimdilerde hastalıktı uykusuzluktu carttı curttu herşey aklımdan çıkıyor. Çok dalgınım da. )

5 mi 6 mı ne sene oldu. Bilgisayar tek bir kez bile arıza vermedi. O zamanlar X1650XT mi ne almıştık ve acayip ucuz bir fiyata gelmişti. Piyasanın baya altına geliyordu. Üstelik HİS İCooler serisi. HIS in altın zamanlarında. Hala da oyun oynarla o PC ile. Dediklerine göre mahallelerinde çocuklar yeni yeni PC alıyor markalı olarak. 1000+TL veriyorlar. Bizim 5 sene önce 1000TL ye topladığımız PC kadar olamıyor. Al bir de buradan yak.

İntel HD ile o kadar tabi.

• benim çift gpu'lu hd 4870 e eleman 350watt huntkey tavsiye etmişti
    o anda cekedimin altında bir pompalı tüfek olsaydı onu bu acıdan kurtarabilirdim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Konuda 2 saattir tek tek mesajları okuyorum demekki herkesin ağzı bir kere sütten yanmış.

Yer Beşiktaş/Fulya/MediaMarkt
    Bir arakadaşa işlemci bakıyoruz i5 serisi bizim arkadaşın pek bir bilgisi yok bende kendi çapımda bilgiliyim imzaadaki sistemden anlaşılır biraz. Adama sorduk oem ürün var mı diye adam oem ? evet oem, ha oem, biz gene evet oem varmı yokmu dedik, adam var var olmaz mı dedi. Bizim arkadaşta tam casper'cı ne alsa casper adam mouse klavye almaya gidiyor casper marka yok mu diye soruyor o derece. Biz elemanın ardına takıldık koskoca bir bölüme gittik heryerde parça ama parçalar hd4650, asus lg bilmem ne değişik değişik parçalar, adam bize gösterdi core2quad işlemci yok biz bunlardan istemiyoruz dedik adam sonra sizin aradığınız eski onlardan anca 2.el satanlardan bulursun dedi ve ekledi ben bunu kullanıyorum battlefield 3 crysis 2 hepsi ultra dedi ekran kartı ney hocam senin dedim eleman direk casper bilgisayar almıştım onun içinde ati hd6550 var dedi onunla oynuyorum sadece işlemci değiştim dedi. Bende bende hd6870 var ben battlefield3'ü ultrada oynayamıyorum dedim, işlemcin ney dedi bende imzaadakini söyledim ohoo hocam o işlemciyle oyun mu oynanır açtığına dua et dedi sonrada bak bunu verim sana sen bana dua ediceksin full hd oyun oynayacaksın dedi allah allah halbuki ben bu işlemciye çok para verdim dedim sonrada adam e tabi abicim milleti dolandırıyorlar dedi haklısınız dedim direk kaçtık adam arkamızdan ayırayım mı sizin için diye bağırdı bende yok kalsın param yok okadar dedim çıktım.

İnsana bildiklerinide unutturur bu gerzekler.

Oho hoooo.

Dayıma Pc alacaktık. Neyse monitör bakıyoruz birinde adam monitör gösterdi. Ben çözünürlüğe atıfta bulundum. Adam bu normalde 1440*900 ama bunda progressiv tarama var böylece çözünürlüğü 2048*1536 oluyor dedi. Bir an ne he kim ney oldum. Hatta kendimi bile kontrol ettim acaba yanlış mı hatırladım diye ama Allahtan bende teknoloji bilgisi ve fotografik hafıza var unutmazdım hiçbir şeyi ki bilgim ve mantığım da bana LCD lerde sabit çözünrlük olduğunu bunun yazılımsal değil donanımsal bir şey olduğunu biliyordum. ( Şimdilerde hastalıktı uykusuzluktu carttı curttu herşey aklımdan çıkıyor. Çok dalgınım da. )

5 mi 6 mı ne sene oldu. Bilgisayar tek bir kez bile arıza vermedi. O zamanlar X1650XT mi ne almıştık ve acayip ucuz bir fiyata gelmişti. Piyasanın baya altına geliyordu. Üstelik HİS İCooler serisi. HIS in altın zamanlarında. Hala da oyun oynarla o PC ile. Dediklerine göre mahallelerinde çocuklar yeni yeni PC alıyor markalı olarak. 1000+TL veriyorlar. Bizim 5 sene önce 1000TL ye topladığımız PC kadar olamıyor. Al bir de buradan yak.

İntel HD ile o kadar tabi.

Genelde toplama bilgisayara ikinci el muamelesi yapıyorlar ya ona uyuz oluyorum.

Gene bir arkadaş pc alıcam diye tuturdu tamam dedik gittik bütçesine göre alabieleceği en güzel bilgisayarı topladık zamanında 4850 ler falan vardı pek iyi değil ama orta üstü bir bilgisayar oldu, sonra bu gitti babasıyla annesiyle konuşurken toplama dedi anası babası buna ne dedilerse gitti casper yada pro2000' de olabilir öyle bir bilgisayar aldı eve getirip çalıştırdıklarında gene beni arayıp bu oyun oynatmıyor dediler bende aklımdan bunu geçirdim. Sonrada el mahkum gittiler ekran kartı ram aldılar 1000tl ye gelecek pc 2500tl ye geldi anlamadım bende niye öyle oldu kasa ve ekran dışında herşeyi değiştik herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: sıradançinkokarbonpiller

ya şimdi bizim arkadaşlardan bazılarıda bu muhabbete kanıyor yok 2 gb benim ekran kartı işte seninki ile aynıymış falan diyor bu durumlar için 6950 nin kolumla karşılaştırmalı fotosunu çektim ahanda kol gibi ekran kartı diyorum

Ekran kartında da tıpkı insanlardaki gibi "Ne kadar büyük!, o kadar iyi! koçum önemli olan boyu değil işlevi! diyenler ancak malı mülkü olmayanlar dır" deseydin bari sonunda.
  • Ben valla böyle kazık yiyenlere hiç üzülmüyorum .Artık heryerde internet var açsın baksın 2dk ne nedir değildir . Aldığı ürünler gerçekten satıcının sattığı fiyattamı diye bunlar zor şeyler değil . E tabi bilgisayarcıya güvenirsen oda sana atar kazığı
  • quote:

Genelde toplama bilgisayara ikinci el muamelesi yapıyorlar ya ona uyuz oluyorum.

Gene bir arkadaş pc alıcam diye tuturdu tamam dedik gittik bütçesine göre alabieleceği en güzel bilgisayarı topladık zamanında 4850 ler falan vardı pek iyi değil ama orta üstü bir bilgisayar oldu, sonra bu gitti babasıyla annesiyle konuşurken toplama dedi anası babası buna ne dedilerse gitti casper yada pro2000' de olabilir öyle bir bilgisayar aldı eve getirip çalıştırdıklarında gene beni arayıp bu oyun oynatmıyor dediler bende aklımdan bunu geçirdim. Sonrada el mahkum gittiler ekran kartı ram aldılar 1000tl ye gelecek pc 2500tl ye geldi anlamadım bende niye öyle oldu kasa ve ekran dışında herşeyi değiştik herhalde.

He ya bir de o var.

Bizim burada bakkalın üstünde biri var. Ona toplayacaktık.

Ne olacak markası dedi. Abi dedim ben kendim toplayacağım dedim. Yok biz sıfır istiyoruz dedi adam ya. Gittiler kazıklarını yediler.

İşte bizim marketten adını da diyorum ki azıcık rencide olsun da aklı başına gelsin. Olcay. Ama öküz hala öküz ya

Casper aldılar. 1600TL ye. Core2Duo işlemci var. 320GB HDD. İntel GMA ekran kartı var. Dandik bir anakart. Çakma Casper PSU. 2GB ram. Tarih Eylül 2011 zamanları işte. Bildiğiniz 600-700 liralık PC işte.

Bizim markete ekmek getiren fırında Necati abi var. Ona toplayacağız işte PC. Yanındaki çocuk Casper al abi toplama işe yaramaz diyor. ( Casper Bayii. ) Dedim aha olcay aldı ne oldu sanki dedim. Herif oğlu diyor ki ben memnunum bilgisayardan ya. Sadece biraz yavaş. Vurur musun öldürür müsün. Olum olcay bak oku daha kaç kez kazık yiyeceksin.

1600 e PC aldılar işte. Oyun oynatmıyor. Ne oldu. Şimdi Asus 5770 DirectCu aldık. PSU, 4GB ram. 7200RPM HDD derken masraf gene 500 ü bulacak. 1600+500 = 2100TL ye C2D PC helel olsun.

Neymiş Masa Yazıcı Hoparlör WEBCam kulaklık hediyeymiş.

Masa Hepsiburada da 30TL. Hoparlör 20 lira bile etmez 2+1 güya ama ses teneke gibi BASS denen bir şey yok ki zaten yerine 70TL ye Edifier almak zorunda kaldı ki onu da ben aldırdım yoksa bir kazık daha yerlerdi. Yazıcı desen kampanyalar ile 50 liraya satılıyor zaten.

WEBCam ile kulaklığa hiç bakma. 10 ar lira ancak ederler yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: LcK

Ben valla böyle kazık yiyenlere hiç üzülmüyorum .Artık heryerde internet var açsın baksın 2dk ne nedir değildir . Aldığı ürünler gerçekten satıcının sattığı fiyattamı diye bunlar zor şeyler değil . E tabi bilgisayarcıya güvenirsen oda sana atar kazığı

Bana değil bilgisayarcıya güveniyor.

Ulan sana karsız iş yapıyoruz. Senin bana ödediğin para yok. Sen gidip mağazada lavuğun lafına bakıyorsun.

Yeminle bir izin günümde şov yapacağım Kemerburgaz da. Marketin yanında.

Aynı kasadan 32" LCD de Crysis BF3 NFSTheRUN oynarken. Yandaki 23" Multitouch ekranda resim çizeceğim. Hava atmak ise hava atmak. Bu milletin teknolojiden haberi olacağı yok yoksa.

Baktım talep var dükan açarız artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

ya şimdi bizim arkadaşlardan bazılarıda bu muhabbete kanıyor yok 2 gb benim ekran kartı işte seninki ile aynıymış falan diyor bu durumlar için 6950 nin kolumla karşılaştırmalı fotosunu çektim ahanda kol gibi ekran kartı diyorum

Ekran kartında da tıpkı insanlardaki gibi "Ne kadar büyük!, o kadar iyi! koçum önemli olan boyu değil işlevi! diyenler ancak malı mülkü olmayanlar dır" deseydin bari sonunda.

zaten fotoğraf herşeyi anlatmamda yardımcı oluyor bende bu ekran kartını alıp böyle fiyat isteyecem mahalle bilgisayarcılarından ama beni kandırabilirler bir şekilde diye arkadaşımla beraber gideceğim bunlar adama bildiğini unutturur

• quote:

zaten fotoğraf herşeyi anlatmamda yardımcı oluyor bende bu ekran kartını alıp böyle fiyat isteyecem mahalle bilgisayarcılarından ama beni kandırabilirler bir şekilde diye arkadaşımla beraber gideceğim bunlar adama bildiğini unutturur

İtiraf ediyorum aynı yöntemi kullanıyorum.

Hatta favori lafım.

Benim karttaki bakırı söküp hurdacıya satsam senin karttan fazla para eder. Sen hala her 1GB ın aynı olduğunu düşünüyor musun?

Adam PC yi aldıysa çok karışmıyorum artık. İş işten geçmiş artık.

• Bizim burda öylesine dandikten bir mouse gerekiyordu.

- aeyfortek mouse var mı? dedim.
    - O ne? dedi.

Neyse dedim çıktım.
  • 3 sene önce HD 4850 almak için mahalle bilgisayarcısı diye tabir ettiğiniz bilgisayarcıları geziyordum.
    bilgisayarcılardan biri tanıdık çıktı
    ondan yok ama sana FX5500 verelim oyunları rahat oynatır. dedi
    vatandaşın çayını içtikten sonra hadi bana eyvallah deyip çıktım
  • Sen git oem ihtiyacını vatan'dan vs karşıla malzemeni satmaya gelince mahallenin bilgisayarcısını suçla. Alırken o adamdan alsanız adam hem malzemeyi ve fiyatı tanısa işiniz düşüncede size yardımcı olsa olmaz mı?
    Senin ekran kartını bedeline alıp ne yapacak, alıcı yok zaten adama sorsan o kartı bedeline alacak para bile yoktur.
    Küçük esnafı bitirenler utansın. Siz gidin Vatan Bilgisayarı zengin edin, orası daha iyi kazıklıyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvı soğutmayla uğraştığım sıralar termal macun kalmamıstı mecburen alıcaktım neyse meşhur belsaya gittim bilgisayarcılara İZMİTte termal macun ne oluyo dıye sorunca hemen uzaklastım napıcam dıye dusunurken golda gıdıyım dedım
    s.a
    a.s
    abi sizde artic cooling in termal macunu varmı?
    o ne oluyo kardeş?
    abi şimdi sıvı soğutma kullanıcamda bloğun altına sürücem...
    sıvı soğutma?
    abi fan yok yani sıvı ile saf su ile soğutuyorum işlemciyi.
    nası suyun içindemi çalıştırıyosun bilgisayarını sen?
    hayırlı işler abi size :)
    koskoca gold ta çalışan adamlar termal macunu bilmiyo bırakın mahelledeki bilgisayarcıları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azman çavuş

3 sene önce HD 4850 almak için mahalle bilgisayarcısı diye tabir ettiğiniz bilgisayarcıları geziyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lostfan

quote:

Orijinalden alıntı: azman çavuş

3 sene önce HD 4850 almak için mahalle bilgisayarcısı diye tabir ettiğiniz bilgisayarcıları geziyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

Sen git oem ihtiyacını vatan'dan vs karşıla malzemeni satmaya gelince mahallenin bilgisayarcısını suçla. Alırken o adamdan alsanız adam hem malzemeyi ve fiyatı tanısa işiniz düşüncede size yardımcı olsa olmaz mı?
    Senin ekran kartını bedeline alıp ne yapacak, alıcı yok zaten adama sorsan o kartı bedeline alacak para bile yoktur.
    Küçük esnafı bitirenler utansın. Siz gidin Vatan Bilgisayarı zengin edin, orası daha iyi kazıklıyordur.

Vatan 200 e alacağım şeyi mahalleden 300 e mi alıyım
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.