Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
71
Favori
32.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de bir anımı anlatayım ama benimkisi bir bilgisayarcı ile değil abimin arkadaşıyla olan bir sohbet kendisi kırtasiyeci az çok anlar bilgisayardan ama o kadar da değil ama iyi biridir muhabbetleri falan en azından sahtekar değil. Bir gün konuşuyoruz dedim ki "lightscribe dvd yazıcı aldım DVD/CD'lerime desen basıcam deneme amaçlı."

"Bende de vardı DVD-/+RW lightscribe'lı 500 GB kapasitesi var fln."

Ben önce bir şaşırdım 500 GB deyince.

Dedim "500 GB ne abi?"

"Bunların diskleri var lightscribe yazar üstünde 500 GB hafızası var"

"Abi yanlışın var bu lightscribe lazerle gerçekleştirilen bir desen çizme yöntemi-teknolojisi üstünde lightscribe yazan diske desen yapapbilyirosun fln"

"Senin yanlışın var bunların hafızası yüksek" falan fdilan dedi diyaloglar tam hatırlamıyorum ama bayağı inatlaşmıştı benimle hatta "gel Google'a yazayım gör,istersen araştırabilirsin" dediğimi hatırlıyorum, o da "öyledir ama millet yanlış biliyor" gibisinden bir savunma yaparak çok emin konuştu, tartışmayı sürdürmedim kendimden bile şüphe etmeme sebep oldu. Bu da böyle bir anım işte ama adam "bilgisayarcı" değil o yüzden sorun yok.

Bu arada abi okudukça gülmekle sinirlenip küfür etmek arasında gidip geliyorum karışık duygular içerisindeyim. Öyle bir bilgisayarcıyla ben karşılaşsam lafı sokar bilgisizliklerini, cahilliklerini ve/veya sahtekârlıklarını laf soka soka yüzerine vururdum. Öyle çay içip gitmeler, cevap vermeden gitmeler bende olmaz. Lafı sokarım adamı kızartır bozartır öyle çıkarım. Çok tepkisiz kalmışsınız yav asıl kızdığım nokta bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Ocak 2012; 23:15:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Turbo-Boost

''buna 10 - şuna 30- şuanda 10 hepsine 50 veririm dedi''.

ibretlik

Anırarak göbeğim hopladı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: desert_18

Sıvı soğutmayla uğraştığım sıralar termal macun kalmamıstı mecburen alıcaktım neyse meşhur belsaya gittim bilgisayarcılara İZMİTte termal macun ne oluyo dıye sorunca hemen uzaklastım napıcam dıye dusunurken golda gıdıyım dedım
    s.a
    a.s
    abi sizde artic cooling in termal macunu varmı?
    o ne oluyo kardeş?
    abi şimdi sıvı soğutma kullanıcamda bloğun altına sürücem...
    sıvı soğutma?
    abi fan yok yani sıvı ile saf su ile soğutuyorum işlemciyi.
    nası suyun içindemi çalıştırıyosun bilgisayarını sen?
    hayırlı işler abi size :)
    koskoca gold ta çalışan adamlar termal macunu bilmiyo bırakın mahelledeki bilgisayarcıları.

Windows 98 , dos işletim sistemini kullanmıştım.
    Memleketimde pc kullanan çok nadir insanlardandım. Şuana kadar uzmanlaştım.

Dediğini İlk defá duyuyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk-Engineer -- 23 Ocak 2012; 23:20:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: grid08

quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

Sen git oem ihtiyacını vatan'dan vs karşıla malzemeni satmaya gelince mahallenin bilgisayarcısını suçla. Alırken o adamdan alsanız adam hem malzemeyi ve fiyatı tanısa işiniz düşüncede size yardımcı olsa olmaz mı?
    Senin ekran kartını bedeline alıp ne yapacak, alıcı yok zaten adama sorsan o kartı bedeline alacak para bile yoktur.
    Küçük esnafı bitirenler utansın. Siz gidin Vatan Bilgisayarı zengin edin, orası daha iyi kazıklıyordur.

Vatan 200 e alacağım şeyi mahalleden 300 e mi alıyım

Çok zaman mahalledeki bilgisayarcı daha ucuza satacaktır emin ol. Aldığın malzemenin başına bir iş gelirse de karşında muhatap vardır.
    Bugün yaşadığım bir olayı söyleyeyim,
    Bundan 1 ay önce adam gitmiş HP 4 fonksiyonlu LAN bağlantılı bir yazıcı almış.
    Telefon etti, adamın işyerine gittim.
    Yazıcı ile Switch arasına Cat5 kablo çektim. Ağdaki bilgisayarlara yazıcıyı tanıttım. 75 lira para aldım. 10 mt Cat5 + 2 Tane RJ45 kullandım. Birde müşterinin işyerine kadar gitmiştim. Ayrıca benim gelmemi 1 gün beklemek zorunda kaldı adam.
    Adama bu yazıcıdan değilde toneri daha kolay dolan bir yazıcı alsaydınız iyi olurdu dedim. Bu yazıcıların ilk tonerleri yarım dolu gelir, çabuk biter dedim. Ayrıca Chipli dedim.
    1 ay dolmadan adam aradı. Toner bitti dedi. Toner dolumu yapan arkadaşı aradım yazıcının modelini söyledim. Biraz sıkıntılı dedi. Hem toner dolumu yapılacak birde chip kullanılacak dedi.
    Bende müşteriye toneri orjinal al dedim. Birde bu karda kışta oraya kadar gitmek istemiyordum. Zaten yazıcıyı benden de almamış bana neydi.
    En az 140 Lira Tonere para vermiştir.

Adam benden alsaydı, Samsung 4623FN tavsiye ederdim. Alışta en fazla 20 lira benden pahalı alırdı o cihazı. Kurulumu gider yerinde yapardım. 75 lira ücret belki almazdım bile. Sonuçta ben sattım.
    1 ay sonra toner bittiğinde yazıyıya bir yazılım atardım. Tonerini de doldururdum. 50 lirada para alırdım.

Hesap et bakalım kim daha ucuz, mahalledeki bilgisayarcı mı Vatan mı?

• quote:

quote:

quote:

Sen git oem ihtiyacını vatan'dan vs karşıla malzemeni satmaya gelince mahallenin bilgisayarcısını suçla. Alırken o adamdan alsanız adam hem malzemeyi ve fiyatı tanısa işiniz düşüncede size yardımcı olsa olmaz mı?
    Senin ekran kartını bedeline alıp ne yapacak, alıcı yok zaten adama sorsan o kartı bedeline alacak para bile yoktur.
    Küçük esnafı bitirenler utansın. Siz gidin Vatan Bilgisayarı zengin edin, orası daha iyi kazıklıyordur.

Çok zaman mahalledeki bilgisayarcı daha ucuza satacaktır emin ol. Aldığın malzemenin başına bir iş gelirse de karşında muhatap vardır.
    Yazıcı ile Switch arasına Cat5 kablo çektim. Ağdaki bilgisayarlara yazıcıyı tanıttım. 75 lira para aldım. 10 mt Cat5 + 2 Tane RJ45 kullandım. Birde müşterinin işyerine kadar gitmiştim. Ayrıca benim gelmemi 1 gün beklemek zorunda kaldı adam.
    Adama bu yazıcıdan değilde toneri daha kolay dolan bir yazıcı alsaydınız iyi olurdu dedim. Bu yazıcıların ilk tonerleri yarım dolu gelir, çabuk biter dedim. Ayrıca Chipli dedim.
    1 ay dolmadan adam aradı. Toner bitti dedi. Toner dolumu yapan arkadaşı aradım yazıcının modelini söyledim. Biraz sıkıntılı dedi. Hem toner dolumu yapılacak birde chip kullanılacak dedi.
    Bende müşteriye toneri orjinal al dedim. Birde bu karda kışta oraya kadar gitmek istemiyordum. Zaten yazıcıyı benden de almamış bana neydi.

Adam benden alsaydı, Samsung 4623FN tavsiye ederdim. Alışta en fazla 20 lira benden pahalı alırdı o cihazı. Kurulumu gider yerinde yapardım. 75 lira ücret belki almazdım bile. Sonuçta ben sattım.
    1 ay sonra toner bittiğinde yazıyıya bir yazılım atardım. Tonerini de doldururdum. 50 lirada para alırdım.

+
    Karşında sana destek olacak birisi olurdu, çağırdığında ayağına kadar gelirdi. Çöz arkadaşım benim işimi diyebilirdin.
    Vatandan alıp 1 gün bilgisayarcı beklemezdin, Vatan'a gitmek zorunda bile kalmazdın.
    Arasan beni, tamam derdim getiriyorum yazıcını götürür kurardım. Ödemeyi de 2 hafta içinde ister nakit ister kredi kartı ile yap derdim.
    Hem ben kazanırdım hem o adam kazanırdı.
    Müşteri parasal olarakta zamandan da kazanmış olurdu.

• tüm konuyu sıkılmadan okudum ve her hikayede kendimi gördüm. Ne kazıklar yedim zamanında şefersizlerden.
    2000yılında p4 işlemci(tam olarak hatırlamıyorum) 32mb ekran kartı 64 mb ram 20gb harddisk 230W psu.. tam tamına 2000liraya almıştı bizimkiler . 4 sene geçti üstünden masraf yapalım dedik 256mb ekran kartı 512mb ram taktılar 400 lira para aldılar sırf Gta san andreas oynayayım diye .2sene sonra o makine de yetmemeye başladı gidip casper hazır kasa aldık 1gb ram(667mhz) 512mb ekran kartı(64bit) 19"LCD Monitör intel core 2 duo e4400 işlemci 2000lira bayılmıştım. Anlıyacağınız en büyük kazıgı ben yemişim sanırım ama aklım başıma geldi artık dh sayesinde orta halli bir sistemim var kazık yemeden oluşturdugum

• quote:

quote:

quote:

İşte önceki mesajlarda da olduğu gibi herkes bir değil ama ben burdakileri kastederek yazdım. 1 yıl önce kadar ekran kartını götürmüştüm montaj için. Kartın güç girişini 2 ye ayrılıyor ya molex mi tam bilmiyorum adını, ayrılan girişlerden birini bağladı baktık görüntü gelmiyor. İşte dostum işlemci kaldırmadı deyip yeni sistem toplayalım falan filan derken 2 saatte öyle baktık fiyatlara. Eve gelince 2 girişide power a bağladım kart takır takır çalışıyor. Yani işini iyi yapan biri olsa dediğiniz gibi gidip ordan alırız ama karşımda bilgisayarcı göremiyorum giriyor internetten fiyatlara bakıyor bana fiyat veriyor verdiği fiyatta vatan gibi sitelerden ucuz olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Truman Show -- 23 Ocak 2012; 23:52:52 >

• istan şirinevler semtinde uzun yıllardır bilgisayar işi yapan bir mağaza vardır (e-5 e bakar bu mağaza) biz zamanlar bunlar (2008 de) bir müşteriye ordan burdan bir pc topluyorlar ama okadar kazık ki anlatamam.. topladıkları müşteride böyle acayip asabi görünümlü mafya vari hareketli, 50li yaşlarda bir laz! bu adam evli mi bekar mı bilmem ama 14-15 yaşlarında oğlu olan rus menşeiili bir kadınlar yaşıyor ve bu kadının oğluna bilgisayar topluyor...

işlemci Q6600

bilgisayar mağazasının sahibi işlemciyebakıp aynen şöyle diyor (o yıllarda hala p478ler de kalmışlar)

"piyuuu işlemciye bak! vay anasını""

• Bir örnek daha vereyim,
    Çalıştığım bir firmanın bilgisayar ihtiyacı varmış. Gitmişler marketin birinden 3 tane Crea marka ufacık kasalı bir bilgisayarlarını almışlar.
    Sesi soluğu çıkmayan o firmaya gittim, adamların bilgisayarları görünce resmen şok oldum.
    Bilgisayarlarımız nasıl dediler, iyi dedim Hayırlı olsun. Sonuçta alınmış mal.
    Geçenlerde aradılar bilgisayar açılmıyor yardım et diye.
    Bilgisayarda önemli veriler olduğundan ve bilgisayara ihtiyaçları olduğundan bunu bir şekilde çalıştır ne gerekiyorsa yap dediler.
    Bilgisayarı götürdüm ofise. Üzerindeki AX3650 ekran kartı (Bu ekran kartı ile 3D Max ile çizim yapıp render alacaklar )
    Neyse ekran kartı bozukmuş.
    Sonra bilgisayarı açtım. Açıldı. Derken çat kapandı. Tekrar açtım yine kapandı.
    Setupa girip ısısını kontrol edecem ama hemen kapanıyor.
    Kasa içini kontrol ettim. İşlemci fanının sadece 3 ayağı tutuyor. İşlemci ısınıp sistemi kapatırdu. Düzelttim. Crea'daki adamlar bilgisayar toplamasını bile bilmiyorlar demek ki dedim.

Bu örnekte de bilgisayarcı yerine markete güvenenin hali. Firma işine yaramayacak bir cihaza para veriyor. En ucuza da alsan çöp almış oluyorsun.
    Zaten Casper ve Crea markalarına acaip ayar oluyorum. Kötü PC topluyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İşte önceki mesajlarda da olduğu gibi herkes bir değil ama ben burdakileri kastederek yazdım. 1 yıl önce kadar ekran kartını götürmüştüm montaj için. Kartın güç girişini 2 ye ayrılıyor ya molex mi tam bilmiyorum adını, ayrılan girişlerden birini bağladı baktık görüntü gelmiyor. İşte dostum işlemci kaldırmadı deyip yeni sistem toplayalım falan filan derken 2 saatte öyle baktık fiyatlara. Eve gelince 2 girişide power a bağladım kart takır takır çalışıyor. Yani işini iyi yapan biri olsa dediğiniz gibi gidip ordan alırız ama karşımda bilgisayarcı göremiyorum giriyor internetten fiyatlara bakıyor bana fiyat veriyor verdiği fiyatta vatan gibi sitelerden ucuz olmuyor.

Dostum ben şahsen ev bilgisayarları ile uğraşmıyorum. Evine bilgisayar alacak birisi istediği yerden alsın çok sorun değil.
    Ama işyeri için PC alacak birisi amacına göre bu işi bir bilgisayarcıya danışmalı.
    Bilgisayarcıdan ucuza yada pahalıya almalı. Sonuçta karlı çıkan alıcı olacaktır.
    Molex Konnektör sorununa bir ara bende rasgelmiştim. Bilgisayar ekrana görüntü veriyor. Ancak görüntü bozuluyor bilgisayar kitleniyor falan.
    Ekran kartı driverini yükledim. (Windows otomatik tanıdığından kuran arkadaş ayrıca driver yükleme gereği duymamış)
    Nvidia driveri yüklediğimde ekran bozuldu ve bir mesaj vardı ekranda hemde Türkçe. Ekran Kartı Güç Girişini Takın gibi birşey yazıyor.
    Günlerdir çözülemeyen sorun çözüldü. 8 Pinlik ekran kartı güç girişi taktık sorun çözülmüştü.
    Bazı sorunların çözümünü artık bilmek bile gerekmiyor, bilgisayar söylüyor zaten.
    Konuyu dağıttık bu arada

• Mesajım bulunsun çok güldüm yarına devam ederim ha uyumadan bi olay anlatayım

Çok küçüktüm bi sebepten dolayı bilgisayar internete bağlanmıyordu hemen apartmanımızın alt katında bilgisayarcı vardı ( tikan ) adamı çağırdık geldi uğraştı böyle saçma sapan şeyler monitörün arkasındaki kabloyu çıkarıp taktı klavyenin altındaki kaldırma şeylerini açtı kapadı toplu mouse vardı içinde ki topu çıkardı avucunun içinde yuvarladı biraz monitörü havaya kaldırıp 1.5 cmden yere bıraktı parmağıyla monitöre dokunup çıkardığı halkaları falan izledi bizde anlamıyoruz tabii bu bilgisayarın anakartı sıvı kıvama gelmiş dedi yeni anakart taktırmak lazım falan dedi ne kadar diyince eski parayla 300-400 milyon gibi bişey dedi yok sağolun iyi günler dedik para dedi ne parası dedik 10 lira verin yol parası dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: haciragipdayi

Mesajım bulunsun çok güldüm yarına devam ederim ha uyumadan bi olay anlatayım

Çok küçüktüm bi sebepten dolayı bilgisayar internete bağlanmıyordu hemen apartmanımızın alt katında bilgisayarcı vardı ( tikan ) adamı çağırdık geldi uğraştı böyle saçma sapan şeyler monitörün arkasındaki kabloyu çıkarıp taktı klavyenin altındaki kaldırma şeylerini açtı kapadı toplu mouse vardı içinde ki topu çıkardı avucunun içinde yuvarladı biraz monitörü havaya kaldırıp 1.5 cmden yere bıraktı parmağıyla monitöre dokunup çıkardığı halkaları falan izledi bizde anlamıyoruz tabii bu bilgisayarın anakartı sıvı kıvama gelmiş dedi yeni anakart taktırmak lazım falan dedi ne kadar diyince eski parayla 300-400 milyon gibi bişey dedi yok sağolun iyi günler dedik para dedi ne parası dedik 10 lira verin yol parası dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Turk-Engineer

quote:

Orijinalden alıntı: desert_18

Sıvı soğutmayla uğraştığım sıralar termal macun kalmamıstı mecburen alıcaktım neyse meşhur belsaya gittim bilgisayarcılara İZMİTte termal macun ne oluyo dıye sorunca hemen uzaklastım napıcam dıye dusunurken golda gıdıyım dedım
    s.a
    a.s
    abi sizde artic cooling in termal macunu varmı?
    o ne oluyo kardeş?
    abi şimdi sıvı soğutma kullanıcamda bloğun altına sürücem...
    sıvı soğutma?
    abi fan yok yani sıvı ile saf su ile soğutuyorum işlemciyi.
    nası suyun içindemi çalıştırıyosun bilgisayarını sen?
    hayırlı işler abi size :)
    koskoca gold ta çalışan adamlar termal macunu bilmiyo bırakın mahelledeki bilgisayarcıları.

Windows 98 , dos işletim sistemini kullanmıştım.
    Memleketimde pc kullanan çok nadir insanlardandım. Şuana kadar uzmanlaştım.

Dediğini İlk defá duyuyorum..

"Bilgisayarcı" değilsen sorun yok

• quote:

quote:

aslında bilgisayar dükkanları kendi kendini bitirdiler. ilk dönemlerde kazık yemeyen varmıdır. gerçi şimdide öyle. ilk pc mi 1999-2000 yılında almıştım bu topkapı füze çarşısı vardı eskiden ordan almıştık dünyanın parasını verdik daha sonra değişmeyen tek parçası kalmamıştı. şimdi ise Allah tan vatan bimesk gold gibi büyük firmalar varda ellerine düşmüyoruz.
    kısacası kendileri ettiler kendileri buldular.

geçen yaz hd 4870 biosunu kurcalarken bozdum anakartdada onboard ekran kartı yok pcı ekran kartı lazım oldu. normalde üretilmiyor. fiyatıda etse etse 5 tl eder. neyse gittim pc ciye nekadar 35 tl. normal de bende olsa o ekran kartı bios içinde lazım olmasa büyük ihtimal çöpe atardım. bide genellikle bildikleri şeyi kesinlikle paylaşmayı sevmezler.

• ahahah ona 10 ona 30

hocam saralım onu
  • bende mahalleme dükkan açıcam ama cidden bu işlerden anlamayan çok yahu . daha açılışı yapmadık bi çocuk geldi 25 yaşında. bana 2 gb ekran kartı soruyor.

ben: ne için lazım kardeşim.

çocuk : ya ben grafik tasarımı yapıyorum renderlar felan alıyorum o yüzden sağlam bir kart olsun istedim geçerken seni gördüm sorayım dedim.

ben : bak şimdi alıcaksan ya nvidia nın son serisinden al yada gene nvidia nın quadro serisinden al . hatta quadrooo serisi profesyonel grafik tasarımcıları için üretilmiş render canavarı bir ekran kartıdır dedim.

tabi ben tasarımcıyım diyince heralde anlıyor bu pc den dedim. bu demezmi ?

çocuk : abi sen bana 2 gb ekran kartı ver yeter ya benim programlarıma sadece ram yetiyor.

ben : kardeşim olmaz öyle şey. ramle alakası yok artık bu işlerin bit değeri var gpu değeri var cuda çekirdeği var .

çocuk : ben 2 yıl grafik tasarım okudum senin gibi mahalle bilgisayarcısından daha çok biliyorum dedi.

ben: tamam o zaman al nvidia gt 220 2 gb bak.

çocuk : heh tamam şimdi oldu . ne kadar ?

ben : 300 tl yeter .

muhabbet bu kadar çocuk 300 lirayı verdi çıktı.

kusura bakmasın ama karşıma bu kadar artistlenen bir hödüğe az bile yaptım. yarın kesin gelicek bu kart kaldırmadı dicek.

• Vakti zamanında bir bilgisayarcım vardı.. İğrenç bir herifti ayda bir windows sıkıntılarım olurdu.. O zamanlar çevirmeli ağ zamanları idi türlü sıkıntılar ile internete mikrofonik seslerle bağlanırdık.Bilgisayarım da cd md hak getire.. o zamanlar disketler ile iş yapardık.. Windows falan, Office falan hiç biri yoktu..Windows ve excell iilk gördüğüm zaman bu ne işe yarayabilir diye düşünmüştüm:) Zaten ekran siyah beyazdı :)

O yıllarda kıl tüy için çok para harcadım.. Birde sonradan öğrendin tabi benim bilgisayarcı 1992 senesinde bana çakma windowsu çakıp 250 dolar para mı almıştı.. Geçen 20 yılda sonuçta bir web master oldum :)

Şimdi de işim internet ile ilgili olmasına ve belirli konularda uzmanlığım olmasına rağmen 8 yaşındaki oğlumun oynadığı oyunları anlayamıyorum.Adamda PSP var! Benim bilgisayarlarımıda hiç bir sıkıntı yaşamadan kullanıyor.Bu çocuğa kim öğretti bunları acaba diye merak içindeyim.. Herif sanki doğuştan bilgisayarcı.. artık beni beğenmiyor!

Yeni nesil bence harika..

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya_kerim

bu konuyu açtım ama başımdan geçenler bitmiyor arkadaşlar bizim kiracının makina bozulmuş bana getirdi baktım ettim kontrol ettim işlemci gidikti makina p4 ama dual core destekliyor anakart diyceksiniz işlemcinin gittiğini nerden anladın bende boşta duran dual core işlemciyle makinayı çalıştırdım onun işlemciyi çalışan anakarta taktım tık yok.neyse dual core pahalı geldi bizim kiracıya p4 işlemci bulurum dedim yine bizim mahalle bilgisayarcısına ama bu kartları götürdüğüm yer değil başkası p4 lga775 işlemci varmı dedim dükkancı var dedi baktım p4 3 ghz 800mhz işlemci 630 serisi ne kadar dedim 70 demesinmi neden pahalı dedim buara dikkat lütfen bu p4 ün çift çekirdek olan modeli demesinmi ben de adama sen HT teknolojisini bilinmi dedim yok bilmiyorum o nedir uşağım demezmi abicim bu senin çift çekirdek dediğin işlemci aslında çift çekirdek değil bu söylediğim HT teknolojisi sayesinde windows ta çift çekirdek görürsün.20 tl veriyim dedim tamam uşağım al demezmi sen bana bilmediğim bir bilgi sundun bende sana indirim yaptım dedi.adam mutlu bir şekilde işine devam etti bende işlemci bulma sevinciyle evime döndüm....

Bu sefer salladın

• klasik yurdum manzaraları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

bende mahalleme dükkan açıcam ama cidden bu işlerden anlamayan çok yahu . daha açılışı yapmadık bi çocuk geldi 25 yaşında. bana 2 gb ekran kartı soruyor.

ben: ne için lazım kardeşim.

çocuk : ya ben grafik tasarımı yapıyorum renderlar felan alıyorum o yüzden sağlam bir kart olsun istedim geçerken seni gördüm sorayım dedim.

ben : bak şimdi alıcaksan ya nvidia nın son serisinden al yada gene nvidia nın quadro serisinden al . hatta quadrooo serisi profesyonel grafik tasarımcıları için üretilmiş render canavarı bir ekran kartıdır dedim.

tabi ben tasarımcıyım diyince heralde anlıyor bu pc den dedim. bu demezmi ?

çocuk : abi sen bana 2 gb ekran kartı ver yeter ya benim programlarıma sadece ram yetiyor.

ben : kardeşim olmaz öyle şey. ramle alakası yok artık bu işlerin bit değeri var gpu değeri var cuda çekirdeği var .

çocuk : ben 2 yıl grafik tasarım okudum senin gibi mahalle bilgisayarcısından daha çok biliyorum dedi.

ben: tamam o zaman al nvidia gt 220 2 gb bak.

çocuk : heh tamam şimdi oldu . ne kadar ?

ben : 300 tl yeter .

muhabbet bu kadar çocuk 300 lirayı verdi çıktı.

kusura bakmasın ama karşıma bu kadar artistlenen bir hödüğe az bile yaptım. yarın kesin gelicek bu kart kaldırmadı dicek.

Hak etmiş.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.