Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
582
Cevap
71
Favori
32.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @zıplayanpırasa

X5 duruyor mu?
  • ben 97'deki bilgisayarımı sadece evde gördüm, nerden geldiğini kimden alındığını bilmiyordum. sanırım 2002'de yenisini toplarken tanıdık bilgisayarcıya gittik. tanıdık manıdık kazıklayacaktı bizi, uyduruk bir şeye 1000 lira civarı bir fiyat vermişti. kıstaslarım casper, exper gibi bilgisayarcılar olduğu için pek fark etmemiştim kazığı.
    babam da bilgisayardan hiç anlamaz ama esnafları iyi tanır. bir gün kadıköy bilgisayarcılarına gittik her dükkandan ayrı fiyat aldık. her girdiğimiz dükkan fiyatı 50 tl düşürdü. en son tanıdık bilgisayarcıya verdik listeyi, yüzü kızardı. 650 tl'ye falan almıştık bilgisayarı.
    anafikir: bilgisayar konusunda cahil olabilirsin ama azcık bilinçliysen seni kolay kolay kazıklayamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asterisk* -- 24 Ocak 2012; 15:55:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa

bilgisayarcı komedisi

türkiyede bulunan zor hd oyunlar asadşasdsalfsaşgklsagşlasdflasflaslksadfşlsasaid
  • quote:

bilgisayarcı komedisi

hocam olay komik de, benim anlamadığım resimlerden çok isimlerin sansürlenmesi gerekmiyor muydu? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asterisk* -- 24 Ocak 2012; 16:05:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asterisk*

quote:

bilgisayarcı komedisi

hocam olay komik de, benim anlamadığım resimlerden çok isimlerin sansürlenmesi gerekmiyor muydu? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Pergıos

quote:

Orijinalden alıntı: asterisk*

quote:

bilgisayarcı komedisi

resimlerde uygunsuz olan vardı bitane o yüzden sansürledim hepsini isimde sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Ben de bir anımı anlatayım ama benimkisi bir bilgisayarcı ile değil abimin arkadaşıyla olan bir sohbet kendisi kırtasiyeci az çok anlar bilgisayardan ama o kadar da değil ama iyi biridir muhabbetleri falan en azından sahtekar değil. Bir gün konuşuyoruz dedim ki "lightscribe dvd yazıcı aldım DVD/CD'lerime desen basıcam deneme amaçlı."

"Bende de vardı DVD-/+RW lightscribe'lı 500 GB kapasitesi var fln."

Ben önce bir şaşırdım 500 GB deyince.

Dedim "500 GB ne abi?"

"Bunların diskleri var lightscribe yazar üstünde 500 GB hafızası var"

"Abi yanlışın var bu lightscribe lazerle gerçekleştirilen bir desen çizme yöntemi-teknolojisi üstünde lightscribe yazan diske desen yapapbilyirosun fln"

"Senin yanlışın var bunların hafızası yüksek" falan fdilan dedi diyaloglar tam hatırlamıyorum ama bayağı inatlaşmıştı benimle hatta "gel Google'a yazayım gör,istersen araştırabilirsin" dediğimi hatırlıyorum, o da "öyledir ama millet yanlış biliyor" gibisinden bir savunma yaparak çok emin konuştu, tartışmayı sürdürmedim kendimden bile şüphe etmeme sebep oldu. Bu da böyle bir anım işte ama adam "bilgisayarcı" değil o yüzden sorun yok.

Bu arada abi okudukça gülmekle sinirlenip küfür etmek arasında gidip geliyorum karışık duygular içerisindeyim. Öyle bir bilgisayarcıyla ben karşılaşsam lafı sokar bilgisizliklerini, cahilliklerini ve/veya sahtekârlıklarını laf soka soka yüzerine vururdum. Öyle çay içip gitmeler, cevap vermeden gitmeler bende olmaz. Lafı sokarım adamı kızartır bozartır öyle çıkarım. Çok tepkisiz kalmışsınız yav asıl kızdığım nokta bu.

adam öyle bir pişkin pişin anlatıyor ki orda laf sokamıyosun anca çayını içip çıkıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: .Kubilay

quote:

Orijinalden alıntı: kaya_kerim

bu konuyu açtım ama başımdan geçenler bitmiyor arkadaşlar bizim kiracının makina bozulmuş bana getirdi baktım ettim kontrol ettim işlemci gidikti makina p4 ama dual core destekliyor anakart diyceksiniz işlemcinin gittiğini nerden anladın bende boşta duran dual core işlemciyle makinayı çalıştırdım onun işlemciyi çalışan anakarta taktım tık yok.neyse dual core pahalı geldi bizim kiracıya p4 işlemci bulurum dedim yine bizim mahalle bilgisayarcısına ama bu kartları götürdüğüm yer değil başkası p4 lga775 işlemci varmı dedim dükkancı var dedi baktım p4 3 ghz 800mhz işlemci 630 serisi ne kadar dedim 70 demesinmi neden pahalı dedim buara dikkat lütfen bu p4 ün çift çekirdek olan modeli demesinmi ben de adama sen HT teknolojisini bilinmi dedim yok bilmiyorum o nedir uşağım demezmi abicim bu senin çift çekirdek dediğin işlemci aslında çift çekirdek değil bu söylediğim HT teknolojisi sayesinde windows ta çift çekirdek görürsün.20 tl veriyim dedim tamam uşağım al demezmi sen bana bilmediğim bir bilgi sundun bende sana indirim yaptım dedi.adam mutlu bir şekilde işine devam etti bende işlemci bulma sevinciyle evime döndüm....

Bu sefer salladın

yokbe kardeşim ne sallaması inan valla gerçek asla yalan sevmem ben gerçekleri söyledim aaaa bilgisayarcımsıın yoksa

• Madem siz yazdınız bende anlatayım bir tane
    şuanki PC yi toplarken bi hayli zor aşamalardan geçtim özellikle babam toplama almamızı istemiyordu toplamada problem falan çıkar diyordu.Herneyse babamı ikna edip Vatan'a götürdüm orada ilk yine babamın isteği üzerine hazır PC lere bakıyoruz.Orda bir tane pro2000 vardı fiyatı da 2100 Tl gibi birşeydi adam bize dedi ki:Bakın efendim bu harika bir bilgisayardır ben evde de bunu kullanıyorum çok memnunum şimdiye kadar bunun çalıştıramadığı oyun görmedim dedi.Özelliklerine baktım i5 2400 8gb ddr3 ram ve GT220 vardı.
    Zaten Gt220 yi görünce bize kazık atmaya çalıştıklarını anladım.Bende adama dönüp ekran kartının çok kötü olduğu bilip adamın kartları gerçekten bildiğini mi yoksa Ram miktarına mı baktığını ölçeyim dedim.Adama şöyle bir soru yönelttim:
    Bu ekran kartı şu kağıttakinden iyimidir dedim.(Elimde önceden kafamda kurmuş olduğum sistem vardı)Adam baktı ve dediki gigabayt P67 denmi daha iyidir diye soruyorsun dedi.Bende içimden gülerek yok ekran kartı onun 2 altında yazıyor dedim.Adam baktı
    zotac gtx 460 768mb mı dedi bende evet dedim.Adam şöyle bir baktı GT 220 bunu ezerde geçer dedi.Baksana zaten biri 768 mb biri 2gb dedi ve ben o anda ordan çıkmak istedim neyse zaten yeni pc almadık ABD ye gittim geldim falan ordan bir tane Evga GTX 560 O.C aldım şimdi memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: aallpp99

Madem siz yazdınız bende anlatayım bir tane
    şuanki PC yi toplarken bi hayli zor aşamalardan geçtim özellikle babam toplama almamızı istemiyordu toplamada problem falan çıkar diyordu.Herneyse babamı ikna edip Vatan'a götürdüm orada ilk yine babamın isteği üzerine hazır PC lere bakıyoruz.Orda bir tane pro2000 vardı fiyatı da 2100 Tl gibi birşeydi adam bize dedi ki:Bakın efendim bu harika bir bilgisayardır ben evde de bunu kullanıyorum çok memnunum şimdiye kadar bunun çalıştıramadığı oyun görmedim dedi.Özelliklerine baktım i5 2400 8gb ddr3 ram ve GT220 vardı.
    Zaten Gt220 yi görünce bize kazık atmaya çalıştıklarını anladım.Bende adama dönüp ekran kartının çok kötü olduğu bilip adamın kartları gerçekten bildiğini mi yoksa Ram miktarına mı baktığını ölçeyim dedim.Adama şöyle bir soru yönelttim:
    Bu ekran kartı şu kağıttakinden iyimidir dedim.(Elimde önceden kafamda kurmuş olduğum sistem vardı)Adam baktı ve dediki gigabayt P67 denmi daha iyidir diye soruyorsun dedi.Bende içimden gülerek yok ekran kartı onun 2 altında yazıyor dedim.Adam baktı
    zotac gtx 460 768mb mı dedi bende evet dedim.Adam şöyle bir baktı GT 220 bunu ezerde geçer dedi.Baksana zaten biri 768 mb biri 2gb dedi ve ben o anda ordan çıkmak istedim neyse zaten yeni pc almadık ABD ye gittim geldim falan ordan bir tane Evga GTX 560 O.C aldım şimdi memnunum

o anda vatan bilgisayar da yetkili birini bulup,çalıştırdıgınız adamlar hiçbir şey bilmiyor,bunları nasıl işe alıyorsunuz diye şikayet etseydin

• quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: grid08

quote:

Sen git oem ihtiyacını vatan'dan vs karşıla malzemeni satmaya gelince mahallenin bilgisayarcısını suçla. Alırken o adamdan alsanız adam hem malzemeyi ve fiyatı tanısa işiniz düşüncede size yardımcı olsa olmaz mı?
    Senin ekran kartını bedeline alıp ne yapacak, alıcı yok zaten adama sorsan o kartı bedeline alacak para bile yoktur.
    Küçük esnafı bitirenler utansın. Siz gidin Vatan Bilgisayarı zengin edin, orası daha iyi kazıklıyordur.

Vatan 200 e alacağım şeyi mahalleden 300 e mi alıyım

Çok zaman mahalledeki bilgisayarcı daha ucuza satacaktır emin ol. Aldığın malzemenin başına bir iş gelirse de karşında muhatap vardır.
    Bugün yaşadığım bir olayı söyleyeyim,
    Bundan 1 ay önce adam gitmiş HP 4 fonksiyonlu LAN bağlantılı bir yazıcı almış.
    Telefon etti, adamın işyerine gittim.
    Yazıcı ile Switch arasına Cat5 kablo çektim. Ağdaki bilgisayarlara yazıcıyı tanıttım. 75 lira para aldım. 10 mt Cat5 + 2 Tane RJ45 kullandım. Birde müşterinin işyerine kadar gitmiştim. Ayrıca benim gelmemi 1 gün beklemek zorunda kaldı adam.
    Adama bu yazıcıdan değilde toneri daha kolay dolan bir yazıcı alsaydınız iyi olurdu dedim. Bu yazıcıların ilk tonerleri yarım dolu gelir, çabuk biter dedim. Ayrıca Chipli dedim.
    1 ay dolmadan adam aradı. Toner bitti dedi. Toner dolumu yapan arkadaşı aradım yazıcının modelini söyledim. Biraz sıkıntılı dedi. Hem toner dolumu yapılacak birde chip kullanılacak dedi.
    Bende müşteriye toneri orjinal al dedim. Birde bu karda kışta oraya kadar gitmek istemiyordum. Zaten yazıcıyı benden de almamış bana neydi.
    En az 140 Lira Tonere para vermiştir.

Adam benden alsaydı, Samsung 4623FN tavsiye ederdim. Alışta en fazla 20 lira benden pahalı alırdı o cihazı. Kurulumu gider yerinde yapardım. 75 lira ücret belki almazdım bile. Sonuçta ben sattım.
    1 ay sonra toner bittiğinde yazıyıya bir yazılım atardım. Tonerini de doldururdum. 50 lirada para alırdım.

Hesap et bakalım kim daha ucuz, mahalledeki bilgisayarcı mı Vatan mı?

+
    Karşında sana destek olacak birisi olurdu, çağırdığında ayağına kadar gelirdi. Çöz arkadaşım benim işimi diyebilirdin.
    Vatandan alıp 1 gün bilgisayarcı beklemezdin, Vatan'a gitmek zorunda bile kalmazdın.
    Arasan beni, tamam derdim getiriyorum yazıcını götürür kurardım. Ödemeyi de 2 hafta içinde ister nakit ister kredi kartı ile yap derdim.
    Hem ben kazanırdım hem o adam kazanırdı.
    Müşteri parasal olarakta zamandan da kazanmış olurdu.

Biz nerdeyiz sen neredesin be kardeş.

Termal macun var mı diye sorunca o da ne ki diye cevap veren.

4850 istediğimde FX5500 vereyim o daha iyi diyen.

Elimdeki GTX260 ı, 2GB LOW profil dandik ekran kartı ile değiştirip üstüne 50TL para almaya kalkan adamdan ben niye alışveriş yapayım ya. Bir mantık izah et bana. Biz burada fırından emekli olup bilgisayarcıyım diye dükkan açıp milleti düdükleyenlerden bahsediyoruz.

Şimdi ben mahalle bilgisayarcısına gidip 3 kere düdüklensem 4. de onu düdüklememe izin mi verecek yani??? Hayır her seferinde o güvenle kazığı sivriltecek.

Burada işini iyi yapana lafımız yok. Lafımız tek parmak klavye kullanıp dükkan açanlara.

• Bu satıcılardan her yerde bolca var.Bir ara format çılgınlığı vardı 30-40 tl'ye format atıyolardı çok para diyince olurmu ya media player,winamp herşeyi kurup veriyoruz diyolardı.Bende bir kaç yere sordum bazıları iyi niyetli açık açık bana satarsan o parçalara yazık olur ben düşük fiyat veririm arkadaşına sat felan diyenlerde var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

bende mahalleme dükkan açıcam ama cidden bu işlerden anlamayan çok yahu . daha açılışı yapmadık bi çocuk geldi 25 yaşında. bana 2 gb ekran kartı soruyor.

ben: ne için lazım kardeşim.

çocuk : ya ben grafik tasarımı yapıyorum renderlar felan alıyorum o yüzden sağlam bir kart olsun istedim geçerken seni gördüm sorayım dedim.

ben : bak şimdi alıcaksan ya nvidia nın son serisinden al yada gene nvidia nın quadro serisinden al . hatta quadrooo serisi profesyonel grafik tasarımcıları için üretilmiş render canavarı bir ekran kartıdır dedim.

tabi ben tasarımcıyım diyince heralde anlıyor bu pc den dedim. bu demezmi ?

çocuk : abi sen bana 2 gb ekran kartı ver yeter ya benim programlarıma sadece ram yetiyor.

ben : kardeşim olmaz öyle şey. ramle alakası yok artık bu işlerin bit değeri var gpu değeri var cuda çekirdeği var .

çocuk : ben 2 yıl grafik tasarım okudum senin gibi mahalle bilgisayarcısından daha çok biliyorum dedi.

ben: tamam o zaman al nvidia gt 220 2 gb bak.

çocuk : heh tamam şimdi oldu . ne kadar ?

ben : 300 tl yeter .

muhabbet bu kadar çocuk 300 lirayı verdi çıktı.

kusura bakmasın ama karşıma bu kadar artistlenen bir hödüğe az bile yaptım. yarın kesin gelicek bu kart kaldırmadı dicek.

Haketmiş o.

Öyle duta.

Böyle Tarak.

Sonuçta.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .Kubilay

quote:

bu konuyu açtım ama başımdan geçenler bitmiyor arkadaşlar bizim kiracının makina bozulmuş bana getirdi baktım ettim kontrol ettim işlemci gidikti makina p4 ama dual core destekliyor anakart diyceksiniz işlemcinin gittiğini nerden anladın bende boşta duran dual core işlemciyle makinayı çalıştırdım onun işlemciyi çalışan anakarta taktım tık yok.neyse dual core pahalı geldi bizim kiracıya p4 işlemci bulurum dedim yine bizim mahalle bilgisayarcısına ama bu kartları götürdüğüm yer değil başkası p4 lga775 işlemci varmı dedim dükkancı var dedi baktım p4 3 ghz 800mhz işlemci 630 serisi ne kadar dedim 70 demesinmi neden pahalı dedim buara dikkat lütfen bu p4 ün çift çekirdek olan modeli demesinmi ben de adama sen HT teknolojisini bilinmi dedim yok bilmiyorum o nedir uşağım demezmi abicim bu senin çift çekirdek dediğin işlemci aslında çift çekirdek değil bu söylediğim HT teknolojisi sayesinde windows ta çift çekirdek görürsün.20 tl veriyim dedim tamam uşağım al demezmi sen bana bilmediğim bir bilgi sundun bende sana indirim yaptım dedi.adam mutlu bir şekilde işine devam etti bende işlemci bulma sevinciyle evime döndüm....

Bu sefer salladın

yokbe kardeşim ne sallaması inan valla gerçek asla yalan sevmem ben gerçekleri söyledim aaaa bilgisayarcımsıın yoksa

puhahahaa

• quote:

Orijinalden alıntı: riaz

Bu satıcılardan her yerde bolca var.Bir ara format çılgınlığı vardı 30-40 tl'ye format atıyolardı çok para diyince olurmu ya media player,winamp herşeyi kurup veriyoruz diyolardı.Bende bir kaç yere sordum bazıları iyi niyetli açık açık bana satarsan o parçalara yazık olur ben düşük fiyat veririm arkadaşına sat felan diyenlerde var

Hadi esnaf bi yana benim yazdığımı okudunuzmu ? Artık Vatan bilgisayar gibi büyük bi markadaki adamda yapmasın bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

quote:

Orijinalden alıntı: Grommash

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Grommash

quote:

Bu sabah daha önce bizim arkadaşı inceden dolandıran internet cafeye gittim camına A4 kağıt ile asılmış yazılarıda paylaşıyım

Profosyonel bilgisayar dersleri verilir

Her türlü ikinci el bilgisayar parçası alınır satılır

ve olmazsa olmazı Teknik Servis

Dükkana giriş merhaba merhaba geyiğinden sonra (bu arada elimde sözde satmaya çalıştığım ekran kartı gtx 580 lightining )

içeri girdim ordaki sanırsam sahibi idi benim yaşlarımda temiz yüzlü ( içi fesat dolu) bir genç dedim bu ekran kartını satmak istiyorum ne kadar alırsınız (yanlız birşey dikkatimi çekti eleman sanırsam donanımadan biraz anlıyor çünkü kartı görünce yüz ifadesi değişti bende bunu anlayınca salağa yattım ) ya dedim bu ekran kartı bana hediye geldi ben pek anlamam masa üstü bilgisayarlardan falan satmak istiyorum dedim eleman hemen otur abi şöle çay içermisin hemen kandıracak hesabı eleman başladı hemen çene yapmaya işte abi elindeki kart 1.5 gb eee dedim ordan zaten kaybediyor arka teknik servise geç orda bir sürü 2gb lık ekran kartları var hala satamıyorum zamanında 100 liraya aldığım kartlar falan sayıyorda sayıyor dedim o 2gb lık kartlardan birini getirsene bakayım belki böle bir kartla takas yaparız dedim neyse eleman içerden gitti zotac gt 520 2gb getirdi kutusunda falan ( yüksek ihtimalle kart bozuk ve internet cafedeki bilgisayarlardan birinde takılıydı ) abi dedi bu kart 2gb senin kart 1.5 gb senin kartı alırım üstüne 50 tl verirsinn diyince hani böle birşey beklememe rağmen sonuçta oraya sırf makara yapmaya girdim bu kadarını duyunca vericek cevap bulamadım neyse hemen hızlı bir toparlayışla yine salağa yataraktan ama dostum bendeki kart 384 bit o kart 64 bit dedim doğru abi haklısın ama işte bu kart 2gb hadi seni kırmıyalım gel kafa kafaya takas yapalım dedi eleman yanlız karta gözü fena dikti illa alıcak benden

Neyse ben tabi daha fazla uzatmak istemedim gerçekten insanın sinirlerini bozmaya başlamıştı gerçi ben kendim kaşındım ama olsun hemen elemana hiç beklemediği anda o kritk soruyu sordum bu kartı çalıştıracak elinde power varmı diye sorunca eleman küt kaldı aslında beni anladı ama hani ben sözde bu işten anlamıyorum ya böle bir soru sorunca ne diyeceğini şaşırdı gevelemeye başladı işte o kartı ben 500 wattlık power la çalıştırırım falan filan geveliyor

Benden ikinci darbeyi yiyince ii ce iptal oldu zaten dostum valla ben bu kartları evde sli olarak kullanıyorum thermaltake grand 1050 watt var dedim sen bu kartı istiyorsan en azından 700 wattlık yüksek amper veren bir power a ihtiyacın var dedim yoksa verim alamassın dedim elemandan çıt yok ama işte aklı hala kurnazlığa çalışıyor ya neyse biz takası yapalım power işini ben hallederim demezmi bana :)

Küt üçüncü darbe

dostum bu kartın yanlız oc değerleri çok iyi dedim 900 mhz de voltajsız benchmark alıyor dedim ve eleman bir anda çirkef insan moduna girerek ya beyfendi siz bu kartı gerçekten takaslamak mı istiyorsunuz yoksa bana buraya hava atmayamı geldiniz demezmi

Ben yine kibarca bir cevap vererk ya dostum dedim sende anlamışındır bu kartla gt 520 nin takas olmuyacağını dedim ve hadi hayırlı işler diyerek çıktım ordan

Aslında kiminiz diyecekki sen salaksın ya adam sana saldırsa orda 3-5 kişi falan onu yapamıyacağını bildiğim için gittim asıl benim bu internet cafeye olan hıncım bizim sokakta bir arkadaş var gitmiş bunlardan beni dinlememiş sistem toplamış çocuk i5 i5 diye yırtınıyordu çocuktan almışlar 2000 tl tamam i5 2500 k işlemci koymuşlar anakartı asusun en düşük lga 1155 serisi bir anakrt ramler dual diil aslında dual de ramlerden bir tanesini indirmişler belli tek modül 4gb ben aslında bu konuyu da yüzüne vuracaktım o elemanın ama dedim değmez bu benim ona yaptığımda ders olur

Ha bu arada muhabetin ortasında eleman bana kendisinde extreme pc olduğnu söylemişti hala extreme pc si ne gerçekten çok merak ediyorum :)

Sayın cenkyyy,ne kadar boş işlerle uğraşan bir insanmışsınız siz

neden boş iş dostum o internet cafeci bizim arkadaşın bir modül ramini yerken iyi ben oraya gidip onu kafalayıncamı boş ?

Hocam o zaman bu bilginizi arkadaşınızın hakkını aramak için kullansaydınız,cahil cafeciyi ezmek size ne kazandırıyorki?

bana birşey kazandırıp kazandırmaması önemli değil ben zaten birşey elde edicem ego su ile gitmedim oraya sadece emin değildim çocuğun bir modül ramini yediklerinden ama ortamı gördükten sonra şahsın kendisini gördükten sonra emin oldum ve arkadaşada dedim bunlar senin bir modül ramini yemiş git istersen hakkını ara ben üstüme düşeni yaptım diye

Az bile yapmışsın hocam ama yine de tepkisiz kalmamışsın helal olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: highgen

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Ben de bir anımı anlatayım ama benimkisi bir bilgisayarcı ile değil abimin arkadaşıyla olan bir sohbet kendisi kırtasiyeci az çok anlar bilgisayardan ama o kadar da değil ama iyi biridir muhabbetleri falan en azından sahtekar değil. Bir gün konuşuyoruz dedim ki "lightscribe dvd yazıcı aldım DVD/CD'lerime desen basıcam deneme amaçlı."

"Bende de vardı DVD-/+RW lightscribe'lı 500 GB kapasitesi var fln."

Ben önce bir şaşırdım 500 GB deyince.

Dedim "500 GB ne abi?"

"Bunların diskleri var lightscribe yazar üstünde 500 GB hafızası var"

"Abi yanlışın var bu lightscribe lazerle gerçekleştirilen bir desen çizme yöntemi-teknolojisi üstünde lightscribe yazan diske desen yapapbilyirosun fln"

"Senin yanlışın var bunların hafızası yüksek" falan fdilan dedi diyaloglar tam hatırlamıyorum ama bayağı inatlaşmıştı benimle hatta "gel Google'a yazayım gör,istersen araştırabilirsin" dediğimi hatırlıyorum, o da "öyledir ama millet yanlış biliyor" gibisinden bir savunma yaparak çok emin konuştu, tartışmayı sürdürmedim kendimden bile şüphe etmeme sebep oldu. Bu da böyle bir anım işte ama adam "bilgisayarcı" değil o yüzden sorun yok.

Bu arada abi okudukça gülmekle sinirlenip küfür etmek arasında gidip geliyorum karışık duygular içerisindeyim. Öyle bir bilgisayarcıyla ben karşılaşsam lafı sokar bilgisizliklerini, cahilliklerini ve/veya sahtekârlıklarını laf soka soka yüzerine vururdum. Öyle çay içip gitmeler, cevap vermeden gitmeler bende olmaz. Lafı sokarım adamı kızartır bozartır öyle çıkarım. Çok tepkisiz kalmışsınız yav asıl kızdığım nokta bu.

adam öyle bir pişkin pişin anlatıyor ki orda laf sokamıyosun anca çayını içip çıkıyorsun

Ben aslında öyle tartışmacı, kavgacı biri değilim hatta çekingenim ama bir yerde bir haksızlık bir sahtekarlık oldu mu hele ki bana karşı işteo an çekingenliğimden sakinliğimden bir şey kalmıyor laf sokma mod on oluyor yani. Çayı severim ortada bir alışveriş olacaksa çayı,kahveyi sevmem ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: grid08

quote:

Sen git oem ihtiyacını vatan'dan vs karşıla malzemeni satmaya gelince mahallenin bilgisayarcısını suçla. Alırken o adamdan alsanız adam hem malzemeyi ve fiyatı tanısa işiniz düşüncede size yardımcı olsa olmaz mı?
    Senin ekran kartını bedeline alıp ne yapacak, alıcı yok zaten adama sorsan o kartı bedeline alacak para bile yoktur.
    Küçük esnafı bitirenler utansın. Siz gidin Vatan Bilgisayarı zengin edin, orası daha iyi kazıklıyordur.

Vatan 200 e alacağım şeyi mahalleden 300 e mi alıyım

Çok zaman mahalledeki bilgisayarcı daha ucuza satacaktır emin ol. Aldığın malzemenin başına bir iş gelirse de karşında muhatap vardır.
    Bugün yaşadığım bir olayı söyleyeyim,
    Bundan 1 ay önce adam gitmiş HP 4 fonksiyonlu LAN bağlantılı bir yazıcı almış.
    Telefon etti, adamın işyerine gittim.
    Yazıcı ile Switch arasına Cat5 kablo çektim. Ağdaki bilgisayarlara yazıcıyı tanıttım. 75 lira para aldım. 10 mt Cat5 + 2 Tane RJ45 kullandım. Birde müşterinin işyerine kadar gitmiştim. Ayrıca benim gelmemi 1 gün beklemek zorunda kaldı adam.
    Adama bu yazıcıdan değilde toneri daha kolay dolan bir yazıcı alsaydınız iyi olurdu dedim. Bu yazıcıların ilk tonerleri yarım dolu gelir, çabuk biter dedim. Ayrıca Chipli dedim.
    1 ay dolmadan adam aradı. Toner bitti dedi. Toner dolumu yapan arkadaşı aradım yazıcının modelini söyledim. Biraz sıkıntılı dedi. Hem toner dolumu yapılacak birde chip kullanılacak dedi.
    Bende müşteriye toneri orjinal al dedim. Birde bu karda kışta oraya kadar gitmek istemiyordum. Zaten yazıcıyı benden de almamış bana neydi.
    En az 140 Lira Tonere para vermiştir.

Adam benden alsaydı, Samsung 4623FN tavsiye ederdim. Alışta en fazla 20 lira benden pahalı alırdı o cihazı. Kurulumu gider yerinde yapardım. 75 lira ücret belki almazdım bile. Sonuçta ben sattım.
    1 ay sonra toner bittiğinde yazıyıya bir yazılım atardım. Tonerini de doldururdum. 50 lirada para alırdım.

Hesap et bakalım kim daha ucuz, mahalledeki bilgisayarcı mı Vatan mı?

+
    Karşında sana destek olacak birisi olurdu, çağırdığında ayağına kadar gelirdi. Çöz arkadaşım benim işimi diyebilirdin.
    Vatandan alıp 1 gün bilgisayarcı beklemezdin, Vatan'a gitmek zorunda bile kalmazdın.
    Arasan beni, tamam derdim getiriyorum yazıcını götürür kurardım. Ödemeyi de 2 hafta içinde ister nakit ister kredi kartı ile yap derdim.
    Hem ben kazanırdım hem o adam kazanırdı.
    Müşteri parasal olarakta zamandan da kazanmış olurdu.

Biz nerdeyiz sen neredesin be kardeş.

Termal macun var mı diye sorunca o da ne ki diye cevap veren.

4850 istediğimde FX5500 vereyim o daha iyi diyen.

Elimdeki GTX260 ı, 2GB LOW profil dandik ekran kartı ile değiştirip üstüne 50TL para almaya kalkan adamdan ben niye alışveriş yapayım ya. Bir mantık izah et bana. Biz burada fırından emekli olup bilgisayarcıyım diye dükkan açıp milleti düdükleyenlerden bahsediyoruz.

Şimdi ben mahalle bilgisayarcısına gidip 3 kere düdüklensem 4. de onu düdüklememe izin mi verecek yani??? Hayır her seferinde o güvenle kazığı sivriltecek.

Burada işini iyi yapana lafımız yok. Lafımız tek parmak klavye kullanıp dükkan açanlara.

aynen katılıyorum aklı olan yada az mantığını kullanabilen bir insan ilk gördüğü yerden almaz hiç bilmiyorsan sor kardeşim bir ka yere yada internet diye bişey var aç bak bizim insanımız bu kafayla daha çok düdüklenir

• quote:

Orijinalden alıntı: N93

aynen katılıyorum aklı olan yada az mantığını kullanabilen bir insan ilk gördüğü yerden almaz hiç bilmiyorsan sor kardeşim bir ka yere yada internet diye bişey var aç bak bizim insanımız bu kafayla daha çok düdüklenir

Ya olay o değil.

Misal İnventus.

O da öyle mahalle bilgisayarcısı gibi küçücük bir yer. Ama hizmet öyle mi? Adamlar bir kasa topluyor tablo gibi. Malı ondan almamış olsan bile ilgileniyor. E biz de ondan alıyoruz 3-5 fazla veriyoruz başımız ağrımıyor icabında.

Karşımda kulaklarından duman çıkmayacak bilgisayarcı bulsam ve sorun istemesem oradan alırım. Ya da şirkete PC leri oradan alırız vb.
  • Çok özendim yav bir ara çıkıp dolaşacam mahalle bilgisayarcılarını.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.