Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
71
Favori
32.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Feel Me

Çok özendim yav bir ara çıkıp dolaşacam mahalle bilgisayarcılarını.

daha önce bilgisayarcılardan toplattığım sistemler vardı hepsinden de çıktı almıştım o kağıtları bulamıyorum bulsam ne kadar komik sistemler var görseniz ama bulamıyorum

çoktan beri ziyaret etmiyodum şu bilgisayarcıları gidip bi sitem toplatayım barisistemleri burada paylaşırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 24 Ocak 2012; 19:30:35 >

• Manzaralar saymakla bitmez:

1- Cama yakın duran vitrinde içi boş olan eski donanım kutuları (güneşten solmuş GT 6600 vb...)...

2- Sorduğunuz ve bulunmadığından emin olduğunuz fakat her ne hikmetse belki bir ihtimal dediğiniz ve en fazla 1 yıl önce üretilmiş fakat dükkan sahibi için henüz üretilmediği - gelecekten geldiği aşikar o ürünü, 2. el çöplüğü donanımların arasında arıyormuş ve konu hakkında düşünüyormuş gibi görünen beden ve yüz jestleri...

3- Sonunda (PCI slotları en kalabalaık anakartı extreme diye hissedip) "Aradığınız anakart bende yok ama bu daha iyi hem de daha ucuz diyerek önünüze koyup umutsuzca inanmanızı arzulayan iri ve çaresiz gözler...

4- En nefret ettikleri müşteriler (Bu müşterinin kendisinden alışveriş yapmayacağını bilir) ağzı kalabalık bir dünya beyin uyuşturan donanım isimleri sayabilenlerdir. Bİr anakart modeli söylediğiniz zaman zihinlerinde şu imge belirir:

sekizyüzdoksançipsetliefixfakatteaözelliğideolanmümkünseude5fakatkrosfayrdışındaeselayözelliğideolmalıbiranakartarıyordummümkünseasusmarka...

Yüzünüze öfkeyle bakıp ya yoğh derler ki bir an önce uzaklaşasınız diye...

• Bir markette pc bölumunden sorumluqyum.Ekran kartindaki olayin cigabağyt! Olmadigini anlattim hep .yalanci olduk,cikarci olduk,bu isten anlamadigimi soylediler.baktim olmuyor artik bende musterilerin duymak istedigini söyluyorum ; "2 cigabaytt ekran karti var her oyunu full acar abii"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seylem -- 24 Ocak 2012; 22:58:59 >
  • Her yorumda haklisiniz, HD5750 kartim var 512 MB GDDR5 128BIT, herif gelmis HD3450 daha iyiymis 1GB oldugu icin.

Kart da normalde 512MB hyperm ile oluyor 1.7

Allah askina bu 3450 kac para eder satacagim da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: androidy

Her yorumda haklisiniz, HD5750 kartim var 512 MB GDDR5 128BIT, herif gelmis HD3450 daha iyiymis 1GB oldugu icin.

GTX260 10TL ettiğine göre....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turk-Engineer

quote:

Orijinalden alıntı: desert_18

Sıvı soğutmayla uğraştığım sıralar termal macun kalmamıstı mecburen alıcaktım neyse meşhur belsaya gittim bilgisayarcılara İZMİTte termal macun ne oluyo dıye sorunca hemen uzaklastım napıcam dıye dusunurken golda gıdıyım dedım
    s.a
    a.s
    abi sizde artic cooling in termal macunu varmı?
    o ne oluyo kardeş?
    abi şimdi sıvı soğutma kullanıcamda bloğun altına sürücem...
    sıvı soğutma?
    abi fan yok yani sıvı ile saf su ile soğutuyorum işlemciyi.
    nası suyun içindemi çalıştırıyosun bilgisayarını sen?
    hayırlı işler abi size :)
    koskoca gold ta çalışan adamlar termal macunu bilmiyo bırakın mahelledeki bilgisayarcıları.

Windows 98 , dos işletim sistemini kullanmıştım.
    Memleketimde pc kullanan çok nadir insanlardandım. Şuana kadar uzmanlaştım.

Dediğini İlk defá duyuyorum..

ilk defa duyuyorsanız ciddi sorun var demektir. hani işlemci varya onun üzerine fan takıyoruzya soğusun diye heh işte o fanın altına ve işlemcinin üstüne termal macun sürülür ısıyı daha iyi iletsin diye o sürülen maddeye termal macun denir.
    bknz: google artic cooling mx2-3-4.....

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Her yorumda haklisiniz, HD5750 kartim var 512 MB GDDR5 128BIT, herif gelmis HD3450 daha iyiymis 1GB oldugu icin.

Helalinden 2 lira atarım hocam

Edit = 3450 o kartın 5 te 1 i bile performans gösteremez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Vertigo. -- 24 Ocak 2012; 23:00:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness~

Zamanında sadece format atmayı bilen kişiler "Bilgisayar Teknik Servis ve Satış" adı altında bir sürü dükkan açtığı için normal bu tür şeyler.
    Şimdiye kadar düşmedim ellerine bundan sonra da düşmem inşallah.

Kesinlikle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Vertigo.

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Helalinden 2 lira atarım hocam

Edit = 3450 o kartın 5 te 1 i bile performans gösteremez

AMA BIR GEBE!

Yere atmaya gidiyorum karti

• arkadaşlar konu açılmışken sorayım. 2005 ten kalma bi pc var evde dolabın üstünde yatıyor 2 senedir. download pc si yapmaya karar verdim. anakartı şu: msi pci exp 16x 800 mhz Lga yazıyor. işlemciside p4 3.0 ghz 800 mhz lga 775 2 mb.

bu anakart sadece ddr 400 mhz ram leri mi destekler. ekran kartı olarak neyi destekler bir de
  • quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

arkadaşlar konu açılmışken sorayım. 2005 ten kalma bi pc var evde dolabın üstünde yatıyor 2 senedir. download pc si yapmaya karar verdim. anakartı şu: msi pci exp 16x 800 mhz Lga yazıyor. işlemciside p4 3.0 ghz 800 mhz lga 775 2 mb.

bu anakart sadece ddr 400 mhz ram leri mi destekler. ekran kartı olarak neyi destekler bir de

hocam model vermeniz lazım yada bi foto işlemci p4 lga 775 ram drr2 olabilir

pci exp 16x ekran kartı yani yeni nesil ekran kartları hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi körüklüotobüs -- 24 Ocak 2012; 23:37:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfatime

quote:

arkadaşlar konu açılmışken sorayım. 2005 ten kalma bi pc var evde dolabın üstünde yatıyor 2 senedir. download pc si yapmaya karar verdim. anakartı şu: msi pci exp 16x 800 mhz Lga yazıyor. işlemciside p4 3.0 ghz 800 mhz lga 775 2 mb.

hiç anlamıyorum şu pc parçalarından . üzerinde takılı olan ram ddr 400 mhz. ekran kartı 256 mb pci exp msi x300

pc nin faturasında yazıyor bunlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alfatime

quote:

hiç anlamıyorum şu pc parçalarından . üzerinde takılı olan ram ddr 400 mhz. ekran kartı 256 mb pci exp msi x300

pc nin faturasında yazıyor bunlar.

ekran kartı varsa almana gerek yok ki nasıl olsa indirmede kullanacaksın bi işine yaramaz drr 400 ram alacaksın slot varsa 2 tane 256mb al 10tl ye çöz 512 mb ram xp için yeter sanırım

• Ne çok bilgisayardan anlayan adam varmş forumda..Arada sırada teknik yardıma da bekleriz..
  • @alfatime ekran kartı bozuk hocam. fikir edinmen için yazdım onu. 1 tb lik bi hdd takıcam. bi de ekran kartı alıcam. 2 slot ram yeri var. 1 gb lık ddr 400 buldum 30 tl ye sahibinden de.
  • quote:

@alfatime ekran kartı bozuk hocam. fikir edinmen için yazdım onu. 1 tb lik bi hdd takıcam. bi de ekran kartı alıcam. 2 slot ram yeri var. 1 gb lık ddr 400 buldum 30 tl ye sahibinden de.

bir bilgisayarcıdan ucuz bitane gtx 560 falan alın 10 tl ye
  • FX5500
  • Bomba konu, Teknoloji tv doktor X falan zamanında az izlemedik.. benim de bir çok anım var ama anlatmaya zaman yetmez çoğuyla maytap geçiyorum artık.
  • İzmir'de Olbim Bilgisayar'a gitmiştim 2012 sonbaharıydı sanırım. Orada bir eleman vardı , bilgisayar toplayacağımı ilettim. Sayıyorum parçaları ,

-AMD X6 1055T...

-AMD'nin X6'sı yok.

-Nasıl yok?

-Yok daha öyle işlemci , en yükseği X4.

-Nasıl çıkmadı alıp kullanan arkadaşlarım var?

-Çıkmadı daha o , çıksa haberimiz olur.

-Tamam eyvallah.

Ah şimdi olacaktı... Canım çekti Valla 1 haftaya İzmir/Çankaya'ya teftişe gideceğim. 3 GB ekran kartlı , 5 GB ramli sistem arayan bilinçsiz kullanıcı örneği sergileyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 25 Ocak 2012; 1:38:04 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.