Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
71
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cenkyyy

Bu sabah daha önce bizim arkadaşı inceden dolandıran internet cafeye gittim camına A4 kağıt ile asılmış yazılarıda paylaşıyım

Profosyonel bilgisayar dersleri verilir

Her türlü ikinci el bilgisayar parçası alınır satılır

ve olmazsa olmazı Teknik Servis

Dükkana giriş merhaba merhaba geyiğinden sonra (bu arada elimde sözde satmaya çalıştığım ekran kartı gtx 580 lightining )

içeri girdim ordaki sanırsam sahibi idi benim yaşlarımda temiz yüzlü ( içi fesat dolu) bir genç dedim bu ekran kartını satmak istiyorum ne kadar alırsınız (yanlız birşey dikkatimi çekti eleman sanırsam donanımadan biraz anlıyor çünkü kartı görünce yüz ifadesi değişti bende bunu anlayınca salağa yattım ) ya dedim bu ekran kartı bana hediye geldi ben pek anlamam masa üstü bilgisayarlardan falan satmak istiyorum dedim eleman hemen otur abi şöle çay içermisin hemen kandıracak hesabı eleman başladı hemen çene yapmaya işte abi elindeki kart 1.5 gb eee dedim ordan zaten kaybediyor arka teknik servise geç orda bir sürü 2gb lık ekran kartları var hala satamıyorum zamanında 100 liraya aldığım kartlar falan sayıyorda sayıyor dedim o 2gb lık kartlardan birini getirsene bakayım belki böle bir kartla takas yaparız dedim neyse eleman içerden gitti zotac gt 520 2gb getirdi kutusunda falan ( yüksek ihtimalle kart bozuk ve internet cafedeki bilgisayarlardan birinde takılıydı ) abi dedi bu kart 2gb senin kart 1.5 gb senin kartı alırım üstüne 50 tl verirsinn diyince hani böle birşey beklememe rağmen sonuçta oraya sırf makara yapmaya girdim bu kadarını duyunca vericek cevap bulamadım neyse hemen hızlı bir toparlayışla yine salağa yataraktan ama dostum bendeki kart 384 bit o kart 64 bit dedim doğru abi haklısın ama işte bu kart 2gb hadi seni kırmıyalım gel kafa kafaya takas yapalım dedi eleman yanlız karta gözü fena dikti illa alıcak benden

Neyse ben tabi daha fazla uzatmak istemedim gerçekten insanın sinirlerini bozmaya başlamıştı gerçi ben kendim kaşındım ama olsun hemen elemana hiç beklemediği anda o kritk soruyu sordum bu kartı çalıştıracak elinde power varmı diye sorunca eleman küt kaldı aslında beni anladı ama hani ben sözde bu işten anlamıyorum ya böle bir soru sorunca ne diyeceğini şaşırdı gevelemeye başladı işte o kartı ben 500 wattlık power la çalıştırırım falan filan geveliyor

Benden ikinci darbeyi yiyince ii ce iptal oldu zaten dostum valla ben bu kartları evde sli olarak kullanıyorum thermaltake grand 1050 watt var dedim sen bu kartı istiyorsan en azından 700 wattlık yüksek amper veren bir power a ihtiyacın var dedim yoksa verim alamassın dedim elemandan çıt yok ama işte aklı hala kurnazlığa çalışıyor ya neyse biz takası yapalım power işini ben hallederim demezmi bana :)

Küt üçüncü darbe

dostum bu kartın yanlız oc değerleri çok iyi dedim 900 mhz de voltajsız benchmark alıyor dedim ve eleman bir anda çirkef insan moduna girerek ya beyfendi siz bu kartı gerçekten takaslamak mı istiyorsunuz yoksa bana buraya hava atmayamı geldiniz demezmi

Ben yine kibarca bir cevap vererk ya dostum dedim sende anlamışındır bu kartla gt 520 nin takas olmuyacağını dedim ve hadi hayırlı işler diyerek çıktım ordan

Aslında kiminiz diyecekki sen salaksın ya adam sana saldırsa orda 3-5 kişi falan onu yapamıyacağını bildiğim için gittim asıl benim bu internet cafeye olan hıncım bizim sokakta bir arkadaş var gitmiş bunlardan beni dinlememiş sistem toplamış çocuk i5 i5 diye yırtınıyordu çocuktan almışlar 2000 tl tamam i5 2500 k işlemci koymuşlar anakartı asusun en düşük lga 1155 serisi bir anakrt ramler dual diil aslında dual de ramlerden bir tanesini indirmişler belli tek modül 4gb ben aslında bu konuyu da yüzüne vuracaktım o elemanın ama dedim değmez bu benim ona yaptığımda ders olur

Ha bu arada muhabetin ortasında eleman bana kendisinde extreme pc olduğnu söylemişti hala extreme pc si ne gerçekten çok merak ediyorum :)

Yapıştırmışsın cevabı,şaka gibi ya GTX580 Lighnight ile GT520 takas edelim diyorlar

Bilgisayar bilgisi 0 olan biri bile bu kartın malzemesinden anlar ne kadarlık olduğunu

bilgisayarcı komedisi

• quote:

Orijinalden alıntı: xRay97

quote:

Bu sabah daha önce bizim arkadaşı inceden dolandıran internet cafeye gittim camına A4 kağıt ile asılmış yazılarıda paylaşıyım

Dükkana giriş merhaba merhaba geyiğinden sonra (bu arada elimde sözde satmaya çalıştığım ekran kartı gtx 580 lightining )

içeri girdim ordaki sanırsam sahibi idi benim yaşlarımda temiz yüzlü ( içi fesat dolu) bir genç dedim bu ekran kartını satmak istiyorum ne kadar alırsınız (yanlız birşey dikkatimi çekti eleman sanırsam donanımadan biraz anlıyor çünkü kartı görünce yüz ifadesi değişti bende bunu anlayınca salağa yattım ) ya dedim bu ekran kartı bana hediye geldi ben pek anlamam masa üstü bilgisayarlardan falan satmak istiyorum dedim eleman hemen otur abi şöle çay içermisin hemen kandıracak hesabı eleman başladı hemen çene yapmaya işte abi elindeki kart 1.5 gb eee dedim ordan zaten kaybediyor arka teknik servise geç orda bir sürü 2gb lık ekran kartları var hala satamıyorum zamanında 100 liraya aldığım kartlar falan sayıyorda sayıyor dedim o 2gb lık kartlardan birini getirsene bakayım belki böle bir kartla takas yaparız dedim neyse eleman içerden gitti zotac gt 520 2gb getirdi kutusunda falan ( yüksek ihtimalle kart bozuk ve internet cafedeki bilgisayarlardan birinde takılıydı ) abi dedi bu kart 2gb senin kart 1.5 gb senin kartı alırım üstüne 50 tl verirsinn diyince hani böle birşey beklememe rağmen sonuçta oraya sırf makara yapmaya girdim bu kadarını duyunca vericek cevap bulamadım neyse hemen hızlı bir toparlayışla yine salağa yataraktan ama dostum bendeki kart 384 bit o kart 64 bit dedim doğru abi haklısın ama işte bu kart 2gb hadi seni kırmıyalım gel kafa kafaya takas yapalım dedi eleman yanlız karta gözü fena dikti illa alıcak benden

Neyse ben tabi daha fazla uzatmak istemedim gerçekten insanın sinirlerini bozmaya başlamıştı gerçi ben kendim kaşındım ama olsun hemen elemana hiç beklemediği anda o kritk soruyu sordum bu kartı çalıştıracak elinde power varmı diye sorunca eleman küt kaldı aslında beni anladı ama hani ben sözde bu işten anlamıyorum ya böle bir soru sorunca ne diyeceğini şaşırdı gevelemeye başladı işte o kartı ben 500 wattlık power la çalıştırırım falan filan geveliyor

Benden ikinci darbeyi yiyince ii ce iptal oldu zaten dostum valla ben bu kartları evde sli olarak kullanıyorum thermaltake grand 1050 watt var dedim sen bu kartı istiyorsan en azından 700 wattlık yüksek amper veren bir power a ihtiyacın var dedim yoksa verim alamassın dedim elemandan çıt yok ama işte aklı hala kurnazlığa çalışıyor ya neyse biz takası yapalım power işini ben hallederim demezmi bana :)

Küt üçüncü darbe

dostum bu kartın yanlız oc değerleri çok iyi dedim 900 mhz de voltajsız benchmark alıyor dedim ve eleman bir anda çirkef insan moduna girerek ya beyfendi siz bu kartı gerçekten takaslamak mı istiyorsunuz yoksa bana buraya hava atmayamı geldiniz demezmi

Ben yine kibarca bir cevap vererk ya dostum dedim sende anlamışındır bu kartla gt 520 nin takas olmuyacağını dedim ve hadi hayırlı işler diyerek çıktım ordan

Aslında kiminiz diyecekki sen salaksın ya adam sana saldırsa orda 3-5 kişi falan onu yapamıyacağını bildiğim için gittim asıl benim bu internet cafeye olan hıncım bizim sokakta bir arkadaş var gitmiş bunlardan beni dinlememiş sistem toplamış çocuk i5 i5 diye yırtınıyordu çocuktan almışlar 2000 tl tamam i5 2500 k işlemci koymuşlar anakartı asusun en düşük lga 1155 serisi bir anakrt ramler dual diil aslında dual de ramlerden bir tanesini indirmişler belli tek modül 4gb ben aslında bu konuyu da yüzüne vuracaktım o elemanın ama dedim değmez bu benim ona yaptığımda ders olur

Ha bu arada muhabetin ortasında eleman bana kendisinde extreme pc olduğnu söylemişti hala extreme pc si ne gerçekten çok merak ediyorum :)

Yapıştırmışsın cevabı,şaka gibi ya GTX580 Lighnight ile GT520 takas edelim diyorlar

Bilgisayar bilgisi 0 olan biri bile bu kartın malzemesinden anlar ne kadarlık olduğunu

bilgisayarcı komedisi

yok o zaten ayıktı durumu beni cahil sandı ilk başta hani geçirebilirsem hesabı ama yemedi tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Orijinalden alıntı: memoseler

Ben Lise 1 Öğrenciyisim.

Kendimi bildim bileli oyun oynarım EN ÜST dereceden bilgisayar bağımlısı aşığı fanı manı herşeyiyim yani o derece.
    3 Yaşından beri Ateri 5 Yaşından bu yana PC oynuyorum.
    Okuma yazma bilmiyorken ablamdan görüp NFS 2 açıp oynardım.
    Herneyse 2007 yılında PC yi hareket ettirirken kablosuna birşey oldu. Neyse biz bunu bilgisayarcıya götürdük. TAM OZAMAN İLGİM ARTTI.

Celeron işlemci. Ati Radeon 9800GT ve 512 mb ram vardı. 1 yıl idare ettim bunla
    2009'da Yeni PC topladım. Aslına EXTREME bir Pc kurmak hep hayalim ve bu hayalim babam yüzünden gerçek olmuyor. Babam 3 ayda bir 205.000 TL para alıyor. Kamyonu felan var kepçesi böyle olmasına rağmen hep iş güç borç ön planda oldu ve biz hep sıkıntıda yaşadık TAM OH DEMİŞKEN Fabrika kuracam dedi. Ona lafım yok Malatya yolu üzerinde PretijStone adı ile derzdol üretiyor. yine oh demişken bir tanede K.maraş'a kuracam diyor şimdi ve şuan hala onla uğraşıyor. Neyse allah kerim az kaldığını hissediyorum XX EXTREME PC'ye.

İşte neyse 2009'da topladım PC Yi. MAHALLE Bürtüğünden ASUS M2A-MX anakart... AMD Athlon 64 x2 5200+ 4 GB kingston ddr2 800 ram. Ati HD 4650 ekran kartı. KAZIĞIN BABASINI YEDİM. SADECE BU PARÇALAR BİDE DANDİK AOPEN KASA. 700 TL !.

PC yi kurcalarken İşlemcinin ayağını felan kırdım işlemci fan ile beraber yerinden çıkmıştı aslında sadece FAN'ı çıkartacaktım alttaki işlemciyi tutan kolu kaldırdığım için beraber çıktı ve termal macun ne oldu ise ÇIKMIYO. ayrılmıyolar. Babam sordu japon felanmı sürdün dedi bende yemin ederim sürmedim dedim doğruyu söyledim. babam oynama Pc ile götürelim yarın dedi. bende oynadım tabi. Sen işlemci ile fanı ayır sonrada geri birleştirmek için Japonla Yapıştır. PC ciye götürdü . Japon sürmüşsün dedi. bende olayı anlattım. Ekran kartına damlamış. Onboard kullanacaktım artık :(

Babama 100 TL para verdim. ADAM gibi işlemci taksınlar dedim aradım. AMD Athlon II x2 245 (anakarta uyumsuz işlemci) takmış .iç oğlu .iç.
    Neyse evvel zaman kalbur zaman 2 ay sonra babama 80 TL verdim. aradım MAhalle bürtüğünü 4890 istedim. Tamam dedi. Eve bi geldi .iç adam 4650 takmış. Sövüyom sövüyom sövüyorum. 3 gün Her AN sövdüm. neyse 2 ay geçti elektrikler gitti kasadan bi koku geldiki dedim .hass.s. Power yanmış akımda ekran kartına gitmiş kasadada bandrol var açmadık. Adam bi açtı ekran kartında kapasitör kondastör pil gibi şeyler hepsi patlamış . Dedim içimden "dikerim böyle işi." ONBOARD modunda dayandım dayandım dayandım PC 1 hafta önce geldi. EXTREME kokusu aldığım için düşük birşeyler olsun istedim.

Ati Radeon HD 5570 Ekran kartı.
    DVD RW ye yeni kablo.
    1.5 metre Data kablosu
    Havit bilmem ney kart okuyucu
    270 TL.
    Anneme vermiştim o götürmüştü. Bağırdım telefonda ASLA BİR DAHA PC Yİ GÖTÜRMEYECEKSİN DİYE.
    Neyse akşam 11 de geldi kasa. Gece 1 de bozuldu :( bios güncellerken hata verdi . Anakart cd'sini bulamadım burda konular açtım felan. neyse geri gönderdim kasayı annemle.
    Adamı telefona istedim aynen şunları söyledim.

Eğer Floppy yoksa sizde benzer chipli anakart bulun onu DOS'da açın sonra chipleri değiştirim uniflash ile flashlayın adam işimizi biliyoz dedi kapattı. 2 gün PC adamlarda kaldı.

Buda benim PC hayatımın özeti gibi birşey işte. Okuduysanız çok teşekkürler okumadıysanız okumasanızda olur farketmez

"Ati Radeon 9800GT " ben böyle bi kart görmemiştim bi reism felan var mı?

:D Nvidia'dan aklımda kalmış 9800 PRO olcaktı

• quote:

quote:

Küt üçüncü darbe

bilgisayarcı komedisi

Bilgisayar bilgisine bile gerek yok. Model numaralarını kıyaslamak bile yeterdi. 580 > 520

• quote:

Orijinalden alıntı: yesil1026

quote:

quote:

Küt üçüncü darbe

bilgisayarcı komedisi

Bilgisayar bilgisine bile gerek yok. Model numaralarını kıyaslamak bile yeterdi. 580 > 520

hocam öyle sıralayan bilgisayarcılar var adamlar "520 > 480" gibi şeyler söyleyip milleti kazıklamaya devam ediyor

• Arklarla gezerken bi bilgisayarcının vitrininde kasa gördüm şekli hoşuma gitti.Soralım dedik neyse 250tl dedi ama kasanın malzemesi çok zayıftı.Benim arktada hd3650 vardı fanı arızalı ark dedi abi sizde güzel ekran kartı varmı güncel oyunlarda rahat onuyabileceğim.Bilgisayarın diğer parçaları nasıl dedi.Ben bunu duyunca dedim bu işi biliyodur.Benim ark core2 quad q9400 4 gb 1333mhz ram ekran kartı 3650ydi ama anakartı bilmiyorum ekran kartı pci-e di dedi.Adam 512 miş.Baya eski sana 2gb kral bi kart verelim dedi.Düşündüm acaba ne getirebilir diye.karı getirince fikrim değişti bu bu işi bilmiyo kazıkcı dedim içimden çünkü gt520 snergy getirdi.
    Bende dedim abi kart kralmış dedim espirisine :)
    Sonra ark dedi abi sanki kart çok küçük ya dedi.Adamda dedi yeni nesil küçük flan ama 2gb dedi.200tl fiyat çekti
    Abi dedim allahaşkına net varmı dedim var dedi bi kullanabilirmiyim dedim.Girdim vatana asus 5770 gösterdim.Abi dedim 20 tl fazla veririm bunu alırız dedim.Abi geç onları bu 2gb dedi.Arkada teknik servisteki abiler gülüyo bana bakıp.Dedim abi hazır sitem varsa dedim deniyelim 2 kartıda dedim.Dedi abicim kart mı alcanız kafa açmayamı geldiniz aksam aksam dedi.Dedim abi siz böyle kimbilir kaç kişiyi yediniz dedim.Orası bizi bağlar dedi.Biz kopa kopa çıktık :)

• tam yılını hatırlamıyorum, 2000'li yılların başında nforce anakart yeni çıkmıştı. ilk defa üzerinde adam gibi bir ekran kartı olan anakarttı bu (onboard olmayan modelleride vardı tabiki).

o zamanlar vatan, gold yok her yerde. bilgisayar severlerin ortak adresi kadıköydeki yazıcıoğlu iş hanına gittim. birkaç bilgisayarcıya sordum yoktu. fakat en son sorduğum yerde aramayı bıraktım. satıcı: "nforce'un onboard vga'lı bir modeli yok sen yanlış biliyorsun dedi." anakartın elinde olmadığını değil var olmadığını söylüyor bana. bir de bana cahil muamelesi yapmıştı. bunu diyen o zamanlar yazıcıoğlunda en meşhur bilgisayarcılardan birisi olan karizma bilgisayardı.

yanlış hatırlamıyorsan bir hafta sonra eksen bilgisayardan almıştım. aldıktan sonra götürüp -al ulan varmış işte- demek gerekirdi aslında...

bu arada anakartın üzerinde geforce2 mx vardı. gta'yı çalıştırıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: neccko

Herkes satıcılara yüklenmiş zaten söylenebilecekleri söylemişler.

Bende kullanıcılardan bahsedeyim.

Bir arkadaşım bilgisayar almayı düşünüyordu bana güzel bir bilgisayar toplarmısın dedi.

Ben: Tamam Toplayalım ne için kullanacaksın PC'yi oyun mu yoksa günlük kullanım internet vs mi ?
    O : İşte hem oyun hem internet ya
    Ben: Bütçen ne kadar.
    O : Ya para önemli değil güzel birşey olsun yeter.
    Ben: Tamam abi sana çok güzel bir sistem topladım yakşaık 1900 TL yapıyor.
    O : Oha, o ne lan naptın çok pahalı olmuş.
    Ben: Olm, para önemli değil demedin mi ?
    O : Öyle tabi de pahalı olmuş, şöyle 1000 tl lik birşey olsun.
    Ben: Hem 1000 Tl olacak hem her oyunu iyi oynatacak çok şey istiyorsun.
    O : Ya da laptop mu alsam,
    Ben: O fiyata alacağın laptopla mario oynarsın.
    O : Yok olm artık Laptop la masaüstü arasında fark yokmuş aynı fiyata aynı özellikler varmış.
    Ben: Babam arıyor dayı benim acilen gitmem lazım sen ayarla kafana göre.
    O : La alsaydık bi öyle gitseydin.
    Ben: ...

Malesef bilgisayar kullananların % 80 inden fazlası bu şekilde.En yakın benim bilgisayardan anladığını zanneden her gün birkaç tane site açan arkadaşım aynı senin hikayedeki kişi gibi düşünüyor.Üstelik iddaa ya girecek kadar emin.Bu güne kadar bu tür muhabbetlerden hep kaçmışımdır.Bizim anlatacağımız ancak onların anlayacağı kadardır hesabı

• Bana da ""HD4850 ile HD6850 arasında fark yok ki, ama "Kırisis 2"Full HD açarsan 2 "efpies" farkeder"" demişlerldi Vatan PC Topkapıda. GOP takiler anlıyor. Hem makaralar da
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

bende mahalleme dükkan açıcam ama cidden bu işlerden anlamayan çok yahu . daha açılışı yapmadık bi çocuk geldi 25 yaşında. bana 2 gb ekran kartı soruyor.

ben: ne için lazım kardeşim.

çocuk : ya ben grafik tasarımı yapıyorum renderlar felan alıyorum o yüzden sağlam bir kart olsun istedim geçerken seni gördüm sorayım dedim.

ben : bak şimdi alıcaksan ya nvidia nın son serisinden al yada gene nvidia nın quadro serisinden al . hatta quadrooo serisi profesyonel grafik tasarımcıları için üretilmiş render canavarı bir ekran kartıdır dedim.

tabi ben tasarımcıyım diyince heralde anlıyor bu pc den dedim. bu demezmi ?

çocuk : abi sen bana 2 gb ekran kartı ver yeter ya benim programlarıma sadece ram yetiyor.

ben : kardeşim olmaz öyle şey. ramle alakası yok artık bu işlerin bit değeri var gpu değeri var cuda çekirdeği var .

çocuk : ben 2 yıl grafik tasarım okudum senin gibi mahalle bilgisayarcısından daha çok biliyorum dedi.

ben: tamam o zaman al nvidia gt 220 2 gb bak.

çocuk : heh tamam şimdi oldu . ne kadar ?

ben : 300 tl yeter .

muhabbet bu kadar çocuk 300 lirayı verdi çıktı.

kusura bakmasın ama karşıma bu kadar artistlenen bir hödüğe az bile yaptım. yarın kesin gelicek bu kart kaldırmadı dicek.

Gösterdiğin etik davranışdan ötürü önünde saygıyla eğiliyorum çocuğun sana sokmaya çalıştığı kazığı ona attığın için seni tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.

• İstanbulda isen şişli deki bilgisayarcılara gideceksin parca satmak ve 2. el parca almak için adamlar hemen test ediyorlar parçalari fln hatta bad sectör olmayan 500gb hdd de sata girişinde oksiklenme olmus diye almadilar sonra elden satdim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WildEagle -- 26 Ocak 2012; 5:17:34 >
  • İTİRAF EDİYORUM. 3 yıl önce 1 kere format attıkdan sonra babama gidip bana yazın bir dükkan tut teknik serviscilik yapacam demiştim :D :D :D. ama Donanım ve Yazılım konusunda bilgiliyimdir.
  • ‎'Lan kablolarına virüs girmiştir; hepsini değiştirmemiz lazım.'
  • Bilgisayara MSN yükletmek için teknik servisin yolunun tutan adamda afedersiniz kazıklanmayı hakediyor.
    Bu söylediğim gerçek bir olay.
    Be güzel kardeşim otur azıcık araştır MSN içinde teknik servise gidilmezki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaya_kerim

arkadaşlar bu akşam elimde bulunan GTX 465 ,GTX260 AMP2 ,8800 GT VE FX5500 ekran kartlarımı bizim mahhaledeki bir bilgisayarcıya götürdüm kaç para vercek diye yani satmak için.kartları poşetten çıkarırken ilk gtx260 amp!2 yi çıkardım resmen adamın suratındaki ifade değişti farketim hepsini çıkardım şöyle bir baktı sanki seçmece pazarı gibi buna 10 - şuna 30- şuanda 10 hepsine 50 veririm dedi.dondum kaldım resmen ne diyceğimi yada nasıl bir cümle kurmam gerektiğini nasıl beçerceğimi bilemedim beynimden vurulmuşa döndüm resmen.gtx260 ı göstererek bu kartın özelliklerini bana söylermisin lütfen dedim.adamın fiyat vermesi gibi saçma sapan bir cümle kullanmasıyla çılgına döndüm adam bana bilsem ne olur bilmesem neolur dedi.adama tek bir cümle kurdum ( ben senin yerinde olsam ve benim yerimde sen olsaydın eğer ve bu fiyatları verip bana alaycı bir şekilde gülseydin ve bu gülücüğün bilgisizlikten olduğunu bilseydim dükkanı kapatır giderdim derdim ve çıktım) düşündümki bizim mahallede bu kartlardan kullanan biri leri varmı diye merak ettim açıkcası bu durumuna üzüldüm dükkancının.adam zaten ilk defa görmüştür zaten bu kartlardan.bunlar mahalle sakinlerimizi kim bilir nasıl kazıklıyordur.kızdım hemde çok kızdım içimden bu caddeye dükkan açmamım zamanı geldi dedim.
    söyliyceklerim bunlar yorumlarınızı bekliyorum...

quote:

ben hepsıne 100 veriiim hocam satıcaksan pm at

• ben 120 veriyorum hocam :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

O kadar da üstlerne gitmeyin arkadaşlar. Geçen yaz emektar x550'yi 1gb diye 80 tl'ye bilgisayarcının birine satmıştım

sen ona 80 e sattın ama kim bilir o anlamayan birine kaça kitledi :(

hocam neyaptın sen ya koptum yemin ediyorum :D sen 80 e kitlediysen o 180e felan kitlemiştir herhalde :D

edit:anlatım bozukluğu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo01470 -- 26 Ocak 2012; 9:05:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

ben 120 veriyorum hocam :D

sattım kardeş hepsini GTX260 AMP2! :200 TL PALİT GTX465 ÇİFT FAN :350 TL :))) mahalle manavım 50 tl veriyordu ben kartları 2 sini oda 550 tl sattım.vay yavrum vayyyyy
  • quote:

Orijinalden alıntı: menem

quote:

Orijinalden alıntı: alfredo70022

bende geçende pc dükkanına girdim ve dedim ki

ben : merhaba kolay gelsin abi ekran kartı alıcaktm bn 256 bitlik atinin herhangi bir modeli olabilir
    adam :dostum sen s.....r et 256 bitliği onlar eskidendi dedi böyle güldü sonra dediki gel ben sana 1 gb lik verim dedi
    ben:
    adam : la allahtan bana denk geldin başka biri olsa seninle dalga geçerdi la tırro 256 bit bi zamanlar disk denen şey vardı onun boyutu kadar la gene böle güldü
    ben: tamam abi bn evden parayı alıp hemen geliyom dedim

mükemmel bir anektot

neler var ya ben ogun bi bilgisayacıya gittim hiç yapmadığım iştir :)

dedimki kardeş quad core işlemci varmı.bakalım dedi piyasaya çıktımı dedi.nasıl yani dedim çıkmadmı daha yok abi çıkmadı daha dual core var pıyasada dedi.eyvallah dedim çıktım.ertesi gün ib..... lik değilmi.aldım eliem q9550 işlemciyi gittim aynı dukkana.ya kardeş kusura bakma ben işlemci aldım ama bu yuksek sevıye imiş benım anakarta uymadı sende daha düşük varmı.baktı buldu bır tane e6850 falan.dedim nasıl yapcaz.üste 150tl verırsın olur bıter dedı.dedim sen benle kafamı buluyorsun bu quad core ocore2 duo.sen vercen bana par asıl dedım.sustu.sonrada cıktım.

en ıyı sey ınternet ustunden yada sıfır bılg parcası almak.2.el alıyorsanda temız durust ınsan bulmak.oda zor bugunlerde

• quote:

Orijinalden alıntı: menem

quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

Abimin Pc bozulmuş, şehirdışında olduğu için ben müdahele edemiyorum tabi. Bi arkadaşın tanıdığı bi bilgisayarcı var oraya götüreyim bari dedi.
    Bende tamam götür dedim. Akşam üzeri aradı ve geçen diyalog şu şekilde;

Abim: PC' yi yapmışlar, sorun düzelmiş
    Ben: Nesi varmış, ne yapmaşlar makinaya?
    Abim: Sistem falan kurmuşlar ama anlamadım tam
    Ben: Kaç para ödedin? (Piyasayı bildiğim için söylediği rakamdan neyin değiştiğini tahmin etmeye çalışıcam ;))
    Abim: 50 TL (Sadece sistem kursalar fiyat çok, hem sistem hemde parça değişimi ise fiyat az geldi kulağa)
    Ben: Ne değiştirmişler peki?
    Abim: Bilmiyom dur kendisine vereyim telefonu anlatsın
    Bilgisayarcı: Abicim bilgisayarın kömürleri yanmış onları değiştirdik
    Ben: (3-5 sn'lik dumurdan sonra) Evvelde çok ısınıyodu meret demek kömürlerdenmiş, Elinize sağlık. Biraderi versene telefona
    Abim: Noldu bizimoglan?
    Ben: At ordan helalinden 30Lira daha fazlada verme, Bidaha da önünden geçme arkadaşın

vay be kömüre bak sen o zaman da pahalı imiş yahu...

belki anakart daki kapasitörlerden bahıs etmek istemişdir kömürne ya eskı ütü sankı

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.