Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
71
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 aylık İpad2 64Gb+3g ye 550 lira dedi bizimki :)
  • Bizim burda 50 TL'ye format atıyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Bizim burda 50 TL'ye format atıyolar.

50 tl mi orası nereya adamı tekme tokat döverler 50 tl bi format için :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: N93

quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Bizim burda 50 TL'ye format atıyolar.

50 tl mi orası nereya adamı tekme tokat döverler 50 tl bi format için :D

Güya bakım da yapıyorlarmış.
    Bakım dedikleri, kasayı açıp 2 sn süpürge tutup tozları çekiyorlar.Saçma sapan modifiyeli işletim sistemleri yüklüyorlar.Yanlış driver kuruyorlar.Oyun diye, Mario, okey, bilardo, batak gibi 5 Mb'lık oyunları kuruyolar.MC Office ve MSN'i de kurup.Bilgisayarın, tüm bakımını yaptk, programları kurduk, bir sürü oyun yükledik diye milleti kandırıyorlar.
    Bilgisayardan anlamayan adamda bir şey sanıp seve seve veriyor 50 lirayı.

• Valla bizim burada bir bilgisayarcı var (evet bilgisayarcı denmeyi sonuna kadar hakediyor.)Benim ekran kartı mı ne bozulmuştu,başka bir bilgisayarcı söylemişti bunu tabi(kablo falan bozulmuş olabilir bilmiyorum tam ama buradaki bakmadı.)Herneyse,bir ekran kartı aldık (Modelini tam bilmiyorum ama 512 mb 128 bit olduğunu hatırlıyorum)(oradan aldık).İşte adam taktı bunu içini de temizledi bilgisayarın fanın vidaları çıkmıştı onları falan da taktı (kart sıfır bu arada.)Aldığı ücret 120 lira.Ekran kartının kendisi 100 liraydı zaten.Başkası olsaydı ne biçim kazıklardı dedim kendi kendime bu konuyu okuyunca.
  • çalıştığım şirkete yeni bi arkadaş geldi.programcı imiş.ben programlamadan anlamam ona bişey diyemiyeceğim.sohbet ederken bne dedim ynei sistem alıcam amd 8 çekirdek falan filen.amd ısınıyor dedi. 2 yıldır 7/24 rip yapıyorum neresi ısınıyo dedim.olsun genede ısınıyo dedi.küplere bindim ama uzatmadım.bilgisayr isterken 1 gb ekran akrtı istemesinden pek de bişey bilmediğini anlamış oldum.bilgisyarın özellikleirni yazıyo ne anakart var ne kasa.
  • Bilgisayarcida ati x550 vardi ne kadar dedim ekran karti garantide 70 ama sana 65 olur dedi hee dedim çıktim
  • Ben de bir anımı yazayım.

Bundan iki yıl önce arkadaşıma sistem topluyordum.Powersupply eksikti.Fiyat almak için gittim.İçeri girdim.

BEN: Powersupply var mı ?
    BİLGİSAYARCI:Var.
    BEN:Kaç watt ?
    BİLGİSAYARCI:230 watt.
    BEN:4850 ekran kartı var açar mı ?
    BİLGİSAYARCI:1GB mı ?
    BEN:512 MB.
    BİLGİSAYARCI:Açar
    BEN:Emin misin ?
    BİLGİSAYARCI:Üstüne sen bin seni de açar.

Dükkanı kahkahalara boğularak terk ettim
  • Yazın sırf kasa toplamak için yakınlardaki bilgisayarcıya gittim. İstediğim pc orta şekerdi. 1400 Tl fiyat çıkardı. Sonra vatan'da toplattım. 1200 küsur dedi. En son kuzenin arkadaşıyla gittik kendisi bilgisayarcı izmir mikrosetten pc yi 950'ye topladık. Kendisinin mikroset bayiliği olduğu için alış fiyatından topladı.
  • Hikayelere kahkaha attım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

quote:

Orijinalden alıntı: aallpp99

Madem siz yazdınız bende anlatayım bir tane
    şuanki PC yi toplarken bi hayli zor aşamalardan geçtim özellikle babam toplama almamızı istemiyordu toplamada problem falan çıkar diyordu.Herneyse babamı ikna edip Vatan'a götürdüm orada ilk yine babamın isteği üzerine hazır PC lere bakıyoruz.Orda bir tane pro2000 vardı fiyatı da 2100 Tl gibi birşeydi adam bize dedi ki:Bakın efendim bu harika bir bilgisayardır ben evde de bunu kullanıyorum çok memnunum şimdiye kadar bunun çalıştıramadığı oyun görmedim dedi.Özelliklerine baktım i5 2400 8gb ddr3 ram ve GT220 vardı.
    Zaten Gt220 yi görünce bize kazık atmaya çalıştıklarını anladım.Bende adama dönüp ekran kartının çok kötü olduğu bilip adamın kartları gerçekten bildiğini mi yoksa Ram miktarına mı baktığını ölçeyim dedim.Adama şöyle bir soru yönelttim:
    Bu ekran kartı şu kağıttakinden iyimidir dedim.(Elimde önceden kafamda kurmuş olduğum sistem vardı)Adam baktı ve dediki gigabayt P67 denmi daha iyidir diye soruyorsun dedi.Bende içimden gülerek yok ekran kartı onun 2 altında yazıyor dedim.Adam baktı
    zotac gtx 460 768mb mı dedi bende evet dedim.Adam şöyle bir baktı GT 220 bunu ezerde geçer dedi.Baksana zaten biri 768 mb biri 2gb dedi ve ben o anda ordan çıkmak istedim neyse zaten yeni pc almadık ABD ye gittim geldim falan ordan bir tane Evga GTX 560 O.C aldım şimdi memnunum

o anda vatan bilgisayar da yetkili birini bulup,çalıştırdıgınız adamlar hiçbir şey bilmiyor,bunları nasıl işe alıyorsunuz diye şikayet etseydin

promotördür o :) normal vatan elemanı değildir .

Burdaki herkes bilgisayarcıları kötülüyor haklılarda bu alanda araştırdıkları için yoksa farklı ürünler alırken yine kazık yiyorlardır çünkü insan doğası gereği ilgi duymadığı şeyi araştırmak istemez :)

Aslında sadece bilgisayarcı değilde her türlü satış alış işinde kazıklanma riski çok büyük satıcıların hepsi bilir bilmez sallıyor.

• az önce ankara öveçler 2.cadde de olan nüans bilgisayarı aradım yeni topladığım kasayı kurmaları için.işte neyse dedim ki ne kadar ücret istiyorsunuz bunun karşılığında

70 tl+kdv

el insaf yahu altı üstü 5 tane parçayı tornavida ile vidalıcaksın.yolunacak kaz arıyor bunlar yeminle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneshatipoglu -- 8 Şubat 2012; 14:24:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eneshatipoglu

az önce ankara öveçler 2.cadde de olan nüans bilgisayarı aradım yeni topladığım kasayı kurmaları için.işte neyse dedim ki ne kadar ücret istiyorsunuz bunun karşılığında

70 tl+kdv

el insaf yahu altı üstü 5 tane parçayı tornavida ile vidalıcaksın.yolunacak kaz arıyor bunlar yeminle

Şimdi olmadı işte.
    Parçaları almakla iş bitmiyor ki.
    Adam dükkan açmış, elektrik, su, kira, vergi, işçi ücreti, bağ-kur vs ödemeleri var, babasının hayrına yapacak değil elbette, bir kasanın parçalarını toplamak için 70-80 lira alsın, onu da çok görmeyin lütfen.
    Yapabiliyorsanız kendiniz yaparsınız, yoksa bu işi yapmak ve para kazanmak için dükkan açmış olan vatandaşın üç kuruşu da göze batmamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Teknik

quote:

az önce ankara öveçler 2.cadde de olan nüans bilgisayarı aradım yeni topladığım kasayı kurmaları için.işte neyse dedim ki ne kadar ücret istiyorsunuz bunun karşılığında

70 tl+kdv

Şimdi olmadı işte.
    Adam dükkan açmış, elektrik, su, kira, vergi, işçi ücreti, bağ-kur vs ödemeleri var, babasının hayrına yapacak değil elbette, bir kasanın parçalarını toplamak için 70-80 lira alsın, onu da çok görmeyin lütfen.
    Yapabiliyorsanız kendiniz yaparsınız, yoksa bu işi yapmak ve para kazanmak için dükkan açmış olan vatandaşın üç kuruşu da göze batmamalı.

tamam el emeği göz nuru olur eyvallah ama 80 85 lira da istenmez el insaf.yapacağı iş yarım saat sürecek,toplayacağı kasa da kablo karmaşası olacak mı orası belli değil.takmaya bende takarım ama hayatımızda ilk defa cf sistem topladım her şeyin kusursuz olarak yapılması ve de bunun ücretinin öyle abartılacak kadar fazla olması bana garip geldi.birde senelerdir ücrete +kdv ekleme espirisini anlayamıyorum.hani bana işin sonunda fatura ya da fiş verse içim yanmayacak tabi oda söz konusu değil.hani verse diyecem ki helal olsun işini hakkıyla yapıyor milleti kandırmıyor.

sistemi aşa yazdım:

AMD Phenom II X6 1090T Black Edition 3.2GHz

ASUS M4A88TD-V EVO

CORSAIR Vengeance 16GB 1600 MHZ

NOCTUA NH-D14

SAPPHIRE HD6950 GDDR5 2GB cf

COOLER MASTER HAF 922

LOGİTECH Z-5500

CREATİVE X-FI SURROUND PRO 5.1

LOGİTECH G-105

LOGİTECH G-400

SEASONİC 1000W PLATİNUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eneshatipoglu -- 8 Şubat 2012; 15:04:15 >

• quote:

quote:

70 tl+kdv

Şimdi olmadı işte.

90tl havadan kazanılmıyor vida takmak parçaları yerleştikmek mi 90 tl edecek kutahya da format dahil 35 tl yapmıştılar şimdi 90tl istemek yüzsüzlük olmuyor mu

• Arkadaşlar, şimdi gözden kaçan bir husus var, onu da yazayım.
    Ankara'daki dükkan kirası ile Kütahya'daki, İstanbul'daki dükkan kirası birbirinden çok farklı.

Kütahya'da sizden 35 lira isteyen bilgisayarcı İstanbul'da dükkan açtığı takdirde aynı işi yine 35 liraya mı yapar zannediyorsunuz?

Neyse, bu işi hakkıyla yapan bilgisayarcılar da var, burada bahsettiklerimiz: "işten anlamadığı halde anlıyormuş gbii yapıp eline düşenleri soymaya çalışan bilgisayarcılardır" diyor ve sözümü bitiriyorum.

Bu topikteki anıları okumaya müptela oldum.
  • quote:

Arkadaşlar, şimdi gözden kaçan bir husus var, onu da yazayım.
    Ankara'daki dükkan kirası ile Kütahya'daki, İstanbul'daki dükkan kirası birbirinden çok farklı.

Kütahya'da sizden 35 lira isteyen bilgisayarcı İstanbul'da dükkan açtığı takdirde aynı işi yine 35 liraya mı yapar zannediyorsunuz?

Neyse, bu işi hakkıyla yapan bilgisayarcılar da var, burada bahsettiklerimiz: "işten anlamadığı halde anlıyormuş gbii yapıp eline düşenleri soymaya çalışan bilgisayarcılardır" diyor ve sözümü bitiriyorum.

işini doğru düzgün yapan da var yapmayıp milletin hakkını yiyende

işte benim derdim işini doğru düzgün yapan bulamamakta.malesef 2.seçenek bizim oturduğumuz semtte ağır basıyor

• quote:

Dostum istediği kadar hakkıyla yapsın, sistemi montajlamaya o kadar para alınmaz. Resmen yolmaya uğraşmış adam.
    Belki de şöyle bakmıştır; bu sisteme bu parayı veren adam bize de bu parayı verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: .Kubilay

quote:

Dostum istediği kadar hakkıyla yapsın, sistemi montajlamaya o kadar para alınmaz. Resmen yolmaya uğraşmış adam.
    Belki de şöyle bakmıştır; bu sisteme bu parayı veren adam bize de bu parayı verir.

adamları Allah'tan telefon ile aradım sistemden haberleri yok

sistemi bilseler adamlarla en ufak pazarlığa giremezdim galiba ücret konusunda

• quote:

Orijinalden alıntı: inexyz

Sen git oem ihtiyacını vatan'dan vs karşıla malzemeni satmaya gelince mahallenin bilgisayarcısını suçla. Alırken o adamdan alsanız adam hem malzemeyi ve fiyatı tanısa işiniz düşüncede size yardımcı olsa olmaz mı?
    Senin ekran kartını bedeline alıp ne yapacak, alıcı yok zaten adama sorsan o kartı bedeline alacak para bile yoktur.
    Küçük esnafı bitirenler utansın. Siz gidin Vatan Bilgisayarı zengin edin, orası daha iyi kazıklıyordur.

mahallenin bilgisayarcısı geldi

şaka bir yana ben de anılarımı yazayım
    daha lise 2ye gidiyorum 5 sene öncesi kadar
    478pin p4 sistem var ati radeon 9250 agpgpu vardı

oyunlarda nvidia reklamını görür dururdum dedim başlarım atisinden 20 liraya sattım sonra gittim 70liraya fx5500 almıştım

sonra pci-ex sisteme geçeyim diye işhanı bilgisayarcısına gittim
    benim sistemi aldı yani kasanın içindekileri biostar 775pin pci-ex anakart celeron 430 işlemci verdi
    çift çekirdekli celeron diye kazıkladı bana
    sonra ram'e param yetmedi ddr2 512lik rami aldım karşılığında 15 tatilde yanında çalıştım

sonra ekran kartı almak istedim 6600gt istiyordum bana 7200gs verdiler taktım çalışmadı

götürdük bilgisayarcıya pci-ex slotu yanık dediler anakartımı değiştirdiler
    o zaman şehir değiştirmiştik anakartı aldığım adama gidemedim
    biostar yerine asus taktılar en azından daha iyi birşey taktılar
    kazıklama olmayabilir o zamanlar az da olsa anlıyordum taktım çalışmamıştı

yavaş yavaş upgrade işine girdim, o zamanlar baba ram olan 2gb corsair dominator almıştım
    tabi benim dandik asus p5vd2 anakart desteklemiyordu babama dedim daha iyi anakart almam lazım diye

baba tanıdığı bilgisayarcılar olur ya benim ramleri gördü bunları desteklemez senin dediğin anakart normal ram tak falan
    bahsi geçen anakart gigabyte ep43-s3l di

sonra güç bela aldırdım giga anakartı sattım arkadaşa sonra laptop aldım

128mb 7300 var mw3ü bitirdim en düşük ayarlarda 20fps civarlarında
    tabi ona oynamak denirse

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.