Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
71
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de ben anlatıyım bari. Üç yıl önce evin karşısındaki bilgisayarcıya gittim. O sıra bayağı tanınmış bir oyunu alıcam. Oyunun adı X olsun. Neyse girdim dükkana oyunu sordum. Adam "X ne la?" dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. İyi günler diyip koşar adım eve gittim.
    İşini iyi yapanlarda var tabi. Parça satımında iyi olmasa da teknik servis konusunda iyiler.
  • Oha ya
  • Bir de oyun isimleri var tabii... Heroes 3 armageddon blade yamasi arıyorum "Hiiroz" diye telaffuz ediyorum anlamıyor. CD'yı görüyorum, diyorum aha... Bana diyor ki, "Haaaaa HerooooŞ desene yaa"

itiraz etmemiştim. 3dakika boyunca oyunun ismini yanlış telaffuz etmiş olmamla ilgili bir şeyler anlattı... Oralı olamamıştım. Hislerim eksimisti. Sanki 1 ay boyunca giyilmis bir çift çorabın, 1 ay boyunca balkonda bekletilmesinin ardından, giyecek çorap kalmayinca tekrar içeri alınıp, sobanın üstünde isitilması sonucu eve işlemiş çorap kokusu gibi ağrı girmişti başıma... "HerooooŞ"
  • mesajım bulunsun okurum
  • Kavga istemiyoruz.
  • Adama her oyunu kaldıracak sistem sordum Pentium 4 getirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gentlove

Adama her oyunu kaldıracak sistem sordum Pentium 4 getirdi.

Öldürmen lazımdı oracıkta onu
  • Geçen gün girdim bir bilgisayarcıya. Diyalog şu şekilde:

-- Kolay gelsin.

** Eyvallah. Buyrun.

-- IDE kablosu var mı?

** Yok, biz sadece bilgisayar parçası satıyoruz.

--

-- Oldu o zaman hayırlı işler.

• Ide kablosu guzelmis
  • Bilgisayarcı dükkanı açmış bir insanın önce temeli olması gerekir. Bu temeli yıllarca her ay dergi okuyarak oluşturabilir mesela. Sonra birkaç sertifikası olması gerekir. CompTIA sertifikası mesela... Bir de İngilizce bilmesi gerekir.
  • İnsanlara 2000 TL ye GTX 560 ekran kartı olan Monster öneriyorum ama beni dinleyen kim. İlla marka laptop alacak, çöp ekran kartlı. 2000 TL paraya yazık ya. Laptop ta değişmesi en zor parça ekran kartıdır. Çünkü satan yok ve pahalı. Ama işlemci ram ekran kartı hdd öyle değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHzgn -- 18 Şubat 2012; 21:53:46 >
  • upliyalim bakalim :)
  • 23 sayfa olmus millet icinde neler tutuyormus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakın zamanda pc alıcam bakalım başıma bişey gelecek mi?
  • Bugün yakın bir arkadaşımın bilgisayarı bozulmuş.Ekrana goruntu gelmıyormus,gelırse de yarısı duzgun yarısı bozuk gelıyormus.Tutmuş bilgisayarı benim de alışveriş yaptığım ( kazıkçı olduğunu bildiğim halde) bilgisayarcıya götürmüş.Bilgisayarcı buna ekran kartının yarısından itibaren yandığını söylemiş.Psu'nun da değişmesi gerektiğini anlatmış.Arkadaşın ekran kartı 8800gt.Arkadaşa dedim ki bu bilgisayarcı baya kazıkçı.Öyle hemen kart falan alma.Önce modelini ve fiyatını bi kagıda yazdır , ben bir bakayım.Ona gore hareket ederız dedım.Arkadasım gıttı alması gerekenlerı bır kagıda not ettırdı.Adam 9800gt 1 gb ekran kartına 225 tl , 400w dandik markalı bir psuya da 80 tl istemiş.

Dedim psu neyse de bu ekran kartına bu kadar para verilmez.Hem eski bir model hem de oldukca yuksek bı fıyat vermıs dedım.Sen bana ekran kartını bugun ver,bır kontrol edeyım gercekten bozuk mu degıl mı anlarız dedım.Eve geldım benim kartı söküp arkadaşın kartını taktım.Görüntüde sorun yoktu.Ama sistem ekran kartını tam olarak tanımadı.Onu da driver kurarak aştım.Girdim bir oyuna çatır çatır oynadım.Kısacası adam ekran kartı bozuk diye arkadaşı söğüşlemeye çalışmış.Ben şimdi bu arkadaşımı yolda görmesem , yardımcı olmasam durduk yere 225 milyonu çöpe gidecekti.Bu mahalle bilgisayarcılarının hepsi mi böyle şerefsiz olur ya.Kazandıkları paranın hayrını göremesinler.

• Var mı başka anısı olan? Merakla bekliyorum.
  • Valla eskiden arkadaşım 800-900 TL'ye PC toplamaya çalışıyordu. Ona o fiyata alabileceği en iyi parçaları toplamaya çalışmıştım. Günlerce uğraştık, bana geldi, fiyat denkleştirmeye çalıştık. En sonunda gitti Exper'in kıytırık bir PC'sini 1200 TL'ye aldı. Yanında yazıcı, webcam, klavye, mouse falan filan veriyorlar diyordu.

Zamanında bana yaptığı şerefsizliklerin üstüne bunu hatırlayınca seviniyorum.

Şimdi yolda görsem, selam vermem.
  • Adamlar 2 gb ekran kartım var de taparlar. Marka model bellek hızı dediğin zaman surat ifadesi aynen bu şekil Sonra bende bu şekil
  • yeğüenime manyak bi laplop aldık.hem ssd hem hdd var.ben şahsen kurcalamdım .hazır menülü kurulumları felan hddyi bölümlemeye izin vemriyoremuş.bu akıllıda gitmiş bi bilgisayarcıya.adam format gerekli dmeiş.arkdaaş bu format ne biçim bi iştir.her dede deva.gelen yedekte gitti.orjinal windowesda gitti.zorla korsan kullandırıyorlar.şimdide soruyor cracklesem ne olur.allah kimseyi böyle cahillere düşürmesin
  • herşeyi araştırıp soruşturun beyler vatana her gidişimde OEM bölümüne koydukları adamdan çok daha fazla bildiğimi görüyorum. adam hep sallıyor caviar blacke sessiz dedi herif ya green seslidir dedi. dedim tam tersi olmasın o. hiçbirşeyden haberi yok çoğu şubelerdekilerin ama TOPKAPI şubesi vatanın anabayii gibi birşeydir imkanınız varsa orayla görüşüp orda iş yapın.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.