Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
71
Favori
32.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

bende size iki uyuz kaptığım olayı anlatacağım bundan 1 hafta önce uygun güzel masaüstü pc aldım

aldıktan 1saat sonra pc dvdrw yoktu taktim pc çaliştirdim görüntü vermedi uğraştım uğraştım açamadim ( pc konusu üst seviye

değilim ama ortalama sayılırım ) neyse gittim pc tamircine adam 2 gün uğraştım diye gitmiş molex dönüştürücü takmış ordan

aktarım yapmış tek fark bu 50 dedi 45 verdim sohbet derken siz insanları bilgisizliği ile para kazanıyorsunuz dedim adam bir moral

bozuldu 5 dakka ne demek istedin dedi sonra adama anakarta 1600mhz calistirma için ufak bios değişikliği yeterli yap dedim

10dakka uğraştı bir halt yapamadi kasayi aldım ve bu yüzden diye ciktim :D ikinci si ışte 22 inc led full hd monitör sistem orta

ayar kasa parça fiyatı 550den fazla yapıyor en dip fiyatla adama anlattim bana 420lazım ver sen sat 600e dedim adam bana

döndü bu pc sorunlu neyi var dedim anakart drive durumu gösterdi net ve küçücük bir sürücü eksik baktım bu mu dedim adam

buna en fazla 200veririm dedi ben bir guldum adam anladı :D dedim drive yukle sorun kalmaz dedim sonra hadi 350olsun dedi

hatir diye 420 den aşağı olmaz dedim ortağina ne diyorsun dedi

döndü şerefsiz ortagi dedi utanmadan sende hem bozuk hem de yüksek fiyattan satmaya mi çalışıyorsun yoksa amacin ne dedi

bende şantel attı bir firca attım kürt muş birde baktım ustume geliyorlar baba dışardaydi bir seslendim bunlar tırsti :D almiyor mu diye sordu almiyor dedim

birde o firca attı kasayi aldim
    1saat sonra başka bir pc tamircisi netten ilanimi görmüş
    beni aradi 430 a alayim dedi verdim ve son olarak aile akraba dost ne varsa bunlar
    gibi üçkagitçilardan uzak tutun

"Drive yüklersin olur biter ha"
    Driver Olmasın o

Birde büyük yazmanın sebebini anlamış değilim. Millet senin hikayeni okuyunca ne olacak LİSELİ !

• hadi koçum seni dışarı alalim liseli dediğin 22 de sen buraları hiç meşgul etme tahmini başka yerde ara :D
  • konuyu dağıtmayalalım lütfen arkadaşlar
  • iyi günler crossfire köprüsü bakmıştım ???
    iyi günler termal macun alabilirmiyim ???
    iyi günler şu snopy kulaklık ne kadar 50tl
    iyi günler şu snopy gamepad ne kadar? gamepad? he o 50
    iyi günler 20lik kasa fanı alacaktımda (hemen bir kasadan parmak kadar fan sökülür) 20tl

koşarak uzaklaşılır
  • beyler dün bilgisayarcıya gittim sistem toplatmak için dedim son çıkan oyunları oynucam bana topladığı sistem;

intel core i5 2300 2.8ghz
    asus p8h61 h61
    kşngston 4 gb ddr3 1333 mhz cl9
    asus 1 gb eah hd6850
    seagate 1tb 7200rpm
    thermaltake 500w kasa
    samsung dvd rw
    phılıps 21.5 4 ms full hd
    creative sbs 2+1
    klavye mouse

fiyat çok ilginç buna verdiği fiyat 1980 lira en ucuz malzemeleri koyduğu halde adamlar inanılmaz kar marjıyla satıyorlar
  • peki sen topladığında kaç lira ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: highgen

beyler dün bilgisayarcıya gittim sistem toplatmak için dedim son çıkan oyunları oynucam bana topladığı sistem;

asus p8h61 h61
    asus 1 gb eah hd6850
    seagate 1tb 7200rpm
    thermaltake 500w kasa
    samsung dvd rw
    creative sbs 2+1
    klavye mouse

fiyat çok ilginç buna verdiği fiyat 1980 lira en ucuz malzemeleri koyduğu halde adamlar inanılmaz kar marjıyla satıyorlar

Parçalar ucuz ama işçilik var, adama çok görmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: highgen

beyler dün bilgisayarcıya gittim sistem toplatmak için dedim son çıkan oyunları oynucam bana topladığı sistem;

asus p8h61 h61
    asus 1 gb eah hd6850
    seagate 1tb 7200rpm
    thermaltake 500w kasa
    samsung dvd rw
    creative sbs 2+1
    klavye mouse

edit: piyasadan uzak kalmışım biraz fiyat uçukmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halil Ibrahim Hoca -- 27 Ocak 2012; 13:52:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haciragipdayi

Mesajım bulunsun çok güldüm yarına devam ederim ha uyumadan bi olay anlatayım

Çok küçüktüm bi sebepten dolayı bilgisayar internete bağlanmıyordu hemen apartmanımızın alt katında bilgisayarcı vardı ( tikan ) adamı çağırdık geldi uğraştı böyle saçma sapan şeyler monitörün arkasındaki kabloyu çıkarıp taktı klavyenin altındaki kaldırma şeylerini açtı kapadı toplu mouse vardı içinde ki topu çıkardı avucunun içinde yuvarladı biraz monitörü havaya kaldırıp 1.5 cmden yere bıraktı parmağıyla monitöre dokunup çıkardığı halkaları falan izledi bizde anlamıyoruz tabii bu bilgisayarın anakartı sıvı kıvama gelmiş dedi yeni anakart taktırmak lazım falan dedi ne kadar diyince eski parayla 300-400 milyon gibi bişey dedi yok sağolun iyi günler dedik para dedi ne parası dedik 10 lira verin yol parası dedi

Bu arada bu adamla ilgili başka bi hikaye daha geldi aklıma

Babam 2004 yılında istanbuldan laptop getirdi asus a veya w serisinden olması lazım - Neyse laptop ingilizce olarak geldi anlamıyoruz bizde babam yarına bilgisayarcıya götürür türkçeye çevirirtiriz dedi iyi dedik gittik verdik sabah bilgisayarı akşam aldık eve geldik bilgisayar norveççe olmuş götürdük geri inkar etti sonra donanımsaldır dedi açtı bilgisayarın içini çipsetler yanmış ondan olmuş dedi bilgisayar 2 ay yattı öyle evde babam istanbuldayken türkçeye çevirttirdi geri geldi

Olaylar trabzonda yaşandı bayrak bilgisayar sonra HB olarak falan değişti dediler ama bilmiyorum

Edit : Şimdi düşündüm de çok güldüm ya çipset yanmasıyla dil mi değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haciragipdayi -- 27 Ocak 2012; 14:20:35 >

• izninizle başlıyorum

bir soğuk kış günü bir hevesle netten okudum vatan bilgisayar bağcılara açılıyor bizim eve de 20 dk falan işte gittim oem ürünlerine falan bakıyorum öylesine amaç hayatımda ilk defa gtx580 görüyorum falan(sakın görmemiş falan demeyin onurumu kırmayın)sonra xfx hd 6870 i sordum %25 indirimle 350 dedi ben orda bayılıyordum sonra bi de eski bilgisayar için psu sorayım dedim 350w everest(idare etsin yaza kadar diye)45 dedi ben de biz "mahalle bilgisayarcısı"na gideyim dedim bizim komşudan da adidas montu çekmişim üstüme aşağı indim bilgisayarcı mal gibi sırıtıyor düşünce şudur:"ben bu zengin züppeyi kolay kazıklarım tam bana göre bir av dedi bana ne buyurmuştunuz ben de once psu sordum bana 250w everesti gösterdi 55 tl lik fiyat biçti ben ruh halim aynen böyle ama sırıtıyorum falan sonra dedim 2 gb lık ekran kartı varmı diye sordum adam bana 2gb 64 bitlik hd 5450 yi 200 e kakalamaya çalışıyor falan ben de hayırlı işler deyip çıktım ama "iyi iyi diyom çakmasınlar diye"işin ironik kısmı da powercolor hd 6850 290 tl olmasıydı

• İşte size başka bilgisayar dehaları bunlar bilgisayarcı değil ancak bilgisayarcıyı aratmıyorlar.Linkten bakabilirsiniz SS'li

Link
  • quote:

Orijinalden alıntı: aallpp99

İşte size başka bilgisayar dehaları bunlar bilgisayarcı değil ancak bilgisayarcıyı aratmıyorlar.Linkten bakabilirsiniz SS'li

Link

• haftasonu sürücü kyrsuna gittim.sekreterin leptobu bozulmuş.w7 starter var ancak yavaş diye xpye çevirmişler.sorna gene yavaşlayınca bir daha format.bilgisayarcı arkadaşımızda 2 kere gelince laptop 2xs20 yerine 25 tl almış.bide ben bakaım dedim.kafadan xpyi eledim.7 kurdum yeniden.programalrı kurdum baktım takılmaya başladı.hemen hdtune yazılımını çalıştırdım bir de ne göreyim.bad sectorden geçilmiyor.her yavaşlamaya bi format 20 tl alınır mı?
  • İçlerinde iyi Bilgisayarcılarda var tabi... Ama Vatan Bilgisayar Bayi fiyatlarının da altında vermeye başlayınca bir çoğu kapattı. İzmir'de olan bilir Bilgisan Bilgisayar vardı. tabi olbim gibi kazıkçı firmalar hala hayatta nasıl oluyorsa artık bu işler...!
  • Yıllar önce Isparta'da bir bilgisayarcıdan LCD monitör alırken adama 19" istediğimi söyleyince boşver 19" monitörü, yakından çok büyük gelir o ekran adamları falan iyi göremezsin oyunda demişti.

Yine kasa için bilgisayarcıya parçaların listesini vermiştim. Eleman listede 8800 GTX ekran kartını ve yanındaki 650 $+Kdv fiyatı görünce boşver hiç gerek yok bu karta napıcan sen bunu, ben çok daha ucuza daha iyi kart veriyim sana bla bla diyerek moktan bi kartı (X1550, X1600, 8500 GT vs.) iteklemeye kalkmıştı. İşin kötüsü listeyi verdiğim sırada alabiliyorken kartın stoklarda olmaması nedeniyle bekledim ve daha sonrada 8800 GTX'i alamamıştım o dönemde. Bilgisayarcının gözü kaldı galiba kartta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 30 Ocak 2012; 3:15:59 >

• Vatan computerda 55 lira olan dvd writerı evin ordaki bilgisayarcıdan 65 liraya almıştım. Ama bilerek aldım çünkü vatan computer şehrin öbür ucunda. Yaklaşık 10 lira yol masrafım oluyordu. Dedim kendi kendime taa şehrin öbür ucuna gideceğime o bana gitsin getirtsin.
  • Başlık bağımlılık yaptı abi. Sözde 3'te yatacaktım. Başlıktaki diğer linklerle beraber baştan sona okumam az önce sona erdi. Gözümden uyku aktığı için hiç kendi anımı yazacak halim yok. Yarın eklerim.
  • Ben zamanında pc kullanmayı yeni öğreniyorken ilk bilgisayarımı bozmuştum ilk windowsumu çökerttim yani Bilgisayarcıya gittim format kaça atıyonuz abi ? - 50 TL canım. - Abi format cd si nekadar ? - 5 tl - ver ordan bi xp direk eve koştum ve 3,5 denemeden sonra ilk formatımı atmıştım
  • Konuyu yerimi olarak kaydetmistim acildigi gunden bu yana hergun girip kontrol ediyorum yeni fikralar yazilmismi diye tum yazilanlari okuduM.konunun sonuna gelmesine uzuldum.baksaniza ilgi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

Pc'den pek anlamadığım zamanlarda Notebook'u annem düşürüp kırıyor, babamın yanında çalışan daha sonradan bilgisayar sektörüne geçiş yaparak dükkanı olan bir abiye veriyoruz bilgisayarı, neyse tam 1 yıl gelmiyor alet bu süre zarfı içinde pc toplama olayına girişerek hafif hafif anlamaya başlıyorum bu işlerden.

Bilgisayarımın bir parçası eksik kalınca babama dedim işte şu leptop çalışmasa bile gidip alalım 1 yıl oldu vs diye en azından içindeki parçaları satar son kalan parçayı da alırım diye düşünüyorum. Leptop geliyor ekran kırılmış ramin teki çalınmış bir halde, ayrıca çantası ve şarj adaptörü de ortada yok, vidalarında küflenmeler filan var. Babama anlatıyorum durumu, telefonda konuştuktan sonra geri götürcekmişiz diğer parçalarını bulup geri verecekler diyor. Geri verdikten 3-4 ay sonra tekrar geliyor bu seferde işlemcisi yok (soğutucunun altında kaldığı için görmezler diye düşünmüşler heralde) başka bir marka ram takıyorlar ama 2 gb orjinal ramler 2*512 mb oluyor ki yine çanta adaptör yok ortada.

Olay böyle kapanıyor malesef bu firma Denizli'de cemaat bağlantılı olduğu için bütün cemaatin işleri bunlarda çok çok büyük bir firma halindeler yani ayıp olmasın diye isimlerini vermek istemiyorum.

Notebook hala duruyor düşünen varsa pm atsın

Ayrıca 2.el konusunda herkes bir dönem kazıklanmış galiba

Kanka laptop bedava mı ?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.