Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
71
Favori
32.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün bilgisayarcılar ve oem elemanları kötü değil. 4 sene önce ilk bilgisayar alacağım zaman vatan bilgisayara gittim. Hem garantili olsun diye diğer adamların kömürden çıkarmış gibi garip parçalarını takmak zor geldi neyse gittim vatan'a. Görevliye anlattım durumu paramı söyledim güncel oyunları kasmadan kaldırabilecek ileriye dönük bir şeyler istedim. Nasıl toplamış bilmiyorum ama o zaman kime sorsam" en ideal sistemi toplamış helal olsun" diye tepki vermişti.

Bilgisayarın güç kaynağı yandı ben de bilgisayarcıya götürdüm neler yapılabilir diye. Tamir ederim dedi tuttu bilgisayarı 3 hafta, geri aldığımda içine 250W everest psu takmış ve benden 80 lira almıştı. Gidip değiştirtmiştim, çok zeki adamlar var gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haciragipdayi

Mesajım bulunsun çok güldüm yarına devam ederim ha uyumadan bi olay anlatayım

Çok küçüktüm bi sebepten dolayı bilgisayar internete bağlanmıyordu hemen apartmanımızın alt katında bilgisayarcı vardı ( tikan ) adamı çağırdık geldi uğraştı böyle saçma sapan şeyler monitörün arkasındaki kabloyu çıkarıp taktı klavyenin altındaki kaldırma şeylerini açtı kapadı toplu mouse vardı içinde ki topu çıkardı avucunun içinde yuvarladı biraz monitörü havaya kaldırıp 1.5 cmden yere bıraktı parmağıyla monitöre dokunup çıkardığı halkaları falan izledi bizde anlamıyoruz tabii bu bilgisayarın anakartı sıvı kıvama gelmiş dedi yeni anakart taktırmak lazım falan dedi ne kadar diyince eski parayla 300-400 milyon gibi bişey dedi yok sağolun iyi günler dedik para dedi ne parası dedik 10 lira verin yol parası dedi

ağzına yüzüne vurucan bunların

• ben de toplayacagim babam bizim bilgisqyarciya gotur diyo. Eee netcrm ben
  • ben lisedeyken arkadaşlar bilgisayarlarını yükseltmek istediklerinde yine bu bilgisayarcılara gidiyorlardı ve yine dediğiniz gibi kazıklıyorlardı bende yanlarındayım tabi :) neyse arkadaş eski ekran kartını getiriyor yenisi alacak elindekinin değeri 80 100 tl arası 2.eli ve bilgisayarcı diyoki 30 tl ver üstünede 150 ver yenisini al diyor.işte orda devreye ben giriyorum 5 tl fazla verim bana sat yabancıya gitmesin diyorum gerisi malüm

• Ben Lise 1 Öğrenciyisim.

Kendimi bildim bileli oyun oynarım EN ÜST dereceden bilgisayar bağımlısı aşığı fanı manı herşeyiyim yani o derece.
    3 Yaşından beri Ateri 5 Yaşından bu yana PC oynuyorum.
    Okuma yazma bilmiyorken ablamdan görüp NFS 2 açıp oynardım.
    Herneyse 2007 yılında PC yi hareket ettirirken kablosuna birşey oldu. Neyse biz bunu bilgisayarcıya götürdük. TAM OZAMAN İLGİM ARTTI.

Celeron işlemci. Ati Radeon 9800GT ve 512 mb ram vardı. 1 yıl idare ettim bunla
    2009'da Yeni PC topladım. Aslına EXTREME bir Pc kurmak hep hayalim ve bu hayalim babam yüzünden gerçek olmuyor. Babam 3 ayda bir 205.000 TL para alıyor. Kamyonu felan var kepçesi böyle olmasına rağmen hep iş güç borç ön planda oldu ve biz hep sıkıntıda yaşadık TAM OH DEMİŞKEN Fabrika kuracam dedi. Ona lafım yok Malatya yolu üzerinde PretijStone adı ile derzdol üretiyor. yine oh demişken bir tanede K.maraş'a kuracam diyor şimdi ve şuan hala onla uğraşıyor. Neyse allah kerim az kaldığını hissediyorum XX EXTREME PC'ye.

İşte neyse 2009'da topladım PC Yi. MAHALLE Bürtüğünden ASUS M2A-MX anakart... AMD Athlon 64 x2 5200+ 4 GB kingston ddr2 800 ram. Ati HD 4650 ekran kartı. KAZIĞIN BABASINI YEDİM. SADECE BU PARÇALAR BİDE DANDİK AOPEN KASA. 700 TL !.

PC yi kurcalarken İşlemcinin ayağını felan kırdım işlemci fan ile beraber yerinden çıkmıştı aslında sadece FAN'ı çıkartacaktım alttaki işlemciyi tutan kolu kaldırdığım için beraber çıktı ve termal macun ne oldu ise ÇIKMIYO. ayrılmıyolar. Babam sordu japon felanmı sürdün dedi bende yemin ederim sürmedim dedim doğruyu söyledim. babam oynama Pc ile götürelim yarın dedi. bende oynadım tabi. Sen işlemci ile fanı ayır sonrada geri birleştirmek için Japonla Yapıştır. PC ciye götürdü . Japon sürmüşsün dedi. bende olayı anlattım. Ekran kartına damlamış. Onboard kullanacaktım artık :(

Babama 100 TL para verdim. ADAM gibi işlemci taksınlar dedim aradım. AMD Athlon II x2 245 (anakarta uyumsuz işlemci) takmış .iç oğlu .iç.
    Neyse evvel zaman kalbur zaman 2 ay sonra babama 80 TL verdim. aradım MAhalle bürtüğünü 4890 istedim. Tamam dedi. Eve bi geldi .iç adam 4650 takmış. Sövüyom sövüyom sövüyorum. 3 gün Her AN sövdüm. neyse 2 ay geçti elektrikler gitti kasadan bi koku geldiki dedim .hass.s. Power yanmış akımda ekran kartına gitmiş kasadada bandrol var açmadık. Adam bi açtı ekran kartında kapasitör kondastör pil gibi şeyler hepsi patlamış . Dedim içimden "dikerim böyle işi." ONBOARD modunda dayandım dayandım dayandım PC 1 hafta önce geldi. EXTREME kokusu aldığım için düşük birşeyler olsun istedim.

Ati Radeon HD 5570 Ekran kartı.
    DVD RW ye yeni kablo.
    1.5 metre Data kablosu
    Havit bilmem ney kart okuyucu
    270 TL.
    Anneme vermiştim o götürmüştü. Bağırdım telefonda ASLA BİR DAHA PC Yİ GÖTÜRMEYECEKSİN DİYE.
    Neyse akşam 11 de geldi kasa. Gece 1 de bozuldu :( bios güncellerken hata verdi . Anakart cd'sini bulamadım burda konular açtım felan. neyse geri gönderdim kasayı annemle.
    Adamı telefona istedim aynen şunları söyledim.

Eğer Floppy yoksa sizde benzer chipli anakart bulun onu DOS'da açın sonra chipleri değiştirim uniflash ile flashlayın adam işimizi biliyoz dedi kapattı. 2 gün PC adamlarda kaldı.

Buda benim PC hayatımın özeti gibi birşey işte. Okuduysanız çok teşekkürler okumadıysanız okumasanızda olur farketmez

• bende yazıyım bir anımı vatan a gittim baktım lenovo y560 serisi bir dizüstü notebook 7200 rpm 750 lik hdd 4 gb ram i5 2410 işlemci hd6570 1 gb ekran kartı normalde 2099 tl indirlmde 1200 lira denemek için sordum oyun oynatırmı diye şöyle dedi:sen bunla counter metin 2 oynicaksan oyniyamazsın dedim peki oynatabilecek bir ürün varmı dedigtx560 ile ancak oyniyabilirsiniz önce içten bi kahkaka attım sonrafa aldım geldim battiefield 3 ü senaryo modunda aa kapalı highta oynattı ve düşünüp bastım kahkahayı.
  • konu sabaha karşı bağımlılık yaptı. benim de yazacağım bi kaç şey var ama şu anda uyumam lazım kafa gidik
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaDRuLe

konu sabaha karşı bağımlılık yaptı. benim de yazacağım bi kaç şey var ama şu anda uyumam lazım kafa gidik

Sabaha kadar okumaya devam.
  • Pc'den pek anlamadığım zamanlarda Notebook'u annem düşürüp kırıyor, babamın yanında çalışan daha sonradan bilgisayar sektörüne geçiş yaparak dükkanı olan bir abiye veriyoruz bilgisayarı, neyse tam 1 yıl gelmiyor alet bu süre zarfı içinde pc toplama olayına girişerek hafif hafif anlamaya başlıyorum bu işlerden.

Bilgisayarımın bir parçası eksik kalınca babama dedim işte şu leptop çalışmasa bile gidip alalım 1 yıl oldu vs diye en azından içindeki parçaları satar son kalan parçayı da alırım diye düşünüyorum. Leptop geliyor ekran kırılmış ramin teki çalınmış bir halde, ayrıca çantası ve şarj adaptörü de ortada yok, vidalarında küflenmeler filan var. Babama anlatıyorum durumu, telefonda konuştuktan sonra geri götürcekmişiz diğer parçalarını bulup geri verecekler diyor. Geri verdikten 3-4 ay sonra tekrar geliyor bu seferde işlemcisi yok (soğutucunun altında kaldığı için görmezler diye düşünmüşler heralde) başka bir marka ram takıyorlar ama 2 gb orjinal ramler 2*512 mb oluyor ki yine çanta adaptör yok ortada.

Olay böyle kapanıyor malesef bu firma Denizli'de cemaat bağlantılı olduğu için bütün cemaatin işleri bunlarda çok çok büyük bir firma halindeler yani ayıp olmasın diye isimlerini vermek istemiyorum.

Notebook hala duruyor düşünen varsa pm atsın

Ayrıca 2.el konusunda herkes bir dönem kazıklanmış galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan_10 -- 25 Ocak 2012; 6:34:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ffaattii07

Ge force gt 8400 la crysis i orta ayarlarda kasmadan oynarsın demişti burda pc ci...

adamların kasma anlayışı farklı onlar için 10 fps nin altı kasıyo demek :D 12 fps ise normal oyun
  • Valla benim pccilerle aram hep iyi oldu suana kadar hep anlayanlar denk geldi karsima ama gerci ben parca secimini onlara birakmadim hep kendim sectim 2007-2008 arasi bilgisayar toplayacaktim ben soyle core 2 duo lu orta seviye bisey toplarim diyordum babam bana fiyat siniri koymuyorum oğlum istediğin parcayi yaz demisti . Bende core 2 quad li 4 gb ocz ram li 1 gb 8800gt li bi bilgisayar istemistim guc kaynagi olarakta 600 watt ocz gamextrem istemistim 600 luk yokmus bende 700 lüğü olsun o zaman demistim . Bide xclio a380 gibi hayvani bir kasa sectim babama 2500 gibi biseye patladi ama cok hos sistem hala canavar
  • quote:

Orijinalden alıntı: eroon

quote:

Orijinalden alıntı: Chidori

Benim olayı bilgisayarci degil de arkadaşlarımla olmuştu..iste pc topladım ekran kartı 448 bit deyince inanmamışlardı bana( GTX 275)

Yalancı durumuna düştük

pek anlamam ama frekansı ve biti güzel geldi
    http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gtx_275_us.html

ekran kartı alacağımdan değil ama kaç tl bu kart

Amazonda bile sıfır yok RTürkiyede hiç yok nerdeyse galiba Amazonda'da kullanılmış olanı 115 dolarmış

• Herkes satıcılara yüklenmiş zaten söylenebilecekleri söylemişler.

Bende kullanıcılardan bahsedeyim.

Bir arkadaşım bilgisayar almayı düşünüyordu bana güzel bir bilgisayar toplarmısın dedi.

Ben: Tamam Toplayalım ne için kullanacaksın PC'yi oyun mu yoksa günlük kullanım internet vs mi ?
    O : İşte hem oyun hem internet ya
    Ben: Bütçen ne kadar.
    O : Ya para önemli değil güzel birşey olsun yeter.
    Ben: Tamam abi sana çok güzel bir sistem topladım yakşaık 1900 TL yapıyor.
    O : Oha, o ne lan naptın çok pahalı olmuş.
    Ben: Olm, para önemli değil demedin mi ?
    O : Öyle tabi de pahalı olmuş, şöyle 1000 tl lik birşey olsun.
    Ben: Hem 1000 Tl olacak hem her oyunu iyi oynatacak çok şey istiyorsun.
    O : Ya da laptop mu alsam,
    Ben: O fiyata alacağın laptopla mario oynarsın.
    O : Yok olm artık Laptop la masaüstü arasında fark yokmuş aynı fiyata aynı özellikler varmış.
    Ben: Babam arıyor dayı benim acilen gitmem lazım sen ayarla kafana göre.
    O : La alsaydık bi öyle gitseydin.
    Ben: ...

• Bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoseler

Ben Lise 1 Öğrenciyisim.

Kendimi bildim bileli oyun oynarım EN ÜST dereceden bilgisayar bağımlısı aşığı fanı manı herşeyiyim yani o derece.
    Herneyse 2007 yılında PC yi hareket ettirirken kablosuna birşey oldu. Neyse biz bunu bilgisayarcıya götürdük. TAM OZAMAN İLGİM ARTTI.

2009'da Yeni PC topladım. Aslına EXTREME bir Pc kurmak hep hayalim ve bu hayalim babam yüzünden gerçek olmuyor. Babam 3 ayda bir 205.000 TL para alıyor. Kamyonu felan var kepçesi böyle olmasına rağmen hep iş güç borç ön planda oldu ve biz hep sıkıntıda yaşadık TAM OH DEMİŞKEN Fabrika kuracam dedi. Ona lafım yok Malatya yolu üzerinde PretijStone adı ile derzdol üretiyor. yine oh demişken bir tanede K.maraş'a kuracam diyor şimdi ve şuan hala onla uğraşıyor. Neyse allah kerim az kaldığını hissediyorum XX EXTREME PC'ye.

İşte neyse 2009'da topladım PC Yi. MAHALLE Bürtüğünden ASUS M2A-MX anakart... AMD Athlon 64 x2 5200+ 4 GB kingston ddr2 800 ram. Ati HD 4650 ekran kartı. KAZIĞIN BABASINI YEDİM. SADECE BU PARÇALAR BİDE DANDİK AOPEN KASA. 700 TL !.

PC yi kurcalarken İşlemcinin ayağını felan kırdım işlemci fan ile beraber yerinden çıkmıştı aslında sadece FAN'ı çıkartacaktım alttaki işlemciyi tutan kolu kaldırdığım için beraber çıktı ve termal macun ne oldu ise ÇIKMIYO. ayrılmıyolar. Babam sordu japon felanmı sürdün dedi bende yemin ederim sürmedim dedim doğruyu söyledim. babam oynama Pc ile götürelim yarın dedi. bende oynadım tabi. Sen işlemci ile fanı ayır sonrada geri birleştirmek için Japonla Yapıştır. PC ciye götürdü . Japon sürmüşsün dedi. bende olayı anlattım. Ekran kartına damlamış. Onboard kullanacaktım artık :(

Babama 100 TL para verdim. ADAM gibi işlemci taksınlar dedim aradım. AMD Athlon II x2 245 (anakarta uyumsuz işlemci) takmış .iç oğlu .iç.
    Neyse evvel zaman kalbur zaman 2 ay sonra babama 80 TL verdim. aradım MAhalle bürtüğünü 4890 istedim. Tamam dedi. Eve bi geldi .iç adam 4650 takmış. Sövüyom sövüyom sövüyorum. 3 gün Her AN sövdüm. neyse 2 ay geçti elektrikler gitti kasadan bi koku geldiki dedim .hass.s. Power yanmış akımda ekran kartına gitmiş kasadada bandrol var açmadık. Adam bi açtı ekran kartında kapasitör kondastör pil gibi şeyler hepsi patlamış . Dedim içimden "dikerim böyle işi." ONBOARD modunda dayandım dayandım dayandım PC 1 hafta önce geldi. EXTREME kokusu aldığım için düşük birşeyler olsun istedim.

DVD RW ye yeni kablo.
    1.5 metre Data kablosu
    270 TL.
    Anneme vermiştim o götürmüştü. Bağırdım telefonda ASLA BİR DAHA PC Yİ GÖTÜRMEYECEKSİN DİYE.
    Neyse akşam 11 de geldi kasa. Gece 1 de bozuldu :( bios güncellerken hata verdi . Anakart cd'sini bulamadım burda konular açtım felan. neyse geri gönderdim kasayı annemle.

Eğer Floppy yoksa sizde benzer chipli anakart bulun onu DOS'da açın sonra chipleri değiştirim uniflash ile flashlayın adam işimizi biliyoz dedi kapattı. 2 gün PC adamlarda kaldı.

Buda benim PC hayatımın özeti gibi birşey işte. Okuduysanız çok teşekkürler okumadıysanız okumasanızda olur farketmez

"Ati Radeon 9800GT " ben böyle bi kart görmemiştim bi reism felan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: aallpp99

quote:

Orijinalden alıntı: eroon

quote:

Orijinalden alıntı: Chidori

Benim olayı bilgisayarci degil de arkadaşlarımla olmuştu..iste pc topladım ekran kartı 448 bit deyince inanmamışlardı bana( GTX 275)

Yalancı durumuna düştük

pek anlamam ama frekansı ve biti güzel geldi
    http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gtx_275_us.html

ekran kartı alacağımdan değil ama kaç tl bu kart

Amazonda bile sıfır yok RTürkiyede hiç yok nerdeyse galiba Amazonda'da kullanılmış olanı 115 dolarmış

Ben 2 sene falan önce aldım kartı hâla çalışıyor. O zamanki fiyatı hatırlayamıyorum fakat 400-500 civarlarında olacağını tahmin ediyorum çünkü pc monitör haric 2000 civarında tutmuştu o zamanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Ben Lise 1 Öğrenciyisim.

DVD RW ye yeni kablo.
    1.5 metre Data kablosu
    270 TL.

Nerden görücen özel üretim çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

Pc'den pek anlamadığım zamanlarda Notebook'u annem düşürüp kırıyor, babamın yanında çalışan daha sonradan bilgisayar sektörüne geçiş yaparak dükkanı olan bir abiye veriyoruz bilgisayarı, neyse tam 1 yıl gelmiyor alet bu süre zarfı içinde pc toplama olayına girişerek hafif hafif anlamaya başlıyorum bu işlerden.

Bilgisayarımın bir parçası eksik kalınca babama dedim işte şu leptop çalışmasa bile gidip alalım 1 yıl oldu vs diye en azından içindeki parçaları satar son kalan parçayı da alırım diye düşünüyorum. Leptop geliyor ekran kırılmış ramin teki çalınmış bir halde, ayrıca çantası ve şarj adaptörü de ortada yok, vidalarında küflenmeler filan var. Babama anlatıyorum durumu, telefonda konuştuktan sonra geri götürcekmişiz diğer parçalarını bulup geri verecekler diyor. Geri verdikten 3-4 ay sonra tekrar geliyor bu seferde işlemcisi yok (soğutucunun altında kaldığı için görmezler diye düşünmüşler heralde) başka bir marka ram takıyorlar ama 2 gb orjinal ramler 2*512 mb oluyor ki yine çanta adaptör yok ortada.

Olay böyle kapanıyor malesef bu firma Denizli'de cemaat bağlantılı olduğu için bütün cemaatin işleri bunlarda çok çok büyük bir firma halindeler yani ayıp olmasın diye isimlerini vermek istemiyorum.

Notebook hala duruyor düşünen varsa pm atsın

Ayrıca 2.el konusunda herkes bir dönem kazıklanmış galiba

hocam firmanın adı ne bende denizlideyim

• quote:

Orijinalden alıntı: sulocanxxx

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

Ben Lise 1 Öğrenciyisim.

DVD RW ye yeni kablo.
    1.5 metre Data kablosu
    270 TL.

Nerden görücen özel üretim çünkü

işlemciye japon süren adam bios flaslamaya kalkıyor. iyiymiş

• ben pc'yi alırken internet cafeciye sorumuştum nasıl bişey alayım diye bana e5200, 2 gb ram, 1 gb 9400 gt her oyunu oynatır demişti. (ekran kartını fazla övmüştü)
    sonra bi bilgisayarcıya gitmiştik dalgasına gtx275 nasıl demiştim o 896 mb belleği var 2 gb'lik 9600 gt onun anasını ağlatır demişti
    ben gittim vatandan q9550, 4 gb ram + gtx 460 almıştım
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.