Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
71
Favori
32.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara Çankayada staj yaparken 90 liraya format atıyodum.Adamda sorma gereği bile duymuyor trink para..
    Etimesgutta 20tl abi 15 olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: desert_18

Sıvı soğutmayla uğraştığım sıralar termal macun kalmamıstı mecburen alıcaktım neyse meşhur belsaya gittim bilgisayarcılara İZMİTte termal macun ne oluyo dıye sorunca hemen uzaklastım napıcam dıye dusunurken golda gıdıyım dedım
    s.a
    a.s
    abi sizde artic cooling in termal macunu varmı?
    o ne oluyo kardeş?
    abi şimdi sıvı soğutma kullanıcamda bloğun altına sürücem...
    sıvı soğutma?
    abi fan yok yani sıvı ile saf su ile soğutuyorum işlemciyi.
    nası suyun içindemi çalıştırıyosun bilgisayarını sen?
    hayırlı işler abi size :)
    koskoca gold ta çalışan adamlar termal macunu bilmiyo bırakın mahelledeki bilgisayarcıları.

Oha!

• Bende bir hikaye anlatayim size bu gercek oldu malesef...

cumartesi günü çalıştığım bilgisayar şirketinde öğle sıraları orta yaşlı yanında küçük cocuğu olan bir adam geldi ve bize kasası ile ilgili bir sorun olduğunu ve bilgisayarın kendi kendini belirli bir süre sonra kapandığını söyledi bize doğal olarak şu cevabı verdik kasanızı getirin serviste incelememiz lazım dedik tamam dedi ve kasa 1 saat sonra geldi bende hemen kasayı adamın gözü önünde açıp işlemci+ekran kartı+güç kaynağı v.s detaylı inceledim ve işlemcinin fanının arıza yaptığını gördüm ve müşteriye dönüp şunu söyledim.

ben--işlemcinizin fanı arızalı değişecek.

müşteri--nasıl yani bu yüzdenmi bozulmuş başka bir şey olmasın sakın !!!!

ben--beyifendi sizin bilgisayar donanımı hakkında bilginiz varmı ?

müşteri--yok.

ben--o zaman bizim dediğimiz gecerli bozuksa bozuktur eğer bir şüpeniz varsa alın başka bilgisayarcıya götürün aynı şekilde durumunu size açıklayacaklardır değişen bir şey olmayacaktır.

müşteri--tamam değiştirin fiyatı ne kadar bu fanın ?

ben-- 775 intel stok fan 20 tl ne dersiniz takayimmi ?

müşteri--düşündü !!!! düşündü !!!! düşündü !!!! düşündü !!!! sonunda karar verdi takın.

ben--hemen fanınızı alıp geliyorum..

fanı başka bilgisayarcıdan kışın ayazda donarak aldım geldim 10 cadde öteden bilgisayara taktık rutin test aşamasını 30 dk gerçekleştirdik hemde müşterinin önünde artı pc nin içini temizledik bilgisayar sorunsuz çalıştı. işçilik beraber 30 tl dedik kasayı kapattık adama verdik adam kasa ile beraber gitti 1 saat sonra döndü ve bu bilgisayardan ses geliyor dedi bu taktığınız parçayı geri çıkartın dedi bizde eski model pc lerde ses sorunu genel problemdir dedik belirli bir zaman aralıklar ile ses yapar dedik ses yapan fanların yenisi ile değişmesi gerekiyor dedik adamın cebinde akrep var hayır diyor olmaz diyor neyse ürünü iade alamayız dedik çünkü kutusundan cıkmıştı bu sefer adam kem küm etmeye başladı patron masadan ayağı kalktı ve adamın üstüne yürüyerek aynen şunları dedi...

patron--al şu paranı s... git dedi p... 30 tl lik mal alıyorsun sonra burnumuzdan getiriyorsun esnafı ne sanıyorsunuz dedi ib...ler dedi.

ben şok olmuştum sonra adam kafa tutmaya başladı küfür kıyamet havada ucuyor ben siperdeyim...

müşteri--gel lan dışarıya yiyorsa dedi :D

olay kopmuştur patron arkadan servis yerinden demir boru kapar adamın üstüne yüyür dışarıya cıkar ve sırtına indirir orada onu tanıyan esnaflarda gelir ve ona katılır adam haşat olur ve bende acıyarak aradama bakarım malesef böyle bir olay gerçek oldu arkadaşlar çalıştığım yerde fazla uzun yazamadım kusura bakmayın...

• bende anlatayım bizim mahallenin bir bilgisayarcısına gittim ekran kartı sormak için adam'a soruyom abi elinde gtx 260 filan var mı diye, adamın cevabı şu oldu o kart çok eski bi kart gel ben sana palit gt 210 vereyim diye, ölesine soruyom işte fiyatı ne kadar dedim, 350'ye bırakırım dedi, bende tamam filan diyom ölesine.. Bu seferde işlemci soruyom 775 socket için bu seferde adam sana i3 vereyim demezmi, bende tamam abi, iyi günler diyip çıktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Universal Bilgisayar

Bende bir hikaye anlatayim size bu gercek oldu malesef...

cumartesi günü çalıştığım bilgisayar şirketinde öğle sıraları orta yaşlı yanında küçük cocuğu olan bir adam geldi ve bize kasası ile ilgili bir sorun olduğunu ve bilgisayarın kendi kendini belirli bir süre sonra kapandığını söyledi bize doğal olarak şu cevabı verdik kasanızı getirin serviste incelememiz lazım dedik tamam dedi ve kasa 1 saat sonra geldi bende hemen kasayı adamın gözü önünde açıp işlemci+ekran kartı+güç kaynağı v.s detaylı inceledim ve işlemcinin fanının arıza yaptığını gördüm ve müşteriye dönüp şunu söyledim.

ben--işlemcinizin fanı arızalı değişecek.

müşteri--nasıl yani bu yüzdenmi bozulmuş başka bir şey olmasın sakın !!!!

ben--beyifendi sizin bilgisayar donanımı hakkında bilginiz varmı ?

müşteri--yok.

ben--o zaman bizim dediğimiz gecerli bozuksa bozuktur eğer bir şüpeniz varsa alın başka bilgisayarcıya götürün aynı şekilde durumunu size açıklayacaklardır değişen bir şey olmayacaktır.

müşteri--tamam değiştirin fiyatı ne kadar bu fanın ?

ben-- 775 intel stok fan 20 tl ne dersiniz takayimmi ?

müşteri--düşündü !!!! düşündü !!!! düşündü !!!! düşündü !!!! sonunda karar verdi takın.

ben--hemen fanınızı alıp geliyorum..

fanı başka bilgisayarcıdan kışın ayazda donarak aldım geldim 10 cadde öteden bilgisayara taktık rutin test aşamasını 30 dk gerçekleştirdik hemde müşterinin önünde artı pc nin içini temizledik bilgisayar sorunsuz çalıştı. işçilik beraber 30 tl dedik kasayı kapattık adama verdik adam kasa ile beraber gitti 1 saat sonra döndü ve bu bilgisayardan ses geliyor dedi bu taktığınız parçayı geri çıkartın dedi bizde eski model pc lerde ses sorunu genel problemdir dedik belirli bir zaman aralıklar ile ses yapar dedik ses yapan fanların yenisi ile değişmesi gerekiyor dedik adamın cebinde akrep var hayır diyor olmaz diyor neyse ürünü iade alamayız dedik çünkü kutusundan cıkmıştı bu sefer adam kem küm etmeye başladı patron masadan ayağı kalktı ve adamın üstüne yürüyerek aynen şunları dedi...

patron--al şu paranı s... git dedi p... 30 tl lik mal alıyorsun sonra burnumuzdan getiriyorsun esnafı ne sanıyorsunuz dedi ib...ler dedi.

ben şok olmuştum sonra adam kafa tutmaya başladı küfür kıyamet havada ucuyor ben siperdeyim...

müşteri--gel lan dışarıya yiyorsa dedi :D

olay kopmuştur patron arkadan servis yerinden demir boru kapar adamın üstüne yüyür dışarıya cıkar ve sırtına indirir orada onu tanıyan esnaflarda gelir ve ona katılır adam haşat olur ve bende acıyarak aradama bakarım malesef böyle bir olay gerçek oldu arkadaşlar çalıştığım yerde fazla uzun yazamadım kusura bakmayın...

Adam hak etmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Grommash

quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

quote:

Orijinalden alıntı: Grommash

quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

Bu sabah daha önce bizim arkadaşı inceden dolandıran internet cafeye gittim camına A4 kağıt ile asılmış yazılarıda paylaşıyım

Profosyonel bilgisayar dersleri verilir

Her türlü ikinci el bilgisayar parçası alınır satılır

ve olmazsa olmazı Teknik Servis

Dükkana giriş merhaba merhaba geyiğinden sonra (bu arada elimde sözde satmaya çalıştığım ekran kartı gtx 580 lightining )

içeri girdim ordaki sanırsam sahibi idi benim yaşlarımda temiz yüzlü ( içi fesat dolu) bir genç dedim bu ekran kartını satmak istiyorum ne kadar alırsınız (yanlız birşey dikkatimi çekti eleman sanırsam donanımadan biraz anlıyor çünkü kartı görünce yüz ifadesi değişti bende bunu anlayınca salağa yattım ) ya dedim bu ekran kartı bana hediye geldi ben pek anlamam masa üstü bilgisayarlardan falan satmak istiyorum dedim eleman hemen otur abi şöle çay içermisin hemen kandıracak hesabı eleman başladı hemen çene yapmaya işte abi elindeki kart 1.5 gb eee dedim ordan zaten kaybediyor arka teknik servise geç orda bir sürü 2gb lık ekran kartları var hala satamıyorum zamanında 100 liraya aldığım kartlar falan sayıyorda sayıyor dedim o 2gb lık kartlardan birini getirsene bakayım belki böle bir kartla takas yaparız dedim neyse eleman içerden gitti zotac gt 520 2gb getirdi kutusunda falan ( yüksek ihtimalle kart bozuk ve internet cafedeki bilgisayarlardan birinde takılıydı ) abi dedi bu kart 2gb senin kart 1.5 gb senin kartı alırım üstüne 50 tl verirsinn diyince hani böle birşey beklememe rağmen sonuçta oraya sırf makara yapmaya girdim bu kadarını duyunca vericek cevap bulamadım neyse hemen hızlı bir toparlayışla yine salağa yataraktan ama dostum bendeki kart 384 bit o kart 64 bit dedim doğru abi haklısın ama işte bu kart 2gb hadi seni kırmıyalım gel kafa kafaya takas yapalım dedi eleman yanlız karta gözü fena dikti illa alıcak benden

Neyse ben tabi daha fazla uzatmak istemedim gerçekten insanın sinirlerini bozmaya başlamıştı gerçi ben kendim kaşındım ama olsun hemen elemana hiç beklemediği anda o kritk soruyu sordum bu kartı çalıştıracak elinde power varmı diye sorunca eleman küt kaldı aslında beni anladı ama hani ben sözde bu işten anlamıyorum ya böle bir soru sorunca ne diyeceğini şaşırdı gevelemeye başladı işte o kartı ben 500 wattlık power la çalıştırırım falan filan geveliyor

Benden ikinci darbeyi yiyince ii ce iptal oldu zaten dostum valla ben bu kartları evde sli olarak kullanıyorum thermaltake grand 1050 watt var dedim sen bu kartı istiyorsan en azından 700 wattlık yüksek amper veren bir power a ihtiyacın var dedim yoksa verim alamassın dedim elemandan çıt yok ama işte aklı hala kurnazlığa çalışıyor ya neyse biz takası yapalım power işini ben hallederim demezmi bana :)

Küt üçüncü darbe

dostum bu kartın yanlız oc değerleri çok iyi dedim 900 mhz de voltajsız benchmark alıyor dedim ve eleman bir anda çirkef insan moduna girerek ya beyfendi siz bu kartı gerçekten takaslamak mı istiyorsunuz yoksa bana buraya hava atmayamı geldiniz demezmi

Ben yine kibarca bir cevap vererk ya dostum dedim sende anlamışındır bu kartla gt 520 nin takas olmuyacağını dedim ve hadi hayırlı işler diyerek çıktım ordan

Aslında kiminiz diyecekki sen salaksın ya adam sana saldırsa orda 3-5 kişi falan onu yapamıyacağını bildiğim için gittim asıl benim bu internet cafeye olan hıncım bizim sokakta bir arkadaş var gitmiş bunlardan beni dinlememiş sistem toplamış çocuk i5 i5 diye yırtınıyordu çocuktan almışlar 2000 tl tamam i5 2500 k işlemci koymuşlar anakartı asusun en düşük lga 1155 serisi bir anakrt ramler dual diil aslında dual de ramlerden bir tanesini indirmişler belli tek modül 4gb ben aslında bu konuyu da yüzüne vuracaktım o elemanın ama dedim değmez bu benim ona yaptığımda ders olur

Ha bu arada muhabetin ortasında eleman bana kendisinde extreme pc olduğnu söylemişti hala extreme pc si ne gerçekten çok merak ediyorum :)

Sayın cenkyyy,ne kadar boş işlerle uğraşan bir insanmışsınız siz

neden boş iş dostum o internet cafeci bizim arkadaşın bir modül ramini yerken iyi ben oraya gidip onu kafalayıncamı boş ?

Hocam o zaman bu bilginizi arkadaşınızın hakkını aramak için kullansaydınız,cahil cafeciyi ezmek size ne kazandırıyorki?

bana birşey kazandırıp kazandırmaması önemli değil ben zaten birşey elde edicem ego su ile gitmedim oraya sadece emin değildim çocuğun bir modül ramini yediklerinden ama ortamı gördükten sonra şahsın kendisini gördükten sonra emin oldum ve arkadaşada dedim bunlar senin bir modül ramini yemiş git istersen hakkını ara ben üstüme düşeni yaptım diye

• quote:

Orijinalden alıntı: fare327

bende aynı sorunu yaşadım bugün mahalle bilgisayarcısına gittim sistemim var dedim sistem 800 lira tutuyo adam diyoki işlemci phenom 2 x4 ekran kartıda hd 6850 işlemcim çok düşükmüş ekran kartından tam verim alamazmışım hiçbir zaman dedim kafamı buluyon diyom ben sana bi sistem yapıyım onu al dedi yap dedim 500 w kasa var benim sistemde kasayı 400 w a düşürdü ekran kartını 4850 seçti işlemci intel core duo dedi kafamı buluyon hacı dedim her oyunu kaldırır demezmi bizimkileri ikna ettim asus n55sf aldım manyak laptopmuş ya

Asus n55 güzel seçim. Isı problemi de yok saatlerce oyun oyna bana mısın demez.

• Bende ram almaya gittiğimde adama dedim 2 gb ddr2 800 mhz ram varmı dedim 800 mhz ramlermi cıkmış dedi...direk kaçtım dükkandan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exlem16

Bende ram almaya gittiğimde adama dedim 2 gb ddr2 800 mhz ram varmı dedim 800 mhz ramlermi cıkmış dedi...direk kaçtım dükkandan.

banada ddr2nin 800mhzsi olmaz drr2 667 olur ddr3 de 1024 olur dediler bende adamın çıkardığı ramlarden ddr2 800 bulup ddr2 667 parasına aldım
  • Yorum sizin

• quote:

Orijinalden alıntı: alfatime

quote:

Orijinalden alıntı: exlem16

Bende ram almaya gittiğimde adama dedim 2 gb ddr2 800 mhz ram varmı dedim 800 mhz ramlermi cıkmış dedi...direk kaçtım dükkandan.

banada ddr2nin 800mhzsi olmaz drr2 667 olur ddr3 de 1024 olur dediler bende adamın çıkardığı ramlarden ddr2 800 bulup ddr2 667 parasına aldım

iyi etmişsin ordan kaçarak uzaklaştıkdan sonra direk vatana gittim iyiki orda işini bilen adamlar var :)
  • Benim olayı bilgisayarci degil de arkadaşlarımla olmuştu..iste pc topladım ekran kartı 448 bit deyince inanmamışlardı bana( GTX 275)

Yalancı durumuna düştük

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Asıl PC uzmanları buraya toplanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesil1026 -- 24 Ocak 2012; 13:23:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

yahu bilgisayarci demeyin nolur, bilgisayar parcalari satan dukkanlar diyelim bence.

Bir de şu mahalle telefoncularını konu etsek nasıl olur?

• hikaye okur gibi okudum konu güzel ama hiç alakam olmayan mahalle bilgisayarcılarına kin duymaya başladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost6006

hikaye okur gibi okudum konu güzel ama hiç alakam olmayan mahalle bilgisayarcılarına kin duymaya başladım

Aklınızın bir kenarında dursun, işiniz düşünce anlarsınız burada anlatılmak istenenleri.
  • bu konuda kimse bizim izmit esnafının eline su dökemez abicim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Teknik

quote:

Orijinalden alıntı: ghost6006

hikaye okur gibi okudum konu güzel ama hiç alakam olmayan mahalle bilgisayarcılarına kin duymaya başladım

Aklınızın bir kenarında dursun, işiniz düşünce anlarsınız burada anlatılmak istenenleri.

inşallah işimiz düşmez kardeş bu tip esnaflara sadece pc değil türlü çeşit işlerde aynı karakterde esnaf çok bilinçlenerek önüne geçeriz inşallah bunların

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxygen__ -- 24 Ocak 2012; 15:34:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

bu konuda kimse bizim izmit esnafının eline su dökemez abicim

Bir örnek alalım madem öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Teknik

quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

bu konuda kimse bizim izmit esnafının eline su dökemez abicim

Bir örnek alalım madem öyle.

gerek yok arattır forumda çıkar muhakkak örnekleri
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.