Şimdi Ara

bilgisayarcı komedisi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
71
Favori
32.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dünyadaki en büyük gücün bilgi olduğu yine ortaya çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: helvetia

Abimin Pc bozulmuş, şehirdışında olduğu için ben müdahele edemiyorum tabi. Bi arkadaşın tanıdığı bi bilgisayarcı var oraya götüreyim bari dedi.
    Bende tamam götür dedim. Akşam üzeri aradı ve geçen diyalog şu şekilde;

Abim: PC' yi yapmışlar, sorun düzelmiş
    Ben: Nesi varmış, ne yapmaşlar makinaya?
    Abim: Sistem falan kurmuşlar ama anlamadım tam
    Ben: Kaç para ödedin? (Piyasayı bildiğim için söylediği rakamdan neyin değiştiğini tahmin etmeye çalışıcam ;))
    Abim: 50 TL (Sadece sistem kursalar fiyat çok, hem sistem hemde parça değişimi ise fiyat az geldi kulağa)
    Ben: Ne değiştirmişler peki?
    Abim: Bilmiyom dur kendisine vereyim telefonu anlatsın
    Bilgisayarcı: Abicim bilgisayarın kömürleri yanmış onları değiştirdik
    Ben: (3-5 sn'lik dumurdan sonra) Evvelde çok ısınıyodu meret demek kömürlerdenmiş, Elinize sağlık. Biraderi versene telefona
    Abim: Noldu bizimoglan?
    Ben: At ordan helalinden 30Lira daha fazlada verme, Bidaha da önünden geçme arkadaşın

Şimdi devlet dağıtıyor bu kömürü. Bizim bilgisayar da meme yapmıştı geçen gün aga. :-)

İstetme(stepne) :) çalınmış, gittim yenisini aldım. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinpurcek

bende imzamdaki sistemi toplatıp montaj için mahallede ki bilgisayarcıya gittim ... işlemci fanını takar iken, dur hocam diyip. Thermalright Ultra 120 Ext. Rev C + Akasa Viper 12cm S-Flow ve lga 1055 apartını uzattım

-baktı bu ne dedi ?
    -dedim soğutucu
    -ne gerek var ki ? intel işlemcilerin fan ı gayet iyi dedi
    -hocam overclock filan yapıyoruz 5.0 Ghz ı filan zorlarız hazırda soğutucum varken sen bunu takıver
    -intel'in normal fanıylada 5.0 ghz yaparsın ki

Kendi dusen aglamaz kendi ayaklarinizla gitmissiniz zaati muhtereme

• konuyu açmam iyi olmuş daha nice hikayeler olcak bekleyin devam abi gülmeye güldürmeye ve halkımızı bu sümürücülerden uzak tutmaya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmztly

quote:

Abimin Pc bozulmuş, şehirdışında olduğu için ben müdahele edemiyorum tabi. Bi arkadaşın tanıdığı bi bilgisayarcı var oraya götüreyim bari dedi.

Ben: Kaç para ödedin? (Piyasayı bildiğim için söylediği rakamdan neyin değiştiğini tahmin etmeye çalışıcam ;))
    Abim: 50 TL (Sadece sistem kursalar fiyat çok, hem sistem hemde parça değişimi ise fiyat az geldi kulağa)
    Ben: (3-5 sn'lik dumurdan sonra) Evvelde çok ısınıyodu meret demek kömürlerdenmiş, Elinize sağlık. Biraderi versene telefona
    Ben: At ordan helalinden 30Lira daha fazlada verme, Bidaha da önünden geçme arkadaşın

Şimdi devlet dağıtıyor bu kömürü. Bizim bilgisayar da meme yapmıştı geçen gün aga. :-)

Bu lafı diyebilen bi adamla münakaşaya girsen, tüm cahilliğiyle galip geleceği kesin

Sizin Pc'de Allah'tan meme yapmış. Ya meme kanseri deselerdi neyapacaktın?

• quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

bilgisayarcılar format atmaktan başka ne biliyolarki.

e yuh artık, genelleme yapın da bu kadar değil. 16 senemi verdim bu mesleğe.

1) arıza tespiti yapabiliyoruz
    2) virüs lü pc lerde çoğunlukla format atmadan virüsten temizleyebiliyoruz
    3) korsan windows kurmuyoruz (eğer orj. key i varsa oem cd ile onu yoksa orj. windows aldırmaya çalışıyoruz) hiç almak istemiyorsa ucuza win7 starter alabilir insanlar.
    4) bad sector vs. hdd bozulduğu durumlarda, insanların gb'larca verisini kurtarıyoruz.
    5) tozdan artık içi görülmez hale gelen kasaları kompressörle anasından doğduğu güne geri getiriyoruz.
    6)yazıcı arızalarını düzeltiyoruz, kurumuş kartuşları tekrar kullanılabilir hale getirebiliyoruz.
    7)işyerinlerinde network sistemi kurabiliyoruz.

daha aklıma gelmeyen hizmetler için formattan başka ne biliyorlar ki diyip savıp atamazsınız.

sizin dediğiniz gibi yapmadığı şeye de yaptım diyen adamlar, insanların kazıklayan bilgisayarcılar var evet. ama çekirge 1 zıplar 2 zıplar, o şerefsiz adamlar söyleyin kaç sene daha kazık atabilir.

Ayrıca herkes sizin gibi teknik dilden anlamıyor, adam nolmuş diyor virüs girmiş diyorsun. haha raid sıksaydın içine diyor. hadi gelde bu adama anlat virüs tarihini.
    Nolmuş diyor disk te bad sector olmuş diyorsun. adam o da ne demek diyor. baktın anlamıyor parçası bozulmuş işte diyorsun, bir de tayvan da ki sel yüzünden pahallı diyorsun diskler. yine anlamıyor kazıklanacağını düşünüyor. nasıl anlatacaksın bu adama gerçeği.

ayrıca insanların ihtiyacı olmasa hergün neden bizi arasınlar. demek ki işleri görülüyor ki hala daha müşterimler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 22 Ocak 2012; 14:22:47 >

• Bilgisayarcıların ekran kartı ramine göre pc topladığı bir toplumdayız, ne bekliyorsunuz ki başka?...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamingMan

Benimde bilgisiz bir arkadaşım çok ısrar etmeme rağmen beni dinlemedi ''kespır'' kasa aldı sadece kasa :)

Ekran kartı 6790 vardı kasada.Malum kasa boyutları kücük nasıl becerdiyse fanın bi kanadını kırmış.Sarsıntı ve gürültü yapıyo.Dedim ver garantiye yapsınlar.Olum eski pc 25 gün garantiden gelmedi bekliyemem dedi.Gitti verdi cafeye adamlar low profil 5450 takmıslar.

Bana diyo 2gb ekran kartım var oyunlar kasıyo bi format atsana dedi.Dedim olum cafe dururken ben niye atiyim :)

Bazılarına da acımamak lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeynelkoc

Format atmanın (korsan windows yüklemenin) 50 lira olduğu bi ülkede nedense hiç şaşırmadım

karşılıksız yardımlar sayesinde cennetteki yerimiz garanti o zaman
  • 1 yıl önce ekran kartı yanan dizüstü bilgisayarım için çevredeki bilgisayarcılarda ürünü bulamayacağımı bildiğim halde gördüğüm her dükkana elimde laptop ile girip ekran kartı soruyordum.

Olay şöyle oldu.

Mahallemizin ara sokağındaki bilgisayarcıya girdim, selam verdim oturdum.
    geforce 8800m gt yada ati mobility hd 3650 aradığımı söyledim.
    Adam bana ''bu parçların elimde sadece 2. eli var dedi. fiyatı 150 usd + kdv dedi.''
    (içimden oha dedim sıfırını arasam zaten o fiyata alırım dedim)
    Fiyat neden bu kadar pahalı diye sorduğumda kartların sıfır ayarında olduğunu ve 1 ay da garanti verdiğini söyledi. (2 senedir kullanılmış kart nasıl sıfır ayarında oluyorsa.)

Neyse Bende Adama isterseniz laptopu size satabilirim dedim. Biraz daha baktı inceledi falan. Üstünde yazan özellikleri okudu.

Buna 350 tl veririm dedi. (Bu arada laptop acer 5920g t7700 serisinden bir laptop ayrıca 2+2 4 gb kingston ram takmıştım.)

Biraz az değilmi dedim. adamda bunun ederi bukadar başkası en fazla 300 verir dedi.
    Dedim eminmisiniz ? Adamda bana ben 8 yıldır bu işi yapıyorum benden daha iyi mi bileceksin dedi. Bende biraz kızmaya başladım tabi. Hadi senin hatrına 350 tl + 4 gb flash disk vereyim deyince tepem attı tabi.

En son adamın elinden hışımla laptopu alıp sen bana bu sistemde bir laptop söyle 2 katı parasını verip alayım dedim. Ardından dükkandan çıktım.

Şaka gibi ya 350 tl + 4 gb flash disk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 22 Ocak 2012; 15:13:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Just In Time

quote:

e yuh artık, genelleme yapın da bu kadar değil. 16 senemi verdim bu mesleğe.

1) arıza tespiti yapabiliyoruz
    2) virüs lü pc lerde çoğunlukla format atmadan virüsten temizleyebiliyoruz
    3) korsan windows kurmuyoruz (eğer orj. key i varsa oem cd ile onu yoksa orj. windows aldırmaya çalışıyoruz) hiç almak istemiyorsa ucuza win7 starter alabilir insanlar.
    4) bad sector vs. hdd bozulduğu durumlarda, insanların gb'larca verisini kurtarıyoruz.
    5) tozdan artık içi görülmez hale gelen kasaları kompressörle anasından doğduğu güne geri getiriyoruz.
    6)yazıcı arızalarını düzeltiyoruz, kurumuş kartuşları tekrar kullanılabilir hale getirebiliyoruz.
    7)işyerinlerinde network sistemi kurabiliyoruz.

daha aklıma gelmeyen hizmetler için formattan başka ne biliyorlar ki diyip savıp atamazsınız.

sizin dediğiniz gibi yapmadığı şeye de yaptım diyen adamlar, insanların kazıklayan bilgisayarcılar var evet. ama çekirge 1 zıplar 2 zıplar, o şerefsiz adamlar söyleyin kaç sene daha kazık atabilir.

Ayrıca herkes sizin gibi teknik dilden anlamıyor, adam nolmuş diyor virüs girmiş diyorsun. haha raid sıksaydın içine diyor. hadi gelde bu adama anlat virüs tarihini.
    Nolmuş diyor disk te bad sector olmuş diyorsun. adam o da ne demek diyor. baktın anlamıyor parçası bozulmuş işte diyorsun, bir de tayvan da ki sel yüzünden pahallı diyorsun diskler. yine anlamıyor kazıklanacağını düşünüyor. nasıl anlatacaksın bu adama gerçeği.

ayrıca insanların ihtiyacı olmasa hergün neden bizi arasınlar. demek ki işleri görülüyor ki hala daha müşterimler.

keşke herkes sizin gibi mesleğini düzgün yapabilse . özellikle küçük yerleşim yerlerinde çok az bir bilgiyle dükkan kuranlar var , sözüm onlara .

• Vallaha zamanında "PATA IDE-133" kablosu bulmak için Ankara-Kızılayda dolaşmadığım yer kalmadıydı.
    Adamlara IDE-133 kablosu varmı diyorum adamlar ne olduğundan bi haber.
    Sonunda kızıp bir bilgisayarcıda ne olduğunu iyice anlattım, sonunda adam anlayıp kendi teknik servislerinden bulup getirdi.
    Benimde başımdan geçen hikaye bu, genelde fiyat ve donanım araştırıp direk aldığım için fazla problem yaşamıyorum.
    Yalnız şuanda bile çoğu büyük teknoloji marketlerinde bile böyle tipte satış elemanlarına arada denk geldiğim için, mahalle aralarındaki çoğu bilgisayarcıların böyle olması pekte şaşırtmadı açıkcası.
    Ayrıca işini doğru düzgün yapan arkadaşlarada saygılarımı iletiyorum.

• Casper marka bilgisayarım statik sorunu vermişti. Babamın çalıştığı iş yerini kazıkladıkları için bana bedavaya teknik servise geldiler(yoksa saati 50 dolara gelirlermiş eve) Anakarta baktım işlemci fanını vida yerine japon yapıştırıcısı ile arka plakasını tutturmuşlar. Kasada statik elektrik kaçağıda mevcuttu. En bombası kasa içi arka ve önde olması gereken fanlar sökülmüş. Sadece işlemci fanı çalışıyordu
    Yok öyle böyle derken bu neden böyle şöyle dedim. Eksik parçaları taktılar 4 adet vida takabildiler. Bu kasa garantisi bittikden sonra bozuldu. Mahallemde tamir ve bakımcı vardı bunlara yolladım. Dedilerki gene statik sorunu var. Anakart değiştirildi. Sonra bi geldim psu değiştirilmiş ve tv kartım yok. Şirketi aradım sizin kasanız teslim alındığı gibi verilmiştir diyor. Mahalleden tanıdık o , bu derken kabul ettiler.Psu ve tv kartımı geri taktılar. Bide yüzsüzce hediyemiz olsun diyip durdular.Bir daha mahalle arası bilgisayarcı ve casper mı tövbeeeeeeeeeeeeee
    Mevcut bilgisayarımı vatan computerdan topladım. İmzamda mevcut sistem kendim montajını yaptım.Kafam sakin kullanıyorum.Vatan servise alırken alınan herşeyi listeliyor. Böylece güvende oluyoruz.
    Bide mahalle arası bi bilgisayarcısına geçen gittim gtx275 vardı kutusu sıfır açılmamış.Dedim benim gtx 275 le güzel sli olurlar.Hazır 750 watt güzel psu da var.Adam demezmi çok iyi bi kart 500 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutlu Dal

quote:

hiç birşey :D ben çok şükür hiç kazık yemedim amcam ilk pcmi topladı 2005 yılındaymıydık ne 1.000 liraya 9600 pro256 bit, amd 3000+ 1.8 ghz ve 1 gb ddr 400 ramli pc almıştık bana yazıcı falanda vardı toplama anakart msi deluxe k8n neo2 ydi 2008 yılına kadar oyunları oynattı shader 3 isteyenlerde sorun yaşadım ama yinede oynadım. :D

Şimdi hd 7800 serisini bekliyoruz

Bende 2005 yazında yılında bir bilgisayar almıştım.Tabi o zamanlar liseye yeni geçmişim ne anlarım pc den.Babamın tanıgıdıgı ve babama borcu olan bilgisayarcı vardı.Abim ve bi komşu gitmişlerdi buraya onlarda birşey bilmiyor.Bi pc yapmışlar.Aynı amd 3000+ 1.8 ghz,512 mb ram,geforce 6600(6600gt degil),17" tüplü monitör.1600-1800 lira arasıydı.o zamanın piyasasını bilmiyorum ama seninkinden daha kötü sanırım ekran kartı.Sen bide 1000 tl vermişsin.Daha cod 2 yi bile orta ayarlarda oynayamıyordumÇok saglam kazık yemişiz o zaman ekran kartından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 22 Ocak 2012; 15:50:37 >

• tam 6 sene önce yaklaşık 2 milyara(eski para) aldığımız fx5200 lü intel p4 lü saçma sapan ''keysmart bilgisayar kazzığından'' sonra yerini doldurabilen bir bilgisayarcı evladı çıkmadı çıkamaz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hmztly

quote:

Bu lafı diyebilen bi adamla münakaşaya girsen, tüm cahilliğiyle galip geleceği kesin

Sizin Pc'de Allah'tan meme yapmış. Ya meme kanseri deselerdi neyapacaktın?

Dostum, o meseleyi uydururdum ben. Gerçek olsaydı kürekle vururdum. :-)

• 2007 de 1500 liraya toplattığım pc halen bütün oyunlari full ayarlarda calistiriyo böyle anlayanlarda var tabi hepsinede haksizlik etmeyelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesakan96

2007 de 1500 liraya toplattığım pc halen bütün oyunlari full ayarlarda calistiriyo böyle anlayanlarda var tabi hepsinede haksizlik etmeyelim

2007 de toplattığın bilgisayarı çok merak ettim yazar mısın parçalarını?
    2007 de toplanan bilgisayarın crysis, btf3 gibi oyunları da mı full oynatıyor!!!
  • bilgisayarcılar demiyorlar mı her önerdiği kart son oyunları açar full açar diye gıcık oluyorum
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.