Şimdi Ara

Bilgisayarda Anlam Veremediğim Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımın marka ve modeli :HP COMPAQ Preserio CQ61-330ET

Normal bi koşulda oyun, film yada internette gezinirken aniden bi donma oluyor ve harddiskin ışığı sönüyor fakat ram çalışmaya devam ediyo. Reset attığım zaman bazen sadece ekrana elektirik geliyo fakat görüntü yok, fanlar çalışılıyor numlock capslock ışıkları yanıp sönüyor bu şekilde 10 sn geçtikten sonra güç simgesinin ışığı sönüyor elektrik gidiyor kendiliğinden 1 sn sonra tekrar güç veriyor gene görüntü yok aynı şeyler kısır döngü gibi devam ediyor ta ki ben fişini çekene kadar yada güç tuşuna basılı tutup kapatana kadar. Sorunun harddiskten mi olduğunu anlamak için bad sector taraması yapmaya çalışıyorum fakat daha 3 dk olmadan ( yavaş taramada) mavi ekran hatası veriyor, quick de ise 10 sn sonra veriyor. ( HD Tune programı ile) Uzun süredir devam ediyor nedenini bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler herkese.

Bilgisayarda Anlam Veremediğim Sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mmrfy01 -- 29 Kasım 2015; 12:03:24 >

• hdd bozuk yada ram
  • Hdd arızası bu..
  • tam olarak nasıl emin olabilirim arızanın ramden mi hddden mi olduğuna ?
  • ram hocam büyük ihtimal öncelikle memtest86 ile ramleri test edin daha sonra hdd tune ile hddyi taratın
  • Sorunu yaşadıktan sonra harddiskin durduğunu fakat RAM'in çalışmaya devam ettiğini yazmışsınız.
    RAM'in çalışmaya devam ettiğini nasıl anladınız acaba?

Sorununuza gelecek olursak, sorun harddisk kaynaklı gibi gözüküyor.
    Sorunun tam olarak hangi parçadan kaynaklandığını anlamak için, sağlam bir sistemde parçaları denemelisiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok pardon ramlar diye yanlış yazmışım fanlar olcaktı o kısım.

ya hd tune programı direk mavi erkan vermesini sağlıyor. Sorun hdd de gibi gözüküyor teşekkür ederim peki bunun çözüm yolu var mıdır ? Tamir etmek gibi bi olayı var mı bu hdd için ?
  • Önce sorunun harddiskte olduğundan emin olalım. Başka bir sistemde harddiski deneme şansınız var mı?
  • malesef imkanım yok fakat bi program yardımıyla bunu test edebilir miyiz ?
  • Test edebilirsin tabi. HDD Benchmark diye aratırsan bulabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş sen arızayı öğrensen bile teknik servise vereceksin o yüzden bilgisayarı fazla kurcalamadan servise ver sonucu bize yaz
  • 5 yıllık cihaz elimdeki bunun teknik servisi yok ki aksarayda oturuyorm hp'nin teknik servisine verme imkanım yok.
    Herhangi bir teknik servise de vermek istemiyorum doğal olarak, ilk başta bios menuden hdd taraması yaptm ardından HD tune ile error scan yaptım fakat hiçbir kötü sonuç alamadım bilmiyorum şuan sorun nerde ama taramadan sonra uzun bi süre mavi ekran hatası görmedim yada herhangi bir şekilde donma vs. uzun bi süre daha olmazsa çözüm bu diye kabul edicem galiba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.