Şimdi Ara

Bilgisayarda Elektrik Var ama Donanımlarda Elektrik yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar, dün ben anakartımı değiştireyim dedim, yeni bir anakartı taktım kasama, ne monitöre görüntü geliyor(sinyal geliyor ama görüntü yok), ne cd-rom çalışıyor(IDE'sini çıkarınca çalışıyor) ne HDD çalışıyor, ne floppy çalışıyor, klavyeye ise kasayı çalıştırırken ışık geliyor, ama gerisi boş, yani çalışmıyor, anakartta sorun var diyebilirsiniz ama eski anakartı taktım yine aynı sorun , yine aynı sorun. deli oldum deli kafayı yedim ya, ne yaptım ne ettiysem ayn sorun. takmadığım ram kalmadı, bios pilini çıkardım, jumper nedir bilmezdim onu öğrendim de jumper yerini değiştirdim, biosu resetledim pili çıkararak, 1-2 dakika diyorlardı gece çıkardım bios pilini sabah taktım yine aynı. nedir bu böyle arkadaşlar, kasa çalıışırken de hiçbir işlem yapmadım. Ne olacak bu kasanın hali böyle bi el atın da halledelim. Garantisi 10 gündü kasanın, kasa 7 yaşına girdi, toplama olduğundan garantisi de yok yani. Anakartın da garantisi yok. İnşallah konu buradan benim arka sağ cebime uzamaz. Şayet uzanmaya çalışırsa kırmızı bir el işaretine rastlar, DUR anlamındaki çünkü param da yok şu an. Adak bile adadım, eğer sorunu çözersem buraya adağımın ne olduğunu da yazarım :)

• Forumda aramayı yaptım ve arkadaşlar ram çıkar tak falan demişler yaptım yaptım ama hala aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmaniyelim -- 21 Ocak 2010; 23:50:19 >
  • Öncelikle HOŞGELDİN...

Peki başka bir power denedin mi
  • Sitede yeni değilim 19 Ağustos 2007 kayıtlıyım da donanım hakkında pek bir bilgim olmadığından pek giriş yapmıyordum siteye dürüst olmak gerekirse. Ama yine de hoşbuldum :)

Başka bir Power denemedim, deneyemedim çünkü ne elimde var ne yakınımda malesef. Yalnız makine çalışıyordu anakartı değiştirince power'da bi sorun çıkacağı ihtimali hiç aklıma gelmiyor. gelmesini de istemiyorum açıkçası :) Bu arada hemşeriyiz heralde ADANA grubu falan :)
  • Evet doğru pin dizilimlerini buldum. Ekteki resimde veriyorum. Pinlerin takılması gereken yerleri de renk kodlarıyla işaretledim daha iyi belli olsun diye. Resimde de neyin nereye takılacağı yazılı olarak gösterilmiş ama yine de neyin ne olduğunu bana sorabilirsiniz. SPKR en sağ üstteki 4 pini kapsıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 22 Ocak 2010; 8:25:50 >
  • bu dizilişi yaptım. yalnız hala buzzer'dan ses alamıyorum, sorun buzzerdadır diyip başka buzzer taktım yine aynı sorun.
  • BIOS resetleme yaptığınızı söylemişsiniz ve farklı iki buzzer denediniz ama yine de BIOS sesi alamıyorsunuz... Hmmm... Bir diğer olağan şüpheli de güç kaynağı... Çalışır gibi görünebilir ama yeterli voltajı ve akımı üretip üretemediğini anlamak için multimetre ile ölçüm almak lazım. Sorun anakartta veya güç kaynağında olabilir. Şimdi yapılacak şey şu: Tüm bileşenleri sökün. Sadece işlemci, monitör ve güç kaynağı takılı olsun anakarta. Ekran kartı, Hard disk, CD/DVD sürücü, vs tüm cihazların anakart bağlantılarını sökün. Bu şekilde en azından BIOS'un gelmesi gerekir. Bilgisayarın açılması için sadece işlemci yeterlidir. En azından BIOS ekranına kadar gelir. BIOS ekranı yine gelmezse ekran kartını takın (varsa) ve monitörü anakarta değil de ekran kartına bağlayın. Daha da görüntü gelmezse ram'leri teker teker deneyin. Daha da görüntü gelmezse artık ya anakartta ya da PSU'da bir sorun var demektir. İki anakartla denedim dediğinize göre PSU'da olması daha olası ama belli olmaz tabi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Artık bilgisayar anteni yok!?!
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartı onboard, ramleri de söktüm. böyle denedim. ekrana yine hiçbirşey gelmedi. bende şimdi internette PSU'ların fiyatlarını incelemeye başladım.
  • masraf olmaması açısından iyice emin olmadan PSU alma derim. Mümkünse önce başka bir monitör, sonra başka bir ekran kartı sonra da başka bir PSU dene. Bütün bunları nereden bulucam diyorsan bilemiyorum demek durumundayım. Kasasını parçalamana göz yumacak bir arkadaşın varsa arkadaşlar bu günler içindir hatırlat ona! PSU'dan ölçüm almadığım için sorun onda mıdır bilemiyorum. En akla yatkın seçeneği belirttim sadece. Mesuliyet kabul etmem
  • Sen saol kardeş, o kadar zamanını ayırdın bizim için Allah razı olsun senden ne diyelim. Artık yarından tezi yok götürücez pc'yi, malum bizim de gelir kaynağımız bu, web siteleri, hosting, reklam vs... vs.. lazım oluyo bu makine adama.şimdi benimkisi 420W diye geçiyo ama alta ufakça yazmışlar max 360W diye, ne kadardır bunların fiyatı
  • Durumu biraz daha açıklasan power tuşuna bastığında neler oluyor psu nun fanı çalışıyor mu işlemci fanı çalışıyor mu klavye ışıkları yanıyor mu ayrıca anakartı kasaya vidalamadan çalıştırmayı dener misin
  • Ben kendi makinamda 400W Frisby kullanıyorum gayet de memnunum. Bende Ekran kartı, 2 HDD, camış gibi elektrik yiyen P4 3.2 Prescott işlemci, DVD, bir sürü USB cihaz ne ararsan takılı. Şu ana kadar sorun yaşamadım. Fiyatı 50-55TL civarı. Daha ucuzunu alma derim. Frisby iyi fayda/maliyet olarak. Estafurullah rica ederim ne demek. Keşke sorunu çözebilseydik ama bazen böyle piyango vuruyor işte. Elektrik şebekesinden kaynaklı birşey olabilir istersen elin değmişken bir tane de Tunçmatik veya muadili Surge/Pik korumalı çoklu priz al. 15TL falan fiyatı. Epey faydalı oluyor elektrik dalgalanmalarına. İki kere anakart 1 kere monitör yaktım Antalya'da...
  • quote:

Orijinalden alıntı: karmaşık

Durumu biraz daha açıklasan power tuşuna bastığında neler oluyor psu nun fanı çalışıyor mu işlemci fanı çalışıyor mu klavye ışıkları yanıyor mu ayrıca anakartı kasaya vidalamadan çalıştırmayı dener misin

power tuşuna bastığımda, sadece fanlar çalışıyor, cpu ve psu nun. klavye ışığı psu'nun düğmesini "on" konumuna getirince yanıp sönüyor. vidalı ve vidasız şekilde denedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Ben kendi makinamda 400W Frisby kullanıyorum gayet de memnunum. Bende Ekran kartı, 2 HDD, camış gibi elektrik yiyen P4 3.2 Prescott işlemci, DVD, bir sürü USB cihaz ne ararsan takılı. Şu ana kadar sorun yaşamadım. Fiyatı 50-55TL civarı. Daha ucuzunu alma derim. Frisby iyi fayda/maliyet olarak. Estafurullah rica ederim ne demek. Keşke sorunu çözebilseydik ama bazen böyle piyango vuruyor işte. Elektrik şebekesinden kaynaklı birşey olabilir istersen elin değmişken bir tane de Tunçmatik veya muadili Surge/Pik korumalı çoklu priz al. 15TL falan fiyatı. Epey faydalı oluyor elektrik dalgalanmalarına. İki kere anakart 1 kere monitör yaktım Antalya'da...

bulunduğum yer çok kelek bir yer, elektrik hattında ne topraklama var ne bişey var. ev yanıyordu şohbenden dolayı zar zor kurtardık. nickim osmaniyeli diye osmaniyedeyim sanmayın da. Kocaeli/Herekedeyim.

Bir de psu'dan çıkan 4 pin'in anakarta girişi yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmaniyelim -- 22 Ocak 2010; 3:12:11 >

• ramleri denemişsin işlemci montajda sorun olabilir mi acaba pinlerde sorun var mı takılma yönü doğru mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.