Şimdi Ara

bilgisayarda garip şekiller ve ekran-bios sorunu yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayar ekranında açılıştan itibaren oluşan garip şekillere bir anlam veremedim.
    bios ta bir sorun olduğunu düşünüyorum veya ekran kartında. bios açılmıyor, daha doğrusu açılıyor sanırım ancak ilk resimdeki görüntü geliyor hem açılışta hemde biosa girmeye çalıştığımda.
    ekran görüntüleri ektedir.
    sizce sorun neden kaynaklanıyor ve bir çözümü varmıdır.

bilgisayar marka model: toshiba tecra s5-pts53e

• kimseden bir cevap gelmediğine göre sanırım kaldır çöpe at bilgisayarı diyorsunuz
  • Ekran kartını çıkar bi temizle bide anakartın üzerindeki bios pilini çıkarıp biraz bekle sonra tekrar tak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yesilhisar

bilgisayar ekranında açılıştan itibaren oluşan garip şekillere bir anlam veremedim.
    bios ta bir sorun olduğunu düşünüyorum veya ekran kartında. bios açılmıyor, daha doğrusu açılıyor sanırım ancak ilk resimdeki görüntü geliyor hem açılışta hemde biosa girmeye çalıştığımda.
    ekran görüntüleri ektedir.
    sizce sorun neden kaynaklanıyor ve bir çözümü varmıdır.

bilgisayar marka model: toshiba tecra s5-pts53e

bios pilinde sorun olabilir cıkar 5 dk sonra geri tak olmassa ekran kartını temizle :)

• Merhaba,

İşletim sistemi ortamın da hiç bir sorun görünmüyor. Bios güncellemesi ile bu sorunu aşabilme ihtimalin oldukça yüksek. Eğer bilgin ve tecrüben varsa, Bios güncellemesi yaparak test et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

İşletim sistemi ortamın da hiç bir sorun görünmüyor. Bios güncellemesi ile bu sorunu aşabilme ihtimalin oldukça yüksek. Eğer bilgin ve tecrüben varsa, Bios güncellemesi yaparak test et.

öncelikle ilgin için teşekkür ederim. en azından bir cevap oldu :)

toshibanın kendi sitesinden güncel bios u indirim güncellemeyi denedim ancak şu hatayı alıyorum ve güncelleme yapmıyor
    (ERROR) BİOS Update is not suppert OS. Unsupperted OS or service pack is installed.

nasıl update edebilirim bios u çok aramama rağmen bulamadım.
  • Rica ederim..

Tavsiyem, Bios güncellemesini tecrübeli bir kişiye yaptırman daha sağlık olur..

Güncelleme esnasında; Herhangi bir hata, elektirik kesintisi, donma gibi sorunlar ile karşılaştığın zaman geri dönüşü zor bir yola girersin, bilgine..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekran kartı çıkmıyor kardeş. anakarta soket ile bağlı değil. bütünleşik oluyor sanırım.
    içini açtım ancak bios pili nerededir bilmiyorum hiç gözümede çarpmadı :) çıkarıp takmak işe yarayabilir.
  • daha önce farklı bilgisayarlara bios güncellemesi yaptım yani bu konuda tecrübeliyim dediğin gibi. ancak buna ne yaptıysam güncelleme başarılı olamadı. hata verdi
    toshiba nın sitesinde güncel bioas exe dosyası olarak verilmiş. bu şekilde yükleyemedim. başka formatıda olmadığı için böyle kaldı.

bu arada araştırmam sonucu trojan mebromi diye bir vürüsün yol açabileceğine dair bir konu buldum.
    bu virüs biosa saldırıyormuş. ancak hiç bir yerde nasıl temizleneceğine dair birşey bulamadım. aceba bundanmıdır diye düşünmeden edemiyorum. bir fikri olan varmı?
  • Aynı Sorunu bende yaşıyorum hiç bi şekilde biosu güncelliyemedim hatta bi kaç forumda bios tan vga yı disable yap diyorlar ama bios da o şekilde secenek yok yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R e a L i z m -- 7 Mart 2012; 14:32:07 >
  • yokmu yardımcı olacak biri????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.