Şimdi Ara

bilgisayardaki 4+1 araca taklılırmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
14.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benım dusuncemde bayagı arkadaş varmıs demekkı. benım 4+1 hem uzaktan kumandalı hem manuel. goldmaster s350 serısı. tft ekranlı yanı sesı acınmca bagaja koyabılırım sanırım. yalnız bagaja bası koysam bas yeterlı olurmu. arac corolla 96 ben ıcerı koyayım da sesı ıı versın dıyodum. ama dedıgınız gıbı yapacam ıns. zaten kafaya ıyıce koydum kı eve 2 tane normal kolon aldım. eskı kolonların farkını sımdı daha ıı anlıyorum. tabııkı tek sorun ben nıgdedeyım ve bu sı yaptıracak bırını bulmam soz konusu. yada bulamamam.
    ılgı alaka fıkır ve dusunce ler ıcın tesekkurlşer.
    quote:

Orjinalden alıntı: 07 Osman

Kardeşim o zaman inverteri biraz yüksek wattlı bir şey al ki bası alabilesin. Fazla da pahalı olmasın diyorsun ama.

Mesela bunun gibi 300 watt invertör

Bu arada evdeki 4+1 sistemin uzaktan kumandalı mı yoksa manuel ayarlı mı ? Benimki uzaktan kumandalı o zaman kötü oluyo işte.Çünkü direk elektrik gelip 4+1 açılınca kısık seste açılıyo bas kabinini de arkaya koyduğunu düşünürsek kumandadan sesi açmak imkansız

Manuel ayarlı ise sorun yok.

• arkadaslar oluyor ups le denedik bizde.
    creative cambridge sound works 5 +1 in sub ı ile....

dışarı ses çıkmıyor içerde birazcık ses var...
    hiç güzel olmuyor yani...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

arkadaslar oluyor ups le denedik bizde.

Arkadaşım sizin sistemde bişey var diyecem ama.Bende süper oldu benim sistem 4+1 kamasonic.Toplam 85 vatt. 25 watt subwoofer 4*15 watt uydu haporlorler.Ben bu sistemle o kadar temiz ve güzel bas alıyorum ki. Yukarıdaki SUİCİDE arkadaşımız da denemiş o da çok memnun.Tamam belki dışarıya vermez ama inan o arkadaşımında dediği gibi daha ben araba sistemlerinde bu kadar net ve temiz bas veren sistem görmedim.Araba sistemleri daha çok gürültü ve yüksek ses gücüne sahip bas.Bu da basın temizliği ve netliğini alıyor.

Saygılar...

• yok arkadasım gayet düzgündü
    öküz gibi sub var ama pek tat vermiyor..

zaten tat vermeside beklenemez...

şimdi tesisat var alakası yok yani onlaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

arkadaslar oluyor ups le denedik bizde.

sen iyice konser alanına çevirmek istiyosun sanırım arabayı
    valla ben kablolarını döşediğim yerden sökmek zor olacak diye uyduların sadece iki tanesini taşıdım arabaya, woofer ı bagaja attım, (yalnız araç hb, sedanlarda içeri ses geleceğini sanmam pek) deli gibi de ses çıkıyordu araçta. üstelik 20watt rms bi woofer bendeki çok güçlü bişey değil yani. sesin şiddetini şöyle söyleyim, bagaj kapağı baslar vurdukça titriyordu hatta dikizden bakınca arkası bulanık gözüküodu ayna titrediği için

belkide sizin elektrik kaynağınız yeterli gelmediği için randıman vermemiş olabilir, ama kesinlikle ses seviyesi yeterli düzeyde bence. (tabi maganda gibi dışarı ses çıkaracak kadar bi ses söz konusu diil).

• bende dışarıya çıkması konusunda bir isteğim yok içeri versin yeter millet sesi duyunca nolucak...
    tabiki orjinale göre ses süper oluyor ama bir tesisat ın verdiğinin yarısı olabiliyor....
    ups de sağlamdı tesisatta bir problem yoktu yani abim elektrik elektronik müh.. o yaptı sistemi....

dinlenmezmi dinlenir gene diyorum orjinle göre süper tabi de
    derin bass vermiyordu o yüzden beğenmedim pek
  • Bende Technics in eski sağlam sistemlerden bir Sub buldum bit pazarında..Uydu kolon olarak kapı kolonu kullansam acaba nasıl olur..
  • Hiç farketmez kardeşim. Eğer ana üniteniz sağlam bir makinaysa uydu kolona bile gerek yok. Sadece 4+1 veya 5+1 in subwooferini koysanız bas için yeter.Ama arkadaşlar şunu da unutmayalım. bakınız bendeki sistem şu ve çok mükemmel ses ve bas alıyorum. Kamosonic ks882

Dün bir arkadaşımda denedik onun sistemi şu CREATIVE SBS A500 5+1 SPEAKER Onda aynı performansı alamdık.Gerçi normal evde de pcden müzik dinlerken onun basları bendekiler gibi derinden ve temiz değildi.

Bu şekilde cihaz farklılıklarına dikkat edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07 Osman -- 21 Mayıs 2008; 23:25:25 >

• benim denediğim
    creative cambridge sound works 5+1 in sub dı.
    150 W
  • bugun 75watt lık ufak bi inverter aldım, zaten hesaplarıma göre ses sistemi 36watt elektrik çekiyor maksimum, abartıp 50 olabileceğini varsaysak bile gücü yetecek inverter in. seste herhangi bi bozulma olmadı bu sinüs meselesinden dolayı. hatta denemek için hiç birşey çalmazken ses sistemini sonuna kadar açtım dip gürültüsü gibi birşey yok kesinlikle. sonuç olarak vaktim olduğu birara arabaya yerleştirme işini yapıcam artık allahtan mp3 player a bağlantı için lazım olan jack ve ses kontrolü için olan kumandanın kablosu bagajdan konsola kadar uzandı tek düşünmediğim nokta bütün denemeleri araç çalışmazken yaptım acaba araba çalışırken bişey fark eder mi (şarj dinamosu vs. etkileyebilir mi)

• quote:

Orjinalden alıntı: suicide

bugun 75watt lık ufak bi inverter aldım, zaten hesaplarıma göre ses sistemi 36watt elektrik çekiyor maksimum, abartıp 50 olabileceğini varsaysak bile gücü yetecek inverter in. seste herhangi bi bozulma olmadı bu sinüs meselesinden dolayı. hatta denemek için hiç birşey çalmazken ses sistemini sonuna kadar açtım dip gürültüsü gibi birşey yok kesinlikle. sonuç olarak vaktim olduğu birara arabaya yerleştirme işini yapıcam artık allahtan mp3 player a bağlantı için lazım olan jack ve ses kontrolü için olan kumandanın kablosu bagajdan konsola kadar uzandı tek düşünmediğim nokta bütün denemeleri araç çalışmazken yaptım acaba araba çalışırken bişey fark eder mi (şarj dinamosu vs. etkileyebilir mi)

Dostum mümkünse direk aküden al inverterin elektriğini. Daha stabil çalışır. Çünkü arabanın alternatör elektriği sanırım 12 voltun üzerine çıkıyor. Cd playerinin otomatik anten yada anfiler için verdiği 12 volt çıkışına bir röle bağla bu röle vasıtasıyla aküden gelen elektriği invertere ilet. Yani teybi açınca inverter dolayısıyla da 5+1 in çalışsın. Kapatınca da elektriği kesilsin.

Sonuçları merakla bekliyoruz.

• hocam kablo falan aldım aküden çekecem kabloyu inverter için ama teyple bi alakası olmayacak ses sisteminin. aslında pioneer güzel bi teyp ama cd çalarını bozunca bi esprisi kalmadı normal mp3 player ımı bağlıcam ses sistemine. arabanın kendi hoparlörleri falan öylesine duracak artık üstünde inverterla akü arasına bide sigorta koyayım diyorum sakatlık çıkmasın diye, bakalım önümüzdeki 2 hafta finaller var bi kurtulayım uğraşmaya başlıcam birde mutlaka bilenler vardır, üzerinden geçecek akımın şiddetine göre kablonun maksimum uzunluğunu hesapladığımız bi formül vardı, bilen birisi söylerse süper olur.

• Kablo uzunluğu ve kesiti o kadar da önemli değil yaw. Normal 1,5mm çoklu kablo kesiti işini fazlasıyla görür.Sigortaya gelince tabiiki takmakta fayda var ama inverterin kendi aşırı yük koruması, kısa devre koruması, akünün şarjı azalınca otomatik kapanma gibi güvenlik önlemleri mutlaka vardır.
  • arkadaslar hepiniz convertrden ohmajdn bahsediyosunuz hicbriyle alakası olmadanda bağlanır direk teybin op cıkısındn rahatlıkla bağlanır ama %90 patlar yüksk seste tabi birazda teyp ve hopların watt uyumuna bağlı bide 8ohm hoparlör sq sistemde olur sq sistemide adam evi inletiyo diye anlatamaz8ohm olsada bisey değişmez 2 hopu seriler 4ohm yaparsınız vee watt değeride 2ye katlanmıs olur
  • 2_Fun sen olayı tamamen yanlış anlamışsın, burda maksat sadece ses sisteminin hoparlörlerini arabanın teybine bağlamak değil. dediğin gibi olsa zaten iki tan kablo bükmeye bakar. amaç ses sisteminin kendi amfisini kullanmak, hatta benim örneğimde arabanın kendi teybini ve tesisatını tamamen boşa çıkarmaktır.
  • quote:

2_Fun sen olayı tamamen yanlış anlamışsın, burda maksat sadece ses sisteminin hoparlörlerini arabanın teybine bağlamak değil. dediğin gibi olsa zaten iki tan kablo bükmeye bakar. amaç ses sisteminin kendi amfisini kullanmak, hatta benim örneğimde arabanın kendi teybini ve tesisatını tamamen boşa çıkarmaktır.

+1

• Mrb arkadaşlar..
    Özetle bal gibi de olur.. Ben yaptım ve yaklaşık 1yıl sorunsuz kullandım
    Araç 96 Tipo 2.0 16v Sistem Creative T 6060 5+1 Yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi adaptörü iptal ettim (Öyle invertörle konvertörle uğraşmaya gerek yok:)) Sen arabanın 12 voltunu 220'e yükselteceksin sonrada onu 12'e düşürüp sisteme takacaksın ne gereği var..? Adaptörün çıkışı 12v zaten (13.5v ta olabilir tam hatırlamıyorum)
    Adaptörün çıkışındaki fişin aynısını buldum (Eski bozuk bir adaptörden yada piyasadaki herhangi bir elektrik-elektronikçiden bulabilirsiniz) Fişi direk çakmak hattına bağladım Hatta ne olur ne olmaz diye araya birde sigorta bağladım (5 yada 7.5 A gibi birşey) Subwooferi 4 koltuğun tam ortasına yere koydum (Yerde hafif bir tümsek var ya, hani arkadan çekişli arabalarda şaftın geçtiği tünelin yarattığı tümsek) Zaten ön koltukların kenarlarıda sıkıştırıyor, lök diye oturdu yani.. Tek sorun arkada oturanlar sağdan sola yada soldan sağa kayarken ayağını subwooferin üstünden atması gerekiyor.. Bu sayede bütün kablolarıda cihazın altına saklamış oldum, sadece ses ve bas kumandasını el freninin yanına doğru uzattım.. 4 uyduyu arabanın 4 köşesine yerleştirdim (Arkalar arka kelebek camın oraya önler önce koltukların altına sonra ön konsolun altına yerleştirdim..) Center'ı da normalde arabanın teybinin olması gereken yeri biraz yontarak oraya yerleştirdim.. Kaynak olarakta bir telefon tutturucusuna taktığım 30 GB lık IPOD'umu kullandım..
    (Sisteme 12v veya 13.5v vermeniz çok bir şey farketmez.. Entegreler genellikle 10-18v (hatta bazıları 24v) arasında sizin verdiğiniz gerilime göre güç üretecek şekilde tasarlanmıştır)

Sonuç olarak ortanın üstünde, iyi bir ses kalitesi elde ettim.. Orta halli bir set kursam en az 500-600'e mal olacaktı Creative'ı 120'e aldım.. (IPOD'um zaten vardı) 120 liralık bir sistemle çok çok iyi bir kalite yakaladım diyebilirim.. Bu fiyata en iyisi oldu yani..

Arabayı sattım ama alan arkadaşla arada bir görüşüyoruz denk gelirse fotolarını da koyarım (inanmayan arkadaşlar için)

Bu arada T6060 stereo bağlantıda sadece centerdan ve ön uydulardan ses veriyor onu arkalara da bağlayacağım derken amfinin entegresini yaktım, yenisini alıp taktım.. Yani birazcık eli yatkın olmayan arkadaşlar uğraşmasınlar.. Parasına, emeğine ve hayallerine yazık olabilir..

Entegreyi tamir ettiğim konu başlığı aşağıda.. Saygılar :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_17237315/mpage_1/key_nrglife//tm.htm#17246474

• nrglife 12v u direk sisteme verme olayını ben sormuştum ama sonradan şöyle bişey farkettim ki, bendeki creative 4400 ün elektrik girişinde 12v ac yazıyor. çakmaktan gelen 12v dc olmuyormu?
  • quote:

nrglife 12v u direk sisteme verme olayını ben sormuştum ama sonradan şöyle bişey farkettim ki, bendeki creative 4400 ün elektrik girişinde 12v ac yazıyor. çakmaktan gelen 12v dc olmuyormu?

Farketmiyor dostum..
    Sonuçta içeride bir doğrultucu var (Bir köprü diod ve kondansatör en basit anlamda) Sen bu doğrultucuya DC verdiğin zaman yine iletip devreyi besliyor.. Hatta biraz daha düzgün filtrelenmiş ve temizlenmiş oluyor..
    Teorik olarak sistemi anlatabilirim ama kafa karıştırmaya gerek yok bence (İşte gelen AC akımın sinüs dalgaları frekansına göre köprü diodun bir sağ kanadında bir sol kanadında iletilerek kondansatörde buluşturuluyor ve DC akım elde ediliyor falan..)
    DC akım zaten köprünün tek kanadından geçip kondansatöre ulaşıyor..

Ayrıca bizzat Pratik olarak da deneyip kullandığım için adım kadar eminim :))

İyi geceler..

• doğrudur hocam mutlaka olmuşturda sizin sistemin girişinin dc olabileceğini düşündüğüm için sordum, elektrikten çok anlamam ama ac bi aletin dc ile çalışabileceğini düşünmemiştim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.