Şimdi Ara

BİLGİSAYARDAN İYİ ANLAYAN BİRİ ACİL PM ATABİLİRMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Oyuna girince işlemci yavaş yavaş güç kesiyor fps 120-100-80-50-30 diyor ve kapanıyor bilgisayar bu olay 3 saniye sürüyor
    1 Haftadır gece gündüz günde 10 saat bu sorunu çözmeye çalıştım hatta mecburiyetten masaüstü ssdsi taktım
    acaba nemle birlikte tozlar birleşip kuruyup devrelerin üstünde tortu oluşup bilgisayar yükte iken kısa devre mi yaptırıyor diye açtım bilgisayarı saç kurutma makinesiyle 70-80 dereceye kadar ısıtıp anakartın tamamını fırçaladım
    ama yok olmuyor ne denediysem ne yaptıysam işlemci kademeli olarak güç kesiyor ve sonunda kapatıyor furmarkı denedim 3 saniye sürdü bilgisayarın kapanması bunların hepsi avg diye bir programın lisansının bitmesi ve benimde onu silmem ile başladı turbo mod açıkken boşta bile 2.8-3 ghz arası oluyor işlemci hızı normalde fabrika çıkış hızı 2.4 ghz
    saçlarım beyazladı ömrümden ömür gitti psikolojim bozuldu sinirlerim alt üst oldu birisi yardım etsin ne denediysem yapamadın şunu çözecek kişiye günlerce dua edeceğim birisi çıksın ve sorunun şu desin artık ellerim titriyor stresten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kebab Destroyer -- 6 Temmuz 2017; 16:32:5 >

• bilgisayarında overclock varmı?
    var ise biosu sıfırlayıp tekrar dene

kademe kademe güç kesme sırasında sistemin ısıları ne alemde

ısınarak kapanıyorsa donanımsal bi sorun olabilir.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    biosu sıfırladım sorun aynı şiddetiyle devam ediyor
    furmarkı çalıştırdım gpu 84'C iken kapandı
    çalıştırdıktan 3 saniye sonra direk kapandı her saniye ciddi fps düşüşü oldu gene ilk başta bahsettiğim gibi kademe kademe indi ve sonunda 0 seviyesine geldi eksiye inmediği için kapatıyor
  • eğer yazılımsal olduğunu düşünüyorsan sistemi geri yüklemeyi deneyebilirsin yada yeni bir kullanıcı hesabı oluşturabilirsin format atmadan. Eğer windows 8.1 veya 10 kullanıyorsan galiba dosyalarını silmeden işletim sistemini sıfırlıyordu. Son olarak sadece oyunda ve testte mi yapıyor ? İnternette sörf yaparken vs kapanma oluyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kebab Destroyer

biosu sıfırladım sorun aynı şiddetiyle devam ediyor
    furmarkı çalıştırdım gpu 84'C iken kapandı
    çalıştırdıktan 3 saniye sonra direk kapandı her saniye ciddi fps düşüşü oldu gene ilk başta bahsettiğim gibi kademe kademe indi ve sonunda 0 seviyesine geldi eksiye inmediği için kapatıyor

senin sorunun fan yetersizliği yada besleme ile alakalı
  • Ontwerper kullanıcısına yanıt
    ısınma kaynaklı sorun olacağını sanmıyorum bilgisayarın içi tertemiz anakartın üstünü bile temizledim oluşan tortular kısa devre mi yapıyor acaba diye

oyunu hem nvidia kartla çalıştırıyorum hem intel hd3000 ile ikisinde de aynı değerleri alıyorum
    fan püfür püfür üfürüyor BİLGİSAYARDAN İYİ ANLAYAN BİRİ ACİL PM ATABİLİRMİ
    2 kez arka arkaya test ettim bu ikincisi

sıcaklık değerleri bu şekilde

şüphelerim yazılımsal yönde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kebab Destroyer

fan püfür püfür üfürüyor BİLGİSAYARDAN İYİ ANLAYAN BİRİ ACİL PM ATABİLİRMİ
    2 kez arka arkaya test ettim bu ikincisi

sıcaklık değerleri bu şekilde

şüphelerim yazılımsal yönde

bu ısı değerleri sistem boşta iken alınmış sanırım.
    62 derece çok fazla boştaki sisteme göre
    fanda 5000 rpm de filan dönüyor yinede yetmiyor.

sorunun donanımsal hocam yukarıda dediğim gibi ya fan yada besleme devresinde bi sorun var.

hayır boşta iken değil 2 test arka arkaya yaptım bu 2. olanı bilgisayarın içi tertemiz sadece termal macun yok

anakartın üstünde zamanla oluşan tortular devreleri bozuyor mu acaba diye saç kurutma makinesiyle yavaş yavaş ısıtıp tüm kartı kuruladım sonuçta ortamda bir nem var ve bilgisayarın içinde de toz var zamanla gözle görülmeyen çamur olabilir fırçayla tüm girişlerin tozunu aldım kart resmen parlamaya başladı artık çıldıracağım tamda bilgisayarı ilana koymuştum millet soruyor alacağım diyor ben cevap veremiyorum bu şekilde satmak ayıp olur artık bu sorunu çözmek zorundayım 3.5 wattlık termal macun sipariş ettim laptop için yetip artması gerekiyor oda olmaz ise artık yapacak hiçbir şey kalmadı durum böyle diyeceğim alacak kişilere
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.